Opraviť alebo vymeniť zadný blatník BMW F31
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 13.04.2025 22:40 Zdieľať na Facebook
Opraviť alebo vymeniť zadný blatník BMW F31

Zdravím všetkých mám jednu otázku .Mal som dopravnú nehodu na BMW F31 2017/12 bola poškodená celá prava strana väčšinu dielov už mám .Žiaľ bol poškodený aj zadný pravý blatník.Chcem sa opýtať či je dobrý nápad ho vymeniť keďže som našiel vo farbe alebo ho dať len opraviť…keďže som počul že výmena je zložitá a auto potom môže začať rychlešie hniť . Ak sú tu nejaký schopný majstri a vedeli by mi poradiť čo s stým priložil som aj fotky za rady vopred ďakujem.
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Re: Opraviť alebo vymeniť zadný blatník BMW F31
Ten blatník je súčasťou nosného skeletu karosérie.
Z toho vyplýva, že pravdepodobne je privarený (pribodovaný) k ďalším dielom skeletu a pri jeho odstránení a nahradení novým kusom bude potrebné vykonať zváranie v tých spojoch.
Pokiaľ nie je blatník závažne deformovaný a teda neopraviteľný, z hľadiska tuhosti karosérie a následnej odolnosti voči korózii po oprave, je lepšie vykonať len opravu a prelakovanie pôvodného blatníka.
Z toho vyplýva, že pravdepodobne je privarený (pribodovaný) k ďalším dielom skeletu a pri jeho odstránení a nahradení novým kusom bude potrebné vykonať zváranie v tých spojoch.
Pokiaľ nie je blatník závažne deformovaný a teda neopraviteľný, z hľadiska tuhosti karosérie a následnej odolnosti voči korózii po oprave, je lepšie vykonať len opravu a prelakovanie pôvodného blatníka.
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Toto jednoznačne daj opraviť u preliačinárov...vedia spraviť aj nemožné..osobná skusenosť..
opraviť a dať nalakovať..určite lepšie ako navárať nový blatník...
opraviť a dať nalakovať..určite lepšie ako navárať nový blatník...
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Zalezi kto ti to bude robit. Ten posudi co s tym. Ak to bude robit odbornik, aj ked ti vymeni pol karoserie je to v poriadku. Ak ti to bide robit fuser, tak aj malicky zasah bude znamenat katastrofu.
Tych druhych je drviva vacsina.
Tych druhych je drviva vacsina.
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Nie je to pravda.
Hoci by to robil aj odborník, z podstaty tej práce nikdy nemôže mať podmienky porovnateľné s výrobnou fabrikou.
A okrem toho, nikto sa nebude párať s dôkladnou následnou protikoróznou úpravou toho miesta kde zasahoval, to by musel robiť na svojom aute.
-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
VYMENA zadneho dielu bude draha. Daj to niekomu vytiahnut PDR A LAKOVAT.
:41
Po nehode ti policia nechala SPZ???
v RUSKU ,UKRAJINA, RUMUNSKO sa bezne menia cele diely na aute sukromny servis u nas uz len AUTORIZAK.
LINK: https://www.youtube.com/watch?v=wR2f-q4WPfs

Po nehode ti policia nechala SPZ???

v RUSKU ,UKRAJINA, RUMUNSKO sa bezne menia cele diely na aute sukromny servis u nas uz len AUTORIZAK.

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=wR2f-q4WPfs

Naposledy upravil/-a PROCHY603 v 14.04.2025 17:44, upravené celkom 2 krát.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
palin120 napísal: ↑13.04.2025 23:09 Chcem sa opýtať či je dobrý nápad ho vymeniť keďže som našiel vo farbe alebo ho dať len opraviť…keďže som počul že výmena je zložitá a auto potom môže začať rychlešie hniť . Ak sú tu nejaký schopný majstri a vedeli by mi poradiť čo s stým priložil som aj fotky za rady vopred ďakujem.
jajaj nevysiel bok a boli to zvodidla?
je jedno ako sa rozhodnes proti buducej korozii to uz nezachranis hnit to bude casom uz tak ci tak.chytil si ten cely lem na hranu a zadny roh blatnika je zahnuty.uz su tie komory na odvod kondenzu z orosovania karoserie ucpate.
poctiva poriadna vymena blatnika nieje zlozita len casovo zdlhava.musi sa cely velky kus dielu dat novy.odpojit blatnik od bodovych zvarov bude trvat aj 2 profikom cely den.musi demontovat zadnu pravu stranu interieru.vsetko musi dole do holej kostry.menit to zo stlpikom nikto nebude musela by ist dole aj stropnica a stropne airbagy.to by zahucalo aj 1000 euro len za vymenu.
vytahovanie blatnika ako preliacinu bude tiez drahe.moj odhad min od 600euro.blatnik ja na viacerych miestach skriveny.
usetris vela penazi ak to das klasicky vytiahnut a pogitovat nalakovat a ak vsetko vytvrdne zaliat vsetke diery a dutiny ktore su,voskom pro ti korozii a dufat ze to vydrzi co najdlhsie bez hrdze.
-
Ked myslis… je to len tvoj nazor. Malo si toho zazil v zivote.wilz napísal: ↑14.04.2025 13:40 Nie je to pravda.
Hoci by to robil aj odborník, z podstaty tej práce nikdy nemôže mať podmienky porovnateľné s výrobnou fabrikou.
A okrem toho, nikto sa nebude párať s dôkladnou následnou protikoróznou úpravou toho miesta kde zasahoval, to by musel robiť na svojom aute.
-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
je to blecekkirams napísal: ↑14.04.2025 17:47Ked myslis… je to len tvoj nazor. Malo si toho zazil v zivote.wilz napísal: ↑14.04.2025 13:40 Nie je to pravda.

-
Prochy, neotravuj.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
vela zalezi aky lakyrnik to robi.a ake kvalitne materialy pouziva.a ci ma skolenia.ak ich ma pozna postupy.dneska je aj proti koroozii ina chemia ako kedysi.autolaky tiez presli do ineho levelu auta uz tak nekoroduju ked su dobre robene,hoci boli plechy aj zvarane.aj vonkajsie prahy.uz to preslo u tych skolenych na iny level.
najhorsie su auta ktore sa robili cez pojistovne hoci aj plnu havarijnu.tam je riziko ze nevies co servis pouzil a ako to spravil.najlepsie je sa pytat kto auto robil a pozistovat si co je ten servis zac.
v mojom okoli mam mix opravarov ale kazdy robi za seba.ten co vie dobre lakovat a rozlestovat nevie spravit karoseriu a nevie miesat farby.auta maju skary malo co sedi ale gitovacka lakovacka na jednotku ako z fabriky.
farby kedze nevie miesat to dava robit zase inemu co robi len farby.a nieje to ziadny klampiar skratka o autach nevie nic zivi sa farbami.vie to z farbami.miesa hocico farby na budovy auta konstrukcie hocico.a ten to vie tak ze odtien sedi presne na chlp hoci robi aj 15 rocne auto.aj v tme pod lampou,aj na slnku.
uz som videl aj auto od nich po 8 rokoch farba je perfektna a auta nekoroduju.
opravovat buracku plecharinu chodia ludia davat inemu.ale zase on nevie lakovat.cista katastrofa ak nieco lakoval.
cize tak sa to toci.je to taky mix.
jednemu das spravit plechy druhemu lakovat a ten ma farbu uz namiesanu od ineho.ktora presne sedi.
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
lakýrnikov je plno len nájsť toho správneho a kvalitného je doosť sakra problém, aby to auto aj po lakovaní vyzeralo, tak že sa nebudeš musieť hanbiť.....
ja som dával lakovať kapotu jednému magorovi,ale fakt čistý magor..dojdem si po auto a kapota horšia ako nastriekana sprejom..navrhol že mu to nemusím zaplatiť...
dal som teda druhým nalakovať čo sa tvárili ako profíci..a po 1,5 roku su na laku take prasklinky asi na troch miestach..nemám to už kam ísť reklamovať-zavreli servis aj lakovnu..
čiže nájsť dobreho lakoša je fakt problém..
a ešte sa medzi sebou aj ohovárajú
)))
ja som dával lakovať kapotu jednému magorovi,ale fakt čistý magor..dojdem si po auto a kapota horšia ako nastriekana sprejom..navrhol že mu to nemusím zaplatiť...
dal som teda druhým nalakovať čo sa tvárili ako profíci..a po 1,5 roku su na laku take prasklinky asi na troch miestach..nemám to už kam ísť reklamovať-zavreli servis aj lakovnu..
čiže nájsť dobreho lakoša je fakt problém..
a ešte sa medzi sebou aj ohovárajú

-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Netreba to extra prežívať.
Na Tvojom mieste si to dám opraviť, ako to uzná za vhodné mechanik.
Nemá zmysel investovať do auta príliš veľa.
Hlavne si odfoť poškodenie, nech Ti nejaký expert nebude tvrdiť, že je auto vrak, keď bude behať s meračom hrúbky laku...
. Pri predaji myslím.
Je to len plech.
Na Tvojom mieste si to dám opraviť, ako to uzná za vhodné mechanik.
Nemá zmysel investovať do auta príliš veľa.
Hlavne si odfoť poškodenie, nech Ti nejaký expert nebude tvrdiť, že je auto vrak, keď bude behať s meračom hrúbky laku...

Je to len plech.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
herin "a ešte sa medzi sebou aj ohovárajú
)))"
to je pri všetkom ,od murárov ,elektrikárov , automechanikov až po zubárov.
Vždy tá istá otázka " A to Vám kto robil ?
Ale s tými lakošmi to je brutal.

to je pri všetkom ,od murárov ,elektrikárov , automechanikov až po zubárov.
Vždy tá istá otázka " A to Vám kto robil ?
Ale s tými lakošmi to je brutal.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní