Online Bosch diagnostika
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Online Bosch diagnostika
Ahojte,
Vedeli by ste mi niekto poradiť či online Bosch diagnostiku majú aj v neznačkových servisoch, alebo mám ísť jedine do autorizáku?
Prednedávnom som zadával tému ohľadom chyby ktorá mi vyskočila, že mi nevyhrieva nádrž Adblue..tak som kupil novú nádrž a chybu vymazal..vybehla dalšia že mám nízky tlak adblue-samozrejme táto druhá chyba tam predtým nebola...aktuálne diagnostika nevypisuje žiadnu chybu len dojazd stále svieti 300 km a poruchu na adblue...takže očividne je to softvérová záležitosť..hladal som hodiny na rôznych forach a našiel som dvoch, že im robilo toto isté a pomohlo im jedine prehratie softvéru online bosch diagnostikou s následnou regeneráciou DPF.
Vedeli by te mi v tejto veci teda poradiť či to má aj niekto iný ako značkový servis? prípadne ak niekoho poznáte z BA a okolia..kludne aj MA, TT, DS atd...dakujem za pomoc.
Vedeli by ste mi niekto poradiť či online Bosch diagnostiku majú aj v neznačkových servisoch, alebo mám ísť jedine do autorizáku?
Prednedávnom som zadával tému ohľadom chyby ktorá mi vyskočila, že mi nevyhrieva nádrž Adblue..tak som kupil novú nádrž a chybu vymazal..vybehla dalšia že mám nízky tlak adblue-samozrejme táto druhá chyba tam predtým nebola...aktuálne diagnostika nevypisuje žiadnu chybu len dojazd stále svieti 300 km a poruchu na adblue...takže očividne je to softvérová záležitosť..hladal som hodiny na rôznych forach a našiel som dvoch, že im robilo toto isté a pomohlo im jedine prehratie softvéru online bosch diagnostikou s následnou regeneráciou DPF.
Vedeli by te mi v tejto veci teda poradiť či to má aj niekto iný ako značkový servis? prípadne ak niekoho poznáte z BA a okolia..kludne aj MA, TT, DS atd...dakujem za pomoc.
-
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Re: Online Bosch diagnostika
Možno hlúpa otázka, ale prečo s tým neskočíš do autorizáku? Už len preto ako sa zmenila priaznivo politika okolo AdBlue a preplácania materiálu/práce.
-
A ako sa zmenila politika vočí Adblue?neviem-kludne napíš.
No píšem kvôli tomu, že či to radšej nemá neautorizovaný servis, aby som tam nenechal za hodinu 300 eur...určite má menšiu sadzbu na takéto niečo neznačkový servis ako značkový..
Už som zbytočne menil nádrž na adblue..čiže môju pôvodnú možem rovno predávať na inzerát..
No píšem kvôli tomu, že či to radšej nemá neautorizovaný servis, aby som tam nenechal za hodinu 300 eur...určite má menšiu sadzbu na takéto niečo neznačkový servis ako značkový..
Už som zbytočne menil nádrž na adblue..čiže môju pôvodnú možem rovno predávať na inzerát..
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Aj keď je to neautorizovaný servis,ale má autorizáciu značky a prístup na erwin aj geko to neznamená že neplatí prístupové časy a tie nie sú práve malé.Čo z toho vznikne po pripojení jednak časove jednak opravou (ak to bude žiadať) je dopredu viac než nejasné.A silne predpokladám že len služba pripojenia bez opravy asi poskytnutá bežne nebude,kedže by to znameńalo že to bude čistá diagnostika,servis v tom takpovediac nemá žiadnu fantáziu aby to robil,jeho zárobok by bol asi veľmi biedny,ak vôbec nejaký.Platí dosť šialené peniaze za autorizáciu a ešte si ju musí stále obnovovať a platiť.Treba si komplexné informácie priamo od aktuálneho servisu,čiže všetky možné scenáre aké môžu nastať,čo sa tým mení pre zákazníka.
-
Ano suhlasím s Vami p.Hlavatý...u mňa je to jasné, že potrebujem prehrať ten soft, kedže som čítal, že s tým majú problémy tisíce áut VW groupu..
Išlo mi len o to, že značkový servis si tam naúčtuje ešte vždy nejaký "bonus" ktorý zaplatí zákazník..
Pár rokov dozadu som sa pýtal, na druhú garančku po 60 000 km zadreli že 320 eur..
a pýtam sa, že a čo je v tej cene?výmena oleja, filtrov a kontrola
Filter originál olejový cca 15 eur, vzduchový stál 20, kabínový 25...a zbytok bol olej shel čo stojí na shopoch 5 litrová bandaska 32 eur už z ich 30% maržou...
O.k, takže mi zostáva jedine autorizák...
Išlo mi len o to, že značkový servis si tam naúčtuje ešte vždy nejaký "bonus" ktorý zaplatí zákazník..
Pár rokov dozadu som sa pýtal, na druhú garančku po 60 000 km zadreli že 320 eur..
a pýtam sa, že a čo je v tej cene?výmena oleja, filtrov a kontrola

Filter originál olejový cca 15 eur, vzduchový stál 20, kabínový 25...a zbytok bol olej shel čo stojí na shopoch 5 litrová bandaska 32 eur už z ich 30% maržou...
O.k, takže mi zostáva jedine autorizák...
-
Objednal som sa do BOATu...a že prehratie softu sa týka NOx a ešte niečoho mi hovorili..
Takže to bude vymazanie chyby v systéme ODIS
Takže to bude vymazanie chyby v systéme ODIS
-
- opravy & diag
Ceny majú dych vyrážajúce,to je pravda. Trochu som tomu začal rozumieť až keď mi porozprával majiteľ neznačkového servisu ktorý si urobil autorizáciu na grupu čo všetko s tým bolo spojené a koľko do toho musel investovať.To sú také pálky že pokiaľ ten servis nerobí denne servis vecí pre ktoré to nutne potrebuje tak môže skončiť v červených číslach.V dobrom prípade tak že celé nemalo význam,akurát získal značné vedomosti ku ktorým by sa nikdy nedostal.Aj mne neraz pomohol z vecami s ktorými by som nepohol,len platiť treba,tu už žiadne priateľstvo také že zadara.Samozrejme človek mu tiež posunie veci ktoré sám nemôže bez prístupu nech mu to na kuchyňu niečo prinesie..Nutne musí zdvihnúť ceny na výšku,že buď prežije alebo nie,lebo tu už vyslovene záleží aj na lokalite servisu a okruhu klientely pretože na oplátku mu vypadne klientela z hlbokými vreckami..Takže to že koľko stojí hodina začína byť zrozumiteľnejšie.
-
Dnes som sa rozhodol, že pôjdem sa do autorizáku spýtať na predbežnu cenu opravy..
či nebola náhodou zvolávačka ohľadom toho softu a podobne..
Rozhodol som sa tak preto, že som sa dočítal na audiklube, že od jedného člena z ČR chceli za opravu 50-60 000 kč...tak to ďakujem..ako ani omylom nemienim dať za opravu hovadiny 2500 eur...za 200 eur mi to hocikde deaktivuju a bude pokoj svätý...
Ďakší člen tam písal ako tiež dobre "pochodil" s opravou...najprv vymenili, čerpadlo, potom RJ, potom kabeláž a smerovalo to k výmene DPF...takže dobrý servis čo tiež tápal..
ako som ochotný dať za vymazanie tej chyby a prípadné prehratie softu do 300-400 eur..a ani o euro navyše...
či nebola náhodou zvolávačka ohľadom toho softu a podobne..
Rozhodol som sa tak preto, že som sa dočítal na audiklube, že od jedného člena z ČR chceli za opravu 50-60 000 kč...tak to ďakujem..ako ani omylom nemienim dať za opravu hovadiny 2500 eur...za 200 eur mi to hocikde deaktivuju a bude pokoj svätý...
Ďakší člen tam písal ako tiež dobre "pochodil" s opravou...najprv vymenili, čerpadlo, potom RJ, potom kabeláž a smerovalo to k výmene DPF...takže dobrý servis čo tiež tápal..
ako som ochotný dať za vymazanie tej chyby a prípadné prehratie softu do 300-400 eur..a ani o euro navyše...
-
- opravy & diag
Nevidím ako vhodné radikálne vyjadrenia.V prvom rade veci sú dosť často úplne inak než sa javia majiteľovi,tj úroveň potreby toho či iného by som si počkal na definitívny a hodnoverný verdikt (čo uznávam je trocha problém) Až z toho vzniká potreba niečo robiť,tj aj hodnota toho čo treba spraviť. Až potom je čas na vyjadrenia či to platím do výšky ten danej potreby alebo na to kašlem.A kašlať doslova na hocičo sa dá pri nejakom črepe za pár stoviek.Pri prémiovejšom hodnotnejšom veru sa nakoniec nájde aj veľa tisíc.Stačí že závada je zrejmá,auto je v tom stave nepredajné a sme doma.
-
Dnes som bol v inom autorizaku a cuduj sa svete bola zvolavacka na prehratie softu adblue,tak som sa tam objednal na buduci tyzden a ms to byt spravene zadarmo..ten povodny servis zrusim,kedze ani nemali zaujem pozriet takuto zasadnu vec..
-
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Preto som ti to písal. 

-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
zlaty dobry autorizak ze
v tej druhej teme som ti pisal riesenie,ze autorizak,maju s tym bohate skusenosti.nech to cele ad blue prezru zresetuju
a vidis teraz uz mas info ze bola zvolavacka.
ty si siel do toho sam hladat chybu.
ja pokial by som nenasiel uniky tak na diag len autorizak.nie koli tomu ci to ma chybu v pamati zavad ale aby prekepol ako elektricke komponenty pracuju.
snad ti to tam uz daju dokopy
neber to tak ako vela ludi pise ze v autorizaku su len hlupaci.
oni to vedia a ak to mechanik nevie ma k dispozicii informacii od automobilky az az.cele ad blue navody postupy schemy ma k dispozicii.aspon na vychode slovenska to tak je.poznam min 5tich co cely zivot od skoly robia v autorizaku a nikdy nepojdu inde.dvaja su mechanici dvaja autoelektrikari a jeden je klampiar lakyrnik maju tam vsetko k dispozicii.maju aj podpisany papier od zamestnavatela ze robia auta aj doma.maju stale zaplatene skolenia a su stale krokom tak ako ide doba aut.robia si na pokojicku bez stresu.
diagnostiky maju na vysokej urovni preklepne ti cele auto a povie co ako funguje co ako odchadza.
v tej druhej teme som ti pisal riesenie,ze autorizak,maju s tym bohate skusenosti.nech to cele ad blue prezru zresetuju
a vidis teraz uz mas info ze bola zvolavacka.
ty si siel do toho sam hladat chybu.
ja pokial by som nenasiel uniky tak na diag len autorizak.nie koli tomu ci to ma chybu v pamati zavad ale aby prekepol ako elektricke komponenty pracuju.
snad ti to tam uz daju dokopy

neber to tak ako vela ludi pise ze v autorizaku su len hlupaci.
oni to vedia a ak to mechanik nevie ma k dispozicii informacii od automobilky az az.cele ad blue navody postupy schemy ma k dispozicii.aspon na vychode slovenska to tak je.poznam min 5tich co cely zivot od skoly robia v autorizaku a nikdy nepojdu inde.dvaja su mechanici dvaja autoelektrikari a jeden je klampiar lakyrnik maju tam vsetko k dispozicii.maju aj podpisany papier od zamestnavatela ze robia auta aj doma.maju stale zaplatene skolenia a su stale krokom tak ako ide doba aut.robia si na pokojicku bez stresu.
diagnostiky maju na vysokej urovni preklepne ti cele auto a povie co ako funguje co ako odchadza.
-
- opravy & diag
Každý normálny servis začína pri riešení hlavne emisných problémov tým že zistuje aktuálnosť existujúceho softu aj či ku konkrétnej závade nebolo vydané TPI a teda vec má doporučenie spôsobu riešenia.Dnes u každej novšej motorizácii je toto prvá vec od ktorej sa začína aby sa nestalo že sa servis najpr vytrápi aby nakoniec zistil že ten kopec práce si mohol ušetriť.To je aj doporučenie každému majiteľovi,ak nemá taký servis,je to na ňom aby zisťoval,to je aj tento prípad.
-
No dufam, že to dajú dokopy a pomôže to..
- jaroslavelektro
- Dátum registrácie: 23.05.2019 07:27
U mnohých UDS motora sa dá spaviť jazdná skúška scr ktorá je určená na vynulovanie odjazdu adblue , ale to určite veštci vedia aj po zahraničných fórách. vcds ju má impementovanu ale nie čínsky klon.
Diagnostika-OBD,Paralelna-OSCILO,Datova CAN-BUS & LIN
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných