Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 05.05.2025 17:24 Zdieľať na Facebook
Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km
Dobrý deň,
chcel by som sa poradiť ohľadom orientačnej hodnoty môjho vozidla:
Škoda Fabia I 1.2 HTP (40 kW), r.v. 2003, s aktuálnym nájazdom 20 552 km.
Auto je celý čas v rodine, do roku 2024 stálo približne 15 rokov na parkovisku a bolo využívané len minimálne. V roku 2024 som ho dostal od starého otca a odvtedy s ním jazdím pravidelne.
Hneď po prevzatí bol vykonaný kompletný servis – výmena všetkých kvapalín, kontrola elektroinštalácie a kompletná prehliadka.
Z výbavy ide o základnú verziu, doplnenú o autorádio a nezafixovanú opierku na ruku. K vozidlu sú aj zimné pneumatiky bez diskov.
Technický stav zodpovedá veľmi nízkemu nájazdu.
Karoséria má niekoľko menších kozmetických nedostatkov:
– „opačný“ preliačený bod
– zadne lave dvere poškodenie laku z vnutra
– minimálne odretý ľavý predný blatník
Predaj aktuálne neplánujem, zvažujem ho približne o rok, ale rád by som mal predstavu o reálnej trhovej hodnote.
Fotografie:

Vopred ďakujem za každý konštruktívny názor alebo odhad.
Auto je celý čas v rodine, do roku 2024 stálo približne 15 rokov na parkovisku a bolo využívané len minimálne. V roku 2024 som ho dostal od starého otca a odvtedy s ním jazdím pravidelne.
Hneď po prevzatí bol vykonaný kompletný servis – výmena všetkých kvapalín, kontrola elektroinštalácie a kompletná prehliadka.
Z výbavy ide o základnú verziu, doplnenú o autorádio a nezafixovanú opierku na ruku. K vozidlu sú aj zimné pneumatiky bez diskov.
Predaj aktuálne neplánujem, zvažujem ho približne o rok, ale rád by som mal predstavu o reálnej trhovej hodnote.
Fotografie:

-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Re: Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km
človek obvykle zisťuje hodnotu auta vtedy, keď ho chce predať.
Píšeš že zatiaľ ho predávať neplánuješ, možno o rok, takže predpokladám že chceš byť dopredu zorientovaný.
No je dobré vedieť, že ak sa zisťuje hodnota (cena) auta znaleckým posudkom, robí sa tak z nejakých formálnych dôvodov, napr. keď nejaký úrad potrebuje taký údaj.
Všetky ostatné odhady (predajnej) ceny sú odhady, vyjadrujúce motiváciu toho, kto sa k cene vyjadruje, napr. inú predstavu o maximálnej predajnej cene má kupec, ktorý auto dôjde kúpiť a inú ten predávajúci a to aj za predpokladu že by sa obidvaja snažili o objektívny odhad, bez vedľajších úmyslov.
Takže na takomto fóre podľa hocijakého tvojho popisu, ti tu asi nikto nevie povedať skutočnú hodnotu tohto konkrétneho auta, predovšetkým preto, že hodnota nejakej veci je obvykle vyjadrená cenou, za ktorú je na trhu hnuteľných vecí predajná. Môže sa pokojne jednať o objektívne hodnotnú vec, ale keď ju nikto nechce kúpiť za očakávanú cenu, tak tá hodnota je bez významu.
Jednoducho sa musíš zmieriť s tým, že každá vec, ktorú chce niekto predať, má v tej chvíli len takú hodnotu vyjadrenú v peniazoch, za akú je v tom čase niekto ochotný kúpiť. Dá sa to dosť dobre ilustrovať na pomerne nízkych predajných cenách prémiových audín.
Čiže keď si vyhľadáš napr. na autobazár.eu ponuky podobných Fabií, odfiltruješ to podľa veku a km, potom odpočítaš minimálne 10% optimistického očakávania predajcov, tak získaš pomerne slušný odhad ceny, za ktorú by sa také auto mohlo dať predať
Píšeš že zatiaľ ho predávať neplánuješ, možno o rok, takže predpokladám že chceš byť dopredu zorientovaný.
No je dobré vedieť, že ak sa zisťuje hodnota (cena) auta znaleckým posudkom, robí sa tak z nejakých formálnych dôvodov, napr. keď nejaký úrad potrebuje taký údaj.
Všetky ostatné odhady (predajnej) ceny sú odhady, vyjadrujúce motiváciu toho, kto sa k cene vyjadruje, napr. inú predstavu o maximálnej predajnej cene má kupec, ktorý auto dôjde kúpiť a inú ten predávajúci a to aj za predpokladu že by sa obidvaja snažili o objektívny odhad, bez vedľajších úmyslov.
Takže na takomto fóre podľa hocijakého tvojho popisu, ti tu asi nikto nevie povedať skutočnú hodnotu tohto konkrétneho auta, predovšetkým preto, že hodnota nejakej veci je obvykle vyjadrená cenou, za ktorú je na trhu hnuteľných vecí predajná. Môže sa pokojne jednať o objektívne hodnotnú vec, ale keď ju nikto nechce kúpiť za očakávanú cenu, tak tá hodnota je bez významu.
Jednoducho sa musíš zmieriť s tým, že každá vec, ktorú chce niekto predať, má v tej chvíli len takú hodnotu vyjadrenú v peniazoch, za akú je v tom čase niekto ochotný kúpiť. Dá sa to dosť dobre ilustrovať na pomerne nízkych predajných cenách prémiových audín.
Čiže keď si vyhľadáš napr. na autobazár.eu ponuky podobných Fabií, odfiltruješ to podľa veku a km, potom odpočítaš minimálne 10% optimistického očakávania predajcov, tak získaš pomerne slušný odhad ceny, za ktorú by sa také auto mohlo dať predať
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Otázka na A4, fotiek ako v inzeráte a on chce iba vedieť koľko to bude stáť o rok lebo si nevie otvoriť inzeráty s Fabiami a pozrieť po čom sa cca predávajú. Človeku zostáva rozum stáť kvôli čomu je niekto schopný si založiť účet na fóre... 

-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
hodnotu tu nema ziadnu.neviem co od toho cakas ale napr za 3000 euro sa da kupit auto uplne inej ligy vo svicarsku napr stare mondeo z roku 2002 2.5i V6 a bude mat tak do 60 000km.alebo sa najde na predaj aj ine auto.nikolas.kridl napísal: ↑09.05.2025 16:45 Dobrý deň,
je to zakladka fabka.o take nieco nikto nestoji.bez to tak ze na bezne jazdenie to skoro nikto nekupi.jedine tiez na kseft a bude cakat.
RS fabie tie su take ze to stale predas ak je dobra.ale toto je nic.nema na to este vek.auto vyzera dobre koroziu nevidno,zosposu nikto netusi.
ak z neho chces peniaze odloz to a pockaj tak 15-20 rokov.ale nejazdi s tym.cim zachovalejsi bude lak,farba,plasty,gumove diely tym viac kupcov to zaujme.ale musis vyckat tu dobu.
bohuzial skodovky maju hodnotu az ked maju nad 40 rokov.su nejaky ludia co to kupuju zberaju atd.teraz su tie fabie na cenovom dne.a ak to niekde bude mat nehodu tak aj pojistovna ti vyplati tak 1000euro a dovi.
-
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Hodnotu má rozhodne vyššiu než obdoba v inzercii.Rozumný človek čo sa nič nehrá a serie na to ako ho vníma ten či onen,pre toho cenu má a aj kúpy.Pretože auto nie je obdraté ako celok,a má prakticky celý život pred sebou.Iste určitý ústupok budú kupujúci chcieť na konto neexistencie klímy.U človeka čo jazdí do kostola a Tesca to nehrá rolu.Až príde čas tak inzerovať za cenu v hornom pásme ceny a byť trpezlivý.Niet vrece na ktoré sa nenájde záplata.kašlal by som na to či si niekto myslí to či ono,cenu rozhodne má.Je dosť pragmatických ľudí.Ja zháňam malé auto pre dôchodcov a keď som predložil prvé "návrhy" tak ma prekvapili tým že ...ale klímu serie pes,okolo komína netreba,nech je spoľahlivé.Pritom budžet je obrovský
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Velkú nevýhodu tomu robí to HTP , aj totalny laik vie, že haťapky umierali na prepalený olej z dôvodu blízkosti katalyzatora ku bloku.
Čiže ako sprostý dedinský sedliak mám v budilári nejakú sumu a ešte len listujem bazošom, tak skratky ako DCI, HTP, TSI rovno neotvaram , ešte mazda mala nejaký pruserový diesel, to by mi poradil Gugl.
Edit: k Milanovmu hore napísanému - ano je to tak
každá vec má svojho kupcu, je to skôr problem predajcu - ako dlho je ochotný čakať.
Čiže ako sprostý dedinský sedliak mám v budilári nejakú sumu a ešte len listujem bazošom, tak skratky ako DCI, HTP, TSI rovno neotvaram , ešte mazda mala nejaký pruserový diesel, to by mi poradil Gugl.

Edit: k Milanovmu hore napísanému - ano je to tak

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Auto, ktoré stálo 15 rokov na parkovisku, nemá žiadnu cenu. To radšej prípadným záujemcov ani nehovor.
To nie je auto, to je časovaná bomba. Môže tam odísť čokoľvek, čo sa na tom aute pohybuje, ale naozaj čokoľvek.
Jer to horšie, ako keby sa s tým radšej celý čas normálne jazdilo.
Keby stálo celé tie roky niekde v múzeu, aj tak by to bol problém. Keď ale stálo vonku, je to katastrofa. Motor, prevodovka, alternátor, vodná pumpa, diferák (toto u teba problém nebude), stierače, centrálne zamykanie, tlmiče, brzdy..... Nič z toho som si nevymyslel, všetko sa to skutočne už po dlhom státí niekomu stalo. Možno som na niečo ešte zabudol.
Ak natrafíš na nejakého otroka stavu kilometrov, ktorý sa zamiluje do nízkeho nájazdu, neváhaj ani minútu.
To nie je auto, to je časovaná bomba. Môže tam odísť čokoľvek, čo sa na tom aute pohybuje, ale naozaj čokoľvek.
Jer to horšie, ako keby sa s tým radšej celý čas normálne jazdilo.
Keby stálo celé tie roky niekde v múzeu, aj tak by to bol problém. Keď ale stálo vonku, je to katastrofa. Motor, prevodovka, alternátor, vodná pumpa, diferák (toto u teba problém nebude), stierače, centrálne zamykanie, tlmiče, brzdy..... Nič z toho som si nevymyslel, všetko sa to skutočne už po dlhom státí niekomu stalo. Možno som na niečo ešte zabudol.
Ak natrafíš na nejakého otroka stavu kilometrov, ktorý sa zamiluje do nízkeho nájazdu, neváhaj ani minútu.
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tomu autu nič nemusí byť.
Na to, že stalo vonku, má perfektné svetlomety.
Niekedy je lepšie vonku, než vo vlhkej garáži.
V Čechách by si to predal za +-4-5.000 eur, nejakemu zberateľovi.
Také auto sa už nederie jazdou.
Teda, až je to skutočne všetko v pôvodnom stave.
Na to, že stalo vonku, má perfektné svetlomety.
Niekedy je lepšie vonku, než vo vlhkej garáži.
V Čechách by si to predal za +-4-5.000 eur, nejakemu zberateľovi.
Také auto sa už nederie jazdou.
Teda, až je to skutočne všetko v pôvodnom stave.
-
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
Téma je umelá , opis poškodenia : " preliačený bod" mi pripadá ako z AI.
Čudujem sa Vám , že reagujete.
A keby to bola realita , auto by malo o niečo vyššiu , ako minimálnu hodnotu vzhľadom na stav.
Nie je to ani auto používané v roku 2025 ani veterán.
Čudujem sa Vám , že reagujete.
A keby to bola realita , auto by malo o niečo vyššiu , ako minimálnu hodnotu vzhľadom na stav.
Nie je to ani auto používané v roku 2025 ani veterán.
-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
NETREP ASPON SPROSTOSTI O AI.

TMBPW16Y133790881 vin fabie.

-
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
TO AUTO SI NECHAJ. MINIMALNE 10 ROKOV POSLUZI. ZA 10 ROKOV SI NASETRIS NA NOVU AUDINU.nikolas.kridl napísal: ↑09.05.2025 16:45 Dobrý deň,
Fotografie:

-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Rozhodne,ani ja by som nepredával,je to natoľko raritné.Tisíce lakomých dalo pri šrotovnom zlikvidovať autá aké majú dnes impozantné hodnoty ešte aj v brakovom stave.Ale na to už prišli aj oni sami ako sa nechali dobehnúť.Dnes by to isté auto bolo 4-5 x väčšia hodnota.Ale sme zase tam,možno bude šrotovné opäť,a nájdu sa ľudia čo sadnú kmérovi na lep a vyserú sami zo sebou.
-
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
netreba plakat nad tym autom.on ak sa rozhodne to predat tak to preda.proste to nechce.
vela ludi ktory maju take dobre auta z malo km a take co niecim vynika,nemaju k tomu vztah.pustia to dalej a kupi to len darebak.tak to proste s tymi autami je.
aj ja som pustil len teraz svoju e36 coupe z roku 1996 320i kupil som to v roku 2008 za 110 000sk
kupil to majitel za 5000 euro akoze to chce na veterana na vikendy a bude sa o to starat dalej
bol o tom aj pouceny ze nejazdit v zime za dazda a je nutny repas zadnej napravy.komplet cela.no a ak chce dalsie diely aj celu hotovu napravu pripravenu bez korozie na montaz musi si prist na vychod sk.dodnes sa neozval cize asi tak myslel ze vikendovka
odhadujem ze v jeseni to pusti tiez dalej.spz viem aku ma.

neplacem za tym autom.uz sa zacali ukazovat miesta z koroziou z vnutra miesta ktore nejdu podchytit.zacalo uz aj otvarat zadne lemy z vnutornej strany.zatial nic vazne ale zacne to.a ja na take veci uz nemam zivotny cas.
mozno som dal nizku cenu ale za 10000 ecok ako su na bazosi to nekupi nikto.a ja som to chcel predat nie predavat.inzerat bol aktivny 10 hodin.auto bolo predane hned na druhy den rano.
po predaji boli hned aj ohlasy ze ja by som ti dal aj 5500 aj 6000 ale smola trebalo jednat.netrebalo vahat.
vela ludi ktory maju take dobre auta z malo km a take co niecim vynika,nemaju k tomu vztah.pustia to dalej a kupi to len darebak.tak to proste s tymi autami je.
aj ja som pustil len teraz svoju e36 coupe z roku 1996 320i kupil som to v roku 2008 za 110 000sk
kupil to majitel za 5000 euro akoze to chce na veterana na vikendy a bude sa o to starat dalej

bol o tom aj pouceny ze nejazdit v zime za dazda a je nutny repas zadnej napravy.komplet cela.no a ak chce dalsie diely aj celu hotovu napravu pripravenu bez korozie na montaz musi si prist na vychod sk.dodnes sa neozval cize asi tak myslel ze vikendovka

odhadujem ze v jeseni to pusti tiez dalej.spz viem aku ma.

neplacem za tym autom.uz sa zacali ukazovat miesta z koroziou z vnutra miesta ktore nejdu podchytit.zacalo uz aj otvarat zadne lemy z vnutornej strany.zatial nic vazne ale zacne to.a ja na take veci uz nemam zivotny cas.
mozno som dal nizku cenu ale za 10000 ecok ako su na bazosi to nekupi nikto.a ja som to chcel predat nie predavat.inzerat bol aktivny 10 hodin.auto bolo predane hned na druhy den rano.
po predaji boli hned aj ohlasy ze ja by som ti dal aj 5500 aj 6000 ale smola trebalo jednat.netrebalo vahat.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných