Leasing
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
j.hudec94
- Dátum registrácie: 14.10.2025 11:28 Zdieľať na Facebook
Leasing
Dobrý deň. Chcel by som sa informovať, ako postupovať pri zmene užívateľa pri leasingu (ak s tým má niekto skúsenosti)
Švagor zobral na leasing auto. Žiaľ pred časom umrel. Sestra auto nevládze splácať ani ho nepotrebuje. Chcem pokračovať v leasingu. Ako postupovať pri takomto probléme, aby som si aj poistky aj ostatné prispôsobil sebe? Sestre v škodovke nechcú povedať nič konkrétne. Ďakujem
Švagor zobral na leasing auto. Žiaľ pred časom umrel. Sestra auto nevládze splácať ani ho nepotrebuje. Chcem pokračovať v leasingu. Ako postupovať pri takomto probléme, aby som si aj poistky aj ostatné prispôsobil sebe? Sestre v škodovke nechcú povedať nič konkrétne. Ďakujem
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Leasing
Čo s tým má škodovka?! Majiteľom auta je lízingovka, treba sa rozprávať s ňou!
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
cicmanec942
asi má škodovku.
normálne to prepíš na seba .Ono autosalón (predajca) nemá s tým nič .Auto patrí lízingovke musíte jednať s nimi
Keby mal auto na úver ,tak tam by mala byť poistka v prípade choroby alebo smrti.
asi má škodovku.
normálne to prepíš na seba .Ono autosalón (predajca) nemá s tým nič .Auto patrí lízingovke musíte jednať s nimi
Keby mal auto na úver ,tak tam by mala byť poistka v prípade choroby alebo smrti.
-
cicmanec942
To mi došlo, že má asi škodovku, stále mi ale nie je jasné prečo sa na čokoľvek súvisiace s lízingom pýtali tam. Škodovka predala auto lízingovke, lízingovka je majiteľ, lízingovka ho niekomu prenajala. Čokoľvek okolo toho nájmu treba riešiť s lízingovkou. Do škodovky tak na servis a nie sa pýtať ako mám previesť nájom na auto patriace niekomu úplne inému ako je škodovka! 
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Ak má Škofin tak je to v jednej búde , len u iného uradníka.
-
cicmanec942
Ty vole, ŠkoFIN, ty v ktorom roku žiješ?! 
-
oco13
Nerozumiem - Škofin je lizingovka patriaca priamo výrobcovi 
https://www.kontakttelefon.cz/kontakt/s ... -infolinka
https://www.kontakttelefon.cz/kontakt/s ... -infolinka
-
cicmanec942
A funguje na Slovensku?
-
oco13
To fakt netuším, ja to poznám len z reklám. Človek čo kupuje autá 300 - 500 eur tak naozaj leasingovku nepotrebuje. Ale reklamy vyskakujú aj tým čo peniaze nemajú.
Cico a tiež len podla sedliackeho rozumu , ak sme v EU a obchod je bez hraníc, tak ti španielska leasingovka môže financovať maďarský produkt používaný na slovensku - či?????
-
j.hudec94
- Dátum registrácie: 14.10.2025 11:28 Zdieľať na Facebook
Ono je to trochu komplikované. Sestra nemá prístup k informáciam ohľadne auta, a leasingovka nej nechce dať informácie, nakoľko boli už rozvedený. Auto prevzalo porsche. Ja som v zahraničí, takže už vôbec nemám poriadne kontakty. Pýtam sa preto, či sa to oplatí ísť do toho, keďže je to na dlhšie lakte. (Poistka, splátka za auto) Leasingovka teraz zvýšila poistku na ročnú 198€
-
samaelz
- Dátum registrácie: 06.01.2009 11:46 Zdieľať na Facebook
Podstatne je zistiť či sa jednalo o leasing alebo autoúver (na koho bola faktura pri kupe automobilu). Taktiež či financovanie bolo na občana alebo jeho firmu , živnosť. Takúto vec môže riešiť iba dedič resp. ustanovený správca ak sa jednalo o financovanie na firmu (jednoosobova s.r.o.)
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Ak uz boli rozvedeni nic s autom nema spolocne a ona ti ho nedokaze ani dat a ani darovat sni predat. To auto, resp ten zavazok musel niekto zdedit. Ona to ocividne nebola, tak netusim preco plati za cudzie auto.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"Sestra nemá prístup k informáciam ohľadne auta, a leasingovka nej nechce dať informácie, nakoľko boli už rozvedený. Auto prevzalo porsche"
Toto úplne odporuje tvojej prvej otázke/informácii
Toto úplne odporuje tvojej prvej otázke/informácii
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Jednoznacne je tam zaujem ojebat sestru, resp mrtveho.
Auto uz ma mozno kupca.
Ingo posunul zamestnanec leasingovky.
Treba jednat s co najvyssimi, idealne s konatelom.
Napisat mu mail, zavolat , vysvetlit.
Drzim palce.
Auto uz ma mozno kupca.
Ingo posunul zamestnanec leasingovky.
Treba jednat s co najvyssimi, idealne s konatelom.
Napisat mu mail, zavolat , vysvetlit.
Drzim palce.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Este raz. Boli rozvedeni! Cuzi ludia!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní