olej
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 28.06.2025 09:08 Zdieľať na Facebook
olej
Zdravím všetkých 🖐 píšem Vám sem s prosbou o pomoc , názor , usmernenie...na koľko nie som človek ktorý veľmi rozumie autám poprosím zbytočné hejty bokom a úprimné vyjadrenia
Mám auto Citroen C4 Grand Picasso 1,6 VTI 88Kw 2009r ( 120 000 km ) - prednedávnom som riešil únik oleja ( viditeľné stopy pod kapotou , pod autom ) . Mechanik našiel miesto odkiaľ to šlo , spravil a išlo
po asi 1500km mi vyskočila kontrolka " chceck engine oil " po kontrole oleja som zistil že oleja je málo ( i keď tá odmerka je celkom divná a neukazuje dobre ) podľa mojej vizuálnej kontroky bolo málo...dolial som cca 0,5l ( Total Ineo 5w 30 ) kontrolka zmizla....po 700km opäť to isté...dolial som znovu cca 0,5l....a včera po 600km opäť kontrolka a oleju málo....stopy pod kapotou žiadne , pod autom žiadne ...o 3 týždne chcem ísť na tom aute do CRO...týmto sa Vás chcem spýtať : aké sú možné riziká , ako danú vec riešiť ( čítal som príspevok že odchádza motor atď ) , je bezpečné na tom aute jazdiť a ísť do CRO ? veľmi ďakujem za odpovede 
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: olej
Nikam by som na tom nesiel.
-
- Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42 Zdieľať na Facebook
Motor ti žerie pol litra oleja na 600-700 km a ty sa spýtaš toto?! Matiku si hádam mal v škole takže 3 fľašky oleja do kufra a pohoda!

Buď si troll alebo úplný debil...
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
normálne žerie olej (aj ked trochu viacej) .normálka
Ako napísal cicmanec942 ,kúp olej a vyraz na dovču.len to priebežne kontroluj.
do "GO" motora (prekrúžkovanie) sa nepúšťaj.Nepomôže.
Nepíšeš či Ti "mizol " olej aj pred tým
Ako napísal cicmanec942 ,kúp olej a vyraz na dovču.len to priebežne kontroluj.
do "GO" motora (prekrúžkovanie) sa nepúšťaj.Nepomôže.
Nepíšeš či Ti "mizol " olej aj pred tým
Naposledy upravil/-a db69 v 28.06.2025 10:37, upravené celkom 1 krát.
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
čičo - kroť hormóny aj slovník, nie je každý tak výnimočne múdry ako Ty.
Známy kúpil starší Citroen C4 Grand Picaso 1.6 115 kW benzín r.v. 2011
S únikom oleja a kopou ďaľších problémov bojuje a bohuje.
Ťažká dobrá rada, naozaj
Známy kúpil starší Citroen C4 Grand Picaso 1.6 115 kW benzín r.v. 2011
S únikom oleja a kopou ďaľších problémov bojuje a bohuje.
Ťažká dobrá rada, naozaj

Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
- db69
tatkotom
Kamarát takto bojoval dlho
dám jeho boj.
1 začal dávať predpísaný origo dráhy olej .Nič
2 Prekrúžkovanie z neorigo vecami.Nič
3 Prekrúžkovanie s origo citroen vecami .Pecka jak svina..Nič
skončil pri spotrebe 1 -1,5 na 500km
4 Predaj aj s popisom "nadmerne žere olej"
Kupec šťastný a sused tiež
po 2 týždnoch volá kupec ,"to žere až tolko"
predal to dalšiemu šťastlivcovi.
Kamarát takto bojoval dlho
dám jeho boj.
1 začal dávať predpísaný origo dráhy olej .Nič
2 Prekrúžkovanie z neorigo vecami.Nič
3 Prekrúžkovanie s origo citroen vecami .Pecka jak svina..Nič
skončil pri spotrebe 1 -1,5 na 500km
4 Predaj aj s popisom "nadmerne žere olej"
Kupec šťastný a sused tiež
po 2 týždnoch volá kupec ,"to žere až tolko"
predal to dalšiemu šťastlivcovi.
-
- Dátum registrácie: 28.06.2025 09:08 Zdieľať na Facebook
db69 - ďakujem za normálnu odpoveď
prvy krát po kúpe som prešiel asi 3000 km keď mi zasvietila kontrolka ( bolo to tesne pred výmenou oleja ) dolial som olej , medzitým prebehla výmena oleja...po výmene oleja to vydržalo cca 2000km dolial som olej , nerozumel som prečo olej chýba nedávna výmena ( a teda som troll ako napísal cicman kedze nerozumiem autám
) keď to spravilo znovu po cca 2000 km spozoroval som únik pod kapotou , potom aj pod autom...išlo to mechanikovi závadu vyriešil...odvtedy ako to urobil som jazdil cca 1500 km znovu kontrolka dolial som 0.5l ...po 700km znovu 0.5 a teraz najnovšie po 600 km znovu ten olej ( včera ) ....s tým že po kapotou sucho aj pod autom , nikde žiadne stopy . Žiadne čudné zvuky po naštartovaní ani počas jazdy nepočuť. Ešte raž ďakujem 
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
pohodicka.nic sa nedeje.kupil si si auto ktore zerie olej.pazitnydaniel napísal: ↑28.06.2025 09:25 podľa mojej vizuálnej kontroky bolo málo...dolial som cca 0,5l ( Total Ineo 5w 30 ) kontrolka zmizla....po 700km opäť to isté...dolial som znovu cca 0,5l....a včera po 600km opäť kontrolka a oleju málo....stopy pod kapotou žiadne , pod autom žiadne .. je bezpečné na tom aute jazdiť a ísť do CRO ? veľmi ďakujem za odpovede![]()
asi len teraz,ked si doteraz take nemal.
ked som jazdieval na bmw E60 530 D dialnice bola to normlana vec ze na 1260km trati sa na polovici cesty pri tankovani musel aj dolievat olej.
ked mala moja garazovana e36 bmw pri 196 000km zodrate kruzky liter siel na 300km von vyfukom.na cestu 1260km a naspat som braval aj 8 litrov oleja do kufra.bezna rutina.ale tam sa potom cely motor robil nanovo.
teraz v zime som mal subaru legacy z roku 2014 322000km 2.0i boxer motor.dialnice tak 1600km a liter chybal.kontrola svietila.len som si odsledoval kolko km este mozem ist na svietiacej zltej kontrolke.lebo zastavovat okamzite koli zltej kontrolke to ma nebavilo.dalo sa aj 400km este potiahnut v otackach.kontrola svietila ked bol olej 5mm nad minimom.
kolegom sme jazdievali este pred koronou na audi A6 C7 rok 2013 3.0d 80 000km malo auto.kazdych 4000km liter oleja fuc.
cize ber na dovolenku aspon 3 litre oleja do zasoby anic sa nedeje.
ale jedno moje auto stare mondeo 2006 2.2 tdci QJBB motor ma taky zaujimavy jav.ma to
uz okolo 507 000km a ked do toho dam olej motorcraft ford --cize original--- zerie liter na 1000km.ak dam motorovy olej mobilsuper3000 5W30 norma na fordy 913D zerie tak 3dcl na --20000--km

asi uz povodne turbo pusta do sania ale zatial pohoda kazdy rok sa davaju dole hadice od intercolera a kontroluje stav mastnoty.
mozes to skust ci olej mobil nerobia aj pre francuze.
-
- Dátum registrácie: 27.06.2025 10:09 Zdieľať na Facebook
Skontroloval si aj nádržku chladiacej kvapaliny? Neobjavil sa nejaký olej v nej? Nedymí ti auto viac ako je bežné? Aj ja som mal autá čo žrali olej, s tým vedomím som aj jazdil a vždy bola fľaška oleja v kufri, ale ani jedno nemalo 120k najazdené, ale minimálne 2x alebo 3x viac.
-
- Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42 Zdieľať na Facebook
A tomu známemu to žerie tiež pol litra na 600-700 km a tiež sa s tým chystá do Chorvátska? Lebo takéto nápady môže mať fakt len debil. To nie je nadávka, to je diagnóza.

- db69
"prvy krát po kúpe som prešiel asi 3000 km keď mi zasvietila kontrolka ( bolo to tesne pred výmenou oleja ) "Počítam že tam chalan dal hustý olej a ešte aj nad max.
aha .takže ďalší šťastný predávajúci.
A chvíľu šťastný aj neznalí kupujúci.
žene žerie opel 1l na 1000km .a možno aj viac. už ho má a jazdí na ňom 4 roky.
treba len sledovať a dolievať.
aha .takže ďalší šťastný predávajúci.
A chvíľu šťastný aj neznalí kupujúci.
žene žerie opel 1l na 1000km .a možno aj viac. už ho má a jazdí na ňom 4 roky.
treba len sledovať a dolievať.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
pazitnydaniel....napíšte mi ss,tu ste terčom pre travičov studní
-
akurat sledujem toto video od slovaka nasa garaz.
https://www.youtube.com/watch?v=GgDkg4-0-RI
cas 2.10 hovori ako dal novy olej pred nurburgringom pride na rakuske hranice cas 3.28 a svieti kontrolka ze treba doliat olej
na to ze plachti predpisovo som cakal vacsi dojazd bez dolievania
toto by ma nebavilo.takym autom sa da spravit svicarsko slovensko perfektny cas ale zaroven aj stratit pri castom doliavani oleja.
https://www.youtube.com/watch?v=GgDkg4-0-RI
cas 2.10 hovori ako dal novy olej pred nurburgringom pride na rakuske hranice cas 3.28 a svieti kontrolka ze treba doliat olej
na to ze plachti predpisovo som cakal vacsi dojazd bez dolievania
toto by ma nebavilo.takym autom sa da spravit svicarsko slovensko perfektny cas ale zaroven aj stratit pri castom doliavani oleja.
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Ta RS6 s 800 ps plne prestavanym motorom z neorigo casti, s neorigo turbami ma vela spolocneho s atmosferickou 1,6.
-
zaujimave videa o tej audi ako to cele stavia na 1000koni.on chce dvojnasobny vykon ako to malo z vyroby.
mozno sa mu podari uz mu do ciela vela nechyba.
no zasa v tom videu je poznat ze nema velmi v krvi jazdenie,ked vravel ohladom teploty motoroveho oleja kde mali 115-120celzia ze taku nikdy nemal. auto ma asi dobre spravene chladenie oleja.
klasicne nesportove auto skoda superb 2.0tdi pri jazdach v nemecku nad 200km/h ide na teplotou oleja na 110celzia .benzin motory bez turba pri takych rychlostiach teplota oleja je na 140celzia ako nic.
mozno sa mu podari uz mu do ciela vela nechyba.
no zasa v tom videu je poznat ze nema velmi v krvi jazdenie,ked vravel ohladom teploty motoroveho oleja kde mali 115-120celzia ze taku nikdy nemal. auto ma asi dobre spravene chladenie oleja.
klasicne nesportove auto skoda superb 2.0tdi pri jazdach v nemecku nad 200km/h ide na teplotou oleja na 110celzia .benzin motory bez turba pri takych rychlostiach teplota oleja je na 140celzia ako nic.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných