Môže ložisko kolesa klepkať?
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Re: Môže ložisko kolesa klepkať?
Ono som uz raz na tej dobrej ceste bol,ked som tam daval tieto nove tlmice..lenze ani to nepomohlo a bolo to s novym tlmicom na 70%to istd ako predtym..casom sa to uz len zhorsovalo
-
junak
- Dátum registrácie: 24.01.2017 11:45 Zdieľať na Facebook
Akurát riešim podobný problém s hrkotaním v oblasti zadnej nápravy vpravo na Ibize 2016. 2 mesiace mi to žralo nervy, až som dnes zistil, že na vine je ložisko ĽZ kolesa. Takže prenos zvuku po náprave/karosérií vie človeka riadne zneistiť.
Samozrejme prvé podozrenie padlo na uloženie tlmiča, následne tlmič atď...
Pekný deň a pokojné sviatky chlapi
Samozrejme prvé podozrenie padlo na uloženie tlmiča, následne tlmič atď...
Pekný deň a pokojné sviatky chlapi
-
herin
A ako si to zistil?
Ja som dnes poriesil problem da sa povedat na 90%..ale asi to bude nejakou mojou "uchylkou"ze vsetko potrebujem,aby fungovalo dokonale
)
Ale komedia to teda bola riadna..ako som pisal kupil som taky no name tlmic HART..a horne ulozenie aj prachovku s dorazom Kamoka..na skusku som isiel po najlacnejsom co sa dalo zohnat..cena 33 eur vsetko spolu..
Vybalil som tlmic za 18 eur a bol som docela prekvapeny ze vyzeral velmi dobre spracovany..
Ten bol v pohode..no a potom to prislo..vybalil som prachovku s dorazom..nasadil jedno do druheho a uz to hrkalo samo o sebe..proste diera v prachovke bola o cca 2-3mm vacsia ako doraz..tak som musel namotat izolacku aby to pevnejsie drzalo..takze poriesene..
Druhy sok ovela vacsi bol,ze ked som nasadil horne ulozenie na tlmic tak to preslo az na piestnicu..a ten horny sroub trcal az 5 cm.. co teda nemal..
Tak som musel vyrobil podlozku ktoru som dal na piestnicu,aby horne ulozenie nemohlo prepadnut nizsie..tak aj to sa mi podarilo..
A ceresnicka na zaver bola,ked som isiel davat origo krytku Audi na vrch ulozenia..krytka mensia cca o 1 cm..cize tam ani nesla nasadit..
Takze to horne ulozenie kupim ine..to sa neda aby to takto bolo..cize za mna Kamoka onicom..
Ale pojazdilo sa uz asi 70km a je to uz takmer uuplne super..neporovnatelne ako to bolo..takze nocna mora asi skoncila a mne prisiel predcasny jezisko
))
Ja som dnes poriesil problem da sa povedat na 90%..ale asi to bude nejakou mojou "uchylkou"ze vsetko potrebujem,aby fungovalo dokonale
Ale komedia to teda bola riadna..ako som pisal kupil som taky no name tlmic HART..a horne ulozenie aj prachovku s dorazom Kamoka..na skusku som isiel po najlacnejsom co sa dalo zohnat..cena 33 eur vsetko spolu..
Vybalil som tlmic za 18 eur a bol som docela prekvapeny ze vyzeral velmi dobre spracovany..
Ten bol v pohode..no a potom to prislo..vybalil som prachovku s dorazom..nasadil jedno do druheho a uz to hrkalo samo o sebe..proste diera v prachovke bola o cca 2-3mm vacsia ako doraz..tak som musel namotat izolacku aby to pevnejsie drzalo..takze poriesene..
Druhy sok ovela vacsi bol,ze ked som nasadil horne ulozenie na tlmic tak to preslo az na piestnicu..a ten horny sroub trcal az 5 cm.. co teda nemal..
Tak som musel vyrobil podlozku ktoru som dal na piestnicu,aby horne ulozenie nemohlo prepadnut nizsie..tak aj to sa mi podarilo..
A ceresnicka na zaver bola,ked som isiel davat origo krytku Audi na vrch ulozenia..krytka mensia cca o 1 cm..cize tam ani nesla nasadit..
Takze to horne ulozenie kupim ine..to sa neda aby to takto bolo..cize za mna Kamoka onicom..
Ale pojazdilo sa uz asi 70km a je to uz takmer uuplne super..neporovnatelne ako to bolo..takze nocna mora asi skoncila a mne prisiel predcasny jezisko
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Ešte by som sa neradoval, aj ked hoci sa to javí teraz OK, 70km je nič.
To chce oveľa vačší nájazd.
Ale prajem Ti aby si mal už klud.
To chce oveľa vačší nájazd.
Ale prajem Ti aby si mal už klud.
-
herin
Ano viem,ze este nie je dovod na radost..ked sa najazdi aspon 4-5 000 tak potom budem hodnotit...a ked to bude po takom malom najazde klepat,tak pojdem do originalu...alebo je nieco ine potom vadne co odpisuje tie tlmice rad radom..
Pruziny som uz tiez menil a zase sachs,tak to uz ani nechcem na to pomysliet,ze uz aj tie by boli vadne z vyroby..
A so sachsom som skoncil nadobro..
Pruziny som uz tiez menil a zase sachs,tak to uz ani nechcem na to pomysliet,ze uz aj tie by boli vadne z vyroby..
A so sachsom som skoncil nadobro..
-
Groopi
Tak tam nieje moc faktorov co takto rychlo odpise tlmic. Bud sla kvalita dole alebo neviem.
Osobne som v podstate nic ine v aute nemal okrem Kayaby, ale tie obycajne stali za nic.
Mal som nastavovatelne AGX a tie aj na najtvrdsom nastaveni boli 1000krat lepsie nez tie obycajne. Akurat tam uz nebolo mozne pouzit obycajne gumy do ulozeni, tie vydrzali tak 1000km aj to mozno nie. Slo sa do performance dielu a vydrzal bez problemu.
Cize asi tak.
Cize ak sa to objavi priplatit si u danej znacky alebo ist do originalu.
Osobne som v podstate nic ine v aute nemal okrem Kayaby, ale tie obycajne stali za nic.
Mal som nastavovatelne AGX a tie aj na najtvrdsom nastaveni boli 1000krat lepsie nez tie obycajne. Akurat tam uz nebolo mozne pouzit obycajne gumy do ulozeni, tie vydrzali tak 1000km aj to mozno nie. Slo sa do performance dielu a vydrzal bez problemu.
Cize asi tak.
Cize ak sa to objavi priplatit si u danej znacky alebo ist do originalu.
-
junak
- Dátum registrácie: 24.01.2017 11:45 Zdieľať na Facebook
Dal som auto na montážnu jamu, postavil som sa na prah a začal ním húpať. Otec bol dole a zdalo sa mu že to ide od ĽZ kolesa. Zdvihli sme auto a dané koleso malo vôľu a bolo počuť hrkotanie.
Samozrejme v tvojom prípadne nemusí byť problém totožný s mojim.
Samozrejme v tvojom prípadne nemusí byť problém totožný s mojim.
-
herin
Groopi no dal si mi chrobaka do hlavy s tymi sportovymi...tak ako pises..ked klaknu tieto,tak dam tie sportove nastavitelne..nasiel som sadu za 233 eur..origo tlmic stoji kus 190 eur..
Aj tak je ta C7micka na moj vkus teda dost makka...
Ale pri nej zdanie klame...v zatackach drzi ako prikovana..nakolko jazdim aj s nasim druhym autom passatom b8,tak mam v nom taku vacsiu istotu-je vyrazne tvrdsi ako audi..len v nej mam ako keby vacsie obavy...samozrejme jazdim normalne..mam malicku dcerku a nechcem sa niekde vykotit
Aj tak je ta C7micka na moj vkus teda dost makka...
Ale pri nej zdanie klame...v zatackach drzi ako prikovana..nakolko jazdim aj s nasim druhym autom passatom b8,tak mam v nom taku vacsiu istotu-je vyrazne tvrdsi ako audi..len v nej mam ako keby vacsie obavy...samozrejme jazdim normalne..mam malicku dcerku a nechcem sa niekde vykotit
-
Groopi
Tak hlavne musia byt dobrá značka, ( osobne by som sa vyhol značkám ako Jom, MTS Technik a podobne - javia sa za dobré peniaze ale sú to podvozky dobré na static a voziť na vozíku, je to rebriňák) ja som tieto Kayaby AGX jazdil denne a popravde boli lepšie než klasické Excel G čo je vraj náhrada origo tlmiča. Ale ako vravím jeden tlmič stál pred asi 5timi rokmi 100e a len tak nejde zohnať. A či robia aj na iné autá neviem, ja som to mal na Civicu.
Na jazdenie celkom OK, ale netlmili rázy ako AGX na najtvdšom nastavení. Na D1 pri 130 tie prechody zadok dával neskutočné šupy.
Ale bavíme sa o aute čo šlo o 3.5cm dole oproti sériovej výške.
Ale tak za mňa by takýto tlmič mohol fungovať aj na klasike.
A tak samozrejme hlavné je aby to bolo bezpečné a jazdilo, závodenie už dávno neriešim, aj keď ja som jazdil hlavne dynamicky.
Už teraz som presedlal do výkonnejšieho kombi v sériovom stave čo má čo do športového nastavenia niečo a stačí.
Na jazdenie celkom OK, ale netlmili rázy ako AGX na najtvdšom nastavení. Na D1 pri 130 tie prechody zadok dával neskutočné šupy.
Ale bavíme sa o aute čo šlo o 3.5cm dole oproti sériovej výške.
Ale tak za mňa by takýto tlmič mohol fungovať aj na klasike.
A tak samozrejme hlavné je aby to bolo bezpečné a jazdilo, závodenie už dávno neriešim, aj keď ja som jazdil hlavne dynamicky.
Už teraz som presedlal do výkonnejšieho kombi v sériovom stave čo má čo do športového nastavenia niečo a stačí.
-
herin
No vdaka za info..tak tym padom radsej zostanem pri klasickych seriovych tlmicoch..
-
Groopi
Už ako uznáš, ale je to asi najidealnejšia voľba.
-
herin
Len tak zo srandy som dnes v garazi skusil stlacit ten vymontovany tlmic Sachs..noo uz sa ani nevedel vysunut hore..paradicka..
Uzasne diely nam to predavaju...kvalitka na pohladanie..totalny shit a blato..original tam bol 9 rokov a 270 000km..sachs tam nebol ani rok a snad 12000km a totalne kaput...tak teraz tam namiesto 60 euroveho sachsu bude pracovat 18 eurovy tlmic..ked klakne ten tak neviem ci este vyskusat Bilsteiny alebo dat rovno opat original..
Moze si hocikto rozpravat co chce s prvovyrobou a zbrusenymi cislami-obj.kodmi...neverim tomu uz ani omylom odkedy si servisujem auta sam..
Tycka lemforder vydrzi 20 000km potom je kaput..silenbloky gumove nalisovane v servise nahodene a potom dotiahnute momentom na zemi po 30 000km kaput vypraskana guma...
Ramena meyle skaputovali po 40 000km..tiez dotahovane v zatazeni.s momentom..to podotykam som daval von este originaly po 300 000km..
No hnus a hnoj je vsetko co sa tu predava
Uzasne diely nam to predavaju...kvalitka na pohladanie..totalny shit a blato..original tam bol 9 rokov a 270 000km..sachs tam nebol ani rok a snad 12000km a totalne kaput...tak teraz tam namiesto 60 euroveho sachsu bude pracovat 18 eurovy tlmic..ked klakne ten tak neviem ci este vyskusat Bilsteiny alebo dat rovno opat original..
Moze si hocikto rozpravat co chce s prvovyrobou a zbrusenymi cislami-obj.kodmi...neverim tomu uz ani omylom odkedy si servisujem auta sam..
Tycka lemforder vydrzi 20 000km potom je kaput..silenbloky gumove nalisovane v servise nahodene a potom dotiahnute momentom na zemi po 30 000km kaput vypraskana guma...
Ramena meyle skaputovali po 40 000km..tiez dotahovane v zatazeni.s momentom..to podotykam som daval von este originaly po 300 000km..
No hnus a hnoj je vsetko co sa tu predava
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Vidíš , pri Filcke za 300ojro, ťa tieto problémy celkom obchádzajú. Ona totiž má len dva módy - ide alebo nejde.
Aha, ešte je medzipoloha - ledva ide - to keď má vozík. 
-
herin
Oco a co mi chces povedat,ze na tej netreba menit nic?
Aj tam treba tlmice a prvky napravy..co moze stat tlmic na feldu?pochybujem ze menej ako som ja dal teraz tych 18 eur
Uz podla mna za menej to ani nechytia do ruky
Aj tam treba tlmice a prvky napravy..co moze stat tlmic na feldu?pochybujem ze menej ako som ja dal teraz tych 18 eur
Uz podla mna za menej to ani nechytia do ruky
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Ver tomu že netreba, lebo tam proste nerozlišuješ odkial ide klepanie. A na jazdné vlastnosti si postupne zvykáš, že auto húpe alebo slabo brzdí alebo ťahá do strany zistí až niekto, kto v tom nejazdí pravidelne. Tam sa menia veci až keď odpadnú, aj to nie vždy. Odhnil mi výfuk a na Šurianskom nadjazde som ho stratil. vratil som sa a doma som k nemu spravil z plechu objímku zošrouboval zamazal mamutom a vydržal ešte aj jednu STK.
Ak sa vieš na auto pozerať pohladom TCO, tak nedáš doňho ani cent nad ramec toho čo ťa nuti zakon.
Edit - cez našu domacnosť prešlo asi 40 aut a nikdy na žiadnom sa tlmič nemenil.
Ak sa vieš na auto pozerať pohladom TCO, tak nedáš doňho ani cent nad ramec toho čo ťa nuti zakon.
Edit - cez našu domacnosť prešlo asi 40 aut a nikdy na žiadnom sa tlmič nemenil.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní