Letne pneumatiky Continental vs Goodyear

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

Jaromir P
Dátum registrácie: 12.03.2026 14:29
Zdieľať na Facebook

Letne pneumatiky Continental vs Goodyear

Príspevok od používateľa Jaromir P »

Planujem kupovat nove letne pneumatiky a podla aktualnych testov vyhravaju Continental PremiumContact7, Pirelli C3, GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2. Ja sa rozhodujem medzi Conti a Goodyear. Conti vyhrava aj v brzdeni na sucho/mokro ale s opotrebovanim je na tom horsie a goodyear ma v tom jasne navrch a tiez nie je zle v jazdnych vlastnostiach. Ktore by ste odporucili, alebo mate skusenost?
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Letne pneumatiky Continental vs Goodyear

Príspevok od používateľa martincichy »

Su to Tvoje peniaze. Ty sa musis rozhodnut, ci je prednejsia bezpecnost alebo penazenka. Eto vsjo.
tajad42666
Dátum registrácie: 27.10.2025 08:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tajad42666 »

cenovo su na tom rovnako, nie je tam rozdiel
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Este daj na ake auto.
tajad42666
Zdieľať na Facebook

auto je honda civic tourer
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Voľakedy by som Ti odporučil Michelinky :4012: .
Continental sú perfektné na vode, na suchu Michelin sú, či boli top.
Goodyear je taký slušný priemer, naposledy som mal od nich tzv " žabky", na vode boli šialene, bohužiaľ, na suchu tiež, len z opačnej strany...

Až nejazdis bokom a nepotrebujes zadné vnútorné koleso dvíhať v zákrute do vzduchu, neurobíš chybu s ničím.
A keď dodržiavas vyhlášku, prakticky odídeš na všetkom...
Až Ti ide { spotrebu, Michelin dokáže reálne ušetriť okolo 0,3-0,5 l na 100 km, do toho, výdrž majú o niečo lepšiu, aj 30-40.000 km, Continental som občas zošľahal za 25-30 a menej kk km. Záleží samozrejme od rozmerov, čím užšie, menší priemer, tým lepšia km výdrž
Najfanovejsie boli, až sa dobre pamätám, Pirelli, tie už asi iba pri pohľade na asfalt strácali dezén, na oplátku, keď sa zohriali, držali neskutočne.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Záleží samozrejme od rozmerov, čím užšie, menší priemer, tým lepšia km výdrž
na tom niečo bude lebo mne 165/70 R13 vydržáa tak 80t km najmenej , to skôr už nevydrží auto. A ruské diagonalky na Moskviči vydržali 40 rokov. :40bd: :40bd:
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Mne sa niekedy pred 30 rokmi " zapiekli " Matadorky, alebo ako to mam nazvat, stvrdli, neskutocne sa smykali na vode, na suchu, ale urobili cca 100.000 km, mozno aj viac , pricom som ich nevyhodil kvoli hlbke dezenu, ale strachu... :d :D

Dnes by som ich uz nevyhodil, ale pekne dojazdil, mozno by vydrzali dodnes....
tajad42666
Zdieľať na Facebook

o spotrebu mi nejde. co sa tyka tej vydrze, tak tie continentali, tie su uvadzane cca 44tis km, a goodyeari 58tis. rocne najazdim tak do 15tis km. na letnych mozno tych 8-9tis, cize tych 5 sezon by conti mohli dat.
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Tak nepíšeš aký dezén a rozmer plánuješ, aj Conti aj Goodyear vyrábajú viacej modelov, tie môžu mať rozdielne vlastnosti ešte aj podľa rozmeru, aj keď sú jednej značky a ešte do toho vstupuje aj miesto výroby.
Určite napr. Michelin vyrobené v Číne, Indii sú iné ako tie vyrobené v Nemecku a Francii. Naviac konkrétne Michelin nedávno zatvoril dva závody vo Francii a 3 v Nemecku, lebo vraj v Ázii to je lacnejšie. Máme sa na čo tešiť.

Ja som naposledy mal letné Goodyear Efficient Grip Performance, rozmer 205/60 R16, jazdné vlastnosti aj brzdenie boli myslím výborné, zaujímavé že ako nové mali dezén len cca 6,7 mm, teraz keď som ich po 33 tis. km vyzul, majú ešte asi 4,5 až 4,7 mm, takže áno, moc sa nederú. Vymenil som ich z toho dôvodu že po cca 12 tis.km sa u nich zvýšila hlučnosť, keď dovtedy boli úplne tiché.
Nahradil som ich teraz Hankook Ventus Prime 3, tie som kúpil takmer zadarmo mierne jazdené, ale zdá sa mi že som šliapol vedľa, celkom tiché teda nie sú, aj keď brzdia dobre, aj držia stopu a majú aj malý valivý odpor. Pre mňa sú ale hlučnosť a brzdenie na vode prioritné
Pred pár rokmi som mal Conti PremiumContact 2, tie boli fakt výborné, tiché, dobre držali aj brzdili, ale syn mi dve z nich prerazil o obrubník, tak som prešiel na tie Goodyear.

Sám mám teraz dilemu, či si nechám tie Hankooky, alebo skúsim Michelin, že vraj PRIMACY 4 sú tiché, no a u micheliniek predpokladám že ostatné vlastnosti budú bezproblémové. Zimné mám Michelin Alpin 6 a sú fakt dobré.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

Jaromir P napísal: 12.03.2026 14:32 Conti vyhrava aj v brzdeni na sucho/mokro ale s opotrebovanim je na tom horsie a goodyear ma v tom jasne navrch a tiez nie je zle v jazdnych vlastnostiach. Ktore by ste odporucili, alebo mate skusenost?
ja to beriem u letnych pneu tak ze co sa skor opotrebuvava bude dobre drzat na vode a aj za sucha.

posledne roky vyberam uz len pneu dunlop a podla pismen pneu musia mat A A.su drahsie ako dunlop kde su pismena napr B D.hluk neriesim auta su dobre odhlucnene a opotrebenie neriesim pretoze tie pneu proste funguju dobre.vydrzia mi bezne tak cca 50 000-60 000km.

ale davam to len na auta ktorymi jazdim dialnice rakusko nemecko svicarsko.

ked som jazdil matadorkami barumkami bridgestone a par dalsich znaciek tie fungovali tak ze prve dve sezony parada tretia sezona smrt za dazda.michelin bol dobry sport pilot 2 ale akosi sa tam zmenila kvalita. skusal som aj michelin pilot sport 3 + 4 a nic to nedalo bieda hamba vsade kde to slo som chytal aquaplning.pilot 5 som neskusal pretoze som presiel na dunlop sport.tie idu ako maju nemecko za dazda 170-200km/h bez problemu.samozrejme len na usekoch kde nieje znizena rychlost.ak je znizena je to automaticky zly povrch nepomozu ziadne pneumatiky.

mestske auto ma pneu cinske wanli uz teraz pojdu poslendu sezonu 10 rokov maju tie pneu.dezen 3mm a zacinaju mat praskliny.auto bolo dva roky v chorvatsku v rokoch 2023-2024.uzivalo sa tam.tam aj parkovalo v garazi.ked tam prsalo a jazdil som po ich dialniciach sedeli za dazda prekvapivo dobre pri 140tke,na aute seat ibiza.aj som zabudol ze to auto ma obute cinske pneumatiky siel som a nemozem nadavat.ani raz nebol aquaplaning.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

"co sa skor opotrebuvava bude dobre drzat na vode a aj za sucha" - spravidla veľká pravda a naopak - čo má vysoký kilometrový prebeh najmä za dažďa moc nedrží.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

bridgestone potenza adrenalin na rozmere 225/40R18 dali 100 000km.za dazda uz po roku cista smrt,mali aj tvrde boky trebalo mi to casto vyvazovat cca 5000km a znova vyvazit.a ak auto stalo dlho tiez problemy z vibraciami.trebalo auto prebehnut vyvazit kolesa a potom to slo tych 5000km v pohode.

ale zivotnost bola u mna rekordna lol
tajad42666
Zdieľať na Facebook

nakoniec som objednal Continentali, tak som zvedavy, ale tych 5 sezon verim, ze daju
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to su dobre pneumatiky.dava sa to na vela novych aut.

ja musim pozriet letne dunlop 235/40R19 snad to nebude 700 euro za letne 4ks

dalsie kolesa su v haji 225/40R18 tam tiez treba dunlop.

a zimne mi treba na tri auta 215/60R16 205/55R16 195/60R14.znacky pneu neriesim okrem {matador barum} a vyberam podla dezenu a typu.

nie zeby nebolo na banany ale tento rok sa toho nazbieralo dost.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní