Mercedes-Benz E350 - svetlo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

kikacu
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 13.05.2013 15:26
Zdieľať na Facebook

Mercedes-Benz E350 - svetlo

Príspevok od používateľa kikacu »

Ahojte, chcela by som vas tu skusenejsich poprosit o radu. Kupili sme nedavno Mercedes E350 CGI Coupe model C207. Sucastou vybavy su aj bixenonove intelligent light system svetla. Cca mesiac po kupe sme si vsimli, ze ked manualne aktivujem dialkove svetla, na pravom svetle sa neprepne klapka a nezapne sa na nom dialkove svetlo (myslene na strane spolujazdca). Lave funguje spravne. Taktiez na pravom svetle nefunguje prisvetlovanie do zakrut, zatial co do lavej zakruty lavy svetlomet prisviecuje spravne. Z kabiny sme si absenciu dialkoveho svetla praveho svetlometu vobec nikdy nevsimli, nakolko pocitac nevyhadzuje ziadnu chybovu hlasku a v tme sa prepinanie stretavacich/ dialkovych plne automaticky prepina na zaklade udajov zo snimaca/ kamery v spetaku. Navyse svietia v noci naozaj perfektne. Znamy mechanik si vsak vsimol, ze toto prave svetlo je nejake cudne, roztecene a pod. Tak sme objednali original nove bixenonove svetlo so vsetkymi funkciami ako aj ma byt, naklapanie, LED smerovka a pod. Avsak po osadeni a zapojeni dialkove svetlo manualne zapnut stale nejde na pravom svetle a tiez nefunguje prisvetlovanie v zakrute. Slova mechanika su, ze to treba niekde nakodovat. Svetlo sa pri zapnuti ani samo nenakalibruje, zatial co lave ano. Nevedel by mi niekto prosim poradit, co s tym moze byt a ako to pripadne riesit? S oficialnym servisom Mercedes nemam dobre skusenosti... Dakujem velmi za kazdu radu, moc si to vazim. :2f93:
Naposledy upravil/-a kikacu v 22.02.2020 16:57, upravené celkom 2 krát.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Stým kodovanim bude mať mechanik pravdu ,treba mať originál diagnostiku ak nemáš dobrú skúsenosť v BA skús Brno Tisnov nieje to tak ďaleko a tam sú ústretový a hlavne robí tam majiteľ servisu osobne
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Ono tie riadiace jednotky k tym svetlam maju v sebe aj chybovy kod k chybnemu alebo ziadnemu kodovaniu napr. Bolo vymenene svetlo? alebo svetlo aj s riadiacou jednotkou? Stale zalezi od systemu ale tie svetla by mali pracovat na systeme lave svetlo ako master a prave ako slave, cize lave svetlo je riaditel, medzi sebou si posieleju informacie cez CAN 2 /can podvozku/, cez SAM modul vpredu, ktory zase dostava informacie od motoroveho CAN v jednoduchosti a rychlosti povedane, ak je problem na svetle samotna SAM moze obmedzit jeho funkciu, takze ak test tak cele auto vsetky riadiace jednotky, chyby CAN, LIN atd. Samotne testy naklapanie svetiel, volty, teploty, snimace vysok.
ivan-k
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 24.01.2019 21:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivan-k »

''Chcela''...''by som rad vyskusal''...a co keby si sa najskor zaradil kde patris a potom sa pytal. A o.i. na tuhovskej pochodis lepsie ako kdekolvek inde. Je rozdiel zakaznik a zakaznik. Mudrlanti co pridu s problemom a snazia sa presvedcit mechanikov ze to vedia lepsie, tak taky servis sa im aj dopraje. Zavez tam auto a nechaj to na nich. Ten tvoj mechanik je tiez asi rovnaky expert ako ty. Ten pribeh o opiciach a bananoch ti je znamy dufam. Jedno svetlo ovlada druhe, vymienaju si medzi sebou info..ak tam uz bol nejaky garazovy expert, treba to dat do povodneho stavu a zaviezt do MB servisu alebo niekomu kto vie co robi. Ked sa ti nepaci na SK, tak AT alebo HU. Prosim.
crocop
Príspevky: 160
Dátum registrácie: 08.09.2008 14:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa crocop »

skus mercedes na panonskej...ja mam vyborne skusenosti
sjaro
Príspevky: 223
Dátum registrácie: 11.09.2011 11:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sjaro »

Mal som rovnaký problem, ked mi nejaky hlodavec načal dráty k pravemu svetlu.
Komunikacia cez diagnostiku dodnes vykazuje nejaký problem ale svetlo funguje ako ma.
Skontrolujte kabeláž, ked píšete že ste to nedavno kúpili, či ju niekto neopravoval napriklad po buračke.
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

crocop napísal:skus mercedes na panonskej...ja mam vyborne skusenosti
Tým by som sa radšej vyhol... Skontrolovali brzdy, lebo pískali. Vraj sú v poriadku. V inom servise zistili, že platničky boli na vnútornej strane zodraté až po kov. Zisťoval som, prečo si toto na Panónskej nevšimli a dozvedel som sa, že to kontrolovali "metodikou Mercedesu", teda auto na zemi a bez demontáže kolesa.
Na to už hádam ani niet slušných slov.
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Lenze podla metodiky mercedesu sa posudzuje podla hrubky dosticky na vnutornej strane a su presne urcene v milimetroch normy aj podla roznych druhov brzd na type auta takisto aj kotuce maju presne parametre na posudenie co je ok a kedy ide vymena. Keby sa to robilo podla toho, ze kedy uz maju ist nove tak ludia placu, ze sa vymienaju "nove" kotuce :)
kikacu
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 13.05.2013 15:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kikacu »

Pekny vecer, dakujem vsetkym za cenne rady :300f: zvazime s muzom aj autorizovany MB servis :28b7:
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných