Občas sa stráca chladiaca kvapalina Audi A6 C7 3,0 tdi
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Občas sa stráca chladiaca kvapalina Audi A6 C7 3,0 tdi
Ahojte,
Chcel by som vás požiadať o jednu radu/konzultáciu.
V novembri 2025 bolo auto na STK a EK, ktorými prešlo..odtial som išiel vybavovať ešte nejaké veci a cca po 40 km mi začalo pípať auto a na stredovo displeji mi vypísalo,aby som odstavil vozidlo, že nedostatok chladiacej kvapaliny. Prešiel som s autom cca 1 km,lebo som vedel, že je tam predajna s autosúčiastkami. Pred predajňou som otvoril kapotu a pozerám, že celý spodný kryt motora a tá plsť bola doružova, tak pozerám expanzka bola prázdna..Kupil som 2 litre chladiacej ale scuclo si to iba 1,5 litra..tak som pomaličky prišiel domov cca 25 km..
Každých 5 km som zastavil a pozrel kolko chladiacej ubudlo, ale kleslo to tak 0,5 cm za tých 25 km.
Auto som dal do garáže, že to na druhý den pozriem. Ráno prídem a pod autom mláka.
Tak som dal dolu kryty motora a pozerám že z hadice čo ide do chladiča DSGčka tak pomaličky kvapkvapkvap..čiže praskla hadica..nakolko sa mi to nepodarilo vymontovať, tak som auto dal do servisu asi 3 km od domu. Nalial som úplne doplna chladiacu, naštartoval a dolieval, aby to vydržalo tu cestu do servisu. V servise mi vymenili hadicu,naliali chladiacu a že po nejakom čase ju mám skontrolovať, lebo že je predpoklad, že je ešte v systeme vzduch a postupne si to bude chladiacu brať a bude treba doliať. A tak aj bolo..sledoval som to asi týžden a postupne dolial cca 2 litre chladiacej. auto malo vtedy 346 800km..
S autom jazdí manželka občas do práce 4km tam a 4 spať..2krát do tyždna..cez víkend auto berieme na dlhšie trasy okolo 60 km aby sa nezasral DPF atd..
Všetko bolo odvtedy v poriadku..s autom sa takto nejak jazdilo až doteraz..
Pred dvomi týždnami sme boli na lyžovačke BA-Velká rača Oščadnica..najazdili sme dokopy cez 600 km..cestou späť sme mali tempomat tak na 140-150 ako dovolila situácia na ceste.
Tento týžden v utorok príde žena domov, a že jej vypísalo, aby sa doplnila chladiaca,auto má aktuálne 349 300km..tak som dolial chladiacu po maximum a včera sme išli do mesta v BA a dnes ráno pozerám a zasa bolo minimum..Oblial ma studený pot, že či nerachlo tesnenie pod hlavou...pozeral som na viečko nalievania či nie je emulzia, ale nie je..
Auto normálne kuri...má normálny ťah, pravidelný chod, štartuje na brnk. a nie je pod ním v garaží žiadna mláka...Ked naštartujem nejde biely dym..
Išiel akurát včera chvílku na semaforoch ked som kukol do späťáku, ale regenerovalo DPFko, tak to bolo asi z toho...
Mám teda otázku, či je možné že by sa po tých 2500km ešte niekde nachádzal v systéme vzduch a po tej lyžovačke kedže to išlo dlhšiu dobu vo vyššej rýchlosti uvolnilo, alebo si môžem chystať zopár tisíc na opravu tesnenia pod hlavou...
alebo ak mi poradíte, že keby rachlo tesnenie pod hlavou a ide chladiaca do výfuku, tak kedy by mal ísť z výfuku biely dym?ked auto stojí, alebo ide, či musí byť zahriate, alebo studené?
Aktuálne je aj trošku problém s identifikáciou, kedže vonku je chladno a para ide aj z iných áut...díky moc za radu, velmi by mi to pomohlo čo s tým dalej...
Chcel by som vás požiadať o jednu radu/konzultáciu.
V novembri 2025 bolo auto na STK a EK, ktorými prešlo..odtial som išiel vybavovať ešte nejaké veci a cca po 40 km mi začalo pípať auto a na stredovo displeji mi vypísalo,aby som odstavil vozidlo, že nedostatok chladiacej kvapaliny. Prešiel som s autom cca 1 km,lebo som vedel, že je tam predajna s autosúčiastkami. Pred predajňou som otvoril kapotu a pozerám, že celý spodný kryt motora a tá plsť bola doružova, tak pozerám expanzka bola prázdna..Kupil som 2 litre chladiacej ale scuclo si to iba 1,5 litra..tak som pomaličky prišiel domov cca 25 km..
Každých 5 km som zastavil a pozrel kolko chladiacej ubudlo, ale kleslo to tak 0,5 cm za tých 25 km.
Auto som dal do garáže, že to na druhý den pozriem. Ráno prídem a pod autom mláka.
Tak som dal dolu kryty motora a pozerám že z hadice čo ide do chladiča DSGčka tak pomaličky kvapkvapkvap..čiže praskla hadica..nakolko sa mi to nepodarilo vymontovať, tak som auto dal do servisu asi 3 km od domu. Nalial som úplne doplna chladiacu, naštartoval a dolieval, aby to vydržalo tu cestu do servisu. V servise mi vymenili hadicu,naliali chladiacu a že po nejakom čase ju mám skontrolovať, lebo že je predpoklad, že je ešte v systeme vzduch a postupne si to bude chladiacu brať a bude treba doliať. A tak aj bolo..sledoval som to asi týžden a postupne dolial cca 2 litre chladiacej. auto malo vtedy 346 800km..
S autom jazdí manželka občas do práce 4km tam a 4 spať..2krát do tyždna..cez víkend auto berieme na dlhšie trasy okolo 60 km aby sa nezasral DPF atd..
Všetko bolo odvtedy v poriadku..s autom sa takto nejak jazdilo až doteraz..
Pred dvomi týždnami sme boli na lyžovačke BA-Velká rača Oščadnica..najazdili sme dokopy cez 600 km..cestou späť sme mali tempomat tak na 140-150 ako dovolila situácia na ceste.
Tento týžden v utorok príde žena domov, a že jej vypísalo, aby sa doplnila chladiaca,auto má aktuálne 349 300km..tak som dolial chladiacu po maximum a včera sme išli do mesta v BA a dnes ráno pozerám a zasa bolo minimum..Oblial ma studený pot, že či nerachlo tesnenie pod hlavou...pozeral som na viečko nalievania či nie je emulzia, ale nie je..
Auto normálne kuri...má normálny ťah, pravidelný chod, štartuje na brnk. a nie je pod ním v garaží žiadna mláka...Ked naštartujem nejde biely dym..
Išiel akurát včera chvílku na semaforoch ked som kukol do späťáku, ale regenerovalo DPFko, tak to bolo asi z toho...
Mám teda otázku, či je možné že by sa po tých 2500km ešte niekde nachádzal v systéme vzduch a po tej lyžovačke kedže to išlo dlhšiu dobu vo vyššej rýchlosti uvolnilo, alebo si môžem chystať zopár tisíc na opravu tesnenia pod hlavou...
alebo ak mi poradíte, že keby rachlo tesnenie pod hlavou a ide chladiaca do výfuku, tak kedy by mal ísť z výfuku biely dym?ked auto stojí, alebo ide, či musí byť zahriate, alebo studené?
Aktuálne je aj trošku problém s identifikáciou, kedže vonku je chladno a para ide aj z iných áut...díky moc za radu, velmi by mi to pomohlo čo s tým dalej...
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Občas sa stráca chladiaca kvapalina Audi A6 C7 3,0 tdi
Keby sa chladiaci okruh plnil tak ako sa má, tak sa nemusí nič mesiac odvzdušňovať a teraz si túto možnosť mohol rovno vylúčiť. A na prítomnosť spalín v chladiacej kvapaline existuje 5-minútový 5-korunový test...
-
herin
Tak mali to odvzdusnenie spravit v servise..
Neviem ci nemali cas,alebo co..
A poradis mi ten 5korunovy test co to je akde ho kupim?dik
Neviem ci nemali cas,alebo co..
A poradis mi ten 5korunovy test co to je akde ho kupim?dik
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
alebo nemali správny "sersám"
Ono ideál je to plniť do vyvákuovaného systému,tak sa dostane kvapalina všade.a nemusíš odvzdušňovať
Ono ideál je to plniť do vyvákuovaného systému,tak sa dostane kvapalina všade.a nemusíš odvzdušňovať
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Inak vakuova plnicka je brutalne draha. Teraz som ju kupil na allegre za 25 eur.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
to je skoro 2 mesačný plat na Kube
-
cicmanec942
Problém nie je ani tak v cene ako vo vedomostiach (mechanici nevedia, že niečo také existuje a že sa to tak má robiť, lebo veď načo by sa niečo učili aj po skončení učňovky?) a v ochote (celý život som to robil takto tak prečo by som to mal teraz robiť inak?).
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Ja som to tiez dlho nepouzival, teraz to kupujem druhy krat. Pozical som prvu kamaratovi, asi uz byvalemu.
-
herin
Takze mohol tam taku dlhu dobu zostat vzduch,kedze auto nebolo nejak zatazovane?
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Mohol, aj ked mi to pride celkom dlha doba… Ešte pojazdiť a uvidí sa.
-
cicmanec942
Nie je to vylúčené. Ale vylúčiť sa to mohlo rovno keby sa to naplnilo tak ako sa malo.
A k tomu testu - to je taký problém hodiť do Googla to čo som napísal?!
https://vygooglimtozateba.sk/show.php?slug=I25z24
A k tomu testu - to je taký problém hodiť do Googla to čo som napísal?!
https://vygooglimtozateba.sk/show.php?slug=I25z24
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Herin a koľko v chladiacej v litroch si tam dokopy odvtedy dolial? Vyskúšal si dať kúrenie na max odvtedy?
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
No, nepodcenoval by som to.
Nechce sa mi verit, ze keby bol system zavzdusneny, ze by si to nezbadal na kureni, ci teplote vody..
Najskor niekde unika chladiaca, nemusi byt prdnute tesnenie hlavy.
Ale, moze..
Nechce sa mi verit, ze keby bol system zavzdusneny, ze by si to nezbadal na kureni, ci teplote vody..
Ale, moze..
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Bolo by to vidno prave na tej teplote, ale niektoré nafty vedia dlhodobo tesnenie pod hlavou takto maskovat. Je tam vyslovene taký malý únik že auto chodí a nič iné okrem úniku alebo chýbajúcej kvapaliny to nebadať.lubos zimovcak napísal: ↑01.02.2026 13:09 No, nepodcenoval by som to.
Ale, moze..![]()
Dokonca ani netlakuje alebo tlakuje tak že si s tým systém vie ešte poradiť.
Skúsil by som ten test.
-
herin
Včera auto najazdilo 120 km...a nejako z nej neubudlo..bavil som sa so švagrom o tom a on hovorí že na passate B6tke mal taký problém, že sa strácala chladiaca a nevedel prísť na to kde a kade sa stráca...tak poprosil moju sestru-teda jeho ženu, že on bude pozerať na motor a ona nech prídava plyn..a pozera, že cícerkom z nejakého téčka rozvodu vody, ktoré je z plastu striekala chladiaca na motor a z neho sa samozrejme odparovala čiže ani pod autom nebola mláka a ani nič mokré..
Kedže z nej včera neubudlo, tak skúsime s tým ešte čo to pojazdiť a uvidí sa..ked opäť klesne na minimum, tak určite niekde tečie..
Len chalani, keby to bolo tesnenie pod hlavou, tak by mi išiel z výfuku biely dym nie?
Kedže z nej včera neubudlo, tak skúsime s tým ešte čo to pojazdiť a uvidí sa..ked opäť klesne na minimum, tak určite niekde tečie..
Len chalani, keby to bolo tesnenie pod hlavou, tak by mi išiel z výfuku biely dym nie?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných