Mercedes B 200,diesiel automat 103kw

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

denulik0901
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 18.05.2015 20:36
Zdieľať na Facebook

Mercedes B 200,diesiel automat 103kw

Príspevok od používateľa denulik0901 »

Dobrý večer mam problem mala.som poškodený semering a tiekol olej čiže kontrolka svietila na displeji (NEMOZNO ZMERAT HLADINU OLEJA) sak.samozrejme ked kvapcal ako divý.spravili vymenili co bolo treba aj nový filter olej.a kontrolka stale svieti isla som na počítač nejde vymazať.pri tom olej sem tam kuknem a na skoro maxime.a dnes som sa hrala trosku s počítačom v aute a nasla som druhu kontrolku preklad ( HLADINA MOTOROVEHO OLEJA NIE JE ZAPNUTA). Tak ze mam tam tie to dve uz.viete mi prosím poradiť ako sa toho zbaviť ked to nejde cez počítač vymazať?! Je vadne to cidlo co meria hladinu alebo je aj tala moznost ze ho nezapojili pri oprave.dalujem za každé info :2f93:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

takto od PC tazko poradit kedze moznosti je viac. Vadne cidlo , nezapojene cidlo napriklad ako si spomenula. Ta chyba sa ti ukazovala uz aj pred tou opravou? Lebo auto nema odkial vediet ze je vadny semering a tecie z motora olej takze to vplyv na kontrolku pravdepodobne nemalo
pacok
Príspevky: 319
Dátum registrácie: 21.07.2009 13:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pacok »

Musis sa opytat znalych na Mercedesi ale napr. u VW aut je ak neotvoris a nezavres prednu kapotu stale ostane svietit kontrolka hladiny oleja aj ked oleja je dost a tlak oleja je ok.
astrak
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 31.08.2007 17:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa astrak »

:zga27:
astrak
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 31.08.2007 17:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa astrak »

pacok napísal:Musis sa opytat znalych na Mercedesi ale napr. u VW aut je ak neotvoris a nezavres prednu kapotu stale ostane svietit kontrolka hladiny oleja aj ked oleja je dost a tlak oleja je ok.
To akože vážne? Si si istý?
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Co sa tyka tychto hlasok cidla oleja /hladinoveho cidla/ tak ma hlasky pri kontrole doplnte olej liter, liter a pol, 2 litre, redukujte hladinu oleja, meria sa hladina oleja alebo cakajte ak sa od neho ziada meranie oleja ale motor isiel a treba cakat urcitu dobu od vypnutia motora aby olej klesol /rozne podla teploty motora oleja-vody, porucha cidla na tu upozornuje kedze jeho sucastou je samozrejme aj vystraha o minimalnej hladine oleja takze na jeho zavadu co sa zaroven rovna aj jeho nepripojenie ako jeho zavadu. Mozu byt dve rozne systemy ASSYST a ASSYST PLUS ako softverova sucast ZGW /centralna jednotka/ do urciteho roku vyroby a neskor ASSYST ako sucast KI /palubky/. Je dolezite vediet pri akej prilezitosti sa vyskytol problem s tym, ze tecie to nema nic spolocne. Raz som sa stretol v pripade ASSYST a ASSYST PLUS u W211 s takouto hlaskou o nemoznosti merat hladinu oleja a ked dobre pamatam bol problem zaroven aj s ohlasovanim servisnych intervalov. Vtedy ked dobre pamatam boli nezrovnalosti v servisnej historii v ASSYST softvery akonahle sa dali na poriadok kilometrove nabehy system zacal znova pracovat. Ked pamata nech povie podrobnosti uzivatel @jurajcls na jeho aute sa to vtedy riesilo.
jurajcls
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 31.10.2012 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurajcls »

Ahoj Denulik, ahoj Xentry, v prvom rade sa ospravedlňujem pokiaľ by som písal nejako nezrozumiteľne, došiel som práve z jedného večierka a mám v sebe štvrť fľaše whisky. :zga27: Čo sa Denulik Tvojho problému týka, nenapísala si akou diagnostikou Ti to robili. Podľa hlášok ktoré si napísala to vyzerá, ako keby neboli systémy merania nanovo zapnuté, reštartované. U mňa bol ten problém, že bývalý majiteľ kašľal na servis auta a nielen že nerobil pravidelný servis ako trebalo, ale ani nerobil reset servisného intervalu. Tým pádom sa systém dostal po dlhodej ignorácii hlášok a ďalšieho naratavania servisných intervalov ako keby do štádia hybernacie. Potom to Xentry napojil na diag (Mercedes Xentry diagnostika, žiadna Bosch alebo Delphi), urobil sa reset a systém zase nabehol. Môj názor je, že pokiaľ by bol vadný senzor hladiny oleja, diagnostika by ho našla bez problémov. Skús nájsť niekoho, kto má Xentry a nech to pozrie, neverím že MB servis by takúto chybu neodstránil, zrejme si bola v neautorizovanom servise. Pokiaľ máš systém ASSYST alebo ASSYST PLUS, tam sa univerzálna diagnostika nedostane, treba Xentry.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

denulik tak ako píšu nadomnou treba originál diagnostiku ak ju v tvojom okolí nikto nemá čo typujem na 99% nema tak cupilupi do MB
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Ono interval sa priamo resetuje aj cez palubku netreba k tomu diagnostiku a vsetko funguje ok. Akurat moze byt problem ak su nezrovnalosti v internych datach.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

ChválaBohu za jednoduché autá kde stačí mierka na kontrolu a gola kľúč na výmenu.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

To je síce pravda, ale veľa problémov vznikne práve tým že sa nečítajú alebo ignorujú návody a nepoznajú súvislosti. Mal som dve autá kde bolo meranie oleja elektronicky a bolo to super.A teraz mám také vozítko, kde to neni, a veru mi to chýba.
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných