mercedes ML 230 a LPG ! Poradte prosím!

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

marek90
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 05.08.2008 10:15
Zdieľať na Facebook

mercedes ML 230 a LPG ! Poradte prosím!

Príspevok od používateľa marek90 »

Čaute borci prosím vás kto sa do toho vyzná či je to LPG v tom aute dobré a koľko stojí úprava tohto auta na plyn. Mám na mysli komplet práca plynu ďakujem.
ludze
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 08.06.2009 23:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludze »

plyn nie je dobre ani do jedneho auta, to bolo vyrobene ako benzin tak nech to tak aj ostane, a ked nemas peniaze abi si to tankoval tak nekupuj take auto, s plynom to iba dojebes, pomali ale isto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milansvitok
Príspevky: 85
Dátum registrácie: 07.09.2006 15:23
Bydlisko: TO
Zdieľať na Facebook

Re: mercedes ML 230 a LPG ! Poradte prosĂ­m!

Príspevok od používateľa milansvitok »

marek90 napísal:Čaute borci prosím vás kto sa do toho vyzná či je to LPG v tom aute dobré a koľko stojí úprava tohto auta na plyn. Mám na mysli komplet práca plynu ďakujem.
marek90 ML ko co ma 150 koni by som neprerabal,je to velke auto a dost tazke,skor silnejsi motor,skusil som to s audi 1,6 sam a bola to chyba,nie ze by LPG pohon robil zlobu no proste slaby benzin ma zostat benzinom,ciastocne ma ludze pravdu,ale nema pravdu v tom ak povie ze sa dojebe motor,to je blbost,poznam osobne vela ludi ktori uz roky jazdia na LPG,a nie su to chudaci ktori nemaju na benzin,a najazdili 10 ak nie 100 tisice km,bez ujmy na motore.Pozri si par stranok ako igas.sk doauta.sk datagas.sk a podobne,no myslim a bojim sa ze na Slovensku Ti nik do ML ka legalne nanamontuje,a ak ano tak nejakou fintou co bude drahsia ako je zdrave,a ak davat robit LPG,tak len cloveku co sa vyzna,ziadny stary system dovleceny z vrakoviska ale senkvencne vstrekovanie,NA zaver -mojich par aut co boli robene na LPG jazdilo tichsie,lacnejsie a hlavne nijako nedymili,Ak chces naozaj LPG,tak sa nenechaj odhovorit hlupakmi.
murio1
Príspevky: 106
Dátum registrácie: 09.12.2006 14:56
Zdieľať na Facebook

lpg

Príspevok od používateľa murio1 »

Presne tak ak nie si pretekar tak do toho lpg chod ,,poznam vo fridku v cechach firmu ktory su na lpg machri ,,a to ze sa drbe motor? tak to moze napisat len neznalec co mal mozno zigulaka na lpg a propan butanovu flasu za sedackami ,,ako za komancov ,,,nic v zlom,,,, :3c90: :3c90: :3906:
cmelak2500
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 12.01.2006 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cmelak2500 »

a pokial viem tak pri vstrekovani plynu nie je citelny ubytok vykonu

to nie je stary system s opacnym horakom na karburatorom ze to bolo alebo bohate a zralo to alebo chudobne a neslo to
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Ohľadom toho zlého vplyvu na motor, taxikári jazdia buď na naftu, alebo plyn. A tie autá sú fakt dosť zaťažované. LPG je čisté palivo, na vlastné oči som videl feldu so 180 000km, kde bol LPG od novoty, olej tam bol menený vždy po 15 000km a ten olej vyzeral pred výmenou ako nový. Netvrdím, že mal vlastnosti nového, ale absolútne žiadny karbón ani sadze. Kedysi som mal auto na plyn, a keby tam bol legálne, mám to auto doteraz. Keď ti to raz niekde v okolí bydliska špandle nájdu, budeš s nimi mať problémy stále. To bol aj môj prípad.
Snoopy
Príspevky: 123
Dátum registrácie: 04.12.2008 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Snoopy »

Montuje sa tam sekvencne vstrekovanie a nadrz si mozes vybrat aku chces. Cena aj s pracou vychadza okolo 1 800,- Eur. Namontuju ti to napr v Hlohovci, tam je na to firma, neviem teraz ako sa vola. Najdes to na nete. A ten kto tvrdi, ze LPG nici motor je totalny IDIOT, pretoze sa v tom absolutne nevyzna. Mam vo firme 5 aut s LPG a ani jedno sa nekazi koli tomu, zeby bolo na LPG. Kamarat ma HUMMER 6 liter na LPG a jazdi mu to uz rok bez problemov. Nedaj sa zastrasit zadubenymi hlavami, ktore o tom nic nevedia a mudruju....Kludne si to daj namontovat....
Snoopy
Príspevky: 123
Dátum registrácie: 04.12.2008 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Snoopy »

marek2101 napísal:a pokial viem tak pri vstrekovani plynu nie je citelny ubytok vykonu

to nie je stary system s opacnym horakom na karburatorom ze to bolo alebo bohate a zralo to alebo chudobne a neslo to

Mas pravdu. Pri klasickom splynovaci je znatelny ubytok vykonu a zvysena spotreba o 1 az 2 litre plynu oproti benzinu. Sekvencne vstrekovanie nepocituje takmer ziadny ubytok vykonu a spotreba plynu je asi len o deci-dva vyssia ako benzinu....
Snoopy
Príspevky: 123
Dátum registrácie: 04.12.2008 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Snoopy »

ludze napísal:plyn nie je dobre ani do jedneho auta, to bolo vyrobene ako benzin tak nech to tak aj ostane, a ked nemas peniaze abi si to tankoval tak nekupuj take auto, s plynom to iba dojebes, pomali ale isto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chlape, neuraz sa, ale ty si tak domyleny ako daleko dovidis. Tvoj nazor nieje nicim opodstatneny, mozno iba nejakymi nezmyselnymi predsudkami.

1. LPG je alternativny pohon, to znamena, ze ten motor potrebuje aj benzin. Staci ked prichadzas domov a 5 km pred domom prepnes na benzin a rano na benzine startujes.

2. Je bezpecnejsi ako benzin. Nadrz je vyrobena z 3 mm plechu a v tvaroch, pri ktorach ju naraz nedeformuje. Skor ti nadrz pohne karoseriu ako by sa praskla. Kdezto v pripade poriadneho narazu mas plastovu benzinovu nadrz odspodu poriadne nechranenu a nieje malo pripadov, ked benzin pri havarii vzblkol. LPG este ani jedno pri naraze nevybuchlo. Vybuchli iba auta, co mali LPG podomacky montovane doma.

Nastuduj si to a potom mozes ist pisat taketo kraviny
marek90
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 05.08.2008 10:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek90 »

To viem že je to bezpečnejsšie ako benzin ´tak hovorite že mam isť do toho???
autolaik
Príspevky: 4903
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

cau,mal som 3 auta na lpg, favorit-vydrzal skoro pol miliona km!! a zastavila ho az buracka...k tej nadrzi,mal so diskovu v rezerve,pri nehode sa preliacila ale nevybuchla, dalej som mal espero a octaviu 1,8 tiez nabehali statisice km a lpg motor neposkodilo. A k tomu ze kto nema na benzin nech nejazdi... Nech si to mysli kto chce,prt mi na tom zalezalo ale tankovat za 12 sk za liter plynu alebo cez 30 za benzin je velmi zaujimave. Spotreba sa zvysi len zanedbatelne. Teraz ma napadlo,o jedinom pripade viem ked sa kazili motory a to v skodovkach 105-120, zadierali sa sedla ventilov. Tak kludne chod do toho a jedine co budes lutovat ze si tam ten plyn nedal namontovat skor. Ja som nedavno presiel z lpg na naftove auto a uz som to olutoval.
manoSA
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 11.06.2009 08:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa manoSA »

Normalne som sa musel kvoli tejto teme zaregistrovat. Mam na LPG uz svoje stvrte auto, pricom vsetky styri som si dal na LPG prerobit ja. Keby som s LPG nebol spokojny, nerobil by som to. Na Skode 105 bolo potrebne kazdych cca 5000km stelovat volu ventilov, inak ziadny problem. Na Favoritoch ani sucasnom Suzuki Ignis nie je s LPG vobec ziadny problem. V sucasnosti mam sekvencny vstrek, co nie je zle riesenie, ale vzhladom na vysku vstupnych nakladov som bol najspokojnejsi so smiesavacom pri jednobodovom vstreku na Favorite. Jednoznacne by som do toho LPG na MLku isiel, ale ked, tak len legalne, to je zasada! Nelegalne LPG je zdroj neskutocnych problemov, najma pri ceste do zahranicia. Inak cim vacsi motor, tym sa LPG viac oplati!
blaasen
Príspevky: 71
Dátum registrácie: 22.11.2008 21:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa blaasen »

V ML-ku je slabá aj 320.. Keď plyn tak do niakej aspoň 350.. Neviem si predstaviť ML 230 s plynom.. Zapneš klímu, svetlá a keď vytočíš volant a zapne servo tak ti skape motor:-D
janik1300cm3
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 24.08.2006 22:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa janik1300cm3 »

Mal som Toyotu Carinu 1,6 na plyn prerobenu spotrebicka 7,5 to bola radost sa vozit na tom v dnesnej dobe mas plyn uz bez ubitku vykonu na motore 195 sla na benzine a 190 na plyne takze max spokojnost pred rokom som ju predal s nabehanymi 250 TKM a jazdi do dnes bez problemou...Pred nou som mal Toyotu Previu 2,4 automat ta sice spapala benzinu 14 a plynu 20 litrou ale stale sa to oplatilo ked som ju predaval mala 500 TKM...a bol to automat..takze urcite by som znovu siel do plynu :2f93:
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

blaaseN napísal:V ML-ku je slabá aj 320.. Keď plyn tak do niakej aspoň 350.. Neviem si predstaviť ML 230 s plynom.. Zapneš klímu, svetlá a keď vytočíš volant a zapne servo tak ti skape motor:-D
kecas....co takto obcanovi poradit rovno AMG 63??? A rovno este s doplnkovym nitrom! To by este len bola vozba! A za par grajciarov....no nekup to lol :40bd:
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní