Mercedes benz 309D 3,0 diesel problem pri štartovani

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

brany69
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.10.2008 16:38
Zdieľať na Facebook

Mercedes benz 309D 3,0 diesel problem pri štartovani

Príspevok od používateľa brany69 »

Pekny den prajem potreboval by som poradit na Mercedese 309D karavan je to 3,0 hladky diesel rv: 1984. Mam problem pri startovani, ked zhasnem motor a zasa chcem nastartovat niekedy naskoci a niekedy iba toci a musim na druhy alebo treti krat. Po mojom preskumani som zistil ze zhasinacia klapka na cerpadle ktora je ovladana podtlakom z motora ostane po zhasnuti motora zatvorena aj ked idem startovat druhy krat. Cely problem je v tom ze tam ostane podtlak, ktory by sa mal po zapnuti kontroliek vypustit a tym sa klapka otvori. Ale toto sa nedeje, niekedy sa vypusti iba cast niekedy vobec a klapka ostane zavreta alebo iba pootvorena. Tak neviem ci mam vymenit spinaciu skrinku alebo je tam nejaky ventil ktory to vypusta alebo este nieco dalsie. Ak ma niekto skusenost s takymto problemom alebo mi vie poradit budem velmi vdacny. Dakujem
STANLEY64
Príspevky: 225
Dátum registrácie: 16.10.2010 23:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa STANLEY64 »

cauko,moj prvy mb 100 d to mal pokazene,a ,,koumak ,, to poriesil mechanicky lankom. potiahol som lanko,skapal motor,zatlacil som lanko,motor startoval. a ja do teraz neviem,co bola pricina nefunkcnosti,kupil som to tak,a tak aj s tymto systemom motor zdochol. cest jeho nabehanym kilometrom :300f:
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Ak si si isty tym, ze tam ten podtlak drzi, tak najskor asi skontrolovat hadicku, ci neni pricpata, niekde skripnuta a pod. A ano, myslim, ze ide do spinacky (idu tam dve hadicky hnede?, jedna by mala byt vedena od hadice podtlaku posilovaca brzd, druha vedie k cerpadlu, na chcipak). Ved skontrolat ten podtlak neni nic zlozite.
Ale zvlastne, zvacsa "odide" podtlakova banka...
Inak, ak bude chyba v spinacke a nikoho schopneho nepoznas tak skus zavolat 00420 777 126 560 - Ondrej, medvedom sa venuje uz hodne dlho.
Nova spinacka neni az tak extremne drahy kus (cca 30-35 eur?) a mozno sa da zohnat aj ten prepustaci ventilcek do tej spinacky, to ti uz neviem presne poradit (Ondrej bude vediet viac).
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 13 neregistrovaných