Mercedes W203, 200cd - vymena oleja..

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

pitr100
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 06.10.2009 10:58
Zdieľať na Facebook

Mercedes W203, 200cd - vymena oleja..

Príspevok od používateľa pitr100 »

zdravim, chcel by som sa opytat, a poradit, mam W203, 200cdi, 06rok a skoncila mi vymena oleja a filtrov zadarmo, len by som sa chcel informovat, co je to O.kruzky a ci je treba to menit pri vymene oleja, filtrov, aj nejake gumenne podlozky, k comu je to dobre, resp. ako casto to treba menit, v akych intervaloch. Chcem si vymenit vsetky mozne kvapaliny, filtre, brzdovu kvapalinu a aj prevodovkovu, ked to uz budem menit. A este jedna otazka, pridavam aditivum obcas, resp, pridaval som, len mi to zakazali v servise, vraj je to nepotrebne, hm co si myslim, ze je hlupost, len by som rad pocul nazor, pridaval som aj cistic trisiek, cena smiesnych dve eura, a docital som sa ze sa pridava nejake vifko, co to je a k comu je to dobre, co s tychto veci je dobre davat do nafty, z tych troch spomenutych, aditivum, vifko a cistic trisiek. na prevenciu. Za postrehy vopred dakujem, inak tankujem naftu len na agype.
peto166
Príspevky: 972
Dátum registrácie: 14.06.2009 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto166 »

aditivum podla mna, ..je urcite velmy dobra vec do nafty.. myslim si, ze je to aj zretelne citit na jazde, ze to ma nejaky ten pozitivny ucinok (aspon umna urcite)


co sa tyka tohoto:
co s tychto veci je dobre davat do nafty, z tych troch spomenutych, aditivum, vifko a cistic trisiek.
VIF-ko, "cistic trisiek" + aj ine prisady do nafty === tomu vsetkemu sa hovori ADITIVUM ! (pridavna latka)

myslim si ze VIF-kom ale aj inymi aditivami iste nic nepokazis, kludne ich mozes pridavat..


VIF:
VIF SUPER DIESEL ADITIV LETNÝ je letná multifunkčná prísada do nafty s antikoróznym účinkom. Udržuje čistotu vstrekovacích trysiek, dokonale chráni palivové čerpadlo pred poškodením a predlžuje životnosť palivového systému.

Znižuje spotrebu paliva až o 5 percent. Zabraňuje shlukovatelnosti a vylučovaniu parafínu a tým upchávaniu palivového filtra. Prísada zabraňuje zanášaniu citlivých súčastí motora karbónovými nečistotami. Protipenivostná funkcia potláča penenie paliva.
pitr100
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 06.10.2009 10:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pitr100 »

Takze vifko ak dobre chapem je aditivum, a ake by ste mi doporucili, znacu, s akym mate dobru skusenost?? Je to motor CDI, a myslim, ze Mb ma comon rail. u fordov su tieto motory velmi haklive na trisky, je to podobne aj u MB?? A ten cisitic trisiek co som kupil za dve eura, to je co?? Potom netreba pouzivat to, ked sa pridava aditivum, ci je ozne aj to obcas pridat?, dakujem
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

VIF je samotný názov a značka toho aditíva...Ja momentálne používam Castrol TDA . Lebo má lepšie riešenú flašku čo sa týka dávkovania. A kvalitatívne čo som čítal test to bolo + - rovnaké.Nič iné nepridávam. A naftu z overeného zdroja.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

kvalitatívne čo som čítal test to bolo + - rovnaké
No ak považuješ to, že jeden štyri sledované parametre spĺňa a druhý spĺňa jeden, druhý čiastočne a zvyšné dva nedeklaruje, tak potom áno - sú približne rovnaké...

http://77.247.224.52/cicmanec/manualy/test_aditiv.pdf


Obrázok
pitr100
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 06.10.2009 10:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pitr100 »

Dakujem vsetkym, to tda castrol som par krat pouzil aj ja, no len mi v mb servise povedali. ze mam hlucnejsi motor a spytali sa, ci pouzivam aditivum, ja ze hej, tak ho nemam pouzivat hm, smiesne myslim, ale ktovie aku maju skusenost, tak od vtedy som to nepouzival, Co sa tyka davkovania, treba to vzdy pri tankovani, ci ako to pridavate?, alebo len obcas, Ď
pitr100
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 06.10.2009 10:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pitr100 »

Nuz co na to povedat, v dnesnej dobe uz clovek nevie co ma co robit, ale ked to povedia v autorizovanom servise, hm
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných