Osram H7 led
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
borinik
- Dátum registrácie: 28.11.2008 15:34
Osram H7 led
Dobrý deň,chcem sa spýtať kto prešiel z obyčajných halogén na legálnu LED sadu predných stretávacích svetiel?oplatilo sa to a urobili by ste to aj znova? Ja nad tým uvažujem,len sa neviem rozhodnúť. Mal som klasické H7,potom som skúsil xenesis ale tie ma ničím neohúrili,nevydržali ani rok a to na aute je origo denné svietenie. Potom som vyskúšal Philips tuším white Vision či ako sa to píše - tie svietili veľmi dobre ,len tiež nevydržali ani rok. Preto zvažujem tie LED,len sa neviem rozhodnúť.. Svetlá som samozrejme kontroloval či sú kompatibilné a môžu sa tam LED legálne namontovať. Vie sa niekto vyjadriť či to stojí za tých cca 140€ ???
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Osram H7 led
nie. Nestojí
-
niner
- Dátum registrácie: 20.01.2011 00:03
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
tiez nad nimi uvazujem https://www.autovip.sk/osram-smart-nigh ... 330--2ks-/
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
V prvom rade si treba pozrieť na "ledlegalne" či a do ktorých svietidiel konkrétneho auta smú.
A nesľubovať si od toho žiadny zázrak - ak sú homologované MUSIA dpodržať maximálnu povolenú svietivosť (2000 lm) a nie je technický dôvod aby svietili silnejšie, než lepšie klasické vláknové. Tie majú navyše spojité spektrum čo spravidla LED nemajú. A stačí, aby nejaký ... nahlásil, že spôsobil nehodu, lebo bol oslnený...
Viac známych vravelo, že za sucha sú LED príma no za dažďa (hmly) na pííííp.
O násobne vyššej ich životnosti sa dá oprávnene pochybovať.
A nesľubovať si od toho žiadny zázrak - ak sú homologované MUSIA dpodržať maximálnu povolenú svietivosť (2000 lm) a nie je technický dôvod aby svietili silnejšie, než lepšie klasické vláknové. Tie majú navyše spojité spektrum čo spravidla LED nemajú. A stačí, aby nejaký ... nahlásil, že spôsobil nehodu, lebo bol oslnený...
Viac známych vravelo, že za sucha sú LED príma no za dažďa (hmly) na pííííp.
O násobne vyššej ich životnosti sa dá oprávnene pochybovať.
-
tornullprojec
- Dátum registrácie: 16.10.2025 11:27 Zdieľať na Facebook
Podľa mňa sa to veľmi neoplatí. Svetlo síce vyzerá moderne, ale rozdiel v jase nie je veľký a v daždi svietia horšie. Radšej kvalitné halogény ako LED za 140 €.niner napísal: ↑09.10.2025 13:59 tiez nad nimi uvazujem https://www.autovip.sk/osram-smart-nigh ... 330--2ks-/Stickman Hook
-
tatkotom
Z viac zdrojov vyplýva, že za zlých poveternostných podmieno svietia horšie.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Ja som vyskúšal a doteraz mám na jednom aute H7 led. Okrem farby svetla sa podľa mňa nič nezmenilo, nezlepšilo, menej hrejú, ako hriali halogény, síce sa to nedeje často, ale ak sneží, alebo padá mrznúce mrholenie, tak ti to zamrzne na svetlách a nevidíš ani to, čo s halogénmi. Asi iba životnosť je výhoda... ak by to stálo 20eur, tak by som to vymenil len na skúšku, za 140 určite nie. Pri niektorých autách ti ešte môže vyhadzovať chybu, alebo hlásiť, že máš vypálenú žiarovku.
-
cibo226
- Dátum registrácie: 04.09.2009 23:48 Zdieľať na Facebook
Mam renault megane 2015, vymenil som klasické H7 za H7 led z aliexpress za 25€ a musím povedať že rozdiel je markantný, za mňa veľmi veľký rozdiel co sa týka svietivosti a na STK to prešlo bez problémov 
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Osram LED musí spĺňať niečo o čom sa LED z Aliexpresu ani nesníva. A na STK bol slepý...
-
tatkotom
Maximálnu svietivosť prinajmenšom.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
V Osrame som robil - slovenský závod vyrába vlaknové žiarovky a sťahujú tam vyrobu z celeho sveta, lebo je technicky naročnejšia ako LED alebo Xenon. Rovnako slovenský zavod prebaluje žiarovky z celeho sveta - majú to ako chranenu dielňu pre invalidov.
Takže aj keď si kupite Osram ledky aj tak je to čínsky, indický alebo korejský Osram. Oproti tým z Aliexpresu nám ich ponúkali pred vianocami za zamestnaneckú cenu 95 eur za pár. neviem kolko ich predali.
Takže aj keď si kupite Osram ledky aj tak je to čínsky, indický alebo korejský Osram. Oproti tým z Aliexpresu nám ich ponúkali pred vianocami za zamestnaneckú cenu 95 eur za pár. neviem kolko ich predali.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
nielen protiidúcich
ale aj vodičov čo idú pred ním.
hentie čínske sračky oslepujú aj pilotov lietadiel.
A preto im dávam diaľkové alebo zadné hmlovky. Keď dajú aj oni dialkové tak to je skoro rovnaké .Ale kopec ľudí čo si to pochvaľovalo, tak to radšej vyhodili lebo za dažďa hovno videli.Nejaký čas to trpeli ale ked príšlo dažďove obdobie tak volili bezpečnosť .
ale aj vodičov čo idú pred ním.
hentie čínske sračky oslepujú aj pilotov lietadiel.
A preto im dávam diaľkové alebo zadné hmlovky. Keď dajú aj oni dialkové tak to je skoro rovnaké .Ale kopec ľudí čo si to pochvaľovalo, tak to radšej vyhodili lebo za dažďa hovno videli.Nejaký čas to trpeli ale ked príšlo dažďove obdobie tak volili bezpečnosť .
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Suhlas, obcas idem po tme v 12-tonke a prisam bohu, keby niektori vodici vedeli, ako uplne hooovno vidim, ale, ze totalne 0,00 nic, ked mi tie cinske sracky svietia do ksichtu, tak radsej pojdu na parkovacky..., alebo sa rovno hodia do jarku..
A este to " odbornici", rozumej slovenski motoristicki novinari vychvaluju do neba a este radia, ako legalne ojebkat stk s tymi cinskymi smejdami...
Nieco neskutocne.
A este to " odbornici", rozumej slovenski motoristicki novinari vychvaluju do neba a este radia, ako legalne ojebkat stk s tymi cinskymi smejdami...
Nieco neskutocne.
-
cibo226
- Dátum registrácie: 04.09.2009 23:48 Zdieľať na Facebook
Neoslepujem protiiducich vodičov o nič viac ako novodobé superledmatrix svetlá, a najdu sa magori co to majú zapnuté ešte aj v nasvietenej dedine mysliac si ze to fasa vyrezavat, sak co je moderné musí byť samozrejme aj dobré... Jazdím s nimy už rok a ešte mi nikto ani raz neblikol... takže žite ďalej v ilúzií ze len keď je OSRAM ALEBO Philips napísané na žiarovke tak je to v poriadku.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní