Mazda 5 ročník 2011 porucha prevodovky

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mazda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

lt.laci
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 01.07.2012 19:54
Zdieľať na Facebook

Mazda 5 ročník 2011 porucha prevodovky

Príspevok od používateľa lt.laci »

Potrebujem radu, Mazda 5 model CW s motorom 1.6 diesel 85 kw ktorý sa dával aj do PSA/Ford mám problém s radením prevodových stupňov aj s ich vyradením, hlavne 1-4 niekedy idú zaradiť pekne a niekedy je veľký problém vyradiť napríklad z 1 do 2, alebo zo 4 do 3 atd. 5 a 6 ide pekne bez problémov. Keď nejde preradiť tak pomáha medziplyn. Keď je zaradený napríklad 2 alebo 3 prevodový stupeň tak pri pridaní plynu alebo jeho ubratí je vidieť markantný pohyb radiacej páky, taký až kopanec do dlane, robí to aj na iných prevodových stupňoch ale nie až toľko. Tiež je počuť hučanie, ktoré pri zošliapnutí spojky zmizne a pri lepšom počúvaní je počuť z prevodovky určité klepanie. Olej v prevodovke je, kontroloval som ho osobne, akurát že sa mi zdal veľmi čierny s takým sivým povlakom na vrchu, neviem či to tak má byť. Spojka aj dvojhmota sa mi zdajú byť v poriadku, spojka síce zaberá už trošku vyššie ale rýchlosti nejdú cez zuby ani nešmýka. Žiadne trhavé rozjazdy, alebo veľké vybrácie pri zábere, detto štart a zhasnutie motora. Potreboval by som poradiť či zamerať svoju pozornosť priamo na prevodovku alebo môže byť problém aj niekde inde, spojka, dvojhmota, lanovody, atd. Mal som už niekoľko áut a pokazenú prevodovku som ešte neriešil ani nikto z mojich známych preto mi príde tak laicky trošku nepravdepodobné že by bola pokazená. Auto má originál 185tis km. Označenie prevodovky je AV6R-7F096-GE Poraďte, veľmi pekne ďakujem.
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Píšeš že pokazenú prevodovku si ešte neriešil, ale v r.2015 si sa tu pýtal že čo máš robiť s hučiacou prevodovkou na fabii. Potom si ale už nenapísal že čo to bolo, ak si to riešil.
Tak hučanie ani klepanie z prevodovky, v kombinácii s hnusným olejom v prevodovke nie je to najlepšie na svete. Nepíšeš že či si ten starý olej vymenil, alebo len skontroloval jeho stav.
Tiež by nebolo od veci vedieť, že či najazdila tých 185 tis.km u teba, alebo s ňou jazdil niekto iný a ten jej možno dával viacej zabrať.
Myslím že popísané chovanie svedčí na nedostatočnú funkciu synchrónov, ani nemusia byť nadmerne opotrebované, ale možno je v ložiskách zvýšená vôľa a to spôsobuje ten efekt.
Môže byť samozrejme aj zlé nastavenia radiaceho mechanizmu (lanovody), prípadne aj nedostatočné vypínanie spojky, ale keď píšeš to o hlučnosti prevodovky, pohybe radiacej páky a o stave oleja, tak nemyslím že by to spôsobovali.
12771
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 21.02.2009 23:38
Zdieľať na Facebook

Oprava prevodovky mazda.

Príspevok od používateľa 12771 »

Zdravím. Prevodovky opravujem. Pre podrobnejsie info ma kontaktuje na č. 0905982875. Môžete volať aj cez vykendy. Ďakujem
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Ja ti neodpoviem na otazku, lebo nie som odbornik a neviem, tiez sa priklanam k prevodovke.

Ale moja rada znie: ked pises text ako jeden jednoliaty blok a este tu hlavnu otazku co sa chces spytat nedas s otaznikom, tak je tazke si zapamatat, co si sa to vlastne pytal po docitani tvojhi textu.

btw tu toho asi moc nevyriesis, spravna otazka by mala byt: Neviete o nejakej dobrej dielni na prevodovky v blizkosti mojho okolia?
Ja si fakt neviem predstavit, co ine tu naspekulujes.
bjbbobek
Príspevky: 653
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Bydlisko: Gbely
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Som elektrikar no z popisu by som nevylúčil ani moznost utrhnutých silentblokov jak na motore a tak aj na prevodovke. Ked sa utrhne moze sa motor zvesit a tym aj tahat tiahla. Toto len ozaj hadam.
Diagnostika,elektronika,geometria,pneu servis,klimatizácie
12771
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 21.02.2009 23:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 12771 »

To by mu nešli zaradiť všetky rýchlosti
Napísať odpoveď

Návrat na "Mazda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných