Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
george2.5
Dátum registrácie: 13.06.2010 17:44
Zdieľať na Facebook

Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Príspevok od používateľa george2.5 »

Zdravím,
už dlhšie čítam novinky a čínskych autách, ktoré sa postupne dostávajú do Európy. Rozhodol som sa založiť takú tému, debatný krúžok aj pri pivku (dúfam, že som to zaradil do správnej kategórie), kde si vymeníme názory, skúsenosti o rôznych modeloch od čínskych automobiliek (MG, Dongfeng, atď.).
Čo si myslíte o týchto presúvadlách ako takých, o ich vzhľade, parametroch, cene, technike a pod. Či majú šancu pri súčasnej hospodárskej situácii, súťaži "ukradnúť" podiely európskym automobilkám.
Napríklad ja skúsenosti mám len zo showroomu, konkrétne MG HS. Bol som milo prekvapený, čo sa týka slušného spracovania materiálov v interiéri, komfortu sedačiek aj vzadu, pomerne dobrej techniky. V porovnaní napr. s takou Seat Ateca, s ktorou sú cca v tej istej cenovej kategórii si dovolím tvrdiť, že to MG je o triedu vyššie.
Čo si myslíte vy?
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Re: Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Treba počkať.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Názor ako Lubos.Treba počkať.Ak dnes prejdem predaje prémioviek a je tam napr pohlad do interiéru tak je otrasný,grc ako vyzerajú tie pred pár rokmi drahé ba velmi drahé autá. Treba si počkať.Za málo peňazí sa dá kadečo,od svetielok na stromček po auto.Ale u mňa predbežne čína ..tak tretia kvalitatívna trieda.Dizajn...ako inak nazvať - kolotočárina.Myslím že túto slabú ochranu trhu pred čínskym frontálnym útokom budeme raz kruto preklínať.Každý má svoje postoje,ja čínu nijako dobrosrdečne nevítam zo žiadneho smeru.Mám za to že sa splní Nostradamovo proroctvo.Sme sprostý ako kýbel gitu že si nevieme europsku kultúru a dedičstvo lepšie ochrániť,kúpia si nás za sopel z nosa.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

mne sa japonske cinske korejske auta vobec nepacia.max tak sportiaky coupe tie vyzeraju ako tak a este honda accord poslednej generacie co sa predavala.inac nic.

co sa tyka osobakov a suv je to na smiech.napr mazda CX5 micubisi outlander dongfeng fengguang subaru kia to sa neda na to pozerat.

tie auta maju karoserie robene tak ze vyzera to ako vysoka skatula ktora sa chce v kazdej zakrute prevratit.predne a zadne kolesa su blizko kratky razvor,previs naraznikov je potom dlhy a este tie kolesa maju tenucke ako galusky.

a motorizacie nanic vsetko biedne vykony na dialnicu nepouzitelne naradie.

to je nazor,skusenosti nemam a ani nechcem.ja som uz tucny preferujem priestrannejsie auto min nieco ako skoda superb.chrbat mam dobry nepotrebujem este suv.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Treba počkať aké nové clá vymyslí EU aby znemožnila ľuďom kúpiť niečo lacnejšie a aby pomohla udržať sa nečínskym značkám ako tak na trhu. Netreba zabudnúť že niektoré z tých čínskych značiek už vyrábajú autá pár desiatok rokov pre ázijský trh a čuduj sa svete, že aj ázijci jazdia na autách, čiže autá určite vyrábať vedia, ak chcú. To že sa úplne všetko vyrába a dováža z ázie už teraz nie je žiadne tajomstvo, zrovna teraz píšem z ázijského notebooku, mám čínsky mobil, mikinu, rifle, hodinky, a skoro všetku elektroniku čo mám doma je vyrobená v Číne, drvivá väčšina všetkých áut má všetku elektroniku, čipy, riadiace jednotky, infotainmenty vyrobené v Číne, tak prečo by to všetko nemohli aj číňania predať ako celok, čiže ako celé auto? Všetko je to iba o podvedomí, u nás bolo volakedy naj auto škodovka, inde bol trabant, inde maluch, nemci mali Mercedes a Audi no a teraz zmažeme predsudky a všetci budeme jazdiť na čínskych autách. Ja si počkám až budú jazdenky na predaj a keď už budú okolo 5000 tak si jednu na skúšku kúpim :D Určite nebudú horšie ako niektoré európske značky teraz alebo v minulosti.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Budú čínske autorizáky,v nich vyškolený mechanici čo sa už naučili čítať ten rozsypaný čaj.Všetko do poslednej skrutečky sa navozí kdesi do centrálnych skladov...hotový sen motoristu.Ako diagnostik sa už teším na tú pakáreň.Len raz som sa nechal ukecať jesť v čínskej reštike,tak som si k polievke pýtal chlieb.Čašníčka povedala..čína nemá chleba
Nie som najmladší,ale som rád že túto pakáreň si už neužijem.Kto chce nech si kúpy.Som len smutný že sme tak osprosteli a zleniveli a k tomu tak chamtivý že si necháme už aj zápalky robiť tam lebo nám sa proste nechce.Možno som blázon,ale na Vianoce na stromček dávam československé sviečky z roku 1967.Stále svietia a dlho budú
robo1034
Dátum registrácie: 10.10.2023 10:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa robo1034 »

tuninka trepes take blbosti ze z toho az oci bolia... hlupaci sa budu tesit ako lacno nakupili auto a ako vybabrali s drahymi europskmi vyrobcami...akurat si neuvedomuju ze vybabru sami so sebou resp s nami vsetkmi ...tiez mam kopu veci z ciny ale vzdy ak je moznost dam prednost europskemu vyrobku... mali by veru na tie auta nadrbat cla nech ochranime aspon posledny priemysel co mame....nedost ze makame na korejcov budeme aj na cinanov lebo sme sprostiii :o
Emfo
Dátum registrácie: 15.07.2023 08:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Emfo »

Len priklad sem tam sa pokazi urciuty typ riadiacich jednotiek motora original Boschky, Daju sa kupit nove, pouzite a su na trhu kopirky cinske. Su otazky po celom svete kupit cinsku? ake su skusenosti, odpovedajuci co vyskusali kricia ruky prec vydrzia tak "2 dni". Ono je to ten rozdiel, ze ano moze byt z ciny ale ked to ma byt kvalitne nebude to stat 2 eura ale 15, ked oni zacnu tlacit na cenu tak ked otvorite cinsky elektronicky vyrobok a pozriete na kvalitu vypracovania plosneho spoja tak bude jasno. Harman automotive, Mitsubishi electric made in japan, Burmester je napr. to co moze byt v aute od vyroby a potom sa da kupit android cinsky ako kopia za oproti originalu za drobne skuste otvorit jeden aj druhy a pozrite sa dovnutra co tam bude. Lacne a lacne a vsetko je made in china aj tak, tak vsetko kupime z chiny uz maju ludia tak pomotane a pomiesane hlavy, ze uz ani nevedia pomaly ci ich vlastne meno je prave alebo lave. Vsetko je lacne a rovnake len jeden na to prihodi ovela vacsiu marzu tak takto to rozhodne neplati.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

V ruských médiách sú články o tom, ako sa neskutočne ťažko zháňajú náhradné diely.
Napriek tomu, že si ich servis objedná priamo od vyrobcu, nepasuju, lebo výrobca si hocikedy zmysli nejakú zmenu..

Že to v prípade európskych znaciek nebyvalo.

Ale osobne by som sa čínskych áut nebal, tak o 5-10 rokov už budú mať muchy vychytane a keď začnú ako Japonci v 80 -tých rokoch v Nemecku, nejakých 10 % trhu a viac získajú.

Preto kupuju podiely v eu fabrikách a opačne.

Mimochodom, čo predvádzaju eu automobilky, taky Peugeot, tak to je nebotycny hnus.
A skoro som spadol z nôh, keď ten istý otrasný interiér má aj BMW...

No a vidieť v noci BMW 7 , s tou obrovskou svietiacou maskou...,to je už úplne čínsky gýč.

Voľakedy čínsky Passat, u nás škoda Super B 1.generacie..🤣
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

chlapi spomente si ked VW začalo montovať autá v Bratislave.Nemci boli neštastný budú kupovať auta vyrobene kdesi v Ruskej kolonii.Činu netreba podcenovať.v 90 rokoch nastupovali Korejci a kde sú teraz.Hlavne je aby mal zákazník na výber.som sa čudoval kolko čínskych áut značiek čo som ani nepočul som videl na na dovolenke v Talianku
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Iste,nik nehovorí že nie.Aj na vyžínač som kúpil valec piest krúžky čap sadu za nejakých 6 euro u poliaka.Tak počítajme....-1 marža poliaka,-1 lodná preprava -1 kým na všetku réžiu okolo predaja....tak mi tú sadu vyrobili za akú cenu ? Z toho koľko je materiál (asi blato) koľko je ľudská práca a um vložený do výrobku ? Ak...vyžínač ide.
Multimeter za 3 eurá (nepomýlil som sa) je určite výhra.Diagnostika za 10 eur.Prečo ale nik nechce aby som mu z tým hovnom opravoval auto. Oscilo už za 40 euro,prečo nie.Prečo ale robím z takým čo stojí 4 tisíc ? Prečo si nekúpim práčku alebo sušičku mimo európskej výroby ? Aby rusy až tu raz budú rabovať práčky aby z nich použili procesor,mali presnejšie rakety a padali aspoň v tom okrese kam ich poslali ?! Ak si mi neochránime vlastnú výrobnú základňu,raz kruto zaplačeme.Sme lakomý až hrôza,radšej kúpime tri krát totálnu sračku ako raz niečo poriadne na pol života,raz na to skapeme a budú nás dávať do kartonovej truhli,číńania.
tuninka
Zdieľať na Facebook

robo1034 napísal: 29.11.2023 00:10 tuninka trepes take blbosti ze z toho az oci bolia... hlupaci sa budu tesit ako lacno nakupili auto a ako vybabrali s drahymi europskmi vyrobcami...akurat si neuvedomuju ze vybabru sami so sebou resp s nami vsetkmi ...tiez mam kopu veci z ciny ale vzdy ak je moznost dam prednost europskemu vyrobku... mali by veru na tie auta nadrbat cla nech ochranime aspon posledny priemysel co mame....nedost ze makame na korejcov budeme aj na cinanov lebo sme sprostiii :o
ja by som tiež kúpil európske výrobky, ale napríklad ak si chcem kúpiť tlačiareň, alebo počítač, alebo mobil, alebo pamäťovú kartu, harddisk, mohol by si mi dať nejaký typ na výrobcu, alebo renomovanú značku, čo to vyrába a predáva? Lebo aj tie európske firmy si to dávajú vyrobiť v Číne
tuninka
Zdieľať na Facebook

Emfo napísal: 29.11.2023 06:43 Len priklad sem tam sa pokazi urciuty typ riadiacich jednotiek motora original Boschky, Daju sa kupit nove, pouzite a su na trhu kopirky cinske..............
nechcem rozdúchavať vášne, ale zo srandy som si vygúglil Bosh

ale

Bosh zamestnával celosvetovo 420300 ľudí, k 31. decembru 2022. Počet zamestnancov v Nemecku bol 133400 k 3. februáru 2023. V Číne má 60 závodov..... tak ľahká matematika, koľko zamestnancov má inde ako v Nemecku? Koľko percent výrobkov ich výrobkov sa vyrába inde ako v Nemecku? Nie je dôležité kde sa to vyrába, dôležité je kvalita ktorú si firma určuje a kontroluje, či sa tá kvalita dodržiava.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Práve toto je to svinstvo.Fabrika si tam donesie technológiu,zaučí domorodcov a (mala by) kontrolovať kvalitu aby bola porovnateľná ako doma.Nie je mojou úlohou hodnotiť mieru v akej je to reálne takto dostáť kvalite.Chabravosť,honba za ziskom na jednej strane,na druhej neustály boj z domácimi odbormi a tlakom na zvyšovanie miezd.Pekná cesta do pekla,logicky končí na zdražení výrobku.Aby to nejako išlo...ide sa tam kde ešte ľudia chcú (musia) manuálne pracovať hoci za smiešne peniaze voči európskym platom.Zožerieme hovno z pod seba,a vracia sa nám to.Toto je žiaľ tak rozbehnutý rýchlik že už z neho niet vystúpenia.Ale dá sa vyletieť zo všetkými následkami,a na tom sa tvrdo pracuje.Že dnes čína posiela sody na mesiac,že už dávno pokradla všetok európsky rozum,na tom sa dá budovať a raz nás vôbec nebudú potrebovať mimo trhu kde si predajú svoj tovar.To je daň za volených somárov čo si nevidia ani po špičku nosa,jediný záujem je vlastný záujem.
robo1034
Dátum registrácie: 10.10.2023 10:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa robo1034 »

tuninka napísal: 29.11.2023 10:25
robo1034 napísal: 29.11.2023 00:10 tuninka trepes take blbosti ze z toho az oci bolia... hlupaci sa budu tesit ako lacno nakupili auto a ako vybabrali s drahymi europskmi vyrobcami...akurat si neuvedomuju ze vybabru sami so sebou resp s nami vsetkmi ...tiez mam kopu veci z ciny ale vzdy ak je moznost dam prednost europskemu vyrobku... mali by veru na tie auta nadrbat cla nech ochranime aspon posledny priemysel co mame....nedost ze makame na korejcov budeme aj na cinanov lebo sme sprostiii :o
ja by som tiež kúpil európske výrobky, ale napríklad ak si chcem kúpiť tlačiareň, alebo počítač, alebo mobil, alebo pamäťovú kartu, harddisk, mohol by si mi dať nejaký typ na výrobcu, alebo renomovanú značku, čo to vyrába a predáva? Lebo aj tie európske firmy si to dávajú vyrobiť v Číne
veď práve to som hovoril ak sa dá kupujem europske ak nie samozrejme cinske ... ale to je ten problem seci chcu najlacnejsie najlepsie zadarmo ... preto sa u nas uz skoro nic nevyraba ... ak to budeme robit s autami tak nebudu ani tie ....a pozri sa co sa deje najprv si daval zapad robit veci v cine kolie cene ...lenze v cine nemozes mat fabriku bez cinskej spoluucasti to sa tyka aj automobiliek vsetky nase firmy maju spolocne podniky s cinanmi oni na tom vyrastli skopicili technologie a zacali vyrabat sami , vytlacaju svojich europskych partnerov zo svojho trhu a co je horsie tlacia sa aj sem ...casto s dumpingovimi cenami ktore podporuje vlada na ovladnutie trhu a za par rokov sa budeme skarabat za usami ked budeme kuppovat nejaky donfeng seres 8 za cenu passata ...a preco ? lebo tu uz ziaden VW nebude a mi budeme makat v cinskych fabrikach ... staci si spomenut na lidrov trhu s mobilmi kde je nokia kde je ericsson ? existuju vobec ? dnes tu mas xaomi huawei korejsky smasung ma co robit aby si drzal podiel na trhu ... a tak je to so vsetkym treba sa na veci pozerat trochu zo sirsej prespektivy ako len to sa tesit z aktualne nizkej ceny
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných