Mercedes W211 trasenie motora

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes 5g-tronic

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ten kindermanager bol (...)
Benzínové Punto sme získali dvojročné v 2006, predalo sa v 2021 no medzitým takmer tri roky stálo než sa kamarát dostal k vyvareniu podlahy. Odjazdilo hodne (neche sa mi hľadať, jeho údaje mám kdesi archivované) a ešte sa predalo. Možno jazdí doteraz.
Naftové v 2015 (za 1200 eur), odjazdilo vyše 60000, nejaký čas ho používal kamarát keď potreboval z dielne zájsť po dačo aby nehnal dodávku, predalo sa v 2021.
Mulica sa kúpila 12-ročná v 2017 za 1800 so stavom cca 245000, teraz má 314000...
Až na to benzínové Punto (a POLO čo mala moja medzičasom) jazdili a jazdia za super spotreby. baba jazdí často do Nitry, Bratislavy - za 4-5/100.
Máme to ako spotrebky. Ja aj na vybláznenie sa.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Tatko, ale vobec nejde o to kolko má auto nalietané, ide o roky a roky výdrže. Kosím s kosačkou vyrobenou v roku 1958, má motor od firmy MAG, a tá firma naň dodnes dodáva nahradné diely. Svokor kúpil v roku 1966 Moskviča 408 a likvidoval sa niekedy po roku 2010, motor z neho dodnes jazdí v traktorčeku. A netýkalo sa to len aut - mamina Tatramatka vydržala 37 rokov , vysavačom z DDR ktorý kupovala niekedy strašne dávno moja starká vysávam dodnes dielňu. Naši predkovia nepoznali pojem "moralne zastarale" ktorý sa dnes s oblubou používa. :4012:
Diehardqo
Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Diehardqo »

Prerusujem tuto plodnu debatu a poslusne hlasim, ze po vymene silentblokov je aj studeny chod opat bez problemov. Samozrejme oproti teplemu citelnejsi, ale nicim rusivy. 👍
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Ono ma na to vplyv samozrejme aj samotny chod motora, 6 valec je kultivovanejsi, mierne vyssie otacky ak sa zapnu tie 2 elektricke radiatory.
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

Ano, toto je OM646 EVO, cize 125kw s novymi vstreko. Je to strasny traktor a je podla mna menej kultivovany nez non-EVO. Ale je to ako nebe a dudy.

Samozrejme pri tychto 4 valcoch nemozno cakat taku kultivovanost. Odhlucnenie je ale na excelentnej urovni, motor v kabine nepocut ani v najvacsom mraze, vibracie skoro nulove po poslednej oprave.

Jedine co ma trosku trapi este je, ze motor ked je studeny tak hlavne pri brzdeni ked ho prevodovka "pridusa" k otackam ~1100 nez ho "odpoji" tak ho fakt slusne dusi chudaka. Tento jav som zatial nejako nedoriesil, motor nezadusi, ale je to "ponekud rusive".

Podla diag. vsetko ok, vzduchu, palivo, mozno sa este odhodlam vymenit zhavice (keramicke). Auto ale startuje pekne aj v tazkych mrazoch. Jedine, ze by mali problem dlhodobo hriat. Ale to uz su detaily .. pri tych km to moze byt cokolvek, zanesene sanie trosku, klapky nie uplne funkcne, EGR bude tiez trosku mozno ostavat pootvoreny ak je zaneseny (klasika, ze ho clovek z toho motora nemoze vytiahnut) ..

Ale klop klop, vzdy najspolahlivejsie auto, ktore nikdy nesklamalo a nikde nenechalo, s ktorym sa clovek neboji nastartovat a ist 5000km niekam.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Diehardqo napísal: 11.10.2024 09:59

Ale klop klop, vzdy najspolahlivejsie auto, ktore nikdy nesklamalo a nikde nenechalo, s ktorym sa clovek neboji nastartovat a ist 5000km niekam.
Toto vôbec nie je o aute, ale o človeku a jeho nastavení . Pozri si na nete Gumbalkan a uvidíš čo je spolahlivosť. Tvoja spolahlivosť je megadraho zaplatená. lol
Edit: tu si pozri spolahlivosť https://www.startitup.sk/sialena-cesta- ... -rozhovor/
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

Vzdy je to o cloveku. Tu sa skor jedna o ten pomer cena/vykon.

Kupis fabiu za 1500e, pokazi sa za 3 roky bez udrzby, kupis za 1500e druhu a ides.

Ja mam auto 3 roky a za tri roky som do neho dal olej, filtre, zadne brzdy a teraz silentbloky a olej v prevodovke. Za 3 roky prevadzky a 50 000km auto zjedlo necelych 1000eur.

Medzicasom ma previezlo po celej europe, bolo na fronte na Ukrajine, dostalo par shrapnelov od rakety, prezilo ukrajinske necesty bez cohokolvek poskodeneho na podvozku, skoro spadlo z utesu, pred 2 tyzdnami na neho padol strom (nastastie bez jedineho skrabanca) ..

A potom si kup nove auto za 30 000 ((: .. s tymto nacuvas do stlpu pri kauflande lebo mas vypeckovanu hudbu a nepocujes senzory, naraznik je prekvapivo dobre spraveny, ze ani nepraskne a nad oskretou farbou mavnes rukou a ides dalej.

No a stale sa vozis lacnejsie, pohodlnejsie a bezpecnejsie nez vo fabii. O tom su tie ojedinele kusky aut, ktore stoja za to. Samozrejme mozu byt vydavky ako vstrekovace (tie si odsral predchadzajuci majitel), turbo a pod., vsetko ma svoju zivotnost a casom si vyberie svoju dan.

Ale ak je auto spolahlive, t.j. kvalitne spravene, adekvatne sa k tomu clovek sprava tak ten cas moze byt velmi neskoro.
HHTWin
Zdieľať na Facebook

Ked vycistis to sanie a spravis vsetko co okolo toho aj diagnosticky treba tak mozno budes prekvapeny ako pekne a kultivovane, ma lepsi vykon atd. Ak sa to sanie zanesie este viac, nebude dobre za studena hlavne.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Diehardqo napísal: 11.10.2024 10:49 .. s tymto nacuvas do stlpu pri kauflande lebo mas vypeckovanu hudbu a nepocujes senzory,
To iba ak na dorábaných senzoroch.
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

HHTWin napísal: 11.10.2024 10:57 Ked vycistis to sanie a spravis vsetko co okolo toho aj diagnosticky treba tak mozno budes prekvapeny ako pekne a kultivovane, ma lepsi vykon atd. Ak sa to sanie zanesie este viac, nebude dobre za studena hlavne.
jop, len keby sa mi to chcelo .. bez garaze v centre mesta tazko nieco .. ale mozno .. na jar ..

@kirams - jo jo dorabane .. chyba mi vidiet na plafone svetielka (:
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes W211 trasenie motora

Zmenil som nazov temy nech to lepsie pasuje. Zatial s autom vsetko ok, no mam pocit, ze tie silentbloky nevydrzia mozno dlho.

Zda sa mi, ze motor ma nejaky problem, ale zatial neviem identifikovat aky. V chladnom pocasi ma velmi tvrdy chod. Pri akceleracii v nizkych otackach sa trapi, co by este od studeneho diesla sa dalo cakat.

Co ma ale trosku vytaca je to, ze ked prevodovka podraduje a ako ho taha dole na otackach az niekde k ~1100-1000, co som odsledoval tak az pod 1000rpm ho "odpoji", tak ako brzdi motorom, tak ho pridusa. Nezadusi ho, ale je to take BDSM trosku.

Uvidim ako to bude v este chladnejsom pocasi. Bud neskoro prevodovka motor "odpaja" alebo tam je pri tych nizkych otackach taky prechod kedy este brzdi motorom, ale uz zaroven sa snazi zapalovat a moc mu to nejde.

Preventivne precistim vahu vzduchu a hodim novy palivovy filter, ale inak auto ide uplne bezproblemovo. Vykonu ma kopec, maximalku da ~220, dym ziadny, zapaluje rovnomerne na volnobehu (obcas trosku zakasle, ale to je tak 1 otacka z miliona, takze nic co by stalo za vsimnutie).

Takze myslim, ze ak sa bude takto spravat celu zimu, mozno silentbloky potrpia. Ale zase ta vymena nebola taka nakladna, takze pohoda. Neviem ci sa mi cez zimu podari riesit cistenie sania a pod. ..

Este mi napadlo, ze pozriem kladky a pod., mozno altik alebo klima stahuju motor zastudena. Alebo nejaka kladka nez sa zohreje.
HHTWin
Zdieľať na Facebook

Nemas z vyfuku kym sa motor trosku zohreje hnusny stiplavy zapach zle spalenej nafty? Remen alebo kladky ten motor brzdit nebudu, samozrejme ak uz su poskodene vymenit, remen je dole chvilocka a skontrolovat volnobezku na alternatore ale to vidno, ze remen sa za alternatorom netoci pekne ale ma chvenie, vahu vzduchu treba nechat na pokoji, filtre vymenit ako klasicky servis nie ked je problem, pri mb sa napr. resetuje jeho vymena u toho este nie ale u nasledneho ak sa to nerobi vyhlasuje chybu vahy vzduchu alebo sa adaptuje v rj na zle podmienky a potom ich menia a zbytocne lebo problem ostava tam kde bol. Ak nejde dobre motor aj prevodovka sa moze zacat xhovat netradicne, ona totiz pouziva udaje z motora k svojej praci. Nepravidelby chod za studena u tychto motorov je zanesene sanie, zly tvrdy chod, smrad z vyfuku. Vycistit, adaptovat vstrekovace na nove podmienky lebo vsetko sa tomu zlemu stavu prisposobi a samozrejme overit ako pracuje vsetko.
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

Nazdar pani, otvaram znovu tuto temu. S autom sa udiali medzicasom nejake veci, naposledy sa vymenili komplet silentbloky na motore, odstranil sa problem s trasenim. Prekvapivo nie na dlho.

Koncom minuleho roka sa mi podarilo menit vstrekovace, ktore uz boli menene raz (predchadzajuci majitel). Na zasmiatie, vpodstate jeden vstrek bol KO. Po ich demontazi sme zistili, ze vstrek nemal podlozku :d :D ... dalsie tri boli este relativne ok, ale nie ok. Vymenili sa vsetky. Paradoxne auto nedymilo, ziadne problemy, len nerovnomerny chod.

Medzicasom mi obcas lambda sonda zda sa nepracuje ok, ta sa vymeni. Co ma vsak trapi je prevodovka neustale.

Robila sa vymena oleja s preplachom, predchadzajuci majitel evidentne olej nemenil (aj ked prevodovka isla naozaj pekne, asi do toho nechcel rypat). Olej bol cierny samozrejme, nejake tie piliny sa tam nasli, ale nic hrozostrasne.

Prevodovka vsak ma problem. Neustale to iste, pri zastavovani (ked uz nepodraduje) tak autom cuka. Taktiez radenie 1-2-3, 3-2-1 je niekedy s kopancom, ale nie vzdy. Niekedy tam tu rychlost jednoducho supne moc rychlo. Osobne to vidim na problem snimacov otacok v prevodovke (vdaka tym pilinam). Je to celkom klasicky problem tychto prevodoviek, cely plosak s filtrom, sitkami, olejom a pod. vyjde na 200eur.

Ked som vsak dnes volal do jedneho servisu, ktory celkom dobre poznam, samozrejme chcu spravit diagnostiku najprv, s cim suhlasim, avsak povedali, ze ak je problem co popisujem, oni su skor za vymenu celej prevodovky pretoze ta uz bude KO o chvilu a repas ani nema zmysel robit vzhladom na cenu.

S tym sa ciastocne stotoznujem, ale nemyslim si, ze prevodovka je KO. Proste .. ona radi excelentne, hydromenic zamyka, nepresmykuje, prechod medzi N,R,D je krasne hladky, podradovanie je bez kopania (az na to vynimocne 1,2 prevody a aj to sa deje iba niekedy).

Vidim, ze sa jedna o problem, ktory nie je staly, ze to nie je vyslovene mechanicka porucha, ale podla roznych okolnosti, v tomto pripade hodnot, ktore nesedia vzdy presne, sa prevodovka sprava nekorektne.

Aky mate na to nazor? Mate niekoho kto sa tomu venuje a vedel by porozmyslat ci naozaj ma zmysel to riesit? Auto ma 204 000 km.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Prvú vec ktorú nutne potrebujete pre určenie postupu čo ďalej je zdiagnostikovať čo sa v čase problému reálne deje.Hladajte rozumného diagnostika aby nalogoval tie kritické momenty cukania a z nich získal to čím je nutné začať.Samozrejme dobrá znalosť medvedieho menežmentu je nutnosť.Človek musí mať jasno v hierarchii vzťahov motor/prevod ,zjednodušene povedané musí vedieť kto kedy je komu nadriadený,kto koho kedy počúva a diriguje.Môj názor bez možnosti ho podložiť je že motor nepracuje dobre v nízkom a čiastočnom zaťažení.To je oblasť prechodu z jedného stavu do druhého kedy sa menežment nevie rozhodnúť alebo sa nevykonávajú rozhodnutia ktoré rj činí.To je zistiteľné len logovaním tých vecí ktoré v danom režime upravujú chod.Pre prevodovku platí úplne to isté,je nutné vedieť ako prebiehajú jej ukony vo vzťahu k požiadavke.Ísť cielene za pachatelom nepozná inú možnosť,všetky ostatné sú o výdajoch.Kedže vždy nepodložených tak to môže nabrať zaujímavý rozmer.takže nutné sú dve veci,Mercedesák ktorý ovláda dobre značkový menežment a používa logovanie
Diehardqo
Zdieľať na Facebook

Plne suhlasim. Problem je v tom, ze samozrejme dnes sa nikomu nechce ani za peniaze take veci robit.

Mam kusok od seba cloveka, ktory sa specializuje na elektroniku a diagnostiku, avsak nasledne uz opravu robit nebude. A ked pridem s diagnostikou k niekomu inemu na opravu tak ohrna nosom, ze sa mu prikazuje praca a on neveri tomu.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných