Odflaknuta robota v servise

Diskusia ohľadne vozidiel značky Opel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Z tohoto sa ešte môže vyvinúť zaujímavá situácia,pretože autorizák niekdy zadá prácu do externej dielne.Kedysi som pre autorizák havárie robil.Je to pre nich výhodné pretože prácu odvedie iný a ešte zarobia pretože si vyúčtujú násobok ceny,to mi neskôr prezradil poisťovák čo saďalej z faktúrami deje.Po mne nikdy nebola reklamácia,ale ak by bola,bolo by to zaujímavé.Nech to v tvojom prípade robil ktokoľvek,máš nárok na poriadnu prácu.Celkom pokojne ale dôrazne žiadaj aby to dali do poriadku,ak by cukali,je kopec možností ako dosiahnuť svoje.Ja osobne by som prv než sa tam objavím písal vytýkací list kde uvediem dátum pristavenia vozidla k reklamácii s udaním problémov.Ďalší vývoj záleží už od ich postoja,ale v prípade hluchých uší si musíš vytvoriť predpoklady pre úspech v súdnej žalobe.Slovensko je už raz také,od samého začiatku musíš myslieť na ten najhorší variant že si budeš svoje práva musieť doslova vysúdiť.Tak nech sa sám o šancu uspieť nepripravíš.
Ja na tvojom mieste najprv navštívim poisťovňu a zistím čo si milý autorizák uplatnil vo faktúre ..či opravu alebo výmenu blatníka.Možno to vyhráš aj bez boja,nechcem rozmazávať čo sa bežne deja,ale to že autorizák naklame veci je základ,mám to priam dokonale zmapované ako to funguje ak autorizák "chce" čo všetko sa dá.Radšej to nerozmazávať,tebe ide o nápravu veci a najschodnejšiu cestu ako to dosiahnuť,baviť sa o morálke v tomto chlieve naozaj nemá cenu
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Čo sa týka tejto problematiky je tu Augiašov chliev,
čo predaj nových aut a nasledná "akože záruka" len podporuje

jednoducho tym,že ten majiteľ auta musí chodiť na prehliadky a nasledne opravy len do určitého servisu popiera trhový princip a celý trhový mechanizmus

Keď má servis ZABEZPEČENÝ prisun práce , PREČO by sa mal snažiť budovať si meno a robiť pracu QUALITNE ???
Načo , veď tie teliatka pristavia svoje auta tak,či tak
a ak jedno teliatko nepristaví, dvadsať ďalších teliatok
pristaví celkom určite a biznis je ISTÝ.

ALE su sukromní fachmani, čo maju svoje servisy robia qualitnú robotu a tí maju svoju existenciu tiež zabezpečenú,len rozdiel medzi jednými a druhými,je že tí prví zarábaju na predražených dieloch,predražených pravadzkových kvapalinach a pod celé zarataju DPH
kym majster vo svojej dielni si musí každé zarobené euro
poctivo odmakať .

Jednoducho treba ZVEREJŇOVAŤ servisy ,ktoré odfláknu robotu plným menom aj s adresou, hoci aj tu založiť tému
inak sa ten chliev nikdy nevyčistí.
bavorak8
Príspevky: 66
Dátum registrácie: 19.11.2014 13:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bavorak8 »

Laco, myslim, ze si to vystihol. Mnohi ludia chodia s autom do autorizaku z toho dovodu, ze su presvedceny, ze v autorizaku vsetko vedia a vsetko spravia najlepsie, kedze je to autorizak, avsak uz toto tak davno nie je a skor a lepsie opravy urobi nejaky servis na dedine ako autorizak v dnesnej dobe
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

EU síce zrovnoprávnila autorizovaný a neautorizovaný servis,ale dopad to má jediný,áno máme právo vykonávať servisné prehliadky ktoré má nové auto nariadené a oštemplovať servisku.V momente ak vybehne závažný problém agregátu čo teda zriedkavé vôbec nie je,už aj pekne krásne majiteľ pochoduje do autorizáku. takže teraz už sme druhoradý pekne PODLA ZÁKONA !!!Resp.---v súlade so zákonom !
Základný problém ja vidím v tom,že autorizák má veškeré informácie o technike ktorú spravuje od výrobcu takpovediac povinne k dispozícii.Že majú vybavenie technikou aj informáciami takpovediac maximálné je základom toho monopolu.Je to ako každá fi ktorej prácu zabezpečuje zákon,často dokonca samotný štát.Robia si čo chcú,usilovať o zákazníka nemajú dôvod,zákon im ho dovedie až ku kase.
Poisťovne privilegujú autorizované servisy,to by som hravo dokázal preto nerozmazávajme,a to je zase voda na mlyn podvodom.Ibaže tu sa nehľadajú,na faktúru od autorizáku pozerá poisťovňa ako svätý obrázok.Faktúru od neznačkového kľudne nabehnú kontrolovať hoci ešte počas práce či sa napr naozaj diely vymenili.Ak niekde existuje svet podvodu,tak tu priam kvitne.Logicky že vinné sú obe strany,vlastne tri.klame zákazník,servis aj poisťovňa,každý svojim dielom.
Distruptor
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 11.02.2010 18:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Distruptor »

Kolega chodil na vymeny oleja s novym Oplom do neautorizaku (Oil service) cize ziaden neznamy servis a ked ho auto nechalo 800km od domu a dal to do autorizaku zaruku mu neuznali, ze Oil service urcite nedodrzal postupy. Dokazovat to nemuseli, stacilo tvrdenie a ak sa clovek nechce sudit 5 rokov tak si to musi uhradit sam. To, ze ten motor ma konstrukcnu chybu ktora to sposobila nikomu nevadi lebo to Opel nikdy oficialne neuznal. Tolko k zrovnopravneniu servisov.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Urobil chybu ak im ustúpil.Prvá výmena oleja nového auta u syna mala byť pri 25 tis km !!!!!!!!!!!!Neuveriteľné
Dve výmeny som urobil ja,tretiu autorizák.Som rád že ani necekli lebo ten cirkus by si pamätali hodne rokov.Takže blbosť nie je univerzálne prerozdelená.Tiež poznám prípad výmeny pomerne drahej veci autorizákom ktoré už zo dva roky od nova chodilo do neautorizovaného.A nemali s tým problém.Ja som nie raz poslal auto na riešenie výmeny dielu do autorizáku aj z doprovodnými protokolmi z meraní a diagnostiky,na nich ostalo iba si to overiť.Tiež to vykonali bez remcania.Takže je to asi o prístupe konkrétneho autorizáka,zase nahádzať všetkých do jedného vreca správne nebude
cviro máš pravdu,práce podľa ich manuálu nemôžu spochybniť.Ja kedže sa manuálu držím,resp nič neurobím v nesúlade s ním,sa kedykoľvek pobijem z autorizákom.Sám si dokumentáciu aj foto a protokoláž robím,ich manuál dodržujem,chcem vidieť že to s nimi neuhrám.Ale to by sme aj ich mali za bláznov,ak by sme si mysleli že budú bojovať z niekým kde jasne vidia že vie čo hovorí a čo chce a vytrie si s nimi zadnicu ak sa pustia bojovať.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

kludne to chod reklamovat.do kamosa na sidlisku tak raz boka naletel mlady.nedal prednost zobral mu dvere blatnik naraznik.robil to autorizak cez havarijnu a po 4 mesiacoch sa mu zacal lupat lak na leme blatnika.normalne siel do autorizaku kde to robili a reklamoval.v pohode mu to zobrali a opravili.necakaj dlho pol roka je zaruka na robotu.ale 37 dni robili auto?octafka bola hotova za tyzdnen.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

lakinooo napísal:Dnes som bol v autorizaku len na vymenu oleja a filtra po 10 000 km.
Suma sumarum 120eur.
Ďakujem,že si sem dal tento prispevok !

takže cca 100 eur si mohol ušetriť
ak by si ten olej vymenil sám :4012:

Aj ja som tuto hluposť urobil.. že som išiel na servisnu prehliadku do autorizaku , ale len 1x :4090:
Prvý raz a zaroveń aj naposledy.... lol
1soda
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 08.07.2005 06:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 1soda »

laco1871 napísal:
lakinooo napísal:Dnes som bol v autorizaku len na vymenu oleja a filtra po 10 000 km.
Suma sumarum 120eur.
Ďakujem,že si sem dal tento prispevok !

takže cca 100 eur si mohol ušetriť
ak by si ten olej vymenil sám :4012:

Aj ja som tuto hluposť urobil.. že som išiel na servisnu prehliadku do autorizaku , ale len 1x :4090:
Prvý raz a zaroveń aj naposledy.... lol
100e usetrit ? ved len cirka 60e je material na zlave ,olej napr. shel a vsetky filre od mann,filtron a pod...kde kupujes za 20e material ?...a kam vylievas pouzity olej ? postavis ku kontajnerom ako vela dalsich vrtacov kolien ?
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

vyjety olej zobere napriklad, ten co nim kuri celkom rad, alebo zberny dvor v mieste bydliska :4012:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

1soda napísal:.a kam vylievas pouzity olej ? postavis ku kontajnerom ako vela dalsich vrtacov kolien ?
Predstav si donedávna som ho dával kamošovi na kúrenie - autodielňa a má kachle ktoré majú celoeuropsky certifikát že splňajú všetky eko - podmienky. Prišiel som na to , že môj P 1,9 D ho v pohode zožerie a ani nezakašle. Takže jazdím na olej , ktorý vypustím z Feldy + hydraulický , ktorého sa firma rada zbaví aby nemusela platiť za likvidáciu. :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
flasko
Príspevky: 32
Dátum registrácie: 29.10.2015 12:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flasko »

človek by si myslel, že keď to zanesie do autorizovaného servisu ta sa všetko urobí tak ako má byť keď si už za to zaplatí toľko peňazí. bohužiaľ málokedy to tak je.. tiež som bol s autom takto asi iba 3 krát a odvtedy už chodím do normálneho servisu, za normálne peniaze a nikdy nebol žiadny problém. nie vždy sa to oplatí no. a či to vyreklamuješ netuší ani pán boh keďže oni sa môžu tváriť, že oni nič nespravili a nikto im nedokáže, že to boli oni keď si na to prišiel až po takej dlhej dobe, jedine, že by mali chrbtovú kosť a priznali sa ale to by povedali hneď a aj to opravili a nenechali ťa s tým len tak odísť
richi90
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 24.11.2015 08:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa richi90 »

oco13 napísal:
1soda napísal:.a kam vylievas pouzity olej ? postavis ku kontajnerom ako vela dalsich vrtacov kolien ?
Predstav si donedávna som ho dával kamošovi na kúrenie - autodielňa a má kachle ktoré majú celoeuropsky certifikát že splňajú všetky eko - podmienky. Prišiel som na to , že môj P 1,9 D ho v pohode zožerie a ani nezakašle. Takže jazdím na olej , ktorý vypustím z Feldy + hydraulický , ktorého sa firma rada zbaví aby nemusela platiť za likvidáciu. :40bd: :40bd:
nuz niekto si to vie vybavit a krasne usetrit :300f: mna by ani nenapadlo to takto riesit alebo sa ist niekde pytat ci mi zoberu ten olej na kurenie
jurajko32
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 18.05.2017 09:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurajko32 »

ja som bol v autorizáku s novým autom raz a aj posledný, taká pálka za úplnú banalitu. chodím normálne poctivo s autom zakaždým keď mi blikne kontrolka ale radšej už idem ku kamarátovi, ktorý mi to pozrie poriadne a za normálnu cenu
richi90
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 24.11.2015 08:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa richi90 »

no tak ja som za autorizaky neni vobec neviem, podla mna su to len studne na peniaze, ak si najdes normalneho mechanika, ktory to robi doma a poctivo, tak vies usetrit velke peniaze a opravene to mas niekedy lepsie ako v autorizaku
Napísať odpoveď

Návrat na "Opel fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní