Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Odhad hodnoty – Škoda Fabia I 1.2 HTP (2003), 20 552 km
vykopanafosilia napísal: ↑12.05.2025 16:52 "Auto do 100 kW je nepoužiteľná somarina."
Riadna sprostosť, pane. Predbiehaval som aj s jednotkovým benzínovým Puntom, aj s hladkým dieselom a v pohode. To nie je o výkone ale hlave.
Kto vie jazdiť (a myslieť) predbehne. Kto nie a má nadmerný výkon (krúťák) sa akurát tak vydrbe, najmä za dažďa.
Aj teraz mám úbohých 85 kW a vytriem zrak pajácom so silnejšími motorizáciami.
Ono veľa súvisí s priebehom záťahu, schopnosťou využiť priebeh motora v jednotlivých kvaltoch no najviac s vizualizáciou v čase - (nie len) s málo výkonným motorom začať predbiehanie z veľkého odstupu - jedna má vodič PODSTATNE dlhší rozhľad - tiež sa má kam schovať ak "sa nedá".
Zo závesu (a je jedno s akým výkonom) vykúkajú a predbiehajú len k*k*ti.
Riadna sprostosť, pane. Predbiehaval som aj s jednotkovým benzínovým Puntom, aj s hladkým dieselom a v pohode. To nie je o výkone ale hlave.
Kto vie jazdiť (a myslieť) predbehne. Kto nie a má nadmerný výkon (krúťák) sa akurát tak vydrbe, najmä za dažďa.
Aj teraz mám úbohých 85 kW a vytriem zrak pajácom so silnejšími motorizáciami.
Ono veľa súvisí s priebehom záťahu, schopnosťou využiť priebeh motora v jednotlivých kvaltoch no najviac s vizualizáciou v čase - (nie len) s málo výkonným motorom začať predbiehanie z veľkého odstupu - jedna má vodič PODSTATNE dlhší rozhľad - tiež sa má kam schovať ak "sa nedá".
Zo závesu (a je jedno s akým výkonom) vykúkajú a predbiehajú len k*k*ti.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Výkon
85 kW (115 koní), při 4000 ot./min.
Točivý moment
275 Nm, při 2000 ot./min.
pri 2000 otackach je maximum tocivy moment.pred 2000 a po 2000 otackach sila motora pada.to musi byt boj s tym predbiehat.
Pohotovostní hmotnost vozidla
1305 kg
dobry dizlovy motor ma tocivy moment od 1800-3300 otacok vzdy na maxime.to su motory ktore maju dynamiku pruznost.
85 kW (115 koní), při 4000 ot./min.
Točivý moment
275 Nm, při 2000 ot./min.
pri 2000 otackach je maximum tocivy moment.pred 2000 a po 2000 otackach sila motora pada.to musi byt boj s tym predbiehat.
Pohotovostní hmotnost vozidla
1305 kg
dobry dizlovy motor ma tocivy moment od 1800-3300 otacok vzdy na maxime.to su motory ktore maju dynamiku pruznost.
-
tatkotom
Základ akéhokoľvek auta pri predbiehacom manévri je či medzi volantom a operadlom sedí niekto z primeraným IQ (a EQ) alebo nevybúrený "penis".
Snáď ten názor smiem mať po takmer milióne km bez jedinej nehody - a dodnes nejazdím pomaly. Predbieham, prešmyknem sa kruháčmi než sa ostatní zorientujú atd.
Snáď ten názor smiem mať po takmer milióne km bez jedinej nehody - a dodnes nejazdím pomaly. Predbieham, prešmyknem sa kruháčmi než sa ostatní zorientujú atd.
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Bože toľko kecov okolo výkonu auta.... Chlapci, nútim vás snáď aby ste jazdili na normálnych autách? Prehováram snáď niekoho? Jazdite si na čom chcete...
Tvrdiť ale, že výkon nad 100 kW je v dnešnej dobe zbytočný, je alebo žart, alebo nevedomosť, alebo hlúposť. Prípadne kombinácia...
- Kľudne si (niektorí) jazdite v kolóne, lebo sa nedá predbehnúť.
- Kľudne (niektorí) majte lacné slabé nezmysly a utešujte sa, že je to len preto, lebo "silnejšie nepotrebujete". Výkonnejšie brzdy a stabilnejšie podvozky zrejme tiež niektorí nepotrebujete, lebo "mne to stačí".
- Kľudne si (niektorí) myslite, že mám výkonné autá preto, lebo neviem jazdiť tak skvelo ako vy a s menším výkonom by som nič nepredbehol. Mám asi jediné šťastie, že nechodíte na preteky, inak by som asi nikdy nijaký pohár domov nedoniesol. V takej mocnej konkurencii by som bol bez šance... Lebo IQ, EQ a penis.
Že na autíčkárskom fóre niekto obhajuje slabý motor a vyhovára sa na "neušetrenú minútu" alebo "mne to stačí", to je už fakt trochu na hlavičku... Rovnako ako témy o pneumatikách, kde čínske stačia, "však lebo ja sa nepretekám"
V sobotu bude v Senci autíčkársky zraz. Minulý rok tam boli niektoré autá pekné šupy. Keby ho organizovali tunajší "mne to stačí" mládenci, najväčšou hviezdou by tam bola pravdepodobne trojvalcová fabča, alebo nejaká dačka od Vlada Tepesa Draculu. Lebo "to stačí". V popise za čelným oknom by ako jediný údaj bola uvedená spotreba. Fakt vidíte v aute len dopravný prostriedok z miesta A do miesta B? Takú väčšiu kolobežku, do ktorej neprší? Jediné kritérium, ktoré na auto máte je, aby sa hýbalo? Keby sme boli na portále o varení, alebo o práci v záhradke, nepoviem. Čítať ale toto na automobilovom fóre je ako zlý sen. Niektorí tu píšete, ako keby ste nikdy nesedeli v poriadnom aute.
Už len čakám prvú tému, kde bude nejaký idiot obhajovať povinné obmedzovače rýchlosti v autách, lebo "však aj tak by si nemal ísť rýchlejšie než je povolené".
Tvrdiť ale, že výkon nad 100 kW je v dnešnej dobe zbytočný, je alebo žart, alebo nevedomosť, alebo hlúposť. Prípadne kombinácia...
- Kľudne si (niektorí) jazdite v kolóne, lebo sa nedá predbehnúť.
- Kľudne (niektorí) majte lacné slabé nezmysly a utešujte sa, že je to len preto, lebo "silnejšie nepotrebujete". Výkonnejšie brzdy a stabilnejšie podvozky zrejme tiež niektorí nepotrebujete, lebo "mne to stačí".
- Kľudne si (niektorí) myslite, že mám výkonné autá preto, lebo neviem jazdiť tak skvelo ako vy a s menším výkonom by som nič nepredbehol. Mám asi jediné šťastie, že nechodíte na preteky, inak by som asi nikdy nijaký pohár domov nedoniesol. V takej mocnej konkurencii by som bol bez šance... Lebo IQ, EQ a penis.
Že na autíčkárskom fóre niekto obhajuje slabý motor a vyhovára sa na "neušetrenú minútu" alebo "mne to stačí", to je už fakt trochu na hlavičku... Rovnako ako témy o pneumatikách, kde čínske stačia, "však lebo ja sa nepretekám"
V sobotu bude v Senci autíčkársky zraz. Minulý rok tam boli niektoré autá pekné šupy. Keby ho organizovali tunajší "mne to stačí" mládenci, najväčšou hviezdou by tam bola pravdepodobne trojvalcová fabča, alebo nejaká dačka od Vlada Tepesa Draculu. Lebo "to stačí". V popise za čelným oknom by ako jediný údaj bola uvedená spotreba. Fakt vidíte v aute len dopravný prostriedok z miesta A do miesta B? Takú väčšiu kolobežku, do ktorej neprší? Jediné kritérium, ktoré na auto máte je, aby sa hýbalo? Keby sme boli na portále o varení, alebo o práci v záhradke, nepoviem. Čítať ale toto na automobilovom fóre je ako zlý sen. Niektorí tu píšete, ako keby ste nikdy nesedeli v poriadnom aute.
Už len čakám prvú tému, kde bude nejaký idiot obhajovať povinné obmedzovače rýchlosti v autách, lebo "však aj tak by si nemal ísť rýchlejšie než je povolené".
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Ja budem prvy za obmedzovace rychlosti...
A to len preto, lebo viem, ze som mal rychleho strazneho anjela a nie moje " soferske " zrucnosti, ale v 99% len a len ciste stastie, ze som sa nerozflakal , odhadom tak , no, vyse 1000 x urcite.
Pokial by mali obmedzovace rychlosti zachranit co i len jeden zivot, ma to zmysel.
Bohuzial, stale tu bude nebezpecne predbiehanie, ako napr ten Mercedes SUV, co umrelo male dievcatko...
A to len preto, lebo viem, ze som mal rychleho strazneho anjela a nie moje " soferske " zrucnosti, ale v 99% len a len ciste stastie, ze som sa nerozflakal , odhadom tak , no, vyse 1000 x urcite.
Pokial by mali obmedzovace rychlosti zachranit co i len jeden zivot, ma to zmysel.
Bohuzial, stale tu bude nebezpecne predbiehanie, ako napr ten Mercedes SUV, co umrelo male dievcatko...
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Fosil - ja v aute vidím zbraň, zbraň ktorá zabije viac ludí ako kriminalnici a tak by na jej používanie by mali byť rovnaké kriteria.vykopanafosilia napísal: ↑12.05.2025 21:52 Fakt vidíte v aute len dopravný prostriedok z miesta A do miesta B? Takú väčšiu kolobežku, do ktorej neprší? Jediné kritérium, ktoré na auto máte je, aby sa hýbalo?
Niektorí tu píšete, ako keby ste nikdy nesedeli v poriadnom aute.
Jediný nárok na auto, ktorý mám ja, je kolko roboty urobí - dnes mi fiatka dotiahla domov vozík s kubíkom štrku - ok, dnes si svoju naftu zaslužila.
A neobhajujem obmedzovače rýchlosti obhajujem tri x a dosť a za zavinenie havarie VP zobrať natrvalo, rovnako aj za alkohol, predbiehanie a pod priestupky.
Rovnako ekologia sa dá robiť aj tak, že dostaneme ludí z aut do autobusov - napríklad braním VP.
Autá za hlúposť ludí nemôžu, preto treba trestať ludí nie techniku
-
tatkotom
Fosil - problém nie je či má motor 50 alebo 500 kW ale v kreténoch za volantami.
Najmä ak majú malý a honia si ego za volantom.
Sú dva pohľady - so silným sa môže dostať do kritickej situácie do ktorej by sa so slabým neodvážil - so slabým sa môže...z ktorej by sa so silným v pohode vytiahol.
Som PROTI obmedzeniam vrátane obmedzovača rýchlosti.
No situácie keď človeku na diaľnici v mierne pravej zákrute priletí zozadu kretén na motorke alebo aute 220 km/hod si ich skôr/neskôr vynútia.
Niekto má auto ako potrebu prepravy z bodu A do bodu B, iný pre radosť z jazdy. A to je dobre.
Na nízke lety sú uzavreté okruhy, nie verejné cesty. A nie som svätý. Občas sa pozabudnem a 180 no zbadám a skrotnem.
Oco prečo nevozíš tie kubíky autobusom?
Najmä ak majú malý a honia si ego za volantom.
Sú dva pohľady - so silným sa môže dostať do kritickej situácie do ktorej by sa so slabým neodvážil - so slabým sa môže...z ktorej by sa so silným v pohode vytiahol.
Som PROTI obmedzeniam vrátane obmedzovača rýchlosti.
No situácie keď človeku na diaľnici v mierne pravej zákrute priletí zozadu kretén na motorke alebo aute 220 km/hod si ich skôr/neskôr vynútia.
Niekto má auto ako potrebu prepravy z bodu A do bodu B, iný pre radosť z jazdy. A to je dobre.
Na nízke lety sú uzavreté okruhy, nie verejné cesty. A nie som svätý. Občas sa pozabudnem a 180 no zbadám a skrotnem.
Oco prečo nevozíš tie kubíky autobusom?
-
oco13
Pretože ako píšem - auto má byť na robotu, kto si chce rozvažať zadok pre dobrý pocit, víkendovo, z pasie a po diskotekach , nech chodí autobusom.
A rovnako nie je robota vozenie sa s notebookom a ponúkanie rôznych nezmyslov po obchodoch, robota je hádzať lopatou do miešačky a nie posielanie si tabuliek v exceli po sieti.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tatkom :
Čím som starší, tým viac sa bojím na ceste
Keď z kabíny vidím tie neskutočné " manévre", kedy si nechávam odstup 50 -100 m od posledného v kolóne a neexistuje, aby sa mi tam nepchali retardi.
Dokonca, keď som naložený, dokážu sa lízať o nárazník, pričom musia hneď brzdiť...
Ja sa už absolútne nečudujem kamionistom, ktorí si vychutnajú takýchto lepičov, či brzdičov a mať kameru v aute, ako dôkaz, tiež par x nebrzdim..
Podľa mňa, najväčšia chyba je, že dnes sa za pol výplaty dá kúpiť relatívne silné auto, ktoré dostane do rúk mladý človek, absolútne bez skúseností.
Mladosť, adrenalín, pocit sily, nedajbože mladá žabka v aute..., prúser skôr, či neskôr takmer istý...
Okrem tehotenstva..
Čím som starší, tým viac sa bojím na ceste
Keď z kabíny vidím tie neskutočné " manévre", kedy si nechávam odstup 50 -100 m od posledného v kolóne a neexistuje, aby sa mi tam nepchali retardi.
Dokonca, keď som naložený, dokážu sa lízať o nárazník, pričom musia hneď brzdiť...
Ja sa už absolútne nečudujem kamionistom, ktorí si vychutnajú takýchto lepičov, či brzdičov a mať kameru v aute, ako dôkaz, tiež par x nebrzdim..
Podľa mňa, najväčšia chyba je, že dnes sa za pol výplaty dá kúpiť relatívne silné auto, ktoré dostane do rúk mladý človek, absolútne bez skúseností.
Mladosť, adrenalín, pocit sily, nedajbože mladá žabka v aute..., prúser skôr, či neskôr takmer istý...
Okrem tehotenstva..
-
tatkotom
100% súhlasím.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Fosília mal by si si uvedomiť, že doba ked silné a rýchle autá a prevezenie v nich bolo radosťou skončila resp, pomaly končí...
Ešte aj teraz tu je priveľká demokracia na cestách...stačí zájsť len tu kúsok za hranice do Rakúska a každý slovenský pretekár sa zmení na krotkého baránka...
V obci pekne 50 a tam môžeš mať aj 1500 kW a mimo obce 100..na dialnici radšej 135..neviem či maju nejaku toleranciu...a vlastne to je tak aj u madarov...a v čechách to isté...
4 roky dozadu mi prišli tri pozdravy z čiech 3x1000 cz na jednom som prekročil o 6 km..na druhom o 7 km a na treťom o 9 km na 80 tke...
Čoskoro to pride aj k nám do tohto bananistanu skorumpovaného..potom sa už nebudu diať také a podobné veci že debil v mercedese zabije 5 ročné dievčatko..a druhé v krirtickom stave..
Ja som plne za...a myslím, že každý človek, ktorý má aspon priemerné IQ...potom mi bude stačiť aj moje 88kw auto, ktoré má len za 9,5 sekundy 100vku..
Ešte aj teraz tu je priveľká demokracia na cestách...stačí zájsť len tu kúsok za hranice do Rakúska a každý slovenský pretekár sa zmení na krotkého baránka...
V obci pekne 50 a tam môžeš mať aj 1500 kW a mimo obce 100..na dialnici radšej 135..neviem či maju nejaku toleranciu...a vlastne to je tak aj u madarov...a v čechách to isté...
4 roky dozadu mi prišli tri pozdravy z čiech 3x1000 cz na jednom som prekročil o 6 km..na druhom o 7 km a na treťom o 9 km na 80 tke...
Čoskoro to pride aj k nám do tohto bananistanu skorumpovaného..potom sa už nebudu diať také a podobné veci že debil v mercedese zabije 5 ročné dievčatko..a druhé v krirtickom stave..
Ja som plne za...a myslím, že každý človek, ktorý má aspon priemerné IQ...potom mi bude stačiť aj moje 88kw auto, ktoré má len za 9,5 sekundy 100vku..
-
laohu
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
.
Naposledy upravil/-a laohu v 20.05.2025 21:20, upravené celkom 1 krát.
-
oco13
laohu napísal: ↑13.05.2025 09:16 Aj ocko13 keby mal dostatok peňazí, tak by nezliepal traktory z kadejakých motorov zo šrotu, ale jeho pole by obrábal malý Mexičan s čisto novým továrenským traktorom a on by si fajčil cigáro na verande a popíjal svoj obľúbený drink.
Treba si to len priznať. Však tu sú ľudia ochotný kvôli vlastneniu tátoša ísť do pôžičky ! Tak prečo u nich neprevažuje logika ?
Trocha sa mýliš - pre mňa je cesta cielom. Mám doma továrenského japonca, ktorý štartuje na brnk a robí robotu. No a potom sa vždy objaví nejaká mrtvolka, ktorú už každý posiela do šrotu a ja ju idem oživovať. V momente ako stroj jazdí a funguje už hladám na bazoši zase nejaký vrak, ktorý pýta trocha lásky aby zase mohol makať.
Role a sad nerobím kvoli výnosom, ale kvoli úteku od ludí. Tam som sám so psom a prírodou a krásne zo seba dostávam všetku negatívnu energiu čo sa na mňa valí zo sveta ludí.
Autá som mal rád a ako mladý som sa hrajkal a "tuningoval" som si Shade 1000MB. Rovnako ako iné veci mi ich znechutili ludia - spoločnosť v ktorej žijeme. Bohužial človek ako individualita môže byť a skoro vždy aj je super, ale ako národ a spoločnosť sme v najhoršom bahne.
Práve dnes pri pôžičkách uraduje logika - inflacia rastie a úroky na pôžičke ostávajú. Takže vlastne na úver zaplatím menej a vec mi slúži okamžite. Celkom iná otázka je potreba daného spotrebáku.
-
laohu
- Dátum registrácie: 09.08.2021 16:57 Zdieľať na Facebook
.
Naposledy upravil/-a laohu v 14.05.2025 09:24, upravené celkom 1 krát.
-
hieuskyalpha
- Dátum registrácie: 13.05.2025 09:02 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 45 neregistrovaných