Nízka teplota LPG

Ako je to vlastne s plynom? Aký máte na to názor ? skúsenosti ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

zszkiwey
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 20.12.2017 16:33
Zdieľať na Facebook

Nízka teplota LPG

Príspevok od používateľa zszkiwey »

Kúpil som auto s LPG značky ZENIT. Ako sa začalo ochladzovať tak LPG mi počas jazdy náhodne vyhadzuje chybu (červená kontrolka svieti spolu s kontrolkami stavu nádrže a pípa).
Auto bolo v servise - diagnostika vyhodila chybu nízka teplota LPG. Auto aj trocha slabšie kúrilo, takže sa vymenil termostat, prepláchol chladiaci systém, vymenila chladiaca a odvzdušnil.
V LPG servise potom ešte vymenili membránu reduktora, lebo predchádzajúci majiteľ sa zrejme nato vykašľal a nevymenil po 5 rokoch/50000 km a už bola celá deravá. Týždeň od tejto opravy auto išlo bez vypnutia LPG, no problémy sa opäť vrátili a auto za jazdy náhodne vypína LPG s rovnakou chybou.
Kvalitou tankovaného LPG to nebude pretože som tankoval rôzne značky vrátane EcoPlynu od Slovanftu a chyba sa skôr či neskôr prejavil vždy.
Keď počas jazdy nastane táto chyba vypnem LPG a o chvíľu ho zapnem tak zvyčajne normálne funguje ďalej. Niekedy to chce viac reštartov alebo dlhšie počkať. Inak auto za jazdy na LPG alebo aj pri prepnutí nešklbe, na voľnobehu nelietajú otáčky a auto má normálny výkon aj primeranú spotrebu.

Kde by mohla byť chyba?
Podozrievam teraz hlavne senzor teploty LPG (ak taký exsituje..)
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

robilo sa vela veci naraz teraz to nikto nezisti co tomu pomohlo.predosly majitel na to kaslal pretoze vedel ze to bude predavat.azda si cakal ze kupis auto co staci len tankovat a vozit sa.co ak praskla zase membrana.co ak stym stracal cas ako ty a dookola sa to kazilo.ale vyriesil to predal posunul to trapenie dalej.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

treba zobrat k skusenemu plynarovi/nie najblizsiemu/, celkom mozne ze samotna montaz je zla - nevhodne zvolene miesto na pripojenie vody
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

vyber cerpacky

Príspevok od používateľa laco1871 »

Tieto iste priznaky som mal ked som natankoval nekvalitneho LPG v Rumunsku...A taktiez aj po natankovani nekvalitneho plynu na no-name cerpacke na Slovensku,lebo najlepsia cena..
Problem robi vysoke % siry v plyne,nasledne eroduje medena trubka a hnedy prasok sposobuje taketo zasekavanie fungovania systemu a zabudol si napisat,ze je to sprevadzane unikom plynu do kabiny...
Takze natankovat 2x po sebe na Slovnafte vyjazdit,system sa precisti a opat bude vsetko fungovat O.K.
Ja tankujem na Slovensku len Eco plyn,a sem tam OMV Lampogas,zo zahranicia takisto len MOL (HU) Orlen (PL) a v CZ je najlepsi LPG na Shell (Svitavy) napriklad.
Napísať odpoveď

Návrat na "LPG, CNG - Hybrid"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní