Mazda 6 GG 2.0D 2004 - ABS

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mazda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mizow
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04.03.2019 10:50
Zdieľať na Facebook

Mazda 6 GG 2.0D 2004 - ABS

Príspevok od používateľa mizow »

Zdravím, mám Mazdu 6 2.0D 2004 GG a svieti ABS. Kúpil som ju už so svietiacim ABS. Diagnostika Delphi tvrdí chyba C1096-motor hydraulického čerpadla ABS rozpojený obvod. Texa nenašla o akú chybu sa jedná. Ide o to že keď chybu zmažem, rozsvieti sa po prvom stlačení brzdového pedálu znovu. Ale minule som si všimol že keď som počas jazdy (50km/h) vypol motor a znovu naštartoval, kontrolka ABS zhasla a už sa ABS nerozsvietilo počas celej jazdy. A však ďalšia jazda po odstavení vozidla sa ABS rozsvieti po prekročení asi 20km/h. Ako je možné že ABS nesvieti keď sa naštartuje počas jazdy? Čo to môže byť za chybu? Bol som s tým aj v servise a hneď chceli meniť čerpadlo ABS.
Prípadne viete niekoho odporučiť čo by sa na to pozrel z okolia ZV, ZH, TR?
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

A funguje reálne alebo nefunguje? A rozpojený obvod ....asi by som pokontroloval v prvom rade poistku a či má napájanie aj z nej lezie von do konektora na ABSku a kabeláž celkovo najprv pri pumpe a potom aj snímače . Možno niekto poradí konkrétnejšie.
mizow
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04.03.2019 10:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mizow »

Nefunguje, kolesá idú do šmyku. Poistky som pozeral, sú v poriadku. Snímače na diagnostike ukazujú všetky pekne rovnakú rýchlosť. Chystám sa pozrieť aj tú kabeláž, keď bude čas len je tam otrasný prístup.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

VABS kocke je jeden klasický elektromotor,tak treba pozrieť či odišiel samotný motor alebo ku nemu nedôjde napätie.ABS si ho každým zapnutím kľúča otestuje,pokial ho nevidí ako funkčné rozsvieti kontrolku.Ak ju nerozsvieti,znamená že self test všetko motor aj čidlá a všetky komponenty našiel v poriadku a teda aktivuje systém.
Ak je to motor,netreba sa s ním párať už od nejakých 10 e.- aj menej sú zohnateľné v polsku celé ABS kocky.Do tohoto ročníka je tam za 25 zl. to je 6,50 e.-
bjbbobek
Príspevky: 653
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Bydlisko: Gbely
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Domnievam sa ze to bude spečený uhlík na motorčeku čerpadla ABS. Zo skúseností uz viem že je jedno v akom aute to je , či BMW ,audi , mazda ...spolocý problém BOSCH
Diagnostika,elektronika,geometria,pneu servis,klimatizácie
mizow
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04.03.2019 10:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mizow »

Skúsim sa na to pozrieť cez víkend. Ale nejde mi do hlavy prečo keď sa ABS načíta počas jazdy napr. keď pri 50km/h vypnem motor a znovu naštartujem tak ABS sa už nerozsvieti a normálne funguje. Čiže systém je funkčný. Po tomto aj keď naštartujem auto keď stojí na mieste, ABS sa nerozsvieti, rozsvieti sa až po prekročení rýchlosti cca 20km/h. No keď sa už rozsvieti, svieti stále až kým nevymažem chybu cez diag. alebo vypnutím a naštartovaním počas jazdy. Nerozumiem tomu. Skúsim to dať na originálnu diagnostiku?
keyness
Príspevky: 686
Dátum registrácie: 23.05.2011 15:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyness »

No ja som mal na inom aute podobny problem abs nesvietilo ale obcas neslo a vtedy za jazdy zasvietilo... v pripade ze svietilo a pocas jazdy pohubu som vypol a so spojkou nastartoval opat vsetko sa javilo ako funkcne aj abs prerusovalo. Nevedeli sme na to prist nakoniec jedno cislo na kolese nebolo uplne ok ale diagnostiku abs zvladlo...
Napísať odpoveď

Návrat na "Mazda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných