Opel Astra J 1.7 CDTI , 96kw - hučí počas jazdy

Diskusia ohľadne vozidiel značky Opel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

1.6tdicayc
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 07.10.2019 05:56
Zdieľať na Facebook

Opel Astra J 1.7 CDTI , 96kw - hučí počas jazdy

Príspevok od používateľa 1.6tdicayc »

Chalani, počas jazdy pri rýchlostiach od 90 (niekedy zapocujem na sekundu aj od 70), mi hučí niečo od kolies. Je to zvuk akoby ložiska, ale na iných autach mi už ložisko odišlo a hučalo to kúsok inak. Najvýraznejší zvuk je pri 140, keď idem po diaľnici a je jemná zákruta vpravo (robí to len vpravo). Keď auto ide rovno je kľud ticho a tak isto aj keď ide doľava. Zvuk je prerušovany... VVV....VVVVV.....VVVVV...a intenzita ide od rýchlosti.

Auto má najazdených originál 77 tisíc km. Nie je to stočené. Rok výroby auta je 2012, na čo sa zamerať ? Na to ložisko ? Na aute sú úplne nové pneumatike Hankook ventus prime 2.

Brzdové platničky boli menené na 55 tisíc km.

Ešte taký menší postreh, pri stlačení brzdového pedála pocujem cinkanie ani 2 sekundy po stlačení pedálu akoby z prednej ľavej brzdy, lebo keď mám otvorené okno, počujem to hneď podomnou. Zvuk po 2 sekundách prestane (keď stále drzim brzdu, auto brzdí a je v pohybe.)

Na čo sa zamerať ? :b:
maykoo
Príspevky: 107
Dátum registrácie: 02.03.2011 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa maykoo »

Na fungel novej služobnej k-čkovej astre odišlo predne ložisko po cca 30k km...podľa popisu ti huči ložisko, pri vymene ložiska ti hneď môžu skontrolovať a premazať brzdove strmene a maš po probleme. Len to nedavaj robiť do opla lebo zaplačeš:)
Napísať odpoveď

Návrat na "Opel fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných