Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

YxoYpsilono
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Re: Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

tuninka napísal: 30.11.2023 14:14 Kľudne budem jazdiť na aute za 3000 zatiaľ čo sused s autom za 30000 bude mesiac riešiť, že kto mu to opraví, lebo mu smart auto nedovolí naštartovať kvôli nejakej banalitke.

Somarina. Takýchto ľudí je pár.
Väčšina ľudí chce lepšie autá.

Skús predávať auto bez klímy napr. Ani pes po ňom neštekne. A pritom pár rokov dozadu bola klima luxusom.

Taký adaptívny tempomat, asistent vyparkovania, car play, automatické svetla, senzor mtrveho uhla sú super veci.

Spoľahlivosť je už tiež úplne v pohode. Dnešné auto bez problému vydrží po celú dobu životnosti , teda desať rokov alebo 250000 km.

Dobrovoľne sa v starom vraku bude voziť len masochista alebo chudák alebo držgroši.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Yxo takže postupne
- asi raz do roka sa u nás zvára výstuha nárazníku do Golfa 3koveho a 4kového - kolko je to rokov???
Taký adaptívny tempomat, asistent vyparkovania, car play, automatické svetla, senzor mtrveho uhla sú super veci.
Sice to môžu byť super veci , ale zároveň dovolujú a pomáhajú šoférovať aj luďom ktorí za volant nepatria Následky sú vidieť na cintorínoch a šrotoviskách.
Auto v dnešnej dobe by už malo byť klasifikované ako zbraň so všetkými dôsledkami a pravidlami.
Zasraný elektrikár musí byť preškolený každý rok a obnovuje si papiere, žeriavnik, jašterkár, zvarač..... ale VP dáme nadosmrti každému kto má v riti dieru.
Spoľahlivosť je už tiež úplne v pohode. Dnešné auto bez problému vydrží po celú dobu životnosti , teda desať rokov alebo 250000 km.

Prečo našim predkom vydržalo jedno auto celý život a stačila im polovica km na celé tie dlhé roky??? Boli horší ako my? myslíš že sa cítili ukrátení, že nemali 20 aut a nestrávili za volantom pol života???
Dobrovoľne sa v starom vraku bude voziť len masochista alebo chudák alebo držgroši.
Ja jazdím na starom aute - nie je to vrak, a nie som chudák, som len chudobný - to je kúsok rozdiel.
Chudák je ten na bielom Land Roveri čo ma obieha každé ráno 100vkou v dedine - prešnejšie duševný chudák. :300f:
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

No neviem, osobne považujem automatické stierače za najväčší OMYL a toho idiota čo to presadil do výroby, by som nechal pár nocí šoférovať v daždi..., vždy ho preklínam, lebo aj 1000 km musím RUČNE ako čistý magor stierat, naposledy to bolo vo V3S, či v S 108....
Namiesto geniálne jednoducheho, variabilného stierania s plynulo nastaviteľnym cyklom, ako mal napríklad Nissan už pred 30 rokmi... :3c90:

Automatické prepinane diaľkových svetiel ., ďalší top výmysel a zabiť toho idiota je málo.
Pozor, automatické zapnutie pri vjazde do tunela, či zotmení, to je fantastický prínos.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

yxo...Dobrovoľne sa v starom vraku bude voziť len masochista alebo chudák alebo držgroši.

Ani jedno ani druhé.Dobrovolne mám Voy 2,5 Crdi teraz presne 20 ročný,kúpený za 1200 e.- šťastnou náhodou.A nechcem iné ani len náhodou,vozím sa ozaj k spokojnosti.Úplne všetko potrebné a rozumné tam mám a doplniť to o hentie sprostosti !? to už by som si to auto zrejme nezvolil.Ono sú to také kecičky nedospelých chlapcov...asistent,mrtvy uhol atd určite nie. Za mňa nech auto nerozmýšla a ani nerobí nič čo si ja práve nežiadam.Pretože dobrý sluha,zlý pán,všetci plačú keď sa to pokadí,a hladajú kto im to polepí dla možnosti zadara,velký geroji čo kúpia a na servis tých sprostostí už neostáva,prelezú každé smetisko,a plačú a plačú,lebo treba platiť za prácu a zato že iný vie..Ale keď aj ostáva,nech si užije luxus,nik to nezávidí.Vadí mi tá idiotská nadradenosť voči ľudom ktorých nepoznáš a ktorý sú na tom možno x násobne lepšie,akurát od seba chudobnejších neoznačujú chudákmi ani držgrošmi.
Hovorí sa že...rozumný sa nechváli tým čo má,ale hlupák aj tým čo nemá. O tom kto je čo,nerozhoduje ani auto ani výbava
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Mňa napríklad neskutočne rozčuľuje hlúposť dizajnérov, ktorí majú prednosť pred inžiniermi a na úplne poslednom mieste je vodič:

Napríklad stierače na Seat Altea, či Peugeot 508, museli navrhovať Tuaregovia , alebo amazonski Indiáni...

Stierače vyhrnaju sneh do oboch rohov čelného skla, kde namiesto obleho ukončenia je fasacka hrubá lišta, z hliníka, vraj.
Po hodine jazdy v hustom snezeni, máte dokonalú predstavu o výhľade ako to asi vyzeralo v T-34..

Seat to dotiahol už do dokonalosti, stierace sú v polohe pri stlpikoch a posledným sterom ťahali za sebou všetok bordel, ideálne počas repnej kampane...

O ďalšom nezmysle, štartovacom tlacidle a nutnosti vytlačiť spojku, to už je iba čerešnička hlúposti...

Zároveň každým modelom je horší výhľad z okien sú stále menšie a menšie.

Nevadí, dáme o 10 senzorov viac..., nech vodiča trafí šľak.

Head displej...,niekto nad tým mávne rukou, mňa išlo poraziť, lebo som hľadal nepriateľské lietadla a v šialenej rýchlosti 40 km/h som musel ostrit zrak raz na protiletiacie lietadlá, raz na cisielka, značku, šípku, ktorá mi utekala pár metrov pred autom ...

Pretože unavený bojom som uz nevládal spustiť oči o 1 cm nižšie, aby som si pozrel údaje z kokpitu..

Až na moje zúfalé volanie, konečne moja bojová stíhačka stiahla bočné okno, či na 10- pokus mi pridala teplotu o 2 stupne..
Lebo som mal obe ruky chrome a nedokázal som manuálne, rozumej, tlačidlom stiahnuť okno...

Popravde, pravú ruku by som aj tak nepotreboval, lebo nastaviť teplotu v dotykovom displeji, som v hustej leteckej bojovej vrave jednoducho nedokázal...
Ricardinho83
Dátum registrácie: 28.01.2019 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ricardinho83 »

Ked vidim nick YxoYpsilono uz ani radsej nereagujem, ale musim. Ocividne niekomu nedochadza, ze clovek, ktoremu aspon nieco hovori ekonomika rozlisuje medzi aktivami a pasivami. Preto kupit nove auto, ktore za 5 rokov strati polovicu hodnoty a medzitym este chodit do autorizovaneho servisu, aby nedajboze nepadla zaruka, ktoru aj tak neuplatni kazdy je skratka blbost. A este vacsia blbost je to urobit kvoli senzorikom a podobnym srackam. Tiez jazdim na 20rocnych autach, keby som dal vsetky peniaze co som dal do bytu a dalsich aktiv radsej do auta, mohol by som jazdit na novej premiovke a mozno by ma potom nejaky XY nepovazoval za masochistu,chudaka alebo lakomca :d :D.

Niekto holt povazuje za lepsie auto novu pretechnizovamu sracku, co da 250 000 km a aj to so s problemami, ale so senzorikmi v zrkadlach, aby nebodaj nemusel pootocit hlavu a niekto skor stare poctive auta, ktore daju 500 000 bez mihnutia oka. Je lepsie auto nova Skoda Superb so senzorikmi, alebo 30 rocny Mercedes Mamut s neznicitelnym 300TD. A pravdepodne je to asi jasne aj rozumnym ludom, keďže ta super Skodovecka bude za 6 rokov stat rovnako ako ten 36 rocny Mercedes.
YxoYpsilono
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 30.11.2023 21:25 Yxo takže postupne
- asi raz do roka sa u nás zvára výstuha nárazníku do Golfa 3koveho a 4kového - kolko je to rokov???
Sice to môžu byť super veci , ale zároveň dovolujú a pomáhajú šoférovať aj luďom ktorí za volant nepatria Následky sú vidieť na cintorínoch a šrotoviskách.

Prečo našim predkom vydržalo jedno auto celý život a stačila im polovica km na celé tie dlhé roky??? Boli horší ako my? myslíš že sa cítili ukrátení, že nemali 20 aut a nestrávili za volantom pol života???
Ja jazdím na starom aute - nie je to vrak, a nie som chudák, som len chudobný - to je kúsok rozdiel.
Oco - pekne spísané, dovolím si reagovať:
- náhradné diely: to, že sa robia diely na staré autá je ok a pravda samozrejme. Ale nie je to povinnosť výrobcu - len jeho dobrá vôľa. VW to robí - ako píšeš a to je super. V kontexte čínakov - budú to robiť aj čínanci na staré autá, keď to nie je potrebné?

- adaptívne tempomaty a asistenti a smrtnosť: všeobecne počet zabitých v doprave každoročne klesá. Autá sú všeobecne bezpečnejšie - čím novšie, tým bezpečnejšie. Ľudia sú síce tupší, ale počet nehôd aj počet smrtí na ceste stále klesá. Okrem toho, ľudia jazdia ako priposratí a nezmyselne pomaly

- spoľahlivosť: naši predkovia mali auto celý život, lebo nemali na benzín a nemohli cestovať. Ak na benzín mali, radi si kupovali riadne západné autá - dobrovoľne sa nikto na škodovici nevozil, keď mal na Simcu. Okrem toho, autá boli drahé a čakačky šibnuté a jazdilo sa všeobecne menej. 100000 km točili asi len profi vodiči a škodovica bez generálky ani toľko nenajazdila. Teraz dá hocičo 100000 km s prstom v nose.

- kto jazdí v starom vraku: ako som napísal, masochista alebo chudák (bez urážky) alebo držgroš - alebo možno niekto, kto si nevyskúšal ako sa jazdí na slušnom modernom voze.
:3dcline:
YxoYpsilono
Zdieľať na Facebook

tuninka napísal: 01.12.2023 13:18 Yxo, veď staršie auto nie je vždy staršie auto s predajnou cenou 10-12k keď bolo nové a základnou výbavou. Staršie auto môže byť kľudne päťkové BMW, Lexus, Passat, Avensis, Mondeo alebo Superb, a predstav si, že už vtedy do toho montovali klímu, posilovače, tempomaty a iné veci a oni napriek tomu že sú tie autá staršie, tak oni v nich stále fungujú a jazdiť s nimi nie je až taký veľký masochizmus.
ano, s tym sa da suhlasit.
Ricardinho83
Dátum registrácie: 28.01.2019 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ricardinho83 »

" kto jazdí v starom vraku: ako som napísal, masochista alebo chudák (bez urážky) alebo držgroš - alebo možno niekto, kto si nevyskúšal ako sa jazdí na slušnom modernom voze.
:3dcline:"

Xy, ak si vobec skutocny, lebo taketo k.k.tiny nikto normalny pisat nemoze. Mozno si nerozumieme, co ty povazujes za stary vrak? Je jedna vec sa bavit o Skode 120 a druha vec sa bavit o 20 rocnej jazdenke strednej/vyssej strednej triedy. Lebo ja ked si sadnem napriklad do noveho I30 co mam ako sluzobak a nasledne do mojej 20 rocnej A6, je to stale rozdiel v prospech toho "20 rocneho vraku" pokial ide o jazdne vlastnosti, bezpecnost, eleganciu atd.atd. Nedavno som bol na sluzobke v Nemecku kde ma sef novu A6 a ked som v tom sedel, okrem tych senzorikov, digitalneho displeja a podobnych (pre mna) k.k.tin som ziadnu pridanu hodnotu nevidel.
oco13
Zdieľať na Facebook

Chlapci hovorte si čo chcete ale určité kilometre potrebujú stál určitý čas a nejaké to palivo - tieto tri veličiny sa v kontexte nové - staré autá nijako podstatne nezmenili. Podstatne myslím násobky - a v tomto spočíva náš obrovský ludský problém. Teda aspoň ja vidím problém v hlave človeka čo ťahá celú rodinu každý rok aj dva x do Chorvátska , keď tutok za rohom ma štúrovo, Velký Meder, Pdhájsku , pod Tatrami Bešeňová a čo ja viem čo ešte.
My riešime výrobky čína verzus europa, ale problém je celkom inde - v našich hlavách - spotreba, spotreba, spotreba a veci ešte dobré, fuk ho na smetisko aby sme si mohli požičať a kúpiť niečo novšie. Tam je pes zakopaný. :300f:
YxoYpsilono
Zdieľať na Facebook

Ricardinho83 napísal: 01.12.2023 16:25 . Nedavno som bol na sluzobke v Nemecku kde ma sef novu A6 a ked som v tom sedel, okrem tych senzorikov, digitalneho displeja a podobnych (pre mna) k.k.tin som ziadnu pridanu hodnotu nevidel.

A o tom to je.
Senzory, snimace, asistenti.

To je ten rozdiel.

To je pokrok.

Samozrejme, niektorí ľudia stále obľubujú jazdu na koni ale bežní ľudia radšej jazdia autom.

To je pokrok.

Takže áno, držgroši jazdia na koni, alebo 20 ročnom Audi, lebo veď ide.
Ini radšej jazdia v modernom pole.

Väčšina ľudí chce moderne, bezpečne a pohodlne autá.

Ale samozrejme, pár staromilcov a chudákov stále bude preferovať kona.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Yxo. nieje to pokrok je to krok alebo dva naspäť.Tu to máš krásne napisane https://www.autoviny.sk/newsfilter/2735 ... -autority/ a na cestach je to každodenne vidno ako šoféri "otupjevjavaju" Ani pojeb@né svetlá nedokažu zapnúť ked prší alebo je hmla
Naposledy upravil/-a db69 v 01.12.2023 18:46, upravené celkom 1 krát.
oco13
Zdieľať na Facebook

Yxo - znova ti napíšem - nie je problém vzdialenosť, ale nutkavá potreba človeka neustále ju prekonávať a strácať tak svoj čas vymeraný na celkom iné veci.
Je to rovnaká závislosť ako alkohol alebo cigarety. :40bd:
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Najväčší fór je, že o pár rokov budú musieť 70-tnici robiť opätovne VP + zdravotné prehliadky, asi ako na kamióny...

Takže, až dožijem, v tom čase, až budem ešte jazdiť a žiť, budem mať za sebou cca 2,5-2,7 mil km a poletim zo skúšky s verdiktom " nesposobily", lebo nebudem musieť vedieť koľko mm ma mať minimálne pneumatika, napríklad.

Lebo za mojich čias bolo minimum 1,6 mm, dnes, vďaka lobistom, pretlaca sa 4 mm....

Vďaka za príspevok k ekológii... :3c90:
Na jednej strane drbnu baterku, systém štart stop, aby sme ušetrili papierovo 0,001 nič, zaplatili ako za zlatý poklad a nakoniec vyhadzovali úplne dobré pneumatiky...
A už sa začína predajnymi novinármi podsuvat, že pneumatiky nemôžu byť staršie ako 4-6 rokov...
Fuj do.....
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

oco13 napísal: 01.12.2023 18:46
Yxo - znova ti napíšem - nie je problém vzdialenosť, ale nutkavá potreba človeka neustále ju prekonávať a strácať tak svoj čas vymeraný na celkom iné veci.
Je to rovnaká závislosť ako alkohol alebo cigarety. :40bd:
Oco osobna otazka,preco potom aj ty si ochotny sa j.bat kazdy kristovy den do 50km vzdialenej Nitry miesto toho aby si robil doma na svojom pripadne vo svojej dedine alebo v blizkom okoli? Lebo posrate peniaze? Lebo,lebo,lebo? Ale pre toto vsetko jazdia aj ti druhi vcetne teba... tak netreba vkuse moralizovat o nasich predkoch. Ja som uz pred dobrymi 10 rokmi pochopil ze to posledne na com zalezi v zivote su tie posrate peniaze. A vidis ma tu o tom vkuse pisat? ..nech si kazdy robi ako uzna za vhodne... moj nazor.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 62 neregistrovaných