Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

uwa0944417418
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 09.05.2023 19:43
Zdieľať na Facebook

Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa uwa0944417418 »

Dobrý den predal som 27rocnu audi a4 b5 za 375e a po týždni mi kupujúci vola ze auto je nepojazdne a chce ho vrátiť a chce odomna naspat peniaze plus peniaze za servis auta.
Spolu sme vyplnili kupno predajnu zmluvu a do nej som napísal ze auto sa predáva ako súhrn náhradných dielov a mam spravy od neho ze auto berie v stave v akom je. Budem mu musieť vracať peniaze ?
fzubaty
Príspevky: 1624
Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa fzubaty »

Nie. Kludne nech to riesi sudnou cestou, a ak ta bude otravovat, zavolaj na policiu.

375 eur, ved miestny dedo kupuje auta v stave srotu za viac.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa seven549 »

27 rocne auto za 375ecok a ze sa pokazilo.to moze byt rad ze stym dosiel domov.ved to ho vysmeje kazdy sudca a policajt.na sude sa s takymi kravinami ani nezaoberaju .navrhnu mu odovzdat obciansky preukaz navstivit psychiatriu a vyhlasit sa za nesvojpravneho :2f93:
jaster-83
Príspevky: 1445
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa jaster-83 »

Napis mu ze pockas kym ti pride predvolanie na sud, kto kupuje auto za 300€ sa urcite nepojde sudit na roky s n3jasnym vysledkom, hlavne ak dokazne bremeno je na jeho strane, auto je nepojazdne a ona zaplatil za nejaky servis? No pre mna to znamena ze v aute sa uz niekto vrtal a ak neodborne tak chybu mohol urobit on, urcite nebol v autorizaku a pochybujem ze dedinsky garazmajster bude vediet preukazat ze pri oprave pouzil postup, pripravky, nastroje, diagnostiku a metody predpisane vyrobcom. Toto je cisto spekulant a snazi sa vytiahnut peniaze, normalne mu povedz ze mas podozrenie ze ide z jeho strany o podvod a budes kontaktovat policiu. Preco ta nekontaktoval hned ako sa pokazilo a daval do servisu? Na aute uz bol zasah ktory sam priznal a servisak bude podobny expert ako on, kde si dal auto do servisu opravit nech si pyta peniaze od toho co mu ho opravoval
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
tuninka
Príspevky: 896
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa tuninka »

pred pár rokmi mama chcela predať Corsu za 300, som jej poradil nech ju radšej dá do šrotu.... a bolo to bez podobných problémov
vykopanafosilia
Príspevky: 372
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Len mu oznám, že s jeho návrhom nesúhlasíš :d :D
vykopanafosilia
Príspevky: 372
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

seven549 napísal: 29.07.2023 17:46 27 rocne auto za 375ecok a ze sa pokazilo.to moze byt rad ze stym dosiel domov.ved to ho vysmeje kazdy sudca a policajt.na sude sa s takymi kravinami ani nezaoberaju .navrhnu mu odovzdat obciansky preukaz navstivit psychiatriu a vyhlasit sa za nesvojpravneho :2f93:
Výnimočne do bodky súhlasím so sevenom. Snáď len s dovetkom, že za nesvojprávneho ho musí vyhlásiť súd na základe posudku psychiatrov, svojprávnosti sa nemôže zbaviť sám :d :D

Fakt by ma zaujímalo, ako žijú takíto kreténi, keď im stojí za to provokovať a vyrábať problémy kvôli pár eurám, pričom majú minimálnu šancu na úspech - aj to len v prípade, že sa ich niekto zľakne, alebo sa s nimi nebude chcieť naťahovať (a dá im čo chcú).
tuninka
Príspevky: 896
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa tuninka »

aj by som niečo povedal, ale potom by som asi bol za rasistu
lubos zimovcak
Príspevky: 3433
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Nebol to náhodou Indián :3c90: ?
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa seven549 »

na vychode slovenska sa bez hamby hovori cigan.kamos tak predaval v 2019 roku golfa3 za 300 euro.cena pevna auto pojadzne platna stk ek.najprv bol telefonat no a prisli traja cigani a este sumrali ze vela.tak impovedal ved si cital ze cena pevna.ale viete co dam vam to za 250 euro a este vam k tomu dam 8 pneumatik na diskoch zjazdenych.a oni ok 250 euro.do zmluvy zahrnul snad svetko co sa da aj ze je to srot ktoreho sa sype hrdza atd.a na druhy den apac nacelnik volal ze koleso sa ulomilo.ze oprava -----bude stat -----150 euro ze mu musi dat peniaze inac ho da na sud.

poslali sme tam hned kamosa ktory byval asi 5km od jeho adresy mali sme odfotenu jeho obcianku.no a golfik na dvore a pekne tam stal ako novorodenec.poslal nam fotku.kamos okamzite tomu ciganovi volal ,ze pondelok si na prepise ako rozkaz inac ak sa nedostavis na tu 10.00 hlasim ta na kriminalke.

a cigani prisli pekne o 10.00 my sme tam uz boli traja no a ziadne reci ze je nieco s autom uz neboli,ale chcel ze auto odhlasime v nasom okrese na jeho {akoze bratranca} aby nemusl platit vo svojom okrese trebisovske spz.nic take sa nesuhlasilo auto ide na teba a basta.
mal si dotycneho doviest sem.ak tu nieje auto sa prepisuje na teba.
vsetko prebehlo ako malo popriali sme si krasny den.

o tyzden vola nejaky chlap {ten jeho vymysleny bratranec} ze aky motorovy olej sa daval do auta ze on kupil toho golfa.waw.tak mu bolo povedane ze aky sa daval a hned aj otazka za kolko si to kupil.a o ze za 500 euro.tak mu povedal ja som ho predal za 250ecok.

oni si navzajom posuvaju auta hned obratom.kseftari :2f93: ale zisk je nic ale aj tak aby sa nenudili to robia.

a dalsi cigan volal hned po prepise co kupil golfa 4 tdi,volal o 20 minut ze doslat defekt a policajti mu dali pokutu 50 euro ze nemal autolekarnicku.ze chce 100 euro inac auto vracia naspat.

tiez mu bolo povedane,auto je uz tvoje prepisane na teba ty si si mal skontrolovat lekarnicku povinnu vybavu a ten defekt si si spravil sam.a viac uz nevolaj lebo ta nahlasim policajtom.
nahradnediely90
Príspevky: 380
Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Bydlisko: PD
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa nahradnediely90 »

S týchto dôvodov som prestal pred pár rokmi obchodovať s ojazdenými vozidlami - stále bolo viac a viac prípadov že kupujúci po kúpe vozidla hľadal akúkoľvek chybu na vozidle len aby som mu prispel "niečo" na servis - pritom vozidlá ktoré som predával som dával do perfektného stavu a riešil som aj tie najmenšie drobnosti. Je pravda že boli aj vozidlá na ktorých nebol nutný akýkoľvek servis ale stále sa jednalo o jazdené vozidlo kde sa mohlo kedykoľvek hocičo pokaziť. Uvediem pár príkladov: kupujúci mi chcel vrátiť vozidlo z dôvodu že nemá zapalovač a nemá si ako nabiť telefón, tento istý pacient sa mi ozval asi po pol roku že bol u mechanika a ten mu zistil vytečený tlmič perovania a dierku na výfuku - dožadoval sa aby som sa finančne podieľal na oprave vozidla čo som odmietol, následne prišli vyhrážky cez sms - na pána som podla trestné oznámenie za nebezpečné vyhrážanie - mal som dôkaz - sms.
Ďalší pacient mi volal po viac ako roku od kúpy vozidla že išiel po diaľnici a auto mu prestalo ísť - porucha motora - po odtiahnutí do servisu mi volal že v motore nebol olej a pýtal sa ma ako je možné že som ho neoboznámil o tom že motor má spotrebu oleja - zložil som mu telefón.
Ďalší úsmevný príbeh bol kupujúci ktorému som k vozidlu pribalil motorový olej a všetky filtre nakoľko sa blížila ich výmena - dával som to ako bonus k autu. Po asi mesiaci mi dotyčný volal že auto nechce naštartovať a dá auto do servisu kde po odstránení závady požaduje preplatiť polovicu nákladov za opravu. Nakoľko to nebol dlhý čas od predaja vozidla a vozidlo som kúpil od zákazníka ktorému som ho servisoval a auto som poznal ako moje vlastné vybral som sa teda za kupujúcim s tým že si diagnostikujem závadu sám a ak to bude možné tak aj odstránim. Po príchode k autu sa nový majiteľ priznal že s nejakým krčmovým kamarátom menil olej a filtre v aute a následne po výmene auto naštartovalo a po chvíli zhaslo a nešlo už znova naštartovať. Po odvzdušnení palivového filtra a celej palivovej sústavy auto naštartovalo. Spravil som si výlet cez pol republiky aby som opravil čo niekto dodrbkal - dnes som už starší a vytrénovaný takže v dnešnej dobe by už u mňa nepochodil. V skratke povedané v dnešnej dobe by som radšej zametal ulice ako obchodoval s motorovými vozidlami.
Podobných príbehov by som tu popísal viac ale to by bolo čítanie minimálne na dva dni.
Obrázok
nahradnediely90
Príspevky: 380
Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Bydlisko: PD
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa nahradnediely90 »

seven549 napísal: 29.07.2023 20:39 najprv bol telefonat no a prisli traja cigani
Mne keď sa po hlase zdal človek že je cigáň tak som sa ho to rovno opýtal nakoľko som mal pri lacnejších autách v inzeráte napísané že rómovia, cigáni, apači, dolčegabana, šefkovia a vedúci nevolať.
Keď to bol cigáň tak hneď na mňa spustil spršku nadávok ale boli aj taký ktorý ti hneď nenadali ale prišli na obhliadku vozidla - lenže keď sa mi niekto nezdal tak som prišiel na dohodnuté miesto najprv na inom aute a skontroloval som si či to niesu indiáni - keď som videl indiánov tak som odišiel a v zápätí som im volal že nech sa nehnevajú ale im auto nepredám - potom už padali nadávky, vyhrážky, . . .
S tohto dôvodu som mal zakúpenú sim kartu ktorá bola registrovaná na nejakého bezdomovca, feťáka alebo podobného experta - ale ako hovorím - bolo to posledných pár rokov.
Cigán nech je akýkoľvek je to stále cigáň - má to v krvi - má to v dna. Je mi jasné že niektorý biely je horší ako traja cigáni naraz ale z mojej praxe to mám už takto nadstavené v hlave.
Obrázok
tuninka
Príspevky: 896
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa tuninka »

pred veľa, veľa rokmi som predal Opel Omegu s automatickou prevodovkou.... po pár dňoch mi volal nový majiteľ, že vymenil rádio a nové rádio s nejakým veľkým vysúvacím displejom, keď vysúva displej, tak narazí do radiacej páky, keď je v P..... tak som mu poradil karbobrúsku, už sa viacej neozval....
raven85
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa raven85 »

Nie, nemusíš mu nič vracať, ani sa spolupodieľať na hocičom.
Keď maník chcel nové auto so zárukou, mal si také kúpiť.
Presne z takého dôvodu nikdy staré auto predávať na Slovensku nebudem.
Ja som to poriešil takto:

https://forum.autobazar.eu/prepis-darov ... 80692.html

A takto budem riešiť každé auto bez ceny a odporúčam to každému.
Slováci sa nezmenia a naši spoluobčania taktiež nie.
Radšej posunúť v rodine, alebo zapáliť, odhlásiť a odniesť do šrotu...
prioritasko
Príspevky: 180
Dátum registrácie: 16.12.2015 20:58
Zdieľať na Facebook

Re: Odstúpenie od kúpnej zmluvy

Príspevok od používateľa prioritasko »

Za par stoviek sa natahovat s udenacmi,...chlapci,vam musi j*bat.

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 59 neregistrovaných