Mercedes w204 - odchylka vyrovnania
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
juraj893
- Dátum registrácie: 16.06.2023 09:46 Zdieľať na Facebook
Mercedes w204 - odchylka vyrovnania
Zdravím,
Išiel som včera po dialnici premierne 130, zrazu vyblikol check engine a na aute sa nedal pridavat plyn, nastastie som dosiel na pumpu a akurat vtedy auto uplne zhaslo a odvtedy nestartovalo. Otvoril som kapotu a pri pokusoch o nastartovanie som si vsimol, ze tecie jedna palivova hadicka (striekala), dal som tam novu objimku a uz pri pokusoch o nastartovanie nestrieka. Pozrel som diagnostiku a vypisalo chybu ,,snimac tlaku palivove rozdelovaci listy, odchylka vyrovnani, prerusovany,, auto nechce naskocit. skusal som viac krat chybu vyresetovat ale vracia sa. (vsetko zapojene spravne), je mozne, ze sa snimac odpalil potom ako prdla ta hadicka alebo treba len znova natlakovat system od paliveho filtra do vstrekov? prikadam foto, ktora hadicka prdla, resp. je to palivova hadicka vo vedeni od vstrekov,vstrekovacieho cerpadla a palivoveho filtra. auto nechce nastartovat. je mozne ze vznikla vzduchova bublina niekde? Dakujem pekne za rady. Auto mam momentalne uz odtiahnute u seba. Snimac, ktory vypisuje tuto chybu je na vstrekovacej rampe.
https://postimg.cc/2bh39dqL
Išiel som včera po dialnici premierne 130, zrazu vyblikol check engine a na aute sa nedal pridavat plyn, nastastie som dosiel na pumpu a akurat vtedy auto uplne zhaslo a odvtedy nestartovalo. Otvoril som kapotu a pri pokusoch o nastartovanie som si vsimol, ze tecie jedna palivova hadicka (striekala), dal som tam novu objimku a uz pri pokusoch o nastartovanie nestrieka. Pozrel som diagnostiku a vypisalo chybu ,,snimac tlaku palivove rozdelovaci listy, odchylka vyrovnani, prerusovany,, auto nechce naskocit. skusal som viac krat chybu vyresetovat ale vracia sa. (vsetko zapojene spravne), je mozne, ze sa snimac odpalil potom ako prdla ta hadicka alebo treba len znova natlakovat system od paliveho filtra do vstrekov? prikadam foto, ktora hadicka prdla, resp. je to palivova hadicka vo vedeni od vstrekov,vstrekovacieho cerpadla a palivoveho filtra. auto nechce nastartovat. je mozne ze vznikla vzduchova bublina niekde? Dakujem pekne za rady. Auto mam momentalne uz odtiahnute u seba. Snimac, ktory vypisuje tuto chybu je na vstrekovacej rampe.
https://postimg.cc/2bh39dqL
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Re: Mercedes w204 - odchylka vyrovnania
Podla obrazka je to 646 motor je to 646tka? 651tky mozu mat ak odide nafta so vstrekov velky problem nastartovat a je na to speci procedura ale to ked su vstreky von mimo auta. Chyba je divna, ta nie je z mb diag, potrebujes vediet skutocny stav pri starte tlak na rampe musi dosiahnut urcitu hodnotu, synchro vacka kluka musi prebehnut pocas startovania. Snimac tlaku na rampe za historiu mercedesov co som videl este neumrel.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Snímač tlaku sa nemení koli tomu ze vypisuje chybu.to sa robí len u majiteľov tdi motorov.
Zapln palivový filter naftou a musí to bežať.dufajme že sa to neštartovalo nasucho donemoty pol dna.vie to pridriet čerpadlo.
Zapln palivový filter naftou a musí to bežať.dufajme že sa to neštartovalo nasucho donemoty pol dna.vie to pridriet čerpadlo.
-
juraj893
Ďakujem pekne za rady, je to 646811 zabudol som to tam dopísať, mám v pondelok pláne vymeniť palivový filter a mam ešte staré vysokotlakové čerpadlo, ktoré fungovalo(menilo sa preventívne), pozriem aj tlaky na raily, keď budem štartovať. Snáď to naskočí. A nie nestartovalo sa to donemoty. ;) vďaka.
-
HHTWin
Cely nizkotlaky okruh az po vysokotlake cerpadlo vratane filtra naplni rychlo nizkotlake cerpadlo z nadrze, vysokotlakemu kym to islo v poriadku doteraz sa nestalo nic pravdepodobne, su tam dve regulacne ventily, pre start je dolezity tlakovy regulacny na rampe, vystriedaju sa az neskor, ale regulacny musi prepustit, tiez nie je dovod aby sa im nahle nieco stalo, dolezite je vediet co sa deje v rampe pre start, ak tlak nenabehne hladat preco, ak toci a toci a tlak ide vysoko moze to byt z dovodu, ze nepracuju vstrekovace, podmienky pre ich uvolnenoe som uz pisal. Darmo naplnis filter manualne naftou ak nie je dobre podavacie cerpadlo nepomoze, ak ke dobre netreba noc plnit chvilocka a je nozkotlaky plny.
-
juraj893
Zdravim páni, tak bude to už nejaký ten mesiac, no dostal som sa k tomu až teraz, takže vymenil som preventivne palivový filter, vysokotlakove čerpadlo(staré, mal som ho v zálohe 100%) funkčné, vymenil som aj všetky 4 žhaviče a žhaviace relé. a aj snímač tlaku na rampe. Dneska ale ako sme menili to vysokotlakové čerpadlo tak sme zistili, že vedenie od vysokotlakového čerpadla do vstrekovacej rampy je napustené ale vedenia už zo vstrekovacej rampy na vstrekovače sú úplne suché(prefukli sme ich a nevytekalo z nich žiadne palivo. Pozeral som, že je na vstrekovacej rampe ešte okrem toho snímača tlaku(vymenený) aj regulátor tlaku, ten sa nemenil, môže to byť ním spôsobené? Alebo sa mohla vstrekovacia rampa upchať? ďakujem veľmi pekne. motor 646811
-
HHTWin
A preco sa to vsetko menilo? Kazdy jeden komponemt je testovatelny, preco teraz je dalsia moznost regulator tlaku? Je zly? Jednoducha vec ak to nestartuje ako prve je v diagnostike zoskupenie h9dnost, co je potrebne pre start, co z toho nie je splnene? Synchronizacia kluka/vacka musi byt, tlak v rampe od xxx, atd. Netreba ist z opacnej strany.
-
juraj893
Auto mi stojí doma, zhavice a rele vykazovali chybu v radiacej jednotke tiez ako 2293 a auto uz predtym ako sa toto stalo velmi zle startovalo zhruba na 6 krat. teraz to diagnostika nevypisuje a preto som to radsej vymenil. skontrolujem teda ten tlak na rampe v diagnostike ale kedze som hobby mechanik tak neviem ako mam pozriet v diagnostike synchronizaciu kluky a vacky.HHTWin napísal: ↑25.02.2025 21:20 A preco sa to vsetko menilo? Kazdy jeden komponemt je testovatelny, preco teraz je dalsia moznost regulator tlaku? Je zly? Jednoducha vec ak to nestartuje ako prve je v diagnostike zoskupenie h9dnost, co je potrebne pre start, co z toho nie je splnene? Synchronizacia kluka/vacka musi byt, tlak v rampe od xxx, atd. Netreba ist z opacnej strany.
-
HHTWin
V akej diagnostike? Treba taku, ktota vie zobrazit skupinu hodnot co potrebuje rj pre uvolnenie startu, ako originalna. Treba pozriet aspon ten tlak v rampe pri pokuae o start, priebeh od zaciatku startovania, kolko dosiahne, kolko je max hodnota a este stale nenastartovalo.
Toto potrebujes vidiet na start, hodnoty si nevsimat to nie je realne auto pripojene
https://ibb.co/PG8s27TM
Toto potrebujes vidiet na start, hodnoty si nevsimat to nie je realne auto pripojene
https://ibb.co/PG8s27TM
-
juraj893
Zdravim, spustil som teda tie hodnoty na diagnostike, čo som si všimol tak palivové čerpadlo v nádrži ma 0,990 bar, malo by mať tuším okolo 4-5 barov ak sa nemýlim, takže je to možnosť kvoli čomu to neštartuje? Toto čerpadlo sa menilo zhruba pred 7500km, čiže nemá veľa najazdené a dával sa tam originál bosch podľa starého, môže byť nejaká dalšia vada, čo ho odpálila? Pred cestou som tankoval na slovnafte premium diesel, mohol som nabrať nejakú nečistotu? Ďakujem pekne. V prílohe prikládam foto z diagnostiky.
https://postimg.cc/N2m6Ms4J
https://postimg.cc/N2m6Ms4J
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Skus ho vybrat, ci nema spinavy saci kos. Je to mala pravdpodobnost, videl som to spinave iba raz.
-
HHTWin
Ten motor nema snimac tlaku, na nizkotlakej casti palivovej sustavy, pred vysokotlakym cerpadlom, nema rj odkial vediet aky je tam tlak. Az od euro5 motory ho maju.
Tam je udaj tlaku na rozdelovacej liste, startovat tym motorom a toto treba odsledovat, co sa deje tam, aky je nabeh a kolko dosiahne max. Az po dosiahnuti pozadovaneho tlaku na rampe, po synchronizacii kluka vacka zacnu pracovat vstrekovace. Samozrejmost je dobra bateria.
Tam je udaj tlaku na rozdelovacej liste, startovat tym motorom a toto treba odsledovat, co sa deje tam, aky je nabeh a kolko dosiahne max. Az po dosiahnuti pozadovaneho tlaku na rampe, po synchronizacii kluka vacka zacnu pracovat vstrekovace. Samozrejmost je dobra bateria.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
snímok hodnôt je pri zapalovaní ,0 otáčok.Z toho sa nedá dozvedieť čo píše HHTWin
Ono tam síce ukazuje odchýlku 180 bar,ale zrejme to bude "želanie" očakávanie rj pre štart.Pokiaľ sa mýlim tak HHTWin nech uvedie na správnu mieru
Ono tam síce ukazuje odchýlku 180 bar,ale zrejme to bude "želanie" očakávanie rj pre štart.Pokiaľ sa mýlim tak HHTWin nech uvedie na správnu mieru
-
juraj893
Áno, snímky boli z polohy zapalovania, čiže mám si to dať takto na tieto hodnoty a pokúšať sa o naštartovanie a vtedy mi vyhodí tie správne hodnoty? Ďakujem Vám krásne.
-
HHTWin
Ano tak to treba spravit. Pri spravnom starte clovek ani nestihnem odsledovat tie hodnoty. Popripade nahrat video obrazovky a tak si to odsledovat alebo ak sa da oznacit tlak v rampe, synchronizaciu, pravdepodobne sa zmeni z nuly na jednotku ak prebehne, nevie ako to ma tato diag. zobrazene hodnotovo. Kazdy motor ma inu poziadavku na tlak pri uvolnenie startu 642 120bar, bosch inak, delphi system trosku ine poziadavky, rovnako aj na tlak na volnobehu. Ak tlak ako mhlavaty pise, rozdiel od pozadovaneho bude malo nenastartuje, ak bude motor tocit a tlak pojde dajme tomu k 300bar a nenastartuje vstreky nepracuju, pitom treba vidiet tu synchronizaciu ci je pevne synchronizovane alebo lieta hore dole, ano nie. Je to automat alebo manual? Dvojhmota ok? Ak bude tlak a nebude synchronizacia, tak dalsi krok je uz len osciloskop a vidiet grafy. To je aj poziadavka origo diag. Ina moznost tam uz nie je. Ak je synchro a je tlak, mozu robit problem vstrekovace, uz sa stalo ze tieto postali bez paliva a museli sa odniest na stolicu, nech cez nich prejde vysokt tlak aby zacali pracovat, na o krok novsom delpgi cdid2 a 3 su speci procedury ak bol otvoreny palivovy system inak to nenastartuje ani kuzelnik, uz to ma v sebe dvihnutie tlaku pri starte na 800bar v rampe napr. To len na okraj tohto sa to este netyka.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných