801 688
inzerátov
Pridať inzerát

Mercedes w204 2008 , 220 cdi - riadiaca jednotka xenonu

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mercedes-Benz fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
leon0018
Založený: 22 január 2018
Príspevky: 5
Nabehané: 14 min
Predmet: Mercedes w204 2008 , 220 cdi - riadiaca jednotka xenonu PríspevokZaslal: 12.04.2019 21:12   
Zdravím chcel by som sa opýtať
Menil som riadiacu jednotku xenonu
Po výmene všetko funguje natáčanie dopinanie hmlovky a podobne
No stále mi ukazuje chybu "active light system inoperative"
Nerozumiem prečo keď všetko funguje....
Dočítal som sa že tu riadiacu jednotku treba nakodovat... Vedel by mi stým niekto poradiť?
Citovať
xentry
Známa tvár - Feldo (50)
Založený: 29 jún 2018
Príspevky: 297
Nabehané: 11 dní 6 hod 44 min
PríspevokZaslal: 12.04.2019 22:24   
V prvom rade diagnostika auta co mu vadi v ktorej riadiacej jednotke, ci je zle nieco v kodovani nieco je kodovane v jednotke navyse alebo je tam menej oproti povodnej. Bola vymenena prava alebo lava strana? takto z hlavy neviem ale jedna z jednotiek by mala byt "master" a druha "slave" aspon od urciteho systemu. Riadiace jednotky maju okrem kodovania aj svoj program. Je povodna riadiaca jednotka este citatelna? Ma to iste hardverove cislo, aj program? System inoperative jednoducho znamena, ze nieco z mnohych veci mu nesedi. Lava strana by mala byt hlavna, VIN cislo by tam nemalo byt ulozene, kilometrovy stav by mohol byt, kodovanie a program takisto moze byt problem, prevadzkove hodiny a podobne to je vsetko najlepsie viditelne pre toho co to vie diagnostikovat co mu vadi a preco hlasi system na palubke ako nefunkcny.
_________________
Programovanie klucov MB.
Citovať
leon0018
Založený: 22 január 2018
Príspevky: 5
Nabehané: 14 min
PríspevokZaslal: 13.04.2019 08:00   
Je to ľavá strana čiže teda hlavná...
Stará RJ uz nejde vôbec vytopilo mi ju a pravdepodobne vyskratovala...
No všetky. Čísla do jedného sedeli ktoré boli na starej a na novej
Ďakujem zatiaľ za odpoveď
Prípadne po vyriešený pridám odpoveď ako sa to opravilo
Citovať
xentry
Známa tvár - Feldo (50)
Založený: 29 jún 2018
Príspevky: 297
Nabehané: 11 dní 6 hod 44 min
PríspevokZaslal: 13.04.2019 08:54   
Nemusi tam byt ziadny zlozity problem, mozno len nejake zakladne nastavenia kalibracia a bude hotovo.
_________________
Programovanie klucov MB.
Citovať
leon0018
Založený: 22 január 2018
Príspevky: 5
Nabehané: 14 min
PríspevokZaslal: 13.04.2019 09:58   
Aha a viete to vy robiť alebo máte nikoho kto by to vedel keď sa môžem opýtať?
Citovať
xentry
Známa tvár - Feldo (50)
Založený: 29 jún 2018
Príspevky: 297
Nabehané: 11 dní 6 hod 44 min
PríspevokZaslal: 13.04.2019 11:15   
Dolezite je miesto kde sa auto nachadza ci ci KE alebo BA alebo BB. Ja som KE.
_________________
Programovanie klucov MB.
Citovať
leon0018
Založený: 22 január 2018
Príspevky: 5
Nabehané: 14 min
PríspevokZaslal: 13.04.2019 12:44   
V PK to je kúsok od BA
Citovať
sjaro
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 11 september 2011
Príspevky: 184
Nabehané: 1 dní 0 hod 25 min
PríspevokZaslal: 14.04.2019 14:34   
Mal som rovnaký problem aj bez výmeny. Na konektore zrejme nedoliehal niektory kontakt. Všetko fungovalo len diagnostika hlasila poruchu, po rozobrani vyčisteni a napružení kontaktov chybu išlo vymazat.
Citovať
leon0018
Založený: 22 január 2018
Príspevky: 5
Nabehané: 14 min
PríspevokZaslal: 14.04.2019 16:58   
Čo konkrétne ste rozoberali a čistili ?keď sa smiem opýtať.... By som to vyskúšal
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mercedes-Benz fórum