Mazda 626 wagon - nefunguju budiky

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mazda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tomm87
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 01.01.2013 20:09
Zdieľať na Facebook

Mazda 626 wagon - nefunguju budiky

Príspevok od používateľa tomm87 »

Mám mazdu 626 wagon diesel, a mám problém s elektronikou. Prestali mi fungovať budíky, ide iba podsvietenie, takisto tachometer prestal počítať km. Nefunguje mi pravá ani ľavá smerovka, iba všetky štyri. Neviete mi poradiť, čo to môže robiť. Všetky poistky som prekontroloval, všetko je OK. Niekde som sa dočítal, že to môže byť prerušený kábel. Pri zapnutí spínacej skrinky je počuť v motori pri alternátori cvakanie, ako keby sa niekde opieral kábel o kostru, len ten kábel nemôžem nájsť. Vedel by mi s tým niekto poradiť.
Ďakujem za rady.
EASY206
Príspevky: 476
Dátum registrácie: 03.04.2011 12:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa EASY206 »

Ked ti auto dobre startuje tak s ukostrenim alternatora nemas vobec nic,tam chybu nehladaj.Kabel (kostra)musi ist od alternatora cize musis hladat(z boku,pod alternatorom),ked najdes,najdes aj miesto kde je alternator ukostreny.Tvoj problem moze spocivat aj v Relé,ci v samotnej kabelazi,cize ked nevies co presne hladas,vyhladaj autoelektrikara ten uz si stym poradi.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Keby sa opieral dakde kábel o kostru tak je to skrat a tým pádom dym a oheň a všelijaké podobné zlé veci ale isto nie žiadne cvakanie. Takže ak nemáš o elektrike šajnu čo asi nemáš podla popisu tak budeš musieť najskorej vyhľadať odporníka. Ak je poistka v poriadku ešte neznamená že nieje problém pod ňou v kontaktoch samotnej poistkovej skrinky, alebo pod veci ako konektory nejaké relátko a tak. A dnes opravovať auto len tak ako volakedy žigula že žiarovková skúšačka je nereálna vec ak človek nemá šajnu čo kade vedie a je zapojené . Aspoň základná schéma aby bola . Inak je to pakáreň.
maximclub
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 30.09.2013 12:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa maximclub »

mam to iste nejdu budiky
Napísať odpoveď

Návrat na "Mazda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní