Online Bosch diagnostika
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Re: Online Bosch diagnostika
Jednému týpkovi na Touaregu 2016 nepomohlo vcds-ko...jedine ODIS..cez to to šlo vymazať tu chybu, ktorú mu stále hlásilo auto...
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Jaroslav to píše originál VCDS a jeho posledná verzia
-
herin
Po návšteve autorizáku tam bola zvolávačka na túto chybu ohľadom adblue..
Prehrali software s tým, že nejaký čas mi ešte bude vypisovať chybu,ale potom by to malo samé zmiznúť..včera sa tak aj stalo..po prehratí softwaru som prešiel nejakých 200 km a už chyba sama od seba zhasla..včera odjazdených dalších 150 km a asi 15x štartované auto a žiadna chyba...čiže sa to vyriešilo..
Prehrali software s tým, že nejaký čas mi ešte bude vypisovať chybu,ale potom by to malo samé zmiznúť..včera sa tak aj stalo..po prehratí softwaru som prešiel nejakých 200 km a už chyba sama od seba zhasla..včera odjazdených dalších 150 km a asi 15x štartované auto a žiadna chyba...čiže sa to vyriešilo..
-
mhlavaty
- opravy & diag
Pri emisnom systéme neplatí že už je to ok,treba to považovať za "momentálne" ok. Vždy keď sa rieši emisný systém sa po odjazdení do 1000 km znova všetko kontroluje a vtedy sa to dá považovať za vyriešené.Práve tento oneskorený mechanizmus reakcie (u emisného systému) je tvrdo zneužívaný mechanikmi,pretože vedia že problém sa zvyčajne oneskorí o niekoľko sto km.Už som riešil umelo vytvorený problém kde si zákazníka "predpripravili" s tým,že nech našetrí lebo bude treba meniť DPF ! Pribúdal olej a to vedeli že majiteľ sa bude báť.Akurát len ten sa pos.... s prepáčením z cifry a bohvie ako sa dopátral ku mne. V podstate to nič nechcelo,len odstrániť umelé kurvítko,ale jeho hľadanie trvalo tri dni a pomohla náhoda a štastie.Všetko zlé je na niečo dobré,odvtedy sa neverí ani veciam ktoré zdanlivo niečo nemôžu.Ovšem po zásahu hajzlíka môžu,nemôžu iba v originálnom stave nedotknutom "úpravcom"
Takže...po tisíc km
Takže...po tisíc km
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Takému "serióznemu servisu" by bolo dobre spraviť reklamu, akú si zaslúži...
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ludsky rozumené je tak a bolo by to zaslúžené.Napriek tomu je to problematické,pretože poškodiť niekoho sa dá aj zámerne.Od obžaloby po dokázanie to nie je práve hladká cesta a človek si otravuje tým vlastný pokoj,inému nepomôže tak či tak.Navyše,obrovské percento opráv sú opravy už "opraveného",to je vždy nejakým spôsobom okef na majiteľa.To by človek sa inému ani nevenoval len pindaním.Dnes je stav desivý,ale tým že človek vysype všetko majiteľovi sa nič nezmení a dobre nespraví ani jednej strane.Čo ide to sa opraví,ale všetko to okolo si netreba brať na dušu,otrávil by si človek leda vlastnú studňu
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Áno samozrejme a aj nechtiac.
Mne náš mechanik menil najprv horné ramená lebo spodné nebúchali (alebo naopak). Začali po pol roku aj tie druhé. Pri jednom rozoberaní by to vyšlo lacnejšie.
Chcel nám ušetriť no inak razí zásadu vymeniť naraz čo treba alebo možno očakávať, že treba.
Alfa je príma vozenie no na našich rozbitých cestách trpí viac, než väčšina iných áut.
No už som hodne mimo tému.
Mne náš mechanik menil najprv horné ramená lebo spodné nebúchali (alebo naopak). Začali po pol roku aj tie druhé. Pri jednom rozoberaní by to vyšlo lacnejšie.
Chcel nám ušetriť no inak razí zásadu vymeniť naraz čo treba alebo možno očakávať, že treba.
Alfa je príma vozenie no na našich rozbitých cestách trpí viac, než väčšina iných áut.
No už som hodne mimo tému.
-
herin
Ano v servisoch sa robí kadečo p.Hlavaty..aj mne povedali ako som si preberal auto v autorizáku, že pokial ten výkričník s chybou nezhasnú tak asi bude treba nový vstrekovač adblue...pričom mne diagnostika žiadnu takúto chybu nevypisovala...
U mna to bol na 99% soft, pretože ohrev adblue sa spúšťa pri minusových teplotách, ked by eventuálne mohlo adblue zamrznúť a mne to vypísalo chybu ohrevu pri 31 stupnoch vonku..
Sranda je, že pri naskočení tej chyby mi tam svietilo dojazd 1000 km a samozrejme to ubúdalo..
Ked išlo auto do servisu, tak bol dojazd 250km do "nenaštartovania"...no a ked mi auto vrátili, tak s prehratým softom mi to ukazovalo znovu dojazd 1000 km a pri 750 km mi to zhaslo..takže ono ako keby si to zapamätalo tú pôvodnú hodnotu dojazdu tých 250 km a to ked sa odjazdilo z tej dalšej 1000ky tak výstraha zhasla..
Som rád, že sa to vyriešilo, lebo odstaviť som to nejako moc nechcel..
U mna to bol na 99% soft, pretože ohrev adblue sa spúšťa pri minusových teplotách, ked by eventuálne mohlo adblue zamrznúť a mne to vypísalo chybu ohrevu pri 31 stupnoch vonku..
Sranda je, že pri naskočení tej chyby mi tam svietilo dojazd 1000 km a samozrejme to ubúdalo..
Ked išlo auto do servisu, tak bol dojazd 250km do "nenaštartovania"...no a ked mi auto vrátili, tak s prehratým softom mi to ukazovalo znovu dojazd 1000 km a pri 750 km mi to zhaslo..takže ono ako keby si to zapamätalo tú pôvodnú hodnotu dojazdu tých 250 km a to ked sa odjazdilo z tej dalšej 1000ky tak výstraha zhasla..
Som rád, že sa to vyriešilo, lebo odstaviť som to nejako moc nechcel..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných