Nissan Pathfinder 2008 - výmena komplet zadného svetla

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

viktork1923
Dátum registrácie: 30.12.2024 23:14
Zdieľať na Facebook

Nissan Pathfinder 2008 - výmena komplet zadného svetla

Príspevok od používateľa viktork1923 »

Dobrý večer. Mám kamaráta ktorý má auto značky Nissan Pathfinder r.v.2005-2008 a potreboval by som zistiť ako sa mení zadný pravý svetlomet.Ďakujem
pidizvi
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Zdieľať na Facebook

Re: Nissan Pathfinder 2008 - výmena komplet zadného svetla

Príspevok od používateľa pidizvi »

Dobrý večer! Vymeniť zadný svetlomet na Nissane Pathfinder (r.v. 2005–2008) nie je veľmi zložitý proces, ale vyžaduje určitú opatrnosť, aby sa nepoškodili žiarovky alebo samotné svetlo. Tu je postup, ako na to:

Návod na výmenu zadného pravého svetlometu:
Pripravte si potrebné nástroje:

Skrutkovač (krížový alebo plochý, podľa typu skrutiek).
Nový svetlomet alebo žiarovky, ak ich len meníte.
Pracovné rukavice (odporúčané, aby ste nezanechali odtlačky na žiarovkách).
Prístup k svetlometu:

Otvorte zadné dvere kufra.
Nájdite prístup k svetlu – zvyčajne je kryt, ktorý treba odstrániť, aby ste sa dostali k upevňovacím skrutkám.
Odstránenie upevňovacích skrutiek:

Na strane kufra (vnútorná časť svetlometu) sú upevňovacie skrutky.
Odskrutkujte ich opatrne a odložte na bezpečné miesto.
Uvoľnenie svetlometu:

Po odstránení skrutiek jemne zatiahnite svetlomet smerom dozadu. Ak je trochu zaseknutý, použite miernu silu, ale dávajte pozor, aby ste nepoškodili plastové úchyty.
Odpojenie konektorov:

Odpojte elektrické konektory od svetlometu. Konektory majú zámok, ktorý musíte stlačiť, aby ste ich mohli odpojiť.
Inštalácia nového svetlometu:

Pripojte elektrické konektory k novému svetlometu.
Umiestnite svetlomet na miesto a uistite sa, že všetky úchyty zapadli správne.
Pripevnite ho pomocou skrutiek.
Otestovanie:

Zapnite svetlá (brzdové, smerovky a cúvacie svetlo) a skontrolujte, či všetko funguje správne.
Ak meníte iba žiarovky, nemusíte svetlomet úplne demontovať. Po odstránení krytu a odpojení konektorov máte prístup k samotným žiarovkám, ktoré stačí vymeniť a znovu nasadiť.

Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete presnejší popis, dajte vedieť!
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

pidizvi, len kvôli tomu, že si si dal toľko práce s tým to napísať, tak som to celé prečítal.... super návod, ale keby to zadávateľov kamarát podľa toho nezvládol, prikladám video

https://www.youtube.com/watch?v=TMqShHWVnp4
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Podizi ma upgrade na AI?
viktork1923
Zdieľať na Facebook

pidizvi napísal: 07.01.2025 13:45 Dobrý večer! Vymeniť zadný svetlomet na Nissane Pathfinder (r.v. 2005–2008) nie je veľmi zložitý proces, ale vyžaduje určitú opatrnosť, aby sa nepoškodili žiarovky alebo samotné svetlo. Tu je postup, ako na to:

Prístup k svetlometu:

Nájdite prístup k svetlu – zvyčajne je kryt, ktorý treba odstrániť, aby ste sa dostali k upevňovacím skrutkám.

Uvoľnenie svetlometu:

Po odstránení skrutiek jemne zatiahnite svetlomet smerom dozadu. Ak je trochu zaseknutý, použite miernu silu, ale dávajte pozor, aby ste nepoškodili plastové úchyty.
Odpojenie konektorov:

Odpojte elektrické konektory od svetlometu. Konektory majú zámok, ktorý musíte stlačiť, aby ste ich mohli odpojiť.

Otestovanie:

Zapnite svetlá (brzdové, smerovky a cúvacie svetlo) a skontrolujte, či všetko funguje správne.
Ak meníte iba žiarovky, nemusíte svetlomet úplne demontovať. Po odstránení krytu a odpojení konektorov máte prístup k samotným žiarovkám, ktoré stačí vymeniť a znovu nasadiť.

Ďakujem.A ako by ten konektor mal vyzerať?
Lebo tam to je niejako divne napojené že trčia len káble konektor som tam nevidel.
viktork1923
Zdieľať na Facebook

tuninka napísal: 07.01.2025 14:42 pidizvi, len kvôli tomu, že si si dal toľko práce s tým to napísať, tak som to celé prečítal.... super návod, ale keby to zadávateľov kamarát podľa toho nezvládol, prikladám video

https://www.youtube.com/watch?v=TMqShHWVnp4
Na videu menia len žiarovku a ja potrebujem komplet celý svetomet ok.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

tak postupne vyber každý ten konektor, ako keby sa menila žiarovka, ale žiarovku nevymeníš, necháš ju tam, postupne vyberieš všetky konektory aj so žiarovkami, vymeníš svetlo a konektory aj so žiarovkami vrátiš naspäť presne tak ako boli predtým, než si ich vybral

:2f93:
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

viktork1923 napísal: 08.01.2025 13:41
pidizvi napísal: 07.01.2025 13:45 Dobrý večer! Vymeniť zadný svetlomet na Nissane Pathfinder (r.v. 2005–2008) nie je veľmi zložitý proces, ale vyžaduje určitú opatrnosť, aby sa nepoškodili žiarovky alebo samotné svetlo. Tu je postup, ako na to:

Prístup k svetlometu:

Uvoľnenie svetlometu:

Odpojenie konektorov:

Otestovanie:

Ďakujem.A ako by ten konektor mal vyzerať?
Lebo tam to je niejako divne napojené že trčia len káble konektor som tam nevidel.
DAJ TO DO SEVISU!!!!! :41c2: :d :D :4012: :4090: :40bd:
viktork1923
Zdieľať na Facebook

tuninka napísal: 08.01.2025 20:32 tak postupne vyber každý ten konektor, ako keby sa menila žiarovka, ale žiarovku nevymeníš, necháš ju tam, postupne vyberieš všetky konektory aj so žiarovkami, vymeníš svetlo a konektory aj so žiarovkami vrátiš naspäť presne tak ako boli predtým, než si ich vybral

:2f93:
Ok ďakujem
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

"...jemne zatiahnite svetlomet smerom dozadu. Ak je trochu zaseknutý, použite miernu silu..."

Vážne nevidíš, že takýchto idiotských formulácií je schopná jedine tzv. umelá "inteligencia"?
Alebo je to AI, alebo to niekto z AI skopíroval.

Ako spomenul kolega vyššie, daj to do servisu!! Keď tam niečo ulomíš, nové svetlo ťa bude stáť toľko, že budeš ľutovať, že si s tým radšej nešiel do Nissan Servisu...
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Veľká pravda.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

vykopanafosilia napísal: 10.01.2025 16:55 Keď tam niečo ulomíš
Ale no tak , kombinacia prívesný vozík a traktor v chotári znamená, že svetlá na vozíku v lete rozbíjam aj dva x do mesiaca. Naposledy som ho zvaral, lepil a skladal z 16tich kusov a to som ešte kus aj vyrábal nanovo zo starej odrazky. Bez demontaže, len vozík pridvihnutý čelákom aby ma neboleli kríže. :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
viktork1923
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia napísal: 10.01.2025 16:55 "...jemne zatiahnite svetlomet smerom dozadu. Ak je trochu zaseknutý, použite miernu silu..."

Vážne nevidíš, že takýchto idiotských formulácií je schopná jedine tzv. umelá "inteligencia"?
Alebo je to AI, alebo to niekto z AI skopíroval.

Ako spomenul kolega vyššie, daj to do servisu!! Keď tam niečo ulomíš, nové svetlo ťa bude stáť toľko, že budeš ľutovať, že si s tým radšej nešiel do Nissan Servisu...
Ale ja to svetlo potrebujem vymeníť komplet aj s elektrinou tzv. s káblovaním.
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

viktork1923 napísal: 11.01.2025 15:11 Ale ja to svetlo potrebujem vymeníť komplet aj s elektrinou tzv. s káblovaním.

Keď sa tu okolo toho toľko píše, som si myslel že tam je nejaká špecialna montáž, ale podľa toho videjka od tuninku to už o moc jednoduchšie ani nemôže byť, jediná komplikácia pre teba je v tom, že objímky jednotlivých žiaroviek sú pripojené priamo z káblového zväzku.

Ja by som to preto vymenil tak, že by som každú z pôvodných objímok aj so žiarovkou vybral z pôvodného svetla a zasunul na jej miesto do nového združeného svetla, no a to nové svetlo aj s pôvodnými žiarovkami potom znova upevnil do karosérie. Samozrejme by mi ostali ako prebytočné do zásoby tie nové objímky so žiarovkami aj káblikmi.

Neviem síce prečo trváš na výmene „svetla komplet aj s elektrinou tzv. s káblovaním“, ale ak naozaj áno, tak potom je myslím potrebné spájkovanie jednotlivých káblikov a to buď tak, že tie jednotlivé objímky žiaroviek odstrihneš a napájkuješ na tie kábliky nové objímky, alebo ak nechceš aby to bolo viditeľné, tak pripojíš ten nový káblový zväzok na pôvodnú kabeláž trocha ďalej od svetla. Buď povytiahneš káblový zväzok ak sa to bude dať, alebo odmontuješ pravý obklad kufra, odstrihneš káblový zväzok a napájkuješ tam ten nový káblový zväzok.
Ale keď sa pýtaš tak ako sa pýtaš, tak asi takéto veci nerobíš, takže to budeš musieť dať urobiť niekomu kto to zvládne, nemusí to nutne byť autoelektrikár, ale tomu by to asi išlo najlepšie.

Ešte mi napadlo, nepíšeš síce nič o tom že by na tom novom svetle bol nejaký konektor, ale možno je a vtedy zase ak povytiahneš káblový zväzok, alebo dáš dole ten pravý obklad kufra, tak možno sa tam nejaký konektor objaví a ty jednoducho to nové svetlo na neho pripojíš.
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Jasné, že to nebude robiť! Rovnaký neborák ako minule ten s tou vodnou pumpou. Keby na to mal tak to má dávno vymenené a nevyplakáva na fóre. Keď to ale napíšem ja tak to debilko s moderátorskými právami zmaže. :::

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], peterzajicek a 26 neregistrovaných