Octavia Combi II 1,9TDI, 77kW 2007 - EGR ventil?

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

budmilsk1
Dátum registrácie: 04.11.2008 10:57
Zdieľať na Facebook

Octavia Combi II 1,9TDI, 77kW 2007 - EGR ventil?

Príspevok od používateľa budmilsk1 »

Zdravim. V podstate ani neviem ci som toho technika spravne pochopil a pisem spravne nazov, ale auto bolo na diagnostike, kedze som to kupil z bazaru a mordovali sa v servise s tym 3 dni. Svieti mi kontrolka motoru a vraj mam podla nich chybne "erge cidlo". Vraj to stoji okolo 330 eur. Jazdit sice mozem, ale postupne to vraj odchadza, takze sa moze stat, ze ma to niekde necha. Ako hladam, tak hladam, no nachadzam len EGR ventil, ktory ma nieco so spatnym chodom splodin. Co s tym? Su v servise neschopni, alebo ja ich nechapem?

Druha vec, ze mam pravdepodobne auto pripravene na kradez, pretoze elektronika je tak rozhadzana, ze imobilizer je uplne odpaleny motor podla diagnostiky nekomunikuje s pristrojovkou, no vsetko ukazuje spravne. Ako to riesit. Som uplne z toho celeho rozhadzany ako traky, aj napriek tomu, ze co / to sa autam rozumiem.

Octavia Combi II, rv 2007, 1,9TDI, 77kW

Dik za odpovede
misoV50
Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misoV50 »

No neviem, ci pripravene na kradez, alebo skor kradnute. Ak niekto odpali imobilizer, ked auto kradne, tak si pravdepodobne neda tu namahu, ze ho znova opravi, ked auto predava.
Mischo77
Dátum registrácie: 29.07.2009 09:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mischo77 »

EGR ventil skusit dat vycistit.... dat ho odpojit (obist system EGR ) alebo kupit novy .... cena za novy nemusi byt 330 € ale menej...

a co sa tyka kradezi.... do toho sa nevyznam... U nas sa nekradnu auta :)))
budmilsk1
Zdieľať na Facebook

misoV50 napísal:No neviem, ci pripravene na kradez, alebo skor kradnute. Ak niekto odpali imobilizer, ked auto kradne, tak si pravdepodobne neda tu namahu, ze ho znova opravi, ked auto predava.
Urcite. Len to auto ma kompletnu servisnu historiu (Rakusko), su k tomu vsetky doklady, bolo dovezene minuly rok na SK a ma aj kontrolu originality. Bol tam meneny cely motor aj s turbom v ramci zaruky, co je poznacene aj v servisnej knizke. Akurat idem pisat do toho servisu v Rakusku, ci je to pravdivy udaj a preco sa tak dialo. Pri vymene motoru tym padom museli nastavit tachometer na ten pocet km, pri ktorom sa to menilo - aj tie km pri ktorych sa to menilo su tam poznacene. Takze podla mna asi to poriadne odflakli....neviem. Musim zohnat niekoho normalneho, proste manika co urobi opat diagnostiku.
Acon
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

EGR má za úlohu recyklovať výfukové plyny kvôli eliminácii CO2 (myslím) v nízkych otáčkach. V podstate je v tomto momente jedno na čo tam je, podstatné je, že ak ho nahradíš volne priechodnou trubkou, ulavíš motoru (to svinstvo čo je v EGR ide miesto do výfuku do motora) a na EK to vplyv nemá, lebo sa to nemeria. Takže EGR vyhodiť a na diagnostike odpojiť. Neviem či to ide aj na Ochcáfke, ja tak robím na každom aute, ktoré kúpim. No nekupujem Ochcáfky ani iné DAS autá, okrem iného aj pre ten 2. problém, ktorý riešiš.

oprava: samozrejme trubka nie je priechodná, ale zaslepená [img]http://landroverforum.klape.cz/forum/im ... lleyes.gif[/img]
Naposledy upravil/-a Acon v 10.12.2011 10:53, upravené celkom 1 krát.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

budmilsk1
To čo píšeš nesvedčí o odfláknutí,napriek tomu si to tam napísal.Myslím tým servis v Rakúsku.Prvý Tvoj príspevok nech ho čítam x-krát nedáva mi jasnú predstavu čo píšeš o immo a elektrike.AGR a jeho či výmena či znovuvzkriesenie nie je problém na trojdňové riešenie.Celkove si z toho neviem poskladať ucelenú predstavu.
lambdasonda
Dátum registrácie: 17.10.2009 22:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lambdasonda »

presne tak, ludia si nedaju povedat a vzdy kupuju tie škodovky, golfiky a podobne a potom placu a boja sa ze mu chcu auto ukradnut, respektive, ze uz mu auto ukradli, alebo oklamali pri predaji co sa tyka povodu- zlepenec atd.
budmilsk1
Zdieľať na Facebook

mhlavaty

Jasne, vcera som to trochu emotivnejsie napisal, lebo servisak nieco povedal. Dnes sa na to pozeram trosku inak, pretoze to nebol nejaky pochybny autobazar, ale ani ten z tych vacsich co slubuju nestocene km a je toho stoceneho az az. Je to auto co som kupil rodicom (ja osobne mam ine) normalne slape, len proste svieti kontrolka, ktoru som dal odstranit a dopadlo to vymenovanim neskutocne vela chyb, ktore su tam v elektrike a nevedia ich vraj odstranit.
budmilsk1
Zdieľať na Facebook

lambdasonda

Tvoj nazor. Golfiky, Passatiky, Skodovky, Audinky, BMWecka, Mercedesiky. Vo Francuzsku su ludia sprosti, lebo si kupuju "skvosty" typu Citroeniky a Peugeotiky. My sme asi fakt sprosti, lebo prideme do bazaru, nic si nepreverime, podpiseme hocico a tesime sa, ze nam k tomu autu dali aj privesok na kluce...........

Mam rad takych prispievatelov ako si ty!
lambdasonda
Dátum registrácie: 17.10.2009 22:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lambdasonda »

mozes mat nazor na mna aky chces, je to tvoja vec. moj nazor na tie auta som napisal.
p. s. spominal som len tie auta, s ktorymi sa najviac kseftuje a potom vznikaju problemy, ktore som uz tiez menoval. nic viac, nic menej.
kurito
Dátum registrácie: 22.02.2009 20:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kurito »

Nazdar...určite vyčistiť alebo ešte lešpie vyhodiť ten EGr ventil a nahradiť to čistou trubkou ....niekedy môze diagnostika vyhadzovať chybu ale da sa bez problémou zmazať a frčíš delej bez problémou :2f93:
budmilsk1
Zdieľať na Facebook

kurito napísal: Necitu zbytočne príspevky
Ak spravne pozeram podla motorizacie Octavia II, 1,9 TDI, 77 kW - BLS, toto by mal byt on:
http://www.autodiely-kovo.sk/autodiely/ ... 03G131501N
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Pri vymene motoru tym padom museli nastavit tachometer na ten pocet km

sakra preco by sa pri vymene motoru co je kus zeleza a zliatin malo nieco nastavovat ?
markoimportauto
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: EGR ventil?

Príspevok od používateľa markoimportauto »

]to auto bolo zadarmo, alebo ti bazar este doplatil, aby si tu haraburdu od nich odobral???
bandit97
Dátum registrácie: 24.01.2011 19:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bandit97 »

kurito napísal:Nazdar...určite vyčistiť alebo ešte lešpie vyhodiť ten EGr ventil a nahradiť to čistou trubkou ...
To myslíš na stálo prepojiť výfuk so saním??? Keby to bachol hadicou z výfuku rovno do filtra, tak z toho má perpetumobile... :2f93:

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 3 neregistrovaní