Lexus GS 300 r.v. 2006 - kupa

Diskusia ohľadne vozidiel značky Toyota

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rado.br
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 08.05.2010 13:20
Zdieľať na Facebook

Lexus GS 300 r.v. 2006 - kupa

Príspevok od používateľa rado.br »

Caute ma tu niekto GS 300 S19? Vyrabanu od 2005? Chcel by som kupit 2006 ma najazdenych cca 280 000. Je to vela na toto auto?
Dakujem
carlosMT
Príspevky: 97
Dátum registrácie: 23.09.2007 15:27
Bydlisko: MT
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa carlosMT »

Nie bude mať oveľa viac :3020:
rado.br
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 08.05.2010 13:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rado.br »

Km su realne overoval som si to.
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

nebal by som sa toho. V tom case bol interval olejovy 15tkm, ide o raritne vozdidlo, urcite to nehonil bezny obchodak, dalej velky objem..
Myslim, ze by malo fungovat.
Problem bude, ked sa nieco dokafre - potom horko zaplaces.
Alebo, ked to niekde oskres.
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

To auto sa mi vždy páčilo, km by som sa nebál, horšie je to s tým servisom, všade na to budú pozerať jak tela na nové vráta

Vhodné hlavne pre človeka čo si vie veci robiť sám, respektíve má servisáka čo sa nepociká ked mu na servis príde niečo iné ako Fabia I. Navyše platí že diely si človek bude musieť často zhánať sám, lebo čo neponúka katálog v bežných autodieloch to je pre nich nezohnatelné (nechce sa im), vela krát sa bude musieť človek obrátiť na PL, kde nie je problém skoro nič (od použitého - plecharina, svetlá... Až po nové, tlmiče, ložiská a iné ND)
rado.br
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 08.05.2010 13:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rado.br »

Mam znameho co ma servis specializovany na japonske auta dokonca robi autorizovany servis pre toyotu. A suciastky vozim aj ja z PL v tomto nemam problem :)
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

Okrem zakladnych veci na Lexus nepotrebuje vobec nic na opravovanie. Pisu tu vsetci co maju doma Das auto ?
v Dubaji jazdia taxi same Camry 2.4i a semtam Lexus, ked som kukal na tachometre tak mali 750.000km a ked som sa pytal co sa kazi tak povedal ze nic len normalny servis ... A ze ked dosiahnu milion km, tak ich predavaju do Afriky - tak som len poznamenal, ze tam najazdia dalsi milion :-)
Rec je samozrejme o autach s automatom, tam nikto nebude spojkovat a kvaltovat. A kedze benzin tam nie je polozka, tak tym autam celkom nakladaju do otacok a to 70% jazdia stale v meste kde automat nerobi nic len nonstop preraduje... Samozrejme ze auto nastartuju a vypnu snad az ked treba menit olej lebo im je tam teplo a klima ide nonstop. Takze aspon starter nenicia :-)
elauato
Príspevky: 254
Dátum registrácie: 26.09.2013 13:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elauato »

ak má serióznu históriu, tak by som sa toho nebál.
Reči o drahom servise netreba počúvať, mám piaty lexus a drahý servis, ako človek počúva na fórach, sa nekonal ani raz.
Podstatne drahší servis som zažil u audi, bmw či mb. A to aj čo sa týka predpísanej údržby, kde je lexus cenovo na úrovni oplu insignia.
Jednu vec ale trafil lubos zimovcak presne, už to nepredáš. Ak si zmierený s týmto, tak je všetko ok a môžeš veselo jazdiť.
Inak okrem poľska je resp. bola dobrým zdrojom náhradných dielov aj ukrajina, originál nových, nie použitých. Brali to vtedy z ruska od ofiko lexus.
Na druhej strane ako som písal vyššie, na staršie modely nie sú drahé náhradné diely už ani u nás.
Matulkoo
Príspevky: 201
Dátum registrácie: 27.02.2012 12:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Matulkoo »

Co to tu riesite? Ja jazdim Audi A3 8P s 1,6 MPI, ktory patri k priemerne resp. podpriemerne spolahlivym motorom. Aktualne mam na nej nieco vyse 390 000 tisic km. A hadaj co som okrem bezneho servisu na aute robil...? Nic. Olej, filtre, sviecky, brzdy a to dookola. Teda, vaznejsia bola len vymena prevodovky byvalym majitelom. Auto nema ani vysoku spotrebu oleja. Ak tento moj "vysavac" natoci taketo kilometre, tak preco by atmosfericky sestvalcovy Lexus mal mat nejake problemy? Vsetci po usadnuti do mojho auta nechapu, pretocia ocami, pretoze interier vyzera ako v aute so slovenskymi 150 tis., chcel som ju aj vymenit, ale sam seba som sa opytal na co? A komu to predam, kedze ludia sa pri kupe riadia udajom na budiku, nie skutocnym stavom auta.
autokomplet
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

nesuhlasim ze bude problem s predajom, nesuhlasim ze bude pod cenu a pod.
suhlasim ze to nemusi byt rychle ako ked mas Octaviu TDi alebo Passat, Fabiu ci Golf, ale ze je nezaujem o tie auta sa neda vobec povedat - niekedy si treba pockat.
Trend vyroby novych aut je taky, ze ked si o par rokov polozis otazku za co novsie to mas vymenit, tak si po precitani info o kvalite aut povies ze ho dojazdis a to moze znamenat aj viac ako 10 rokov. A ked bude mat auto 20 rokov tak myslim ze bude jedno za kolko to predas, ci darujes. Co usetris na servise sa ti nasobne vrati a nebudes riesit za kolko predam...
Tieto auta by si nemali kupovat ludia co menia auto kazdu chvilu - predaj moze chvilu dlhsie trvat a asi by som take auto supol na predaj aj na CZ a PL a v tom momente rychlost predaja bude si myslim rychlejsia ako si ktokolvek mysli...
V zahranici nie su ludia povercivy na drahy servis a ine hluposti.
K porovnaniu s BMW ci Mercedes by som asi nesiel uz len koli ich nepodarenym automatom + inym veciam (podvozok atd.)
Emilco
Príspevky: 16
Dátum registrácie: 14.05.2006 19:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Emilco »

Mal som Lexus GS300, r.v. 2007, novy v SR (Lexus BA). Kupil som od prveho majitela so 76.tis. Km v roku 2010. V roku 2015 som ho so 160 tis. Km posunul vlastnemu otcovi. Do dnes bolo pokazene ... Nic. Ale nemyslim take nic, ako u nemeckych znaciek, kde ked sa porafa nejaka drobnost, majitel povie ze nic tomu nikdy nebolo (pozdravujem svokra; ked v jeho MB odpadne spatne zrkadlo za jazdy, po 5.000 km odide lozisko, v 30.000 km odide kompresor vzduch. podvozku a uvolni sa lanko rucnej brzdy, znamena to ze jeho autu nikdy nic nebolo, len tankuje naftu). Tento lexus na rozdiel od svokrovho MB sice nevystacil len s benzinom, bolo treba aj olej, sviecky, brzdy, prevadzkove kvapaliny, ale inak ozaj nic. Neviem sice ako bude vyzerat pri 300. Tis. Ale nepredpokladam ze ovela horsie. Na tom mojom starom gs dodnes nie je vidiet ziadne opotrebenie, ani sa netvari ze by nieco nadstandardne chcel.
Ja na tvojom mieste by som do toho isiel. Ziskas ozaj luxusne auto, paradne a tichucke zvezenie (ten komfort sa neda s nicim porovnat- len lexusaci vedia o com pisem) so silnym motorom s prijatelnou spotrebou. Realne bral tak 9 litrov pri dialnicnych 150, a cca 9,5 pri 160. Ja som na nom chodil hlavne dialnice, takze mimomestsku spotrebu neviem posudit, ale odhadujem ze to pri rozvaznej a plynulej jazde bude do 8,5. Ked som to porovnaval s REALNOU spotrebou podobne vykonnych dieselov tej istej kategorie a doby (bmw 530d, audi a6 3,0 tdi) tak na mojich trasach a pri mojich rychlostiach bol ten lexus dokonca uspornejsi. A to je fakt.
Navyse mas jeden bonus: lexus gs 300 je benzin s retazou = ziadne turbo, vstrekovacie rampy, egr ventil, fap filter, klasicke rozvody = ziadne vydavky, ktore by si u dieselu tohto veku a kilometrov uz mal, alebo by prinajmensom hrozili.
Za mna - ak si sa zviezol, vyhovoval ti a je v dobrom realnom stave, BER!
Emilco
Príspevky: 16
Dátum registrácie: 14.05.2006 19:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Emilco »

Inak videl som, ze uz si spravil na to auto aj ponuku, takze si na dobrej ceste. Myslim, ze za tie peniaze kupis veeelmi dobre. Ved si len vsimni, ako po 285.000 km vyzera sedacka sofera - opotrebenie skoro ziadne! Presne takato kvalitka spracovania to je. Ked porovnas nemcov rovnakej kategorie s podobnymi kilometrami tak vo vacsine pripadov to bude o dost horsie.
elauato
Príspevky: 254
Dátum registrácie: 26.09.2013 13:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elauato »

osobne mám k lexus koži pár výhrad, podľa mňa dávajú na kraje sedačiek zbytočne jemnú kožu, ktorá sa potom nastupovaním - vystupovaním ohýba a vznikajú neestetické "vrásky". Na mojom sa objavili relatívne skoro, napriek tomu, že kožu pravidelne ošetrujem profi krémikmi;-)
elauato
Príspevky: 254
Dátum registrácie: 26.09.2013 13:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elauato »

IS v strednej triede zvalcuje tichom konkurenciu aj pri 150 km/h s prstom v nose.;-)
Tichu jazdu lexus vie, za cenu vyssej hmotnosti.
ali76
Príspevky: 90
Dátum registrácie: 08.11.2008 21:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ali76 »

to rado.br
Mna by len zaujimalo ,preco si si vybral prave gs300 ked je tam v ponuke GS 450h za tu istu cenu ,rovnaky rocnik.dik

Návrat na "Toyota fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní