1 029 286
inzerátov
Pridať inzerát

Mercedes w 204 - trha automaticka prevodovka

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mercedes-Benz fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
uwa0948950775
Založený: 04 október 2017
Príspevky: 4
Nabehané: 0 min
Predmet: Mercedes w 204 - trha automaticka prevodovka PríspevokZaslal: 05.12.2017 14:46   
Dobry den mam mercedes W 204 220 cdi... Ked idem a prevodovka ma zaradenu jednotku tak mi to skoro vzdy pri cca 1700 otackach trhne autom a na sekundu klesnu otacky ...ako keby to preradilo ale stale je to na jednotke ... Robi to aj ked dam "manualny" rezim ... vzdy pri cca 1700 otackach na jednotke ...Najprv som myslel ze to robi pri preradovani rychlosti ale nie ...inak prevodovka radi dobre ...len ma znervoznuje to trhanie ...dakujem za pomoc...
Citovať
dotynka
Povedomá tvár - Favorito (35)
Založený: 04 november 2008
Príspevky: 1176
Nabehané: 0 min
Bydlisko: BA
PríspevokZaslal: 06.12.2017 09:00   
Ale rýchlo bežkaj do najbližšieho dobrého servisu na automaty, inak s tým radšej nejazdi, lebo si môžeš zničiť aj to, čo je ešte dobré...
Citovať
braga
Známa tvár - Feldo (67)
Založený: 26 október 2009
Príspevky: 1332
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 06.12.2017 09:09   
uwa0948950775 - ja len stale nepochopim naco si dookola menis nicky upravou toho te. cisla ci co to tam mas ?ty si sa tu pytal snad uz na vsetky auta naposledy myslim ze na X6 vsak ?
Citovať
uwa0948950775
Založený: 04 október 2017
Príspevky: 4
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 06.12.2017 14:36   
No v servise na automaty som uz bol ... diagnostika ukazala ze prevodovka je ok ...
Citovať
uwa0948950775
Založený: 04 október 2017
Príspevky: 4
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 06.12.2017 14:37   
braga napísal:
uwa0948950775 - ja len stale nepochopim naco si dookola menis nicky upravou toho te. cisla ci co to tam mas ?ty si sa tu pytal snad uz na vsetky auta naposledy myslim ze na X6 vsak ?
to si ma asi s niekym mylis ...
Citovať
koumi
Nová tvár - Trabanto (11)
Založený: 23 september 2004
Príspevky: 210
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 06.12.2017 17:11   
Braga, minule to tu niekto vysvetloval, že keď niekto ide na forum cez mobil, a registruje sa tak mu automaticky hodí nick s číslom, alebo jak to bolo, takže každý uwa je niekto iný
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (610)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9440
Nabehané: 0 min
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 06.12.2017 17:49   
Aka prevodovka tam je namontovana, ake cdi? Co to znamena, ze diagnostika povedala, ze prevodovka je ok? Boli vycitane kody alebo aj nejake testy? aka diagnostika bola pouzita? Je prevodovka servisovana ako je predpisane? Elektronicky prevodovka byt v poriadku moze, mechanicky nemusi a nemusi to zaznamenat ziadny chybovy kod.
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
lorak777
Povedomá tvár - Favorito (47)
Založený: 21 marec 2015
Príspevky: 983
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 06.12.2017 18:04   
moze to byt poskodeny hydromenic..
Citovať
dotynka
Povedomá tvár - Favorito (35)
Založený: 04 november 2008
Príspevky: 1176
Nabehané: 0 min
Bydlisko: BA
PríspevokZaslal: 07.12.2017 10:34   
uwa0948950775 napísal:
No v servise na automaty som uz bol ... diagnostika ukazala ze prevodovka je ok ...


Asi by som zmenil servis... Povedali, že je všetko OK? Čo potom, keď sa ti fakt "rozsype"?
Citovať
uwa0948950775
Založený: 04 október 2017
Príspevky: 4
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 10.12.2017 16:32   
Ja si myslim tiez ze je to nejaka mechanicka chyba ... No v tom servise mi povedali ze mi najprv vymenia olej a pockame ci sa nieco zmeni ...Na ceskom mercedes fore som cital ze mal niekto neico podobne a zistil ze ma mal malo oleja a po vymene mu to prestalo... Olej sa vymenil a nic sa nezmenilo ...Tak mi budu asi musiet rozobrat a opravit tu prevodovku kedze predpokladam ze je nieco zle co diagnostika neukazala...Diagnostika bola original mercedes co sa s nou prevodovky diagnostikuju... Hydromenic ked je zly tak to diagnostika ukaze alebo nie ??? A pytal som sa preto ci nahodou nemal niekto taky isty problem ...Aby som sa vyhol zbytocnym spekulaciam co to vsetko moze byt ... Tak uvitam kazdu dobru radu...
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (610)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9440
Nabehané: 0 min
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 10.12.2017 18:40   
Nie diagnostika neukaze vadny menic to treba vidiet na hodnotach, ze nieco nie je ok. Je rozdiel 7g tronic a 5g tronic ich diagnosticke fukcie maju mensie odchylky ale kazdopadne na obidvoch su viditelne kompletne otacky vstupne, vystupne, interne stav ako pracuje blokacia menica, teploty oleja, tlaky a hodnoty na jednotlivych ventiloch, ci prevodvka plni poziadavku zaradit ziadany rychlostny stupen, ci prevodovka na zaklade teploty/kvality oleja neobmedzuje vykon motora atd. atd. atd.

Priklad pre 5stupen



Pre 7stupen pre niektore hodnoty potrebuje iny program kde sa to da. A este stale nemas iste, ze sa k niecomu dostanes cez diagnostiku presne.
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mercedes-Benz fórum