oleje RAVENOL skusenosti
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
U prevodovky ľudia olej najčastejšie vôbec neriešia.Ak olej v čistej sklenej nádobe sedimentuje,tak je ako metalíza,zamí jemný kovový oter.Kedže je tým pár 100 tis km mazané všetko,tak rozhodne to brusivo pomôže skrátiť prevodovke život.Čolovek by povedal že isté veci majú prirodzenú logiku,ale prax to popiera,čo neťahá za rukáv to sa nerieši
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
jozzo71 napísal:Dam priklad, kolega kupil octu tdi, byvaly majitel sa dušoval, aj blocky dolozil, ze menil prevodovy olej. Ano, menili, dali tam shell presne podla specifikacie. Ale prituhlo a prituhla aj prevodova paka a dvojka isla srtasne zle zaradit. Kolega nelenil, kupil kastrol, mu povedali dakde. Presne podla specifikacie podla katalogu vybrali v predajni. Olej doma vymenil a ze super. No po mesiaci mi vravi len tak pomedzi zuby, za je to v prd..li, ide to rovnako, mozno este horsie. Uz potom ja som sa mu smial, za preco dava 12-13 evri za liter, ked origo vw olej som ja kupoval za cca 9+ dačo v seate. Uz sa poberal do servisu, nach kuknu na prevodovku ale nahovoril som ho este na jednu vymenu origo oleja vw. Urobil tak a s uzasom konstatovaal, ze radenie ide neskutocne dobre. A ide dodnes uz 3 rokom. Ano, vw si nevyraba olej, ale nikto ti zarucene nepovie, co tam je od akeho vyrobcu. Neviem, aka zazracna vodicka tam je, ale nejaka speci prisada tam zrejme bude. A kor pri automate a takom aute by ma ani nenapadlo tam liat nieco ine ako original olej. Aj chlapci s manualnymi 6 qualtmi od vw by vedeli o olejovych nahradach tu pisat litanie..
Lenze aj taky prevodovy olej ma svoju normu ktoru treba DODRZAT!!!! Ak ju nenodrzis tak je problem pri radeni!!!
Kazdy jeden original olej ma nahradu len treba dodrzat normu co predpisuje vyrobca.
-
vincenzo1
- Dátum registrácie: 20.07.2010 17:03 Zdieľať na Facebook
-
PROCHY603
vincenzo1 napísal:ano ano ano, na papieri to znie pekne, len realita moze byt ina, nehovorim moze to byt pripad spominaneho ravenolu pripadne mobil1 3309 alebo fuchs 4400 moze byt kludne v tej flaske od vw raz takej drahej, ale kto to skusi...
je to na kazdeho uvazeni
//PROCHY603: fakt zmysluplne
NEVIEM PRECO SI VYMAZAL MOJ PRISPEVOK!!!
-
PROCHY603
vincenzo1 napísal:PROCHY603: vies prosim ta citat? chalan pise, ze vybrali presne podla specifikacie...
tvoje prispevky su fakt ducha a zmyslu plne ako vidim.
MUDROSKO
Tu posielam linky na prevodove oleje 75W90 specifikacia je dodrzana ale norma oleja nie je.!!!
LINK: https://www.motorove-oleje.sk/castrol-s ... 75w-90-1l/
LINK: https://www.motorove-oleje.sk/castrol-s ... 75w-90-1l/
A teraz mi prezrad rozdiel v com su rozdielne!!!
Ja viem v com je rozdiel.
A MOJE TEMY A RADY MI NEMAZ!! NIE SU LEN PRE TEBA!!!!
P.S. zas sa potvrdilo : KTO MA OPICU MUSI MAT AJ NA BANANY!!!
-
vincenzo1
-
PROCHY603
-
PROCHY603
vincenzo1 napísal:ved to vidi asi kazdy, ze ten TRANSAXLE ma intenu normu wv
konkretne sa jedna o vw 501.50
ps: zas sa potvrdilo, ze si ides stale svoje
Nejdem si stale svoje!!!
Mne je uplne jedno a suma fuk co si TY nalejes do prevodovky,rozvodovky,motora.
Je to tvoje auto tak sa staraj!!!
A ked uz potrebujes odpoved tak vzdy napis ake mas presne auto. TUJAREG su pred a po facelifte.
-
stynx
- Dátum registrácie: 15.08.2007 15:08 Zdieľať na Facebook
Zdravím,
keď som ešte robil v autodieloch Ravenol nám ponúkla jedna firma, ktorá ho začala ako prvá voziť na Slovensko(nikto iný ho v ponuke vtedy nemal). Najskor vládol skeptizmus, ludia to nepoznali atd. Ale začali sme to predávať, ako tu niekto vyššie písal, hlavne do prevodoviek a diferenciálov. Predalo sa ho na kopy a musím zaklopať nikdy nebol problém. Ja osobne som ho použil a aj stále používam vo svojom aute či už motorový, v prevodovke a aj v dife. Najlepší boli rôzni konkurenčni obchodníci co sa "vysmievali" ze co to mame za no name olej. A vuala zrazu ho predávajú aj oni. Zo známejších predajcov spomeniem Elit a Intercars. Momentálne už s autodielami a ani olejmi nerobím takže to neberte ako reklamu, je to skôr len dlhodobá osobná skúsenosť. Myslím že chybu človek nespraví.
keď som ešte robil v autodieloch Ravenol nám ponúkla jedna firma, ktorá ho začala ako prvá voziť na Slovensko(nikto iný ho v ponuke vtedy nemal). Najskor vládol skeptizmus, ludia to nepoznali atd. Ale začali sme to predávať, ako tu niekto vyššie písal, hlavne do prevodoviek a diferenciálov. Predalo sa ho na kopy a musím zaklopať nikdy nebol problém. Ja osobne som ho použil a aj stále používam vo svojom aute či už motorový, v prevodovke a aj v dife. Najlepší boli rôzni konkurenčni obchodníci co sa "vysmievali" ze co to mame za no name olej. A vuala zrazu ho predávajú aj oni. Zo známejších predajcov spomeniem Elit a Intercars. Momentálne už s autodielami a ani olejmi nerobím takže to neberte ako reklamu, je to skôr len dlhodobá osobná skúsenosť. Myslím že chybu človek nespraví.
-
pepo64
- Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43 Zdieľať na Facebook
čo by neexistoval,ak je plánovaná životnosť prevodovky 150-200 tisíc km bez výmeny oleja a tá prevodovka to vydrží tak všetko čo výrobca sľúbil bolo splnenéPROCHY603 napísal:vincenzo1 napísal:mhlavaty: neni co dodat, vsetko je to o skusenostiach na konkretnom aute s konkkretnymi veci a nie kazdy sa do toho pusti za usporu 100e hore dole...
cviro123: dik za postreh, ale rec je o prevodovych olejoch do automatu a diferakov a nie motorove oleje
Inak bol by som rad, ak by prispel do temy niekto kto ma toto auta a riesit tieto veci, ze ake oleje pouzil a ako s tym je zatial spokojny.
Alebo to fakt vsetci mate tak malo KM nabehane, ci ste v tom co odporuca vyrobca tzv. "dozivotna napln"???![]()
![]()
![]()
DOZIVOTNY OLEJ neexistuje!!!!![]()
Ci je to manual alebo automat!!!!![]()
-
hjundai
- Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39 Zdieľať na Facebook
VW oleje nevyrába takže aký je originál olej... s pevodovými olejmi je to podľa diskusií trošku zložitejšie ako s motorovými - aj keď olej splňa čo má radenie nemusí byť optimálne... možno treba brať do úvahy aj stav prevodovky - niekomu lepšie sadne shell, inému selenia a niekomu ravenol. Niekomu tačí presne norma a niekto zmení špecifikáciu a radí dobre.
Pe Lidl robí oleje Pennasol, motorové a vyskúšané Lidl olej pre bežné auto v pohode.
Ja som do prevodoviek nedával nikdy origo olej - a to mám automaty... buď Eneos alebo teraz do Toyoty zhodou okolností Ravenol. Nie je lacnejší ako Toyota origo ale mám po ruke...
Je to zavedená značka a ako som písal má hlavne širokú ponuku pre prevodovky... kľudne je možné že "origo" VW sa može variť vedľa "neorigo" Ravenolu.
Pe Lidl robí oleje Pennasol, motorové a vyskúšané Lidl olej pre bežné auto v pohode.
Ja som do prevodoviek nedával nikdy origo olej - a to mám automaty... buď Eneos alebo teraz do Toyoty zhodou okolností Ravenol. Nie je lacnejší ako Toyota origo ale mám po ruke...
Je to zavedená značka a ako som písal má hlavne širokú ponuku pre prevodovky... kľudne je možné že "origo" VW sa može variť vedľa "neorigo" Ravenolu.
-
CAMLS
- Dátum registrácie: 23.05.2009 19:25 Zdieľať na Facebook
Tiež používam ravenol do automatickej prevodovky a aj do diferaku...ale aj tak ti táto informácia nemá ako uľahčiť výber, lebo som tak najazdil len cca 20000km a to ti nič nepovie o tom ako to bude vplývať na životnosť prevodovky zdlhodobeho hľadiska...ale po tých 20000km môžem povedať že sa auto správa tak isto ako keď som lial originál!
-
vincenzo1
-
CAMLS
- Dátum registrácie: 23.05.2009 19:25 Zdieľať na Facebook
V honde som platil za ten olej 23€ za liter, náhrada ravenol má stojí cca 10.50€...A inde sa ten originál honda olej nedal zohnať...jedine kde už viem zohnať, je z Anglicka ten istý originál ako tu v honde za cca 55€ 4litrové balenie a to je už na zamyslenie, že prečo by som mal dávať dealerom hondy toľko do vačku ;) takže dôvod máš jasný...
-
markoimportauto
- Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
TAK A TERAZ DÁM CELKOM LOGICKÉ ZDôVODNENIE, PREČO TAKÉTO SUTUÁCIE NASTALI (a nikoho pritom ani nenapadne čo i len myšlienka, že by sa také niečo mohlo diať), AK DOVOLÍTE:jozzo71 napísal:Dam priklad, kolega kupil octu tdi, byvaly majitel sa dušoval, aj blocky dolozil, ze menil prevodovy olej. Ano, menili, dali tam shell presne podla specifikacie. Ale prituhlo a prituhla aj prevodova paka a dvojka isla srtasne zle zaradit. Kolega nelenil, kupil kastrol, mu povedali dakde. Presne podla specifikacie podla katalogu vybrali v predajni. Olej doma vymenil a ze super. No po mesiaci mi vravi len tak pomedzi zuby, za je to v prd..li, ide to rovnako, mozno este horsie. Uz potom ja som sa mu smial, za preco dava 12-13 evri za liter, ked origo vw olej som ja kupoval za cca 9+ dačo v seate. Uz sa poberal do servisu, nach kuknu na prevodovku ale nahovoril som ho este na jednu vymenu origo oleja vw. Urobil tak a s uzasom konstatovaal, ze radenie ide neskutocne dobre. A ide dodnes uz 3 rokom. Ano, vw si nevyraba olej, ale nikto ti zarucene nepovie, co tam je od akeho vyrobcu. Neviem, aka zazracna vodicka tam je, ale nejaka speci prisada tam zrejme bude. A kor pri automate a takom aute by ma ani nenapadlo tam liat nieco ine ako original olej. Aj chlapci s manualnymi 6 qualtmi od vw by vedeli o olejovych nahradach tu pisat litanie..
Občan vyberie podľa katalógu výrobcu oleja presný typ maziva, ktorý zodpovedá špecifikácii výrobcu vozidla.
Všetko sedí:
špecifikácia, schválenia aj viskozita...
Potom tento občan trošičku posurfuje po internetíku s cieľom nájsť toto mazivo za čo najlepší peniaz. Pochopiteľne pritom narazí na nepreberné množstvo olejových web-shopov, ktoré mu radi tento produkt dodajú. Jeden núka lepšiu cenu ako druhý.....No radosť nakupovať... Ten dodá 5L syntetiky svetovej značky za 20€, tamten zas inú a ešte o čosi lacnejšie. No nekúp to!
A tak sa občan tešká:
nie je predsa taký sprostý, aby ten istý produkt kupoval v kamennom krámku serióznej firmy, keď tá ho predáva za "neseriózne" vysokú cenu predsa. To dá rozum, hlava-mapa!
A tak veselo objednáva cez internetík olejčoke za polovicu a nevie sa dočkať kuriéra až mu doručí žiadaný obsah. Čo na tom, že mu to dodal nejaký predajca, ktorý je k zastihnutiu iba vo virtuálnej realite? Čo na tom, že ten predajca komunikuje iba prostredníctvom lacnej jednorazovej SIM karty od "Obliny" a Pavol Országh Hviezdoslavovým-Boxom (P.O. Box)???
Nevadí, občan nerieši.
Je na web-shopovej fotke známy obal ešte známejšieho dôveryhodného výrobcu?
JE!
Je v popise poctivo povypisované, aké normy, schválenia, triedy.. atď to plní?
JE!
JE TO ZA POLOVIČNÚ CENU
JE!!!!!!!!!!!!!
Tak nie je o čom...
A ČO TAKTO ZDRAVÝ SEDLIACKY ROZUM?
NIČ?
VÁS VŚETKÝCH ZJAVNE ANI V NAJDIVŠOM SNE NENAPADNE, ŽE TAKÝMTO POČÍNANÍM SA VYSTAVUJETE RIZIKU NÁKUPU FALZIFIKÁTOV OLEJOV ZNÁMYCH ZNAČIEK???????????!!!!!!!!!!!!!!!!
ZAS NAIVNÁ SLOVAČ, nad ktorou si okrem "dépeháčkárov" mädlia ruky aj falšovatelia rôznych výrobkov (oleje nevynímajúc).
Je verejné tajomstvo, že sa falšuje to, o čo je veľký záujem a kde existuje predpoklad veľkého rozdielu v cene - potenciálneho zisku pre falšovateľov. Okrem kabeliek Vujton, tenisiek Adihash, rôznych Barbiniek sa preto zaručene falšujú aj svetoznámi výrobcovia olejov. A to často sofistikovane. Na to môžete vziať jed! (len sa dobre pozrite v kamennom kráme na obal Kastról-u.Ten hologram na originále určite nie je len tak z plezíru...).
Systém je až primitívne jednoduchý (a preto taký bežný):
falšovatelia využijú (zneužijú) roky za drahé peniaze budované meno svetoznámeho dôveryhodného výrobcu nejakého produktu.
Ten sa pochopiteľne musí pre koncového spotrebiteľa predávať s nejakou (často premrštenou) tzv. "doporučenou" cenou. Je v nej totiž zohľadnený nielen nelacný vývoj, ale aj marketing, podpora predaja a samosebou marže medzičlánkov.
A práve tu MôŽE vzniknúť krásny priestor napr. pre PRZEDAJCOW PANSTWA POLSKIEGO
Prečo "MôŽE"? Nuž jednoducho preto, že sa tu na rozdiel od vás prezentujem verejne a na takéto tvrdenie v súčasnosti nemám konkrétne dôkazy.
Iba zdravý sedliacky rozum, určitú dávku rozhladenosti a skúseností, ako to v "mojej" branži chodí. A verte, že vyššie uvedené rozprávky starej matere rozhodne nie sú...
ALE K VECI:
Občan z nášho príbehu sa svojho vytúženého olejíku z internetíkového shopu "za hubičku" dočkal a nalial ho do prevodovky svojej embéčky. Vozí sa, kmáše bakuľou sem a ta.....Ale ejhľa, po mesiaci sa mu s tým kutáčom hýbe akosi poslabšie....čo teraz? Treba inú značku oleja - to je jasné!
A opäť sa proces zopakuje:
Klik klik cvak klap prásk a pred dverami občana opäť stojí známa usmiata tvár kuriéra s balíčkom mazľavej tekutiny od "osvedčeného" internetíkového predajcu.
Opäť sa uteká do servisu a kvázi Kastról v prevodovke sa mení za kvázi Šell.
Čiže v preklade: falzifikát za falzifikát.
Zas sa chvíľu pojazdí a zas ten istý scenár:
bakuľa po čase drhne a nešaltuje.
Občan sa teda naserie a zamieri tam, kde to mal urobiť hneď:
KÚPI ORIGINÁL (nefalzifikát) ŠPECIFIKÁCIOU aj KVALITOU.
To, že zrovna v autorizáku a zrovna s logom embéčky na obale však znamená iba to, že nekupuje falzifikát. Nič viac-nič menej.
Ako viacerí z vás správne poznamenali, automobilky si oleje sami nevyrábajú, ale ich pre ne dodávajú osvedčení výrobcovia (trebárs Fuchs, Ravenol a pod).
To znamená, že je v praxi úplne fuk, či si ten daný-výrobcom predpísaný olej kúpite vo firemných flasiach VW, Embéčka a pod., alebo si ho zaobstaráte u skutočne dôveryhodného predajcu (ideálne asi v nadnárodnej firme) v obaloch pôvodného výrobcu. Podstatné je kúpiť NEFALZIFIKÁT!
Potom vám budú tragače fungovať tak, ako majú a to po celý interval výmeny.
S falzifikátom nie:
ten má v sebe iba tú najnutnejšiu, minimálnu dávku aditív (ich hodnota je na liter oleja najvyššia, hoci paradoxne v pomere k základovému oleju tvoria mizivý podiel). Preto LOGICKY občanovi ten falzifikát chvíľu fungoval až pokiaľ nevyčerpal svoje veľmi omedzené limity a tak jednoducho prestal fungovať. Následne nastúpil falzifikát č.2 s obdobným vývojom situácie. Až na 3. pokus sa do tragača dostala správna kvapalina.
PRETO OBČANIA:
nie je dôvod na paniku a masívny nákup výhradne firemných olejových fľaštičiek s logom automobilky na to, aby ste svojmu poposúvadlu zabezpečili správne fungovanie.
To mu zabezpečia aj spomínané oleje Ravenol. Veď si len bližšie pozrite ich schválené typy mazív napr. pre špecialitky ako sú rozvodovky vozidiel 4x4, ktoré vyrába rakúska Magna-Steyr alebo pre automatický 6-kvalt od ZF.
Slávny Kastról vás pri nich veselo vypoklonkuje a nasmeruje na "Special Product". To je logické, nakoľko ten si jeho skutoční výrobcovia chránia. A tak "prebaľovač a marketingový guru" je bez šance
Zato Ravenol ho veselo ponúka. Pre mňa jasný signál skutočného výrobcu s know-how.
Podobne sú na tom aj oleje Fuchs (mimochodom vyrábajú sa vám priamo pod nosom na Slovensku a ani o tom netušíte), Motul či Millers oils.
Osobne nakupujem iba tieto značky - priamo od ich zastúpenia a NIKDY som kôli nim žiaden problém nemal.
edit: našiel som dnes - 14.01.2016 - jeden článoček, ktorý odhaľuje jednu (iste z mnohých) falšovateľských manufaktúr na fejkové oleje. Je síce zo Sovietskeho zväzu, ale nerobme si ilúzie že to ide iba tam. Navyše: ak to vedia robiť Sovieti, tak automaticky aj Poláci
http://autobild.cas.sk/clanok/210303/ta ... gn=HP-new2#
Naposledy upravil/-a markoimportauto v 13.01.2016 11:37, upravené celkom 1 krát.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní