Motorové oleje Eneos a motorové a prevodové oleje Ravenol

diskusia o aditívach, aký olej pre moje vozidlo ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tommysk
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 15.03.2011 13:24
Zdieľať na Facebook

Motorové oleje Eneos a motorové a prevodové oleje Ravenol

Príspevok od používateľa tommysk »

Caute,zaujimali by ma hlavne skusenosti ale mozu byt aj postrehy a nazory na tieto znacky. Uvazujem nad tymito znackami do viac aut v nasej "flotile"(napr. MB Sprinter, vw passat, vw T4 a ine)
Eneos sa tvari ze top znacka a Ravenol ze dobra kvalita za dobre ceny (hlavne maju speci prevodove oleje) obe pre mna nezname okrem par info z netu.

dik

T.
lukas.bubo
Padrino
Príspevky: 5326
Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
Bydlisko: Wild Wild West
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukas.bubo »

pokial tie oleje splnaju normy a specifikacie pre jednotlive motory, do ktorych to chces liat a zaroven pokial je financna uspora dostatocne motivujuca, podla mna tym nic nepokazis... najma na tie specifikacie si daj pozor
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Eneos - žiadny strach

http://www.motordily.cz/files/oleje/ENE ... taveni.pdf

Ravenol je skôr na špecialitky, značky ako takej nie je dôvod sa obávať

A ako už napísal bubo, schválenia výrobcu motora sú otázka č. 1
stynx
Príspevky: 144
Dátum registrácie: 15.08.2007 15:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa stynx »

Aspon co viem Eneos zacina predavat v okoli ziliny známa firma s autodielmi Orakor. Je to vraj Japan olej. Osobnu skusenost bohuzial s nim nemam. Zatial co s ravenolom mam velmi dobre osobne skusenosti. Náš servisak ho zacal pouzivat. Mame ho v 2 firemnych autach. Po dve vymeny, zatial pohoda + mne ho nalial do sukromneho auta. Vymena mot. oleja + v prevodovke a diferakoch. Vraj je tento olej znamy v Rusku a na strednom východe + vraj maju vlastnu rafinerku teda nekupuju olej ako napr. Castrol a nepridavaju don len aditiva ale sami si ho vyrábajú z ropy ako jedna z mála firiem. Teda urcite by som sa toho nebál. Kto maze ten jede :)
Muctos
Príspevky: 93
Dátum registrácie: 12.01.2007 18:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Muctos »

Ja davam MOBIL... Je o par drobakov drhsi, ale nedam nan dopustit. Ale ak je norma ok nic nepokazis. Najhorsie je ak motor olej nema vobec :28b7:
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Priatelia uz raz a navzdy:

Kvalitu oleja urcuju predovsetkym aditiva a ich pomer k zakladovemu oleju. Vyrobcov aditiv je vsak VO SVETE cca 6. Slovom ŠESŤ pre CELU ZEMEGULU!!!!!!

Zaklad je norma/specifikacia (trieda) oleja schvalena vyrobcom vozidla (napr. podla ACEA A5/B5), nasleduje viskozita (casto alternativne aj 2-3) a az po 10 sklenenych vrchoch a 3 zlatych riekach nejaka znacka oleja....

Mozno opat uvediem niekoho do šoku vyhlasenim, ze napr. istý pardubický vyrobca maziv vyraba aj velmi kvalitne ZAKLADOVE OLEJE. Urcity cas bola jej zakaznikom (kupovala tieto zakladove oleje) o.i. aj slavna firma "Hrniec". Uz nie je. Koli kvalite. Paradoxne zbytocne vysokej (a tym padom zbytocne drahej).

Skor ako znacka oleja by ma zaujimal zdroj nakupu olejov. Je verejne tajomstvo, ze aj oleje sa velmi casto falsuju, t.j. vo flaske nemusi byt naliate to, co obal a nalepka na nej deklaruju. Kludne tam mozete mat naliaty mierne "vytuningovany" :40bd: fritak a ani si to neuvedomite. Samozrejme obrazne povedane...
Zelenu takymto podvodom davaju najma rozne internetove obchody, ktore ohuruju fantasticky nizkymi cenami a obcan sa tesi ako sprosta opica ako "vyhodne" nakupil...Len potom sa akosi casto zapchava filter pevnych castic (nadmernou tvorbou sadzi z jeho spalovania, ktoru ma original olej so specifikaciou pre pozitie v modernych dieseloch nalezite zredukovanu), alebo dochadza k nadmernemu mechanickemu opotrebovaniu (samozrejme na to bezny motorista tak lahko a skoro nepride, o to fatalnejsie nasledky to neskor moze mat) ci tvorbe karbonu (najrukolapnejsi laicky pozorovatelny dokaz oleja nizkej kvality, obzvlast ak ste v presvedceni ze pouzivate plnu syntetiku... :d :D )
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
merry
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 10.05.2006 07:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa merry »

Ahojte.Ja osobne kupujem oleje z internetovych obchodov a nemam s ich kvalitou problem.Pokial vies o takych,ktore ponukaju ten :mierne vytuningovany fritak: ,tak sem z dokazmi.Pomozes tym mne aj ostatnym uzivatelom.
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Preco by som nieco take robil?
Pre neviditelny potlesk par anonymnych uzivatelov????
Uz takto som napisal (pre niekoho) dost hodnotnych informacii a este k tomu zadarmo...

Na to aby clovek vedel ako sa spravne rozhodovat (vratane toho kde a co nakupovat) su rady aj tak zbytocne, staci zdravy sedliacky rozum.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

prečo by som také niečo robil?

Príspevok od používateľa hjundai »

To je asi tak keď niekto napíše že niekde existuje internet obchod kde predávajú falzifikát a keď sa opýtame kde-kto? dostaneme odpoveď tohto typu.
Načo to píšete? Alebo je to jedna babka povedala? Ak niekto predáva falšované výrobky tak je to trestný čin?

Ja som nalial eneos olej do prevodovky-variátor, čo sú zač ostatné motorové oleje neviem ale myslím že majú v ponuke aj celkom zaujímavé špecifikácie. Ale za tomu zodpovedajúce ceny. Je to značka, u nás menej známa doteraz, báť sa netreba.
peto166
Príspevky: 972
Dátum registrácie: 14.06.2009 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto166 »

markoimportauto napísal: Skor ako znacka oleja by ma zaujimal zdroj nakupu olejov. Je verejne tajomstvo, ze aj oleje sa velmi casto falsuju, t.j. vo flaske nemusi byt naliate to, co obal a nalepka na nej deklaruju. Kludne tam mozete mat naliaty mierne "vytuningovany" :40bd: fritak a ani si to neuvedomite. Samozrejme obrazne povedane...
Zelenu takymto podvodom davaju najma rozne internetove obchody, ktore ohuruju fantasticky nizkymi cenami a obcan sa tesi ako sprosta opica ako "vyhodne" nakupil...
tak toto je riadne obmedzene tvrdenie.. :b:

ja nakupujem na internete 5 litrov oleja za 20,90 euro, ten isty olej v kamennom ale 4 litrove balenie stoji cez 30 euro.. a predstav si v servise kam chodim maju rovnez 4 litrovy za 45 euro..

takze podla tvojej teorie by som mal zobrat ten zo servisu bo je najdrahsy a iste je to ten pravy resp. nefalsovany?? :41c2:

v kamennom ti predaju presne ten isty co maju aj na nete.. len na nete je to lacnejsie!!! totizto drviva vacsina esopov je napojena priamo na sklad odkial ti dany olej posielaju a ziaden pracant z e-shopu sa toho tvojho oleja ani len nedotkne dokonca ho ani len neuvidi.. a z toho isteho skladu maju tovar i kamenne predajne.. tak tu nezavadzaj ludi kde je co kvalitnejsie! :3020:

len zato, ze je nieco niekde drahsie, neznamena, ze je to kvalitnejsie..
roman-
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 23.08.2013 14:14
Zdieľať na Facebook

E-shopový olej

Príspevok od používateľa roman- »

Názor ohľadom eshopu a priameho napojenia na výrobcu je viac než obmedzený! Pracujem vo veľkoobchode, ktorý sa medzi iným zaoberá aj veľkoobchodom s olejmi a e-shopi na slovensku sa skôr zameriavajú na to, že sú to na 99% prenajaté garáže kde chlapec kúpi paletu oleja v cene 20€ za liter a predáva ho za 21€. Často tieto obchody majú len krásnu stránku ale kvalita oleja ako takého je tiež otázna. Netvrdím, že čo je drahé je kvalitné ale stačí osloviť oficiálneho dovozcu oleja či ten alebo iný e-shop je jeho zákazník a rýchlo si preveríte daný obchod. Po prípade si stačí vypýtať kartu bezpečnosti, ktorú podľa zákona musia mať vypracovanú všetky oficialne predajne zaoberajúce sa predajom olejov a mazív. Môj názor na ENEOS? V motorsporte veľký hráč a určite lepšia voľba ako CASTROL, VALVOLINE a iné značky ťažiace z marketingu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Oleje, mazivá, palivá, aditíva"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných