Nudzovy režim mondeo TDDi

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Dovod nudzoveho rezimu odhalis len na diagnostike,a az potom treba kracat dalej.
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Je to velm izaujimave,lebo tddi cerpadla sa nekoduju ani vstrekovace.Bol by som zvedavy ako vycistil cely palivovy system.Co konkretne napisala diagnostika?
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Pre pana jana.Taka diagnoza ze palivovy system neexistuje.Po druhe-stare kody prepisal na nove.A to ake kody?Vstrekovacov?Tddi nema CR system,tak nema ani kody.Keby si mal uz CR system,tak ano kody existuju vstrekovacov,ale nove kody su vygenerovane po oprave/vymene/ vstrekovacov na stolici,nie v garazi,ktore dostanes na papieri,alebo na el.casti vstrekovacov a treba zapisat do RJ motora cez diag.Ty take nemas,tak neviem o ake kody sa jedna.Napis mi konkretne ako sa chova masinka pri roznych teplotach a intervaloch.Mzes aj SS.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Tomi Li napísal:Takže ked auto natočim chyta pekne aj taha dobre ked je studene.Počas jazdy ked sa auto zohreje a dajme tomu že ide miernym kopcom hore na 1400ot/min na 3ke a pridavam tak autom trhne a už netaha vobec.Je to lenive a nevitočim to viac ako 3000ot/min.Ked auto odstavym a vypnem motor a hned naštartujem tak znova ide dobre.Ale postupne to robi znova dookola.Lepšie taha za studena ako za tepla celkovo. Neviem presne čo diagnostika ukazala ale povedal mi niaky kod a niečo ako som už pisal ale presne to už uviesť neviem. Tak asi tak...
Prepáčte, že sa do tejto debaty vsuniem, ale Ty bežne jazdíš hore kopcom pri 1400 otáčkach? A ak by si išiel na druhom stupni pri 2200 otáčkach, vtedy Ťa do núdzového režimu nehodí?

Keďže prepravuješ aj malého syna, ja by som v takom prípade s takýmto autom veľmi nepredbiehal... A najideálnejšie ani nejazdil.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Teda vela pochvaly si nezaslúžiš.Vzhľadom na to že to takto ide dlhšiu dobu tak máš veľmi zlé pozorovacie schopnosti,preto aj každá rada bude iba o hádaní z krištálovej gule.Takmer na konci napíšeš že niekedy to ide dobre aj týždeň,čo teda úplne mení situáciu a pohlad na poruchu.Keby si vedel poskytnúť aspoň ako hmlistú indíciu chybový kód,bola by možno udaná aspoň svetová strana.Sleduj to správanie,ak je možnosť tak trochu testuj režim ako,kedy,prečo atď.Kým popis nebude obsahovať podstatné stavy a chovanie v rôznych režimoch,tak vlastne píšeš zbytočne a niet boha vrátane konštruktéra aby sa priblížil k podstate závady.
Veci ako základná info o servise pred počiatkom prejavu závady,info o veciach ktoré sú jasné,úkony ktoré boli vykonané,meranie na ktoré by bolo spolahnutie že je správne,diely,filtre a pod vymenené,prebeh km,to že ťa ani vo sne nenapadne sa tak podstatným informáciám venovať je obdivuhodné
Ako Sliedič píše,syna radšej neprevážaj,si nebezpečný na ceste aj sám pre seba dostatočne
Napísať odpoveď

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných