Odloženie platby PZP

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

juraj963
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 31.10.2016 10:07
Zdieľať na Facebook

Odloženie platby PZP

Príspevok od používateľa juraj963 »

Zdravím Vás borci,

na jednom vozidle mám uzatvorenú PZP v AXA, ktorá mi končí 18.11.2016. Vozidlo však nemám v pláne využívať najmenej nasledujúce 3 mesiace, tak sa chcem opýtať, či je možné nejakým spôsobom odložiť platbu PZP (aby mi zbytočne neplynula doba poistky keď na vozidle nebudem vôbec jazdiť). Ďalšia moja otázka je, či je nutné vozidlo odhlásiť z evidencie, pokiaľ na ňom nebude zaplatené PZP. Len pre istotu: Na aute sa vôbec jazdiť nebude minimálne do konca februára 2017. Ďakujem za každú odpoveď.
ludomilo
Príspevky: 158
Dátum registrácie: 19.09.2012 15:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludomilo »

pzp je tzv zakonne poistenie kde si podmienky nenestavuje poistovna ale su dane zakonom
povinnost mat uzavrete pzp je naviazana na evidenciu auta, pokial auto je v evidencii na policii tak musis mat pzp, jasne? ked ho vyradis z evidencir, tak mozes zrusit poistku
aje jedno ci jazdis, presne ako stk
,as auto evidovane tak platis,ako sme si zvolili tak mame
juraj963
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 31.10.2016 10:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juraj963 »

Ďakujem za odpoveď. Ja som si aj myslel, že aby bolo možné nemať PZP, je nutné odhlásiť auto. Ale pre istotu som sa opýtal, keďže som nikdy ešte takéto niečo neriešil a de facto som nikde nevedel nájsť odpoveď na moju otázku. Takže ďakujem ešte raz za odpoveď, úplne zodpovedala moje otázky :2f93:
ludomilo
Príspevky: 158
Dátum registrácie: 19.09.2012 15:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludomilo »

som rad...
ano je to tak aj s stk a emisnou-pokial je auto v evidencii.musis platit -stk-emisnu-a pzp,
a je im u predele ci auto existuje ci sa na nom jazdi alebo co s nim je - raz je v evidencii tak musis calovat, a ked sa tomu calovaniu chces vyhnut-musis najskor vyradit z evidencie.....
aj ked je pravda, ze v tej evidencii maju chaos a bordel...a ono to je tazko mat tam poriadok ked to spravuje taky organ-kde v dvojici vie jeden pisat a druhy citat....a ich sefom najvacsim je "vraj" najvacsi depehackovy bulharsky mafian.... :4012:
leonNL
Príspevky: 1239
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

To sa ti oplati kvoli TROM mesiacom spekulovat?? Mam najdrahsie PZP (podla vykonu), co cini 155eur rocne v koop-e. Na tri mesiace je to 38eur aj nejake drobne, to ta fakt vytrhne z biedy? Nepoviem, keby sa jednalo o stovky alebo tisice eur, ale komplikovat si zivot za par drobnych?!
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
Hondar
Príspevky: 504
Dátum registrácie: 24.02.2015 18:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Hondar »

Presne tak. Ak je vozidlo evidovane (a Tvoje je) tak si PZP povinny zaplatit riadne a vcas v dohodnutej vyske. Alebo potom zaciatkom marca 2017 im planujes poslat alikvotnu ciastku poistneho a tvarit sa ako muzikant, ze kryte ma dalej do 18. novembra :41c2:
Nechapem tvoje pohnutky sa nad tym vobec zamyslat pri sucasnych cenach PZP.
Naposledy upravil/-a Hondar v 31.10.2016 21:32, upravené celkom 1 krát.
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Jediná legálna cesta je dočasné vyradenie z evidencie,ale ako píše leon kvôli trom mesiacom špekulovať sa asi neoplatí.
feking
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 27.10.2013 19:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa feking »

Keby si bol stihol 6-týždňov pred ukončením zmluvy zrušiť PZP...a novú uzatvoriť až v čase kedy by si začal používať vozidlo. Nie je to tak ako EK a TK, že vozidlo, je v centrálnej databáze napojenej na Obvodný úrad dopravy. Pokiaľ by si riadne ukončil zmluvný vzťah z poisťovňou a nemal by si žiadne nedoplatky nikto nič nerieši, a kedže by si vozidlo nepoužíval, nemalo by ako dôjsť ku prípadnej škodovej udalosti s nepoisteným vozidlom...a keď by si začal jazdiť telefonicky uzatvoríš PZP a po polnoci máš poistené vozidlo a máš dva týždne na uhradenie PZP, šek s bielou a zelenou kartou ti pošlú poštou. A nehovorím teoreticky ale z praxe. (rada do budúcnosti)
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ono vyiebať je jedna vec a platiť za niečo čo ozaj nevyužívam zas vec druhá . Tak jak plná cena za dialnicu aj ak ju kupujem v septembri napríklad a do konca roka sú 4 mesiace. Ja sa ani nedivím že ľudia chcú vyiebať zo systémom hlavne ak systém dlhodobo a cielene vyiebáva s občanom. A na SK to platí duplom!
Napríklad zástrčkový zákon ...alebo pokuta za prešvihnutie STK čo i len o deň . Viď aj iné represie ktoré nemajú absolútne dopad na nič okrem psychickej pohody občana. PZP by sa malo platiť na vodiča a malo by Nakoľko viac ako jeden vodič v jednom vozidle šoférovať nemôže. Načo má dakto platiť na 10 vozidiel ak jazdí aj tak v jednom čase furt len na jednom ? Jaj aby mala poisťovňa viac pre dividendy pre nenažratých akcionárov. Alebo prečo mám platiť za moto celý rok ak sezóna je reálne len pol roka? A odhlasovať a prihlasovať dočasne z evidencie a platiť zas len za tento úkon to je dosť oštara už len tam ísť a vybavovať . Volakedy sa to moc nenosilo občas to policajt pri CK skontroloval a to bolo celé. Teraz pomali jak hon na čarodejnice len aby mali darmožráči v kanceláriách na obvodnom úrade čo na robotu! aešte aj tam majú bordel a minule chcali od známeho aby im vydokladoval PZP za rok 2013 tuším hlavne že to v tom roku bolo už 3 roky predané a prepísané na nového majiteľa. Tak oni majú bordel a občan im má dokazovať nevinu? to kde sme ? Jaj zabudol som na SLOVENSKU!
ludomilo
Príspevky: 158
Dátum registrácie: 19.09.2012 15:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludomilo »

no-nenazrana poistovna - to sa tak dobre pocuva-ale pravda je niekde uprostred, totiz-
za to ze mozu poistovne poistovat PZP-platia statu celkom slusne okrem dani este aj specialny odvod-a tento odvod sa chlapci od marca dviha o dalsich 8%!!! ktore dostane stat - naviac, takze si ujasnine pojmy kto je tu nenazrany-tak v prvom rade stat - ktory vytvoril hlupe zakony o pzp tak, aby poistovne boli ticho-a boli ochotne statu platit vypalne...statu - teda jeho vodcom-chlapcom zo sumracnej-ktori uz vedia ktorym smerom tie peniaze posunut-to ja len aby sme si povedali CELU PRAVDU- ze stat namiesto toho aby tvoril pravidla pre slusne podnikanie a strazil poistovne sa s nimi v podstate spolcil, nechava ich na divokom trhu a berie si za to vypalne vo forme specialneho odvodu (okrem riadnych dani)- a hadajte kto to cele zaplati...ha-ha-ha no ti, co ich este aj volit budu -cisty absurdistan
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja to tak robim bezne.nikoho nic nezaujima aj tento rok uz je vypoved doma.novu pzp spravim v marci.auto v zime bude stat.daju sa tak pretahovat mesiace v pzp kazdy druhy rok.
Napísať odpoveď

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní