Mercedes W211 trasenie motora

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes 5g-tronic

Príspevok od používateľa HHTWin »

Na prvych 5g skusali napln "do zivota" ale velmi rychlo prislo na to, ze nie lebo prevodovky maju problem. Na kazdu jednu je oficialny predpis na servis ci 5g,7g aj 9g. Ci cerveny, modry alebo "zlaty" musi sa menit. Na kazdu jednu prevodovku, ci motor je presny predpis na olej detailne vo WISe (oficialny opravarensky manual). Kde moze ten alebo ten alebo dorazne musi ten a ten. Rovnaky motor ale tu moze a tu musi. Vtedy ak clovek toto cita oficialny predpis tak sa prestane hrat s vlastnym napadom a zacne pocuvat to co treba a zisti, ze to bude ok pre cely system. Rovnaky motor a mame v spojeni s hybridom a nie a je vystraha, rovnaky motor ale tu toto a tam iba toto a k tomu je doplnok ziadne ine aditivum nie je schvalene to sa rovna ak sa nieco stane a pojde to ako to je na rozbor lebo pojde tak nastane vyluka z dovodu, ze nieco nebolo dodrzane.

Olej cierny z prevodovky nie je dobre znamenie nebola dobre servisovana ale nemusi to znamenat problem, cierny olej v prevodovke bude znemenat nejake opotrebenie od lamiel, stale pustam von cisty a viem, ze som ok. Treba zachovat servis ako ma byt popripade by som vymenil znova skor alebo pomocou servisnej mierky sledoval jeho zafarbenie. Tie prevodovky znesu vela, diagbostika prevodovky nie je len tak sranda.
Diehardqo
Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Diehardqo »

V mojom pripade predchadzajuci majitel pravdepodobne vymenu neriesil. Je predpoklad, ze tam bol olej vymeneny niekde pri 100 000 ked bolo este v zarucnom servise. Ak vobec. Ako pises, v uzavretom systeme nema preco byt spaleny pokial nebol nadmerne dlho pouzivany.

Vyhoda robustnosti tychto prevodoviek, ze aj ked clovek na to uplne kasle, povie si, ze do toho rypat nebude ked to jazdi, tak znesu vela. Poznal som pripady taxikarskych aut, ktore mali 500k najazdene a olej v prevodovke bol povodny.
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Vydrzat vydrzi ale netreba sa spoliehat na zazraky a treba jej aj celemu auto dat to co potrebuje. Ono pojde a pojde a pojde stale horsie az kym netreba riesit miesto 1nej 100veci a vtedy a tam je potom konecna.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Načo nechať až sa niečo poškodí? Mechanik mi spomínal, že niekedy vypustí z prevodoviek olej, ktorý je na pohľad bezchybný a inokedy hnoj. Dal som vymeniť prevodové oleje vo všetkých našich posledných štyroch autách a rozhodne to neuškodilo :)
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

tatkotom.ja dostávam opačné rady.
"pokial sa to nekazí ,nešahaj na to"
tatkotom
Zdieľať na Facebook

To je rozumné u zariadení, nepodliehajúcich opotrebeniu. A vo vzťahoch.
U strojných to nieje najlepšia rada :) Býva hodne drahá :D
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

db69 napísal: 10.10.2024 09:12 tatkotom.ja dostávam opačné rady.
Potom sa niekedy vystvera oprava na nasobok ceny preventivneho zasahu.
db69
Zdieľať na Facebook

ja sa tým neriadim.
naposledy ked sa mi ulomila matica na diferáku( LKW) samozrejme po výmene oleja.
bolo mi povedané že netreba meniť olej a nič také nehrozí.
olej nemal stým nič spoločné ,len ma sr...o že škoda drahého oleja
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Ulomila sa z dôvodu výmeny oleja?
db69
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 10.10.2024 11:30 Ulomila sa z dôvodu výmeny oleja?
to mi povedal druhý šofér. Funguje -nešahaj.
ulomila sa od otrasov/kmitov .bol rozbití kardanový kríž.podla stavu asi dosť dlho.pri jazde nebolo nič cítiť,
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

db69 napísal: 10.10.2024 09:12 tatkotom.ja dostávam opačné rady.

Veľmi drahá rada.Pokiaľ by sa včas menili veci (často drobné a lacné) tak by sa jednak dalo predísť neskorším problém (to sa nabaľuje) a aj z nákladmi ktoré sú neraz aj stonásobkom tých drobných výdajov.Treba si vybrať - robiť údržbu v potrebnom čase a rozsahu alebo opravovať.Samozrejme vtedy si už majiteľ neurčuje ani len ten čas kedy sa to poserie,a ešte že kde.Malá chyba krásy je že si musí majiteľ potrebné veci pozisťovať,čo by v čase keď ľudia neustále klovú do tých obrazovečiek ako vrana do hovna,by to problém nemal byť.Je jasné že je. Samozrejme platí - nepýtaš sa,prečo by ti niekto mal odpovedať ?! Dnes majú ľudia problém s komunikáciou (okrem vzájomného nadávania si)
tatkotom
Zdieľať na Facebook

:o :3dcline:

Na niektorých autách možno cítiť menej no cítiť. No niekto necíti ani prázdne koleso, najmä ak to nie je jeho auto.
Diehardqo
Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Diehardqo »

Starostlivost o auto je samozrejme zaklad. Logicky ked niekde vznika trenie, teplo, kontakt roznych druhov latok, kde su tesnenia, vsetkemu sa preventivne venujem pokial sa da.

Ludia nerozumeju, ze auto je STROJ.

Ja som chcel len poukazat na to, ze niektore auta, preto si napriklad toto drzim aj ked uz ma chuda svoje odreniny, boli spravene este kvalitne, ak sa o ne clovek stara tak mu budu sluzit spolahlivo aj naveky.

Stastie zaroven aj pre tych, ktori na udrzbu kaslu, tak vzhladom na kvalitu a "robustnost" tychto aut dokazu prezit ine auta niekolko nasobne i v pripade, ze su zanedbavane.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Či to bude pravda pri nových, zánovných - ukáže čas.
Neemám a nikdy som nemal problém s opotrebením - vždy mi autá zožrala hrdza, nikdy porucha motorov, prevodoviek.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Tatkotom - nie je hrdza opotrebením plechu? :300f: Ja som si doteraz myslel že ano lol
tatkotom napísal: 10.10.2024 18:23 Či to bude pravda pri nových, zánovných - ukáže čas.
Nebude a nemôže byť - vysvetloval nám to nejaký kindermanager z fauvé - potrebujeme zvyšovať výrobu tovarov a ich "obrátkovosť" pretože na planete je stále viac ludí ak by proces výroba , použitie , likvidácia nebol stále rýchlejši, tak by sa ekonomiky zrútili a vypukly by občianske vojny.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní