Octavia II 1.9 TDI - pískanie pri brzdený motorom + spojka

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

koantonza
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 12.06.2017 09:26
Zdieľať na Facebook

Octavia II 1.9 TDI - pískanie pri brzdený motorom + spojka

Príspevok od používateľa koantonza »

Dobrý deň, mam Octavia II 1,9 TDI BXE 250k km s 5-stupňovou prevodovkou a pri jazde som začal vnímať zvuk, ktorý neviem či je v poriadku. Príklad, idem dole prudším kopcom povedzme 60-70 km, 4 sa už brzdiť motorom nedá, hodím tam 3 a všetko je plynulé, funguje ako ma, motor necuká ani nić ale je počuť kovovejší piskľavý zvuk ktorý sa mení v závislosti na otáčkach. Je mi jasné, že nejaké zvuky to dávať musí keďže motor utíchne a stále sa točí prevodovka a podobne ale aj tak som z toho nervózny keďže je to skutočne silnejší zvuk. Robí to aj napr na 4 alebo na 2, len musia byť vyššie otáčky. Zvažoval som výmenu oleja v prevodovke, keďže pôvodný majiteľ ho asi nemenil plus 1 a 2 sa mi trosku horšie radí.
Druhý problém je spojka. Keď som auto kupoval, spojka sa tvárila ako skoro nová krásne brala. Lenže raz ráno som zmagol spojku a keď som sa snažil zaradiť, ako keby som ju vôbec nezmagol, len bolo počuť jak som pekne spočítal zuby na prevodovke. Po maturovaní nad tým som ťukol do pedála zo spodu, ten zrazu vyskočil hore a už sa dalo radiť, len spojka sa rozpájala teraz takmer úplne hore. Čas od času, napr keď k tomu pustím priateľku, sa pedál opäť zasekne dole (ale zaraďovať ide), väčšinou keď sa spojka dlhšiu dobu zbytočne drží. Môj predpoklad je že spojka už bude určite zodraná ale to nevysvetluje to zasekávanie pedála. Že by ložisko alebo niečo ?
Ďakujem za každú odpoveď a radu, možno sú to blbé otázky, ale chcem sa radšej spýtať, som začiatočník s autami a nechcem mu svojou nevedomosťou a blbosťou ubližovať.
koantonza
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 12.06.2017 09:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa koantonza »

Tak ďakujem za všetky vyčerpávajúce odpovede a informácie, takto veľa odpovedí som skutočne nečakal...
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní