"Nové" auto :)

voľná diskusia, zakázané akékoľvek hanlivé príspevky. Ľudia majte prosím porozumenie sú to predsa ženy OK ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

"Nové" auto :)

Príspevok od používateľa megi »

Ahoje, potrebujem radu :) Idem si kupit moje prve auto a vobec neviem, na co sa mam pri kupe zamerat. Hladala som auto, ktore nebolo starsie ako 5 rokov, ale teraz som si tu precitala, ze na to sa netreba zameriavat. Ako zena sa v tom samozrejme vobec nevyznam :) Ja jazdim iba kratke trasy, cize nieco benzinove, na velkosti mi nezalezi a ani na vzhlade. Cena auta cca 3500-4000 eur. Neviem, ci sa da spoliehat na pocet najazdenych km, ktore uvadzaju predavajuci. Dalsia vec, co by ma zaujimala je, ci sa mam zamerat na sukromne osoby alebo mozem dat sancu aj bazarom alebo aaa auto a pod. A posledna vec je prevodovka :) Doteraz som jazdila na Lancii Ypsion a potom na Peugeote 406 combi, oboje boli automat. Ale viem, ze spolahlivy automat v tej sume aku mam, urcite nezozeniem. Samozrejme auto by malo mat nizke prevadzkove naklady. Za vsetky prispekvy a cenne rady vopred dakujem :)
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

CCC sa vyhni, už len preto že uvedená cena vozidla je na splátky, cena za hotové je ovela vyššia (je to tam napísané tiež)
Najnižšie prevádzové náklady a zároven čo najnovšie auto ti splní určite Dacia Sandero, akurát to teda nebude automat
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Kedže si potenciálne idálna obeť,tak by som ako nevyhnutnú videl pomoc skúsenej osoby,rozumnej a nekompromisnej,ideálne fakt dobrého mechanika.Absolutne výhra by bola..mechanik ktorý bude v ďalšom období ten stroj aj udržovať.Výber v tejto cenovej relácii vidím ako bezproblémový,tj kúpiť auto šité žene na mieru a protom milostivé v neskoršom servise.Mojej neveste som pred rokmi zabezpečil P206 v benzíne.Auto samotné malo množstvo problémov a problémikov v technike,opticky bolo nesmierne fajn.To ale otvorilo cestu k dobrej nákupnej cene a velkému zjednaniu z ceny.Kúpil som ho v smiešnej hodnote cca 1400 e.- a okamžite do neho nainvestoval cca 1000 e.- čím som všetko čo sa derie vlastne obnovil.Odvtedy prešli roky a autičko robí len radosť.Koroséria zinková,motor síce staršej generácie ale bez finesov (kurví.tok) dnešnej doby a hlavne spolahlivý a bezproblémový.Prevodovka manuál.Ale tak zase nevesta jazdí ako Fitipaldy a automat neznáša.Teda k mojej radosti pretože u auta z druhej ruky je to najväčšia slabina celej kúpy a jediná vec kde sa nedá ani najlepším mechanikom nič dopredu predvídať. Umrie zo sekundy na sekundu,a riešenie žiadne dobré a lacné neexistuje.Je iba jedno,nikdy ho nemať.
megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa megi »

Dacia? Zaujimave, ja som si myslela, ze tieto auta nemaju dlhu zivotnost :)
megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa megi »

Ja nemam ziadneho znameho mechanika, takze je to len.na mne :(
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ale vieš že platí,že on Teba hladať nebude,musíš si ho nájsť sama.
Predbežne by som povedal že už robíš veľa preto aby si ho nenašla.Keby si totiž logickejšie o probléme premýšlala,už by tam svietila otázka či niekoho z fóra nemáš po ruke,tj aj info ktoré sú Tvoje končiny.A je tu viac fajn chlapov a mechanikov.Lebo Ti napíšem ešte skôr ako na to prídeš sama,toto bude debata kde bude milion informácií čo kúpiť,čo nekúpiť,možno dokonca konkrétne ponuky ľudí čo zavetria možnosť Ti posunúť svoj problémový črep.Na konci budeš mať ďaleko väčší zmätok vo všetkom,než máš teraz.
megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa megi »

No to ma veru nenapalo, ze by mi bol niekto ochotny pomoct aj inak ako radou tu na fore. Som priamo z Trencina, takze ak by sa niekto taky nasiel, tak by som bola velmi vdacna :)
myotis
Príspevky: 921
Dátum registrácie: 27.11.2013 17:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myotis »

Ahoj, na uvod klobuk dole ze si sa pred kupou prisla poradit. To robi malokto, skorej pridu uz s problemom po kupe a vtedy sa uz hasi tazsie a drahsie.
Za druhe, najdi si niekoho kto ti bude auticko servisovat. Ci uz na fore (je tu urcite dost schopnych a ochotnych) alebo cez rodinu, kamaratky atd.
Auto si urcite vypyta po kupe nejake vstupne investicie+povinny servis ako oleje a filtre. Ak si najdes schopneho cloveka ktory ti to auto bude robit, verim tomu ze ho s tebou pojde aj obzriet a poradi. Bez vedomosti kto ti auto bude servisovat na auto ani nepomysli. Takze toto si ujasni vopred lebo povedal by som ze to je 50% uspechu. Musi to byt clovek ochotny, znaly jednoducho musis mat z neho dobry pocit. A verim tomu ze aj on ti poradi akr auto ano, ake nie ake mozno. Takze mechanik je priorita cislo jeden.

Priorita cislo dva, ujasnit si aspon zakladne veci ako velkost a nejaku povinnu vybavu.
V aute sa musis citi fajn, nemal by sa ti zdvihat zaludok ked do neho budes nastupovat a jazda by nemala byt utrpenie. Tazko povedat co je povinnost mat vo vybave, to clovek zisti az ked mu to chyba, takze to je aj dost individualne. Ja by som urcite doporucil ESP/ABS, aspon dva airbagy, manualna/automaticka klima, radio/CD prehravac, predok v elektrike (okna, sedacky, zrkadla), centralne zamykanie auta. toto by si v rozpocte okolo troch tisiciek mala najst.
Aut je vela, musis si ujasnit ci chces presuvatko ktore splnia ucel a nic viac (hjundai, tojota, citroen) alebo zariskujes a skusis chytit dobry kus z drahsich znaciek (BMW, MB). Da sa kupit pekny bavorak za tri tisicky ale to je jeden z tisicky. Dobru corollu mas kazdu druhu.
Autam ako C3, Clio by som sa vyhol lebo to je fakt otras, chudobne na vybavu, bezpecnost aj jazdne vlastnosti. Starsie premiovky su vo vacsine pripadov casovana bomba takze to by som pozeral urcite iba s dobrym mechanikom a s malou dusickou.
Najschodnejsia a najbezpecnejsia cesta bude ta stredna cize Hyundai Accent, Toyota Corolla, Skoda Fabia, Peugot 206, mozno Honda Civic.
To budu vsetko manualy.
Ja by som si obzrel aj Mercedes Benz, triedu C okolo roku 2001 s automatom. To uz je trosku ina kava a urcite doporucujem. :-)
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

S tým sa dá súhlasiť.Celý život sa hýbem v tomto svete a tak si môžem určité rady dovoliť zo životnej skúsenosti.Na konci všetkého čo sa vlastníctva a užívania auta týka je vždy a zásadne..neporuchovosť.Tj nemať nikdy problémy. Ja som nikdy nezažil aby mal niekto traumu lebo nemá ABS,zato som zažil keď majiteľ preklínal vlastné auto lebo mu ani na štvrtý raz neodstránili poruchu.Preto by som zostúpil na zem,a o výbave uvažoval ako o nutnom zle.Tj čo je to,čo nevyhnutne auto musí mať aby ma netraumatizovalo.Pokiaľ by výber auta padol na niečo poblíž NZ,pokojne pomôžem z komplet prehliadkou vrátane plnej diagnostiky,všetko je k dispozícii vrátane dielne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Pre ženy"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní