objektivna zodpovednost : neznamy pachatel, ale fakt neznamy

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

objektivna zodpovednost : neznamy pachatel, ale fakt neznamy

Príspevok od používateľa mp3turbo »

.
.

Majitel auta spol. s r.o. v Bratislave. 12.2.2017 polozil masinu do autobazaru, samozrejme ma pisomny protokol o prevzati vozu, datum, cas. 3.3.2017 bol nejaky Baričello-Šumacher-zaciatocnik na skusobnej jazde a isteze ho nafotili Pomahaci a Ochranovaci umiernenych 133km/h v ramci mestskeho obchvatu so sedemdesiatkou. Pačmaga zrejme testovala ci nie su zapchate prdy (nadmerne znecisteny stupel vo vyfuku) alebo ci sa vypina turbo - dofrasa nevypinalo...

Na technicky neprilis kvalitnej fotografii vzhladom na podvecernu hodinu a nedostatok lumenov z centra nasej planetarnej sustavy - ktora zrejme nema ambicie vyhrat Pulicerovu cenu - je na mieste spolujazdca pravdepodobne rozpoznany byvaly zamestnanec daneho bazaru s ktorym sa bazar nerozisiel zrovna idealnym sposobom (konkretne sa jednalo o hodinovu vypoved z titulu podozrenia na kradez drobneho prislusenstva)... avsak uprimne povedane, tym spolujazdcom som mohol byt aj ja alebo Ibi Majga.

Majitelovi tragacu teda spol. s r.o. bolo v ramci neobjektivnej zodpovednosti dorucene predvolanie na buzérplac, kde nepomohlo ani plazenie po kolenach, ani hrozba ritualneho woodoo znicenia masovokomunikacneho zariadenia ("pero") ktorym treba podpisat zapisnicu, a predovsetkym ani zaverecna komunikacia zlahka zvysenym hlasom cez dve poschodia o hospodarskych zvieratach a pohlavnych organoch. Predbezne mam od svojho pracovneho stolika nazor ze uvedena komunikacia situaciu zlahka vyhrotila, nie vylepsila, ale kazdy mozeme situaciu vnimat inak pretoze mame ine stoliky.

Samozrejme sucasne osadenstvo bazaru na danej pretekarskej drahe nebolo, takze si nemoze pamatat podobizeň majstra sportu. Zaznamy prijatych hovorov na ziadnom ich masovokomunikacnom prostriedku ("telefon") nesiahaju do takej vzdialenej minulosti, kamerove zaznamy taktiez nie. Telefonne hovory sice je mozne vyhmatat od GSM firmy na zaklade sudneho rozkazu ale vobec nic nemusia priniest : to ze sa niekto bol povozit na aute z bazaru nutne neznamena ze tam predtym musel telefonovat ; proste mohol ist okolo plotu a zaujalo ho tak vbehol dovnutra. Opcianska preukazka sa na vratnici neukazuje kedze vratnica neexistuje a tym je dielo skazy dokonane. Okrem ineho, sudny prikaz znamena ze sa k tejto veci prislusny organ dostane niekde v roku 2021 alebo tak a to si uz nikto nic nemoze pamatat.



Ake mame z tejto situacie juridis keketis teda pravne ponaucenie ? Zabrnelo nam v trenkach alebo nezabrnelo ?
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

Stoji autak v bazari v komisii len perhubam, alebo ma clovek zmluvu co k kare polozil a druhy prebral, splnomocnenie pre bazarnika aby vybavil formality s pripadnym predajom/overeny podpis ma zaznam/, sazbu stojneho treba platit od xy do ...v sume xy? Ratam ze keby z toho nieco bolo, popotahovany by bol bazar...

asi nevidim pre oci...

Majitel auta spol. s r.o. v Bratislave. 12.2.2017 polozil masinu do autobazaru, samozrejme ma pisomny protokol o prevzati vozu, datum, cas.

netusim v com je problem :203:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Mohlo by to byt napriklad v tom ze sa neznama osoba bola v ramci skusobnej jazdy pretekat a teraz ma majitel vozu (spol. s r.o.) zaplatit mastnu pokutu ?


Aaaaano pisal som to takym lahsim stylom akokeby o jednej v noci ale hadam sa z toho da vyrozumiet podstata veci...

Auto nebolo predane, nie je problem s prepisom, problem je v tom ze nejaky NEZNAMY REALNE NEDOHLADATELNY kekeeeet na tom jazdil 133 tam kde mal ist 70 a v ramci objektivnej zodpovednosti majitel musi platit. Ze je v tom majitel (spol. s r.o.) uplne nevinne je ti hadam jasne. I ked podla povodnej reakcie... no ale dobre, predpokladajme ze uz teraz je to jasne.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

mne to jasne je naplno, ale som iba strojar, co je jasne technikovi /na druhy pokus pred siestou rano pardon lol/ pravnik otoci o 720 stupnov kedy chce v tejto respublike ;-(
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
pidizvi
Príspevky: 3407
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

po zaplateni pokuty mozes ziadat nahradu skody od bazaru, ak je ten papier o prevzati v poriadku. Vela stastia pri vymahani. :4012:
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

to nemyslis vazne dufam... :41c2: , nemali by pomahaci pohnut zadkom a dopatrat toho junca ? resp. v tomto pripade cerneho petra posunut bazaru ?
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
aundy
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 20.04.2017 10:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa aundy »

možno nie som ešte dostatočne prebudený ale nepochopil som, či si aj ty zamestnancom toho autobazáru. alebo si ty to auto teraz kúpil. No neviem sa z toho vymotať. v každom prípade by som tiež asi ešte zatlačil na príslušné orgány aby sa začali trošku činiť. nemôžu to nechať tak
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Ake organy? Kto z vas nechape pojem OBJEKTIVNA ZODPOVEDNOST? S tym mal majitel auta ratat! Pokutu musi zaplatit on a on si moze dalej vymahat od toho, kto to bol ci nebol... ZAKON JE ZAKON!!!
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Myslím , že ak niekto preberie vozidlo oproti podpisu , tak preberá aj všetky zodpovednosti. Už sa tu riešili nehody mechanikov pri skúšobnej jazde.
Ak by sme mali ísť do detailov - autobazar aj keď zamestnanca vyhodil jeho údaje má , a ten zase ak dáva auto na skúšobnú jazdu , má si skontrolovať nacionale kupujúceho.
Normálne by som išiel na súd , vela ludí podáva žaloby na štátne orgány.
Miško a majitel má povinnosť oznámiť kto v tom čase vozidlo viedol - čiže oznámil by som že vozidlo používal bazar XY a fertig. Píše sa to aj v oznámení o objektívnej zodpovednosti - zaplatiť ALEBO oznámiť skutočnosti kto vozidlo viedol alebo mal v užívaní.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

no ved tohoto sa prave bojim. Ze to bude musiet majitel = spol. s r.o. zaplatit a potom vymahat od neznamej osoby ktora sa proste neda identifikovat, nikto nevie kto to bol.



>> možno nie som ešte dostatočne prebudený ale nepochopil som, či si aj ty zamestnancom toho autobazáru.

tusim fakt nie si :) ja s tym pripadom nic nemam, akurat sa ku mne dostal od kamaratov. Kamarat je spolumajitel danej spol. s r.o. spolocnosti. Predavali auto tak ze ho pichli do bazaru - to je uplne normalne. Auto dodnes nie je predane ale to nie je podstatne.






>> v každom prípade by som tiež asi ešte zatlačil na príslušné orgány aby sa začali trošku činiť. nemôžu to nechať tak

no ved oni sa cinili :) namerali nezmaneho zaujemcu ktory chcel kupit to auto (nechcel, nakoniec nekupil, to je jedno), poslali v ramci objektivnej zodpovednosti pokutu majitelovi auta kedze voz nezastavili direkt na ceste kedze to bolo fotene automatickym radarom.



Pre tych naozaj pomalsich znovu a polopate :

- vlastnik vozidla, firma ABCDEFGHIJKL, spol. s r.o. dala auto do bazaru XYZ aby sa masina predala
- prisiel tam neznamy a zjavne nedohladatelny kreten, ktory pocas skusobnej jazdy vyvinul znacnu rychlost a nafotil ho radar.

- autobazar nesoferoval, ten s tym nic nema. Ani to nezavinil, nenabadal "testera" na rychlu jazdu atd, cize autobazaru to neprisijes.

- soferoval neznamy clovek, ktoreho nikto nepozna. Nemame jeho meno, adresu, telefonne cislo, farbu oci, cislo obcianskeho preukazu, nikto nema vobec nic o tom chlapovi. Tento chlap ktoreho nikto nepozna a policia nevypatra sposobil to, ze majitel vozu cize firma ABCDEFGHIJKL, spol. s r.o. je teraz potahovana za pipik policajtami a chcu od nich zaplatit mastnu pokutu za rychlost.

- hadam je jasne ze firma ABCDEFGHIJKL, spol. s r.o. si tuto vec nesposobila sama, ze za to nemoze a ze je totalne nezmyselne aby danu pokutu platili.


Navyse, chlapik z autobazaru ktory zrejme bol na skusobnej jazde uz v autobazari nepracuje lebo ho vyhodili (nie je idealne vidiet na fotke ze je to naozaj ten chlapik ktory si myslime ze to je, pretoze to bolo fotene o pol piatej poobede co zaciatkom marca znamena za sumraku). A keby tam aj ten chlapcisko stale pracoval, na situacii to nic nemeni : samozrejme ze povie ze daneho kretena si nepamata, nevie kde byva, nevie ako sa vola a ze dany kreten-pretekar sa neidentifikoval obcianskym (isteze).



Zober to takto : ty pojdes do bazaru, sadnes do nejakeho neznameneho Mercedesu E55AMG ktory vobec netusis komu patri a ani ta to nezaujima, pritlacis to zlahka a vytrubis nadmernu rychlost tam kde nemas, nafoti ta radar. Nikto ta nezastavi, po navrate do autobazaru povies ze dakujem, urcite sa vam ozvem a neozves lebo ti neschvalili leasing takze auto nemozes kupit.

Vytropil si vsak riadny prieser majitelovi toho vozu co stoji v bazari ze ? Autobazar nevie ako sa volas, kde byvas, podla fotky aj keby bola najlepsia na svete ta policia v zivote nestotožní = neidentifikuje takze pachatel neznamy. Ale majitel vozu tu pokutu platit musi v ramci objektivnej zodpovednosti.

A teraz si predstav autobazar ktory je nestastne umiestneny napriklad pri Panonskej v Bratislave a novy radar na Panonskej. Je tam sestdesiatka rychlost. Na akomkolvek dvojlitrovom voze dosiahnut 90 a fotku trva zhruba tak osem sekund. PRedstav si majitela takeho E55AMG ktoremu to za tyzdne dvaja-traja poriadne osolia a radar ma tri fotky.

Ma si majitel nachystat 4.000 eur na pokuty kvoli neznamym kretenikom ktori sa boli povozit ?
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Ked majitel nema cas sa zaoberat predajom a da to do bazaru na komis, nech trpi, keby mam e55amg, tak to nedam do nejakeho bazaru, ktory mi da aj 50 papierov podpisanych, ked nejaky tutko predavac neupozorni potencionalneho kupca, ze ma ist normalne...

Co uz, stalo sa! Zaplatit a hotovo, ved nejde o zivot, ked ma SRO a netrapi ho nejake auto, ze kedy sa preda, isto ma aj na pokutu! :)
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Myslím , že ak niekto preberie vozidlo oproti podpisu , tak preberá aj všetky zodpovednosti. Už sa tu riešili nehody mechanikov pri skúšobnej jazde.


ale ved to je uplne iny pripad ! Ked ti mechanik nabura auto ci uz pri jazde alebo o branu servisu, jednojednoznacne sposobil skodu na cudzom majetku ktoru bude znasat dana firma (servis atd) a nasledne to konkretnemu mechanikovi zosobni napriklad zrazkou z platu.




>> Ak by sme mali ísť do detailov - autobazar aj keď zamestnanca vyhodil jeho údaje má , a ten zase ak dáva auto
>> na skúšobnú jazdu , má si skontrolovať nacionale kupujúceho.

v ziadnom pripade. Ty si uz niekedy bol v autobazari kde by od teba pytali obciansky pred jazdou ? A ked nahodou aj ano, neverim, tak maju tie udaje niekde zapisane ? Nemaju.




>> Normálne by som išiel na súd , vela ludí podáva žaloby na štátne orgány.

dopadne to nejako takto blbo... edit : i ked samozrejme to nebude zaloba na statny organ. Organ v tomto pripade len postupuje v zmysle zakona, tak ako vzdy hahahaha a nekompromisne voci ABCDEFGHIJKL. Cize mozno nejaky sud bude, ale nie proti policajtom. Tam nemas o com.




>> Miško a majitel má povinnosť oznámiť kto v tom čase vozidlo viedol - čiže oznámil by som že vozidlo používal
>> bazar XY a fertig. Píše sa to aj v oznámení o objektívnej zodpovednosti - zaplatiť ALEBO oznámiť
>> skutočnosti kto vozidlo viedol alebo mal v užívaní.

hej, toto je jedna z ich slabych nadeji. Autobazar vsak auto nepouzival, pouzival ho neznamy clovek.

Policajti nechcu pokutu zaplatit od bazaru ale samozrejme od firmy ABCDEFGHIJK lebo policajti vobec nevedeli - nemali ako - ze auto bolo vtedy postavene v bazari. A ani ich to nezaujima, aby som bol uprimny.

Ze firma ABCDEFGHIJKL sa moze sudit s bazarom ze oni zverili voz nejakemu kretenovi na soferovanie je asi pravda, ale pri nasich sudoch by som to teda nechcel robit. NAvyse, takyto spor nezbavuje ABCDEFGHIJKL povinnosti uhradit pokutu !!!!

A to je cely problem.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 20.04.2017 11:51, upravené celkom 1 krát.
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Inak sa cudujem, ze prave ty mp3turbo dost scitany clovek sa pyta takuto otazku... OBJEKTIVNA ZODPOVEDNOST JE PROSTE OBJEKTIVNA ZODPOVEDNOST. HOTOVO
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

auto nie je E55AMG, je to francuzska masina nizsej triedy, proste nejde o houno... POKUTA JE VO VYSKE POLOVICKY HODNOTY AUTA.

Ze sa takto predavaju tisice aut cez bazar nam nikomu nevadi ?

Otazku sa nepytam ja, ale moj kamarat majitel firmy ABCDEFG. Ja som DO ISTEJ MIERY scitany ale vsetku mudrost sveta som nepobral, takisto nie som pravnik a s tymito vecami nemam skusenosti, takze mozem akurat tak poskytnut moj nazor a potlapkat kamosa po pleci ze pod dame si pivo.

Ze tu je nejaky principialny problem hadam tusime... zase ma niekto nevinny avsak lahko "stotoznitelny s autom" zatiahnut sracky ktore sposobil volakto iny. Pripadne sa moze sudit s bazarom ze oni to auto mali v danom case, jednojednoznacne mali, bez pochyb. Ale viete kolko to bude trvat a s akym nejasnym vysledkom, ze ?



ZE SA TO MOZE STAT KAZDEMU Z NAS KTO DAVA AUTO DO BAZARU ABY SA NENATAHOL S PREDAJOM VAS NIEKOHO NAPADLO ?

KAZDEMU Z NAS !!!


A ze Organy ani nahodou nechcu prejavit trosicku, co i len najmensiu trosicku pochopenia tejto situacie je skoda reci. Oni len ako take sproste ovce dupu nohou a drzia ta pod krkom pri stene... lebo mozu. Lebo su organy.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

co je ucelom pokuty ? plnit statnu kasu, alebo umravnovat darebakov, pripadne ich casom obrat o vodicak a tym spravit cesty bezpecnejsie ?

az je takyto drbnuty system, ze policajtov NEZAUJIMA /pokial maju kde vypalit prachy/, tak je to cele chore na hlavu a treba to ZMENIT :41c2:

apropo, az je nejaky zdravy rozum v tomto state, tak by mal byt na sude /sice odovodnene pochybujem, ale aku mame inu nadej ?/ toz asi touto cestou jedine ;-(, byt na mieste tej s.r.o. tak im nedam dobrovolne ani cent :3c90:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných