Opel Astra H - autorizovaný servis

Diskusia ohľadne vozidiel značky Opel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

winneq
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 04.12.2016 10:17
Zdieľať na Facebook

Opel Astra H - autorizovaný servis

Príspevok od používateľa winneq »

No poďme nato mam auto ktoré sa ze vraj nedá opraviť . jedna sa o opel astra H 2005 1.6 16v. Takže pred rokom a pol keď ešte auto fungovalo sa ukázal prvý problém pred štartovanim po potočeni kľúčom som počul sem tam že ne potiahlo čerpadlo a tak ani nešlo auto naštartovať stačilo vytiahnuť kľúč a dat o 10 sec nás5 a auto normálne naštartovalo žiaden problém robilo to len sem tam niekedy len raz za týždeň. Potom som behal na 3 valcoch chvíľu som si všimol ze auto ide len na 3.som chcel riešiť o pár dní nato ale už som nestihol jedno ráno iďem do auta sadnem a spojka po stlačení úplne bez vôle spadla tak ôk auto sme odtiahli do servisu na výmenu spojky. Spojku vymenili šli s autom vyskúšať a zbadal že auto ide na 3 válce tak rovno s a vymenili aj sviečky. Cestou ako mi šli priniesť auto z opravy domov nedošli keďže po ceste auto zdochlo ale po elektronickej stránke auto ako keby vyplo len zrazu žiadne zdochinanie ako keby ste vytiahli baterku po ceste. Tak auto dotiahli zas do servisu riešili ho mesiac nanič neprišli. Poradili dobrého elektrikára/opravára z autami najlepšieho na okolo.( Ešte vysvetlím že auto keď zdochlo zrazu ptm robilo to isté čo mi robila pred rokom a pol co som písal na začiatku chvíľu nešlo naštartovať kým nebolo počuť ťahať čerpadlo. Trvalo to niečo medzi 10 - 30 sec a mimo obce keď auto išlo rýchlejšie sa asi ani nestalo ze by zdochlo iba v meste skôr ale keď tak pomalí každých 200 metrov) TAK sme sa rozhodli ze auto zoberiem k tomu opravár vy stým ze podla všetkého to bude riadiaca jednotka ktorá ze vraj pri týchto modeloch často odchádza po dvoch mesiacoch a po oprave aj skúsení novej jednotky nám bolo povedané od toho opravára že to nevie urobiť že prvý krát v živote sa mu stalo ze nevie opraviť auto. Tak ôk. Skúsili sme ešte iného opravára kde auto zas bolo asi dve mesiace ty riešili opravu poistkova Skrinky oni si mSleli že to bude to nakoniec ani táto možnosť to nebola. Neostalo nám nič iné ako autorizovaný servis opel. Tak sme ho tam zobrali po mesiaci nám povedali ze na 99%to buďe nejaký modul alebo Poistkova skrinka niečo také nerozumiem sa dajak super do aut boli sme dohodnutý na 700 eurách že to objednajú všetko aj z opravou. Po mesiaci čakania kým modul príde čiže už spolu dve mesiace v autorizovanom servise nám bolo zdelene že auto robí pomalí to isté aj po daní modulu a zistení bezpečnostného kódu atď. Ze to nebude to ze budu zisťovať ďalej no tká sa to môže ťahať ďalšieho pol roka... Už auto je v opravach presne rok. Nejaké bezradne rady? :D :3906:
winneq
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 04.12.2016 10:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa winneq »

Ešte mala oprava auto úplne zrazu zdochne ale kontrolky svietia aj všetko lebo teraz to vyznieva jak keby všetko vyplo keď som napísal ze ako keby sa vytiahne baterka :D
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Ja takisto mam podozrenie na palivove cerpadlo.Treba zapojit manometer na pal.okruh a jazdit.Ked auto chapruje.skontrolovat tlak paliva.Ak je tak kracat dalej,ak nie je,hladat pricinu bud v elektrike,alebo v samotnom cerpadle.Samozrejme moze chaprovat aj snimac otacok,a kvoli tomu RJ znefuncni cerpadlo.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Na celý takýto problém hravo stačí banálna chyba ktorá sa sporadicky objaví a zmizne,počnúc ukostrením končiac snímačom otáčok ako už spomenul avelmak.Škála pachateľov nie je velká,kedže iba niektoré veci majú hodnosť generála a môžu zaveliť na tottálne skapatie.Presne ako avelmak spomenul,buď nemá chvilkovo palivo,alebo skolabuje riadenie celého menežmentu (čidlo otáčok) pri ostatných veciach nech sú aj sto krát vadné,motor aspoň škobrcne,hoci by aj hneď skapal.Tu je evidentná neschopnosť riešiť závadu,kedže nik nevie čo a ako sa má správať.Aby autorizák za X dní nemal aspoň jasnú správu o vade,to je odobratie licencie.
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

chudák.. Poznám ten pocit, tiež som sa nechal ukecať a kúpil som presne rovnaký benzínový sOpel Astra H.

Auto mi najprv zacalo hnit, potom sa kazit, potom som do neho natlacil kopec penazi (ale aspon islo) a potom so ho predal za srotovu cenu.

Uz nejazdi podla poistovacej databazy.. :4012:

Odporucam odovzdat do zberneho dvora.
Viem, je to smutne, ale autorizovane servisy Opel.. to nie su servisy.

Napr v mojom pripade mi na danom aute autorizovany servis vymenil aj palivovy filter, ktory sa ale v danom modeli vobec nenachadza..
Napísať odpoveď

Návrat na "Opel fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných