Mercedes A250e plug-in - skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

kajo873
Dátum registrácie: 22.08.2007 11:15
Zdieľať na Facebook

Mercedes A250e plug-in - skúsenosti

Príspevok od používateľa kajo873 »

Ahojte.
Zvažujem predať moju starú dieselovú audinku a uvažujem nad nejakým menším plug-in hybridom, keďže na moju prevádzku auta mi to príde najzaujímavejšie riešenie.

Máte niekto skúsenosť s A250e ?
Je tam aj možnosť napríklad v zime keď ho mám doma na nabíjačke, že sa mi v určitú dobu predohreje motor?

Ako je to so životnosťou batérie, záruka tam je tuším 6 rokov /100000km, ale čo po záruke. Koľko môže stáť taká výmena? Resp, aká je životnosť takej batérie. Pozerám nejaké 4-ročné jazdenky.

A ten spaľovák je tam spoľahlivý?

Ďakujem
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes A250e plug-in - skúsenosti

Príspevok od používateľa martincichy »

Motor je rovnaký aký nájdeš v nissane alebo renaulte. Je spoľahlivý. Baterky by som sa nebál. Pozri si inzeráty na elektromobily - predávajú sa aj 10 - 12 ročné leafy, ktoré jazdia normálne.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Je to super výhoda, že keď si zaplatíš za Mercedes, dostaneš motor, aký je v Nissane alebo Renaulte. To má teda logiku... Baterky sa neboj, ak máš veľa peňazí.

Kedysi som tiež okrajovo zvažoval BMW 330e, takže som niečo zisťoval. Malo to urobiť len na baterku 20 km, realita podľa testov bola 10 km. Batéria má životnosť 8 rokov. Hovorím si, dobre, po 8 rokoch ju vyhodím a prepojím káble. No trt makový... Batéria je integrovanou súčasťou elektroniky vozidla a nemožno ju odpojiť, ani ničím iným nahradiť, než novou, rovnakou baterkou od výrobcu. Keďže BMW ako jeden z mála výrobcov ceny batérii netají, zistil som, že nová stoji chrumkavých 8 000 eur.

Takže som kúpil 330i. Okrem toho, že je o 200 kíl ľahšia, nemám 1000 eur ročne náklady len na nejakú blbú baterku, lebo toľko je presne strata na jej hodnote. Koľko stojí výmena neviem, ale pri i3 stojí výmena baterečky 1000 eur. Baterka stojí 16 000 (áno, skutočne toľko, šestnásť tisíc eur!!!), ale to je už iný príbeh.
No nekúp to :d :D

PS: Tie dvanásťročné Leafy idú určite ako teplé rožky, ako všetky jazdené električky s baterkou pred smrťou :-)
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

vykopanafosilia napísal: 15.12.2024 10:18 Je to super výhoda, že keď si zaplatíš za Mercedes, dostaneš motor, aký je v Nissane alebo Renaulte. To má teda logiku...
To ma rovnaku logiku ako peugeot motory v bmw :4012:
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

leonNL napísal: 15.12.2024 11:54 To ma rovnaku logiku ako peugeot motory v bmw :4012:
To už ide naprieč celým trhom, to nie je domena aut. Sprostý sedliacky pohlad - nedokážeme zakazníkovi predať poctivý a trvacny produkt vlastného vývoja, tak ideme do kooperácie. Znížime naklady , cena ostava a teda zvýšime zisk. Ak zakazník navyše akceptuje menej trvacny produkt tak sme vyhrali - predáme mu tri x to, čo pred 50 rokmi len raz. Je celkom jedno či sa bavíme o autách alebo pečení chleba. :42f7:
Nie nie sú zlí kapitalisti pretože sa snažia viac zarobiť, to my sme hlúpi, že sme na tento systém pristúpili. :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Presne tak.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

nepristupil na to nikto

je v tom ina vec

nieje z coho vyberat ludia kupia to co je
oco13
Zdieľať na Facebook

Seven : pristúpili sme na to ako spoločnosť, zmenou hodnôt, konzumným spôsobom života, nadradením majetku a hmotných statkov nad city a empatiu. A nie je to režimom, lebo už za komunistov ten čo mal žiguláka sa cítil viac ako embéčkari, lebo už vtedy dovolenka v NDR nebola taká in ako tá v Juhoslavii. Lebo tí lepší nakupovali v Tuzexe a nie v obyčajných obchodoch.
Príčinou je pokrok vedy a techniky , ktorému ludský rozum v globále nestíha a tak si vyberá len hrozienka z torty - aby som sa ja mal dobre na ostatných kašlať. :4012:
Dopadneme ako starovekí Gréci, alebo ako Rímska ríša, či stredovekí feudáli - naša spoločnosť zanikne a nahradí nás iná hlúpejšia, jednoduchšia, ale s deťmi a neviazaná na majetky. Aj tá sa bude nejaký čas vyvíjať a kolobeh sa zopakuje.
oco13
Zdieľať na Facebook

seven549 napísal: 15.12.2024 17:09 nieje z coho vyberat ludia kupia to co je
Správne si to napísal, lenže v minulosti bola spoločnosť lepšia v tom, že sa bez všetkých týchto vecí zaobišla a ludia nekupovali čo bolo, žili tak aby to nepotrebovali. :300f:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Obaja máte čiastočne pravdu - napíšem aj iný pohľad - naša (väčšiny) lajdavosť - aj moja.
Dve inak výborne slúžiace autá mi zožrala hrdza podvozkovej časti... že boli motoricky vynikajúce mi potom bolo na hovno...
Koľko ľudí robí opatrenia aby im autá vydržali dlhšie?
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Niekde vedci zistili.... že ludia pluginy vôbec nevedia používať a mám zrovna v okolí 2 známych kde 1. nenabíja vôbec a čuduje sa že má na 1.4 tsi-e 12l spotrebu, 2. Chodí pomerne len na elektrike, motor ledva natočí motohodiny.
Tak neviem potom, ktorí robí lepšie.
Som na toyota fóre, kde sú väčšinou majitelia 1.8 hbd a tam sa tiež čuduje, že má 12l/100 keď chodí teraz trasy 2.2 km
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 15.12.2024 17:33
Koľko ľudí robí opatrenia aby im autá vydržali dlhšie?
napr ja.udrziavam si auta co najdlhsie.ked nejake kupujem tak s tym ze so mnou musi zit 8 rokov.preto beriem len take z malo km a motormi ktore su najspolahlivejsie.

a potom sa stava aj to,ze si nejake necham podla toho ako su cenovo dostupny darcovia dielov kompletne pojadzne rovnake vybavy auta v celku na spz zo svicarska.ziadne take ze auto stalo rok.to uz je srot.

auto sa rozoberie a diely idu na regal.vsetko aj interier a potrebne casti karoserie sa rozpitvaju do buducna.nic sa nevyhodi len odpitvany polovicny skelet karoserie.na forda z roku 1992 mam diely z 5 aut.nic tam nekupujem len vezmem z regala diel a jazdi to dalej.na bmw z roku 1996 diely z troch aut.

co nemam nejaky plastovy deklik alebo nieco z gumy nejake nepodstatne tesnenie pouzivam skener + 3D tlaciaren Prusa a vyrobim si to.

a kde to skladujem?no tak ako kazdy svicar a uz je to v mode aj v cesku v podzemi vybudovane priestory.

mam v plane si nechat dalsieho forda

mal som favorita comfort line 13 rokov som ho mal.vedel som ho drzat bez korozie.nic nemal hrdzve.ani napravy. predal som ho v 2014 roku 174 000km.ale tak bola to slaba sunka.
oco13
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 15.12.2024 17:33 Koľko ľudí robí opatrenia aby im autá vydržali dlhšie?
Ja som to myslel inak - to zlyhanie je viac generačné. Takže treba sa opýtať kolko z našich rodičov učilo svoje deti ako sa zaobísť bez auta? Kolko z našich rodičov nás učilo že namiesto dovolenky a vyvalovania sa pri mori treba betonovať dvor alebo okopávať kukuricu ??? a ak nás to aj učili - preniesli sme to my na naše deti? Moja generacia musela mať napísané úlohy a upratanú izbu aby sa telka vôbec mohla zapnúť, v spravach nebola žiadna krv žiadne nasilie a po večerníčku sa išlo spať. Mne sa to už na deti takto dôsledne aplikovať nepodarilo.
Už chápete o čom točím. Ak príde pokrok techniky a nové vynálezy neznamená to že ludia na ne majú automaticky nárok. Tam to zaškrípalo a nasmerovalo spoločnosť tam kde sme teraz. Nie všetko je pre všetkých a niektoré vynálezy mali rovno zahodiť.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

po vecernicku spat.to som mal aj ja.kde to po 20.00 nebyt v posteli.to by bola hned drezura.

aj ked som chodil uz na strednu 21.00 a spat cez tyzden.len piatok a sobota bolo do kedy chcem.do 18 rokov som musel pocuvat.a vyskakovat som si mohol az ked som si zarabal svoje peniaze.cize hned vznikla aj povinnost musel som prispievat na domacnost.nie vela ale musel som davat.

chyba bola no mal si to robit inac.ako u mna.u mna to fungovalo takto.mne otec zomrel ked som mal 13 rokov a moja matka mi rovno povedala ja peniaze nemam na vyhadzovanie cize ak nieco chces,zarob si a kup si to.a ak si to znicis.znicis si to za svoje a naucis sa vazit si veci.ja ti nic nedam max stravu a noclach.

---verim tomu ze kebyze som vsetko dostaval zadarmo nevazil by som si nic---.

mal som aj 2 bohatych spoluziakov co ich otcovia sa vozili na S500vkach a mali to doma este horsie.ziadne prazdniny makat makat a makat.a ak nedas maturitu nebudes budes byvat u mna ako povalac.budes makat.a ak sa ti to nepaci robit v mojej firme tak vypadni z domu a chod si kde len chces.

taky tvrdy boli na svojich synov.

obaja spoluziaci vystudovali aj vysoke skoly a perfektne sa na skolach aj naucili anglicky

jeden robi z otcom dodnes vo firme dojednava zakazky z anglicanmi a druhy spoluziak siel este pravnickou cestou do bratislavy.studoval snad do 31 rokov.po skonceni ostal v bratislave ide si svoj zivot z otcom nevychadzal dlho za tu sikanu ale zase otec mu postavil pri bratislave dom a bonus dostal novy ML mercedes.
kajo873
Dátum registrácie: 22.08.2007 11:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kajo873 »

Moonshine napísal: 15.12.2024 18:11 Niekde vedci zistili.... že ludia pluginy vôbec nevedia používať ......
Záleží aké má človek možnosti nabíjania a ako chce ten plug-in používať. Ja mám predstavu denne 30km, v garíži ho viem pripojiť na nabíjanie. Teoreticky viem chodiť len na ele, resp, raz za týždeň 140km, takže tam časť ele časť benzín.

Rozprával som sa s jedným čo im na firmu nakúpili hybridné toyoty coroly a jazdia hlavne dialnice dlhé trasy.. Žerie to jak žiguli..

Spomína sa tu životnosť 8 rokov. WW, Audi má záruku 8 rokov/ 160tis. km.. Neviem teda presne na čo, ale mám dojem na 80% kapacity. Akože podľa dramatického vyjadrenia že po 8 rokoch sa to auto už nedá používať lebo nutne tá baterka bude nefunkčná je podľa môjho názoru blbosť. Bude mať nižšiu kapacitu to určite.

Trochu ma zaskočilo že hybridy od toyoty majú NiMH batérie, myslel som že táto technológia je dávno prekonaná, a hlavnou ich nevýhodou je pamäťový efekt.

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní