Land Rover Discovery 3 TDV6

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

michalqo
Príspevky: 54
Dátum registrácie: 13.12.2013 18:23
Zdieľať na Facebook

Land Rover Discovery 3 TDV6

Príspevok od používateľa michalqo »

Zdravím vás čo hovoríte na toto autíčko? Rád si vypočujem každý názor.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Po kúpe vymeniť prednú aj zadnú reťaz a máš skvelé auto. Na to potrebuješ buď mechanika s malými rukami a schopnosťou vyrobiť si špeciálny kľúč, alebo dať dolu karosériu ;-)
Takto sa menia rozvody na LR ;-) Na prvý pohľad nezmysel no reálne je to možno lepšie ako rozmontovať celý predok auta. Takto je prístupné úplne všetko ;-)
http://www.landroverforum.cz/forum/down ... &mode=view
jergusd
Príspevky: 959
Dátum registrácie: 30.06.2012 18:16
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusd »

dobrý výber, aj napriek registračnej dani by som kúpu zvažoval skôr zo západu ako dovoz... čím lepší technický stav, tým menšia pravdepodobnosť, že si raz budeš kôli tomu povozu trhať vlasy... má to svoje muchy ale vždy lepšie ako nejaký pseudo SUV/Offroad, ktorý tu často ľudia vychvaľujú do neba ... ja som mal len Range Rover L322, no už teraz viem, že sa k tejto značke ešte vrátim ... ono je to aj o tom pocite pohodlia, bezpečia a radosti z jazdy :3906:
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

na anglicana zabudni.tie auta{nielen land,range rovery} sa stale sypali mechanicky a ak to aj niekto dokazal drzat pri zivote a solil do toho tak sa rozkvitli a rozpadli.su to dobre auta pre domacich majstrov ktory si dokazu opravovat tie vykopavky sami inac pre bezneho uzivatela to je katastrofa.ani motorynemaju vsetky svoje.su to skladacky co trh dal.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

bóóže, to sú zasa drísty. Seven, Ty máš od boha dar, prešvihnúť šancu mlčať
plk21
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 02.07.2010 20:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa plk21 »

Pridám moju skúsenosť. Kedže žijem takmer 4 roky v UK a pracujem pre jedného majiteľa, ktorý má Land Rover Discovery 4 TDV6 rok výroby 2010 a má ho samozrejme od novoty pred pol rokom sa mu komplet pokazil celý motor, najazdené cca 40 000mil čiže zhruba 64 000km. Odtiahli a vymenili celý motor na náklady Land Roveru, ktorý si priznal chybu od výroby, inak by ho výmena stála 12 000 libier zhruba 15 tis eur.
Nieže by som ťa odhováral od LR, sám by som si želal LR Defender 90.

Želám šťastný výber
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

Acon zadavatel chcel pocut kazdy nazor.bohuzial je to tak.ziadne anglicke auto nebolo stavane na dlhu davku km.mechanicky to nikdy nedotiahli ani na 100 000km bez mechanickej poruchy motora.preto zacali skupovat motory od inych automobiliek aby aspon trocha ziskali meno.to iste aj svedsky saab.mali len jeden jediny kus ktory dozil 300 000km bez poruchy mechanickej aj to zaciatkom 90 rokov.a bol to dokonca turbo benzin kde aj to turbo dozilo z motorom pokial majitel bol ochotny menit olej po 6000km.inac sa to zosypalo velmi skoro.inac saab je hodnoteny v europe ako totalne blato.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Lubo, koľko si odjazdil v teréne? ;-) A ktorý japonec b ymal byť lepší? Lebo Pajero a Nissan boli dobré ešte tak v 90 rokoch a jediná voľba je LC. Takže: https://www.youtube.com/watch?v=V05uNdqXqqU
A z luxusních SUV/OFF je Disco stále jeden z nejlepších pracantov v ťažkom teréne. Ja sám som to auto mnohokrát zažil v terénoch kde sa navijakovalo a Disco bola vždy posledná, ktorá potrebovala navijak.

seven seven. V klube máme mnohých majiteľov D3 s km nájazdom daleko cez 200 000 a nie na nákupy do Tesca. Mnohé obehli svet, terény Islandu, Ukrajiny, Afriaka... Jediný charakteristický problém má motor 2,7 V6 a ten nie je LR ale PSA a ten istý máš v Peugeotoch, Citroenoch, Fordoch... a sypali sa motory prvej série (už neviem do kterého roku) A celý problém spočíva v odfláknutom servise. Lebo to má 2 olej čerpadlá z toho jedno je vzadu.... a bla bla, nemá cenu Ti to vysvetlovať.
kapeda
Príspevky: 1036
Dátum registrácie: 28.12.2006 13:29
Bydlisko: BA
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kapeda »

seven, su to skladacky co trh dal- ktore auto je "cistokrvne"?....celkom ma pobavil aj nazor, ze disco je vhodne akurat tak na cestu do Tesca... to moze povedat, len niekto co v tom nesedel a nejazdil... mam disco4 a par krat som mu dal zabrat aj mimo cesty a skusenosti len dobre... podvozok na tom aute je uplne top, je to na vankusoch, co je svojim sposobom macka vo vreci, ked to kupis, nikdy nevies kolko vydrzia... ale to je dan za pohodlie... motor je ford, zatial slape, ako ma, i ked vacsi vykon by to znieslo...
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Vankúše sú spotrebný materiál. No vydržia cez 10r. Elektronika u D3 nebola poruchovejšia jako u iných áut porovnatelnej triedy, dokonca do neba vychvalovaný MB je na tom horšie.
Najhoršie, resp. najporuchovejšie modeli LR boli postavené práve za vlastníctva BMW. Chválabohu im nevyšiel zámer pochovať konkurenciu a potom už spolahlivosť dosiahla bežný priemer. D3 nijako nevyčnieva a je rozhodne spolehlivá jako X podobných áut. Každé jedno auto má svoje muchy, žial je to zámer výrobcov. No vačšinou sú odhalené a dá sa im predísť. U motora PSA/Ford je problém v rozvodoch. Třeba ich meniť na oboch stranách a ten "zadok" sa mechošom nechce, alebo to nespravia poriadne. Je o tom u nás téma http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 9&start=40
A potom, trochu prisposobiť interval výmeny oleja. Predpis 25 000km sedí ak jazdí dialky. No Toto ni eje auto ktoré by bežne jazdilo dialnice, vačšinou zmiešaná prevádzka a potom je doporučenie 15 000km. A pokial viem, tak sa to netýka len LR resp motora PSA/Ford
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

citam u nakopirovane ceske chvaly o tom aute.ale cesi vzdy vsetko prekrucali a vychvalili do nebies len aby neboli na smiech.---mam disco4 a par krat som mu dal zabrat aj mimo cesty --- par krat,davaj mu kazddy den a do mesiaca sa zlozi.ako tu bolo spomenute v afrike su auta z inej doby vyrobene presne na africke podmienky kde nikoho nezaujima stk a emisie.motory jednoduche dizle aby to vedel cernoch v nejakej mambii kdekolvek spravit.sucasne land rovery su blato.pred mesiacom som pozeral na nemeckej tv reportaz ako vzali 2 mechanikov z totalne vyspelej dielne vw a na tyzden si vymenili zivot z mechanikmi autorizaku v afrike.to bola dielna vsetko spinave naradie vytahane a len par klucov robilo sa na piesku.menit spojku?kladka rulky a uz isiel predok hore na jette 2 za predny naraznik..200 litrovy sud pod auto aby ich to nezabilo a za par minut spojka nova.prisiel zakaznik ze auto sa prehrieva nevedeli co tomu je do 2 minut sadol a siel dalej ziadne cakanie tam nikto necakal kym sa dielna uvolni.a majitel tej sopy im daval poriadne za taku chybu.tam sa trebalo tocit ziadna normohodina.a ti africania v nemecku len pozerali aky vercajg na vsetko existuje dali im vymenit rozvody na passate z roku 2006 za nimi stal sef mechanikov a len sledoval nic im nehovoril nic im neukazovali a v pohode to zvladli z minimum naradia rozobrali co trebalo ziadne aretacne vymysly skratka ruky hrali a slo to.skratka to robili ako doma. stihli to v norme na to ze taky passat robili prvy krat v zivote.to iste mali nemci v afrike porad si inac letis.
kapeda
Príspevky: 1036
Dátum registrácie: 28.12.2006 13:29
Bydlisko: BA
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kapeda »

ok, tak podme teda vsetci pisat negativa, aby sme neboli jak cesi... nakopirovane ceske chvaly, aha tak teda asi som videl cecha ako mi jazdi na aute, ci?... nemam zrovna potrebu s tym jazdit kazdy den v terene a ak si myslis, ze ktorekovlek dnesne auto je stavane na bezproblemovu jazdu kazdy den v terene a je vhodne aj na dialnicu, tak sa asi mylis... to jak keby si napisal, ze mam N 370 a idem s nim jazdit kazdy den po okruhu, tiez by to nedopadlo asi slavne... cele to bolo cielene na to, ze padol tu nazor, ze disko je vhodne do tesca a nie do terenu co je nezmysel a to si tvrd co chces... seven a ty si zil kolko v afrike?
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

sevena možeme kludne vynechať z repertoáru. Vyjadruje sa k veciam o korých nemá páru a keď mu to povieme tak zrazu má najazdené a rozobraté toľko že 100ročný mechanik toľko ani nevidel.


Ale k věci. Pokial ide o terénne schopnosti tak to do akej miery sa nejaké auto masovo používa aj v ťažkých terénoch, vypovedá dostupnosť doplnkov, ktoré sú na také autá určené. A nejde o nejaké príležitostné vyrazenie na polnú cestu, kvoli tomu by žiadny výrobca OFFdoplnkov podobné věci nevyrábal, lebo sa to jednoducho neoplatí.
Na D3 a D4 niekoĺký výrobcovia v EU, USA a Austrálii ponúkajú kompletnú ochranu podvozku, riadenia, motora, šnorchel lebo to auto reálne víe brodiť do pol čelného skla, expedičné doplňky vrátane pochodzej záhradky, zvýšenie podvozku mechanicky aj elektronicky, pevnostné nárazníky, prahy, montážne platne na navijak, držiak rezervy na zadných dverách.... Pre pár naleštencov čo do Tecsa idú polnou cestou to určite nikto nerobí
dagobert
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 19.03.2012 19:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dagobert »

Acon viem ze mas rad land rovery ale kus pravdy ma aj seven.Land rover zije akurat tak zo svojej davnej slavy dnes to uz nie je bohvie co.Citam vsetko do radu aj ceske fora a niektori majitelia pisu ze maju rovno dva kusy lebo jeden je furt v dielni. Znamy mal do nedavna RR sport, tri poruchy za dva roky take ze musela prist odtahovka.Predal to zakial to bolo v zaruke. Ale aby som nepisal len zapory nedavno si kamarat kupil Diso 4 a boli sme to skusat na jesen pri tych lejakoch na rozbahnenych cestach priamo cez najvacsi dazd.Islo to normalne zarovno Land cruiserom akurat sa musel babrat s tou elektronickou hrackou a navolit tam blato. Ja som sa nicoho ani nechytil,mal som este v rukave uzavierku medzinapravy a zadneho difu.Po umyti na wapke mu chvilu neislo sklapanie zrkadiel a vzduchovy podvozok. Ale ten motor a 8 stupnovy automat to sa toyota nechyta ani nova nieto este ta moja babicka.
dodik13
Príspevky: 534
Dátum registrácie: 27.01.2013 23:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dodik13 »

Starymotorista povedz nam kde moze mlada baba tu v Slovakistane-bananistane bez zacinajuceho kapitalu,bez bohateho rodica a bez bohateho milenca zarobit na Jeep grand cherokee SRT v hodnote 100000 ecok ? lol lol lol nech som aj ja v obraze. :40bd:

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 54 neregistrovaných