Opel Astra GTC 2012 kľuč

Diskusia ohľadne vozidiel značky Opel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Opel Astra GTC 2012 kľuč

Príspevok od používateľa Fakyu »

Zdravim páni, podarilo sa mi utopiť kluč, bol uplne nefunkčný, následne som ho rozobral (bol zalisovany ale podarilo sa ho otvoriť bez ujmy) prečistiť, vymeniť bateriu, dokonca som ho aj poskladal nieje už taký pevný ako povodne ale nič neprijatelne. Problem je ze sa sprava ako nenaprogramovany, poviem pravdu ze to bolo uz davnejsie tak si presne nepamatam ako sa to spravalo ale viem ze pri stlaceni zatvorenia auto reagovalo smerovky blikli akurat ho slo len zavriet alebo nieco v tom zmysle. Viete mi poradit mozno nejaky navod na programovanie (sparovanie) nepodarilo sa mi nic podobne vygooglit. Vsetkym diskutujucim k teme vopred dakujem za rady a skusenosti.
anonymous-astra
Príspevky: 98
Dátum registrácie: 31.05.2015 13:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa anonymous-astra »

Pokial ti staci synchronizacia (normalka pri odpojeni baterky), tak ta sa spravi sama niekolko sekund po zapnuti zapalovania (proste otoc do zasvietenia budikov a cakaj tak 15 sekund, nic nezapinaj ani neprepinaj). V niektorych modeloch treba vraj po zapnuti podrzat zamknutie na kluci, ked tak skus druhy pokus toto.

Ak to ale nepomoze, tak na programovanie treba Tech II -> autorizak (aj cinske klony su riadne drahe a po skusenostiach s klonmi OP-COMu si radsej ani nechcem predstavit ako ten cinsky Tech "funguje").

To by som sa uz ale skor obaval, ze je kluc hardverovo kaput. Vycistil si to dost? Idealne dobre vycistit izopropyl alkoholom (odparuje sa rychlejsie ako voda a rozpusta necistoty), prefuknut stlacenym vzduchom a este nechat poriadne uschnut. Taketo obvody ti znefunkcni aj minimalny bludivy prud prechadzajuci trebars zvyskami kalafuny po spajkovani, takze po utopeni to treba ale poriadne vycistit.
Ozaj a pozri poriadne lupou ci tam nemas studeny spoj/koroziu, najma na drziaku baterky.
Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fakyu »

Velmi pekne dakujem za radu preskusam to este vsetko :28b7:
Napísať odpoveď

Návrat na "Opel fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných