Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory
nebudem hodnotiť čínu,čo prečo,začo čo robí a už vôbec nie podľa nejakého ,,yube,,neviem či si bol v číne,či máš nejaké veľmi zlé skúsenosti v číne,ale ja som v číne bol,bez problémov mi fungoval internet, v reštikách na wifi to hned prekladalo akú majú politiku to ma nezaujíma, ale viem že preskočili svet o x rokov,vrámci mestskej dopravy sa z letiska do mesta v ,,šangaji,,dostaneš 430km rýchlosťou do mesta, korejci budovali od 2007 maglev a ten už skončil v DE skúšobná trať maglevu pre turistov skončila po nehode,prekvapenie sa konalo aj v rámci taxi,90% EV a nie nové,ale niektoré aj viac ako 10r.staré.či toto robia kvôli ,,komunizmu,, neviem a ak chceš proti tomu bojovať,stačí si nekúpiť žiadny čínsky výrobok ak chceš vidieť reakciu ľudí,stačí ísť na cesty a vidíš dosť veľa čínskych aut a nie sú to EVčka,ale spaľovaky so 4 rúrkami vzadu

-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
aby uvolnili miesto prišelcom z afriky ukrajiny a azie????? či?
Jojko a každý národ ktorého mladé generacie uprednostnia komfort a ekonomickú prosperitu pred rodinou fyzickou prácou a výchovou detí , jednoducho vymrie. Tak to napísla do knihy života tato planeta a je v tom jednoduchá logika - deti a rodina sú opak komfortu a ekonomickej prosperity - je to odriekanie, nervy a skromnosť , ten šťastný úsmev prichádza až na sklonku života.
Jojko a každý národ ktorého mladé generacie uprednostnia komfort a ekonomickú prosperitu pred rodinou fyzickou prácou a výchovou detí , jednoducho vymrie. Tak to napísla do knihy života tato planeta a je v tom jednoduchá logika - deti a rodina sú opak komfortu a ekonomickej prosperity - je to odriekanie, nervy a skromnosť , ten šťastný úsmev prichádza až na sklonku života.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
jojko - neprečítal si príspevok michalsnv?
Tie veci vytrhnuté z kontextu nie sú relevantné v súvislosti s rizikami ich expanzie...
Tie veci vytrhnuté z kontextu nie sú relevantné v súvislosti s rizikami ich expanzie...
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Oco, na sklonku zivota prichadza uz iba choroba, starosti, bolesti a konecne milostiva smrt...oco13 napísal: ↑17.11.2025 15:37 aby uvolnili miesto prišelcom z afriky ukrajiny a azie????? či?
Ziaden usmev...
-
oco13
Luboč usmievam sa vždy keď za mnou prídu vnuci a vnučky, a ja sa možno ešte dožijem aj pravnukov čo dnešné 40 ročné prvorodičky určite nie.
"Na sklonku života" - kedy tvoj život skončí a ako si určíš len ty sám svojím nastavením a konaním.
Tatko -
Pre mňa ako jednotlivca čínska expanzia neznamená nič - je mi celkom jedno či mi šlape na krk EU alebo komunisti z Číny, vždy, po stovky a tisíce rokov nás niekto kope do zadku a my tú nohu ešte bozkávame.
"Na sklonku života" - kedy tvoj život skončí a ako si určíš len ty sám svojím nastavením a konaním.
Tatko -
Pre mňa ako jednotlivca čínska expanzia neznamená nič - je mi celkom jedno či mi šlape na krk EU alebo komunisti z Číny, vždy, po stovky a tisíce rokov nás niekto kope do zadku a my tú nohu ešte bozkávame.
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
No hura oco,konecne zmena svetonazoru a negativneho myslenia o vykapani skodnej ..ludstva vcetne vlastnej rodiny,deti,vnukov..
-
oco13
vysvetli ,ja tam žiadnu zmenu nevidím , číňania "prerodia" nás a o x sto rokov zase niekto ich a tak sa to bude točiť dlho predlho 
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Chlape šak pamataj co bolo "vcera"
Kto ze to vravel ze cim skor ako ludstvo vyhynieme tym lepsie pre planetu.
Kto ze to vravel ze cim skor ako ludstvo vyhynieme tym lepsie pre planetu.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"my tú nohu ešte bozkávame" - robíš to? Ja nie.
-
oco13
Ano to stale platí ak by človek ako druh vyhynul tak planeta si oddychne , ale choroby a vírusy mutujú - z europanov na aziatov potom zase trebars na indianov.
A aj ty tú nohu bozkávaš ekonomicky - je jedno či kúpiš svetielka z Temu, počítač, alebo cesnak v Lídli - nie je na tejto planete veci čo by nemala koreň v Číne, to už dosiahli.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
V ruskych novinach Nova izvestija, odporucam, ktori nevedia po rusky, da sa prelozit, su clanky o tom, ako prudko rastu ceny aut v Rusku.
AutoVaz ma nejake dotacie zo strany statu, inak vsetko valcuje Cina.
Dokonca Rusko zmiernilo podmienky pre cinske auta, ze uz ich nemusia vyrabat v Rusku, staci, ked zmontuju v polovicnom stave...
Ale, vsetci motoristi budu platit vyssie poplatky podla vykonu motora a recyklacne poplatky..
Zaver, Cina, ked nedostaneme rozum, prevalcuje eu automobilky
AutoVaz ma nejake dotacie zo strany statu, inak vsetko valcuje Cina.
Dokonca Rusko zmiernilo podmienky pre cinske auta, ze uz ich nemusia vyrabat v Rusku, staci, ked zmontuju v polovicnom stave...
Ale, vsetci motoristi budu platit vyssie poplatky podla vykonu motora a recyklacne poplatky..
Zaver, Cina, ked nedostaneme rozum, prevalcuje eu automobilky
-
jojko1001
ja som pred týto šialenstvom čo sa dnes deje chodil do RU služobne aj súkromne a prešiel som ho po omsk,len škoda že som sa nedostal až na ,,vostok,,a kedže mám rád od prírody autá aj v ru som chodil na rôzne autoakcie a dodnes mi chodia nejaké maily a môžem povedať že táto cena sa drží už veľmi dlho,teda tento rok
12. 11. 2025 17:32
Здравствуйте!
Собрали для вас актуальные предложения, которые действуют в ноябре. Покупайте новый автомобиль с выгодой.
Спецпредложения на Москвич 3 Москвич 3 от 1 422 400 рублей ¹Выбирайте Москвич 3 на особых условиях.
Москвич 3 с господдержкой. Выгода до 20% ²
Льготное автокредитование для многодетных семей, медиков, учителей, участников СВО и людей с инвалидностью.
Ежемесячный платёж 17 500 ₽ на Москвич 3 ³
Купите новый Москвич 3 по специальному предложению, чтобы сделать выгодный вклад в комфортное будущее.
-Zaver, Cina, ked nedostaneme rozum, prevalcuje eu automobilky
keby bol niekto takto rozbehnutý asi by nechcel dostať rozum

12. 11. 2025 17:32
Здравствуйте!
Собрали для вас актуальные предложения, которые действуют в ноябре. Покупайте новый автомобиль с выгодой.
Спецпредложения на Москвич 3 Москвич 3 от 1 422 400 рублей ¹Выбирайте Москвич 3 на особых условиях.
Москвич 3 с господдержкой. Выгода до 20% ²
Льготное автокредитование для многодетных семей, медиков, учителей, участников СВО и людей с инвалидностью.
Ежемесячный платёж 17 500 ₽ на Москвич 3 ³
Купите новый Москвич 3 по специальному предложению, чтобы сделать выгодный вклад в комфортное будущее.
-Zaver, Cina, ked nedostaneme rozum, prevalcuje eu automobilky
keby bol niekto takto rozbehnutý asi by nechcel dostať rozum

-
volvic
- Dátum registrácie: 14.07.2016 12:05 Zdieľať na Facebook
Treba dočkať, nechať sa vytrápiť leasingovky, resp. car rentaly a služobných riadičov.....potrvá to .....no minimálne 2-3 roky pokiaľ niekto vo vacsej vzorke nagula aspon 150.000km a viac......vzdy sa smejem na fejsbukoch ked niekto polozi podobnu otazku a zacnu sa tam vzapati rojit odpovede typu "ano, mam...uz 20.000km a velka spokojnost"

-
jojko1001
- yrábať autá alebo iné drahé produkty, aby zarobila peniaze, ale ovládnuť svet.
vždy ten NAJ tahá svet dopredu a zároveň si ho podrobuje je to dané historiou ľudí.napr. tu v EU rimania,zatiaľ čo oni stavali ,,aqueducty,,vodu premiestňovali desiatky km, Panteón čo by dnes statik mal asi dosť veľký problém toto vôbec vypočítať,kedže občas nejaká tá ,,garage,, spadne niekomu na hlavu. eu staro usadlíci sa hrali na šamanov a náčelníkov. potom došlo pár ,,špekulantov,,a zem sa vyrovnala a prestala sa točiť,chcel si dýchať tak si platil,toto by sa možno aj dnes niekomu páčilo. studená vojna USA vs ZSSR už 16r. po vojne sa človek ocitá vo vesmíre a dnes niekto zistil že je tu priestor ako si podrobiť svet a ide na to.ak to nebude čína,bude to iný,ale vždy to niekto bude

vždy ten NAJ tahá svet dopredu a zároveň si ho podrobuje je to dané historiou ľudí.napr. tu v EU rimania,zatiaľ čo oni stavali ,,aqueducty,,vodu premiestňovali desiatky km, Panteón čo by dnes statik mal asi dosť veľký problém toto vôbec vypočítať,kedže občas nejaká tá ,,garage,, spadne niekomu na hlavu. eu staro usadlíci sa hrali na šamanov a náčelníkov. potom došlo pár ,,špekulantov,,a zem sa vyrovnala a prestala sa točiť,chcel si dýchať tak si platil,toto by sa možno aj dnes niekomu páčilo. studená vojna USA vs ZSSR už 16r. po vojne sa človek ocitá vo vesmíre a dnes niekto zistil že je tu priestor ako si podrobiť svet a ide na to.ak to nebude čína,bude to iný,ale vždy to niekto bude

-
oco13
Jojko presne tak aj Číňania prídu na ten svoj vrchol a práve tam ich niekto iný prešťí, či už demograficky alebo technologicky, z vrcholu je len jedna cesta - dolu.

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní