Mercedes C270cdi - automaticka prevodovka

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

77kacenka77
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 21.11.2010 21:28
Zdieľať na Facebook

Mercedes C270cdi - automaticka prevodovka

Príspevok od používateľa 77kacenka77 »

Mám problém s automatickou prevodovkou na C 270cdi. Najskôr sa chovala ako keby "šmýkala" spojka, potom nereagovala vôbec na žiaden zaradený rýchlostný stupeň a nereaguje ani na sekvenčné radenie ani sa nedá prepnúť športový a normálny režim. Teraz je zaradená jednotka a vyzerá ako keby bola v núdzovom režime. Olej a filter bol menený cca pred 1 rokom. Za rady vopred ďakujem.
marek4
Príspevky: 744
Dátum registrácie: 15.07.2008 22:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek4 »

km?

lubomt ti povie ked pride, podla mna mas spalene lamely niektorej lamelovej spojky/brzdy
lubomt
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Bydlisko: Martin
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes C270cdi - automaticka prevodovka

Príspevok od používateľa lubomt »

77kacenka77 napísal:Mám problém s automatickou prevodovkou na C 270cdi. Najskôr sa chovala ako keby "šmýkala" spojka, potom nereagovala vôbec na žiaden zaradený rýchlostný stupeň a nereaguje ani na sekvenčné radenie ani sa nedá prepnúť športový a normálny režim. Teraz je zaradená jednotka a vyzerá ako keby bola v núdzovom režime. Olej a filter bol menený cca pred 1 rokom. Za rady vopred ďakujem.
Ahoj, predpokladam ze mas aleko cez 200.000km. Tieto prevodovky vydrzia velmi dlho, ale ked odidu, tak poriadne. Nenapisal si rok ani kolko mas prevodovych stupnov, ale moj predpoklad je ze mas 5.st. Treba ju otvorit, budes mat iste minimalne zodrate lamely,zniceny hydromenic a ktozvie co este. Tym ze si vtedy vymenil olej /ak si dal original olej,spravne mnozstvo a menil si filter,tesnenie/ tak si iba predlzil jej zivotnost, co je dobre. Niekedy byvaju ulamane aj okraje hlinikovych kosov s lamelami. Takisto casto odchadzaju chladice, ale to vidno az po otvoreni prevodovky.
Len tak mimo temu, vcera sme robili jednu prevodovku, zakaznikovi sa rozbil za jazdy ventilator s termospojkou, poskodil mu chladic,ten dal sice zavarit ale znicili sa mu plastove prepazky v chladici, chladic sa stal nepriechodzim a prevodovka sa nechladila prudenim oleja cez chladic. Prevodovka sa spalila po 200km po nasom repase. Samozrejme zakaznik dosiel akoze s reklamaciou, ale nevedel ze mu to zbabrali v servise, kde neprecistili chladic a ani nevedeli , ze je zapchaty. V prevodovke sa od tej vysokej teploty topili a tiekli plasty,plastove konektory sa zliali dokopy a vsetky lamely, kose,hriadele zostali cierne....
A propo, ked ti zacala blbnut prevodovka, necitil si trochu taky smrad po spalenine oleja?
camry
Príspevky: 604
Dátum registrácie: 27.04.2007 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camry »

Najlepšie ísť do originál MB servisu s tým. Tam vypustia trošku oleja a zistia jeho farbu..z čoho zistia prítomnosť častíc, ktoré vznikajú opotrebením a spálením. Potom to pripoja na ich veľmi kvalitnú diagnózu, ktorá bez otvorenia prevodovky dokáže zistiť v akom stave sú lamely na jednotlivých prevodových stupňoch. Zistí aj stav hydromeniča. Až v prípade, že tie hodnoty sú podozrivé, alebo mimo tolerancie, tak sa pristúpi k otvoreniu prevdovky. Pretože ak je napríklad vadný len hydromenič, tak je zbytočné sa vŕtať v tej prevodovke.
Inak je možné, že dnes auto po odomknutí opäť pár kilometrov pôjde. To zvykne tak robiť pri vychladnutí a taktiež pri odomknutí a zamknutí sa resetujú niektoré údaje automaticky.
77kacenka77
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 21.11.2010 21:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 77kacenka77 »

Páni, robím desať rokov mechanika v Renaulte a trošku tomu rozumiem. Auto má najazdené cca 200.000 km garantovaných, a automat je 5-rýchlostný. Olej a filter a tesnenie + šteker s gumičkou som dal originál MB, aj presné množstvo oleja podľa MB tabuliek. Podľa originál MB diagnostiky to vyzerá na snímač výstupných otáčok. Olej je skontrolovaný, je ho dosť a nie sú v ňom žiadne piliny. Chcel by som ešte poradiť ohľadom výmeny tohto snímača, či treba demontovať prevodovku alebo nie. Podľa toho čo som sa pozeral, tak netreba demontovať.
camry
Príspevky: 604
Dátum registrácie: 27.04.2007 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camry »

na výmenu snímača otáčok stačí dať dolu kryt prevodovky a samozrejme to bude chcieť novú náplň prevodovky. Zo spodu sú ovládacie zariadenia prevodovky...na takej platni...tá sa dá dolu a toto sa vymení...ale pozor...chybu v rozdiele otáčok môže diagnostika písať práve pri zodratom hydrodynamickom meniči. To je jednoducho zapamätaná chyba, ktorá vzniká pri šmýkaní prevodovky. každopádne to bude nejaká banalita tak do 1000 eur. teda pohodka. :)
77kacenka77
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 21.11.2010 21:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 77kacenka77 »

Za 1000 Euro mám komplet druhú prevodovku a nemusím nič riešiť. Uvidím čo bude stáť ten snímač v MB a podľa toho budem riešiť ďalej.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

aha Kačka a vies v akom stave je ta prevodovka za tisic?

co ked sa ti o mesiac rozpadne tak ako tvoja, kupis si dalsiu za dalsi tisic?
camry
Príspevky: 604
Dátum registrácie: 27.04.2007 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camry »

Automata na mercedes jedine generálkovaného...tie prevodovky sú jedny z najkvalitnejších a dajú sa zničiť len nedodržaním servisných odporúčaní a hrubým zaobchádzaním. Nová prevodovka stojí nad 7 tisíc eur. Použité sú častokrát taktiež pred smrťou. Pri oprave človek vie presne čo dal urobiť. Cena 1000 eur je výmena hydromeniča na taký zhruba model E s prácou v autorizovanom servise. Tu na stránke sú však odkazy na české obchody, kde hydromeniče predávajú za cca 11 tisíc Kč. Poprípade aj spomínaný "lubomt" by podľa inzerátov čo tu má mal vedieť zohnať hydromenič za omnoho nižšie ceny. čo sa týka sady lamiel, tak tam je cena okolo 250 eur na jeden prevod...rovnako originál diely myslím.
Jediné slušné obchodovanie so starými prevodovkami majú na tieto autá tuším že v amerike. Donesie sa stará prevodovka a za ľudový poplatok približne 4000 dolárov vydajú človeku rovnaký kus repasovaný z kvalitných dielov, ktorých kvalita zodpovedá originálnemu dielu.
teodor156
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 17.04.2011 13:09
Zdieľať na Facebook

Mercedes C270cdi - automaticka prevodovka

Príspevok od používateľa teodor156 »

aj ja mam problém z automatom menení bol olej a vypisuje teraz chybu čidla v 3 ..a zvykne sa dať akoby do nudzoveho režimu iba v 1 ide 60 km
tomtar01
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 14.05.2015 12:29
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes C270cdi - automaticka prevodovka

Príspevok od používateľa tomtar01 »

@teodor156 ako si vyriesil problem s tym 3 cidlom ?? resp. kde najdem to cidlo ??? potrebujem to vymenit tak isto
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných