Lacné značky dielov

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Lacné značky dielov

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Takéto "zákony" treba rýchlo zabudnúť pretože správne sa to volá blud. Žiaľ internet je na 99% plný práve nezmyslov
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

:3dcline:

Aj časť tunajších múdrostí.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

cicmanec942 napísal: 12.12.2025 11:11 v osobnom aute, kedy treba prudko zabrzdit, to je úplne iné ako keď treba zabrzdiť 40 ton, že? :::
Este keby si tak aj rozumel textu.. :rouler: :::
Kde pisem o 40 tonach??
Ked musim prudko zabrzdit, tak vylucne kvoli nejakemu blbcovi v plechovke.

Skus objednat ND na 15-20 rocne nakladne auto, aj 3-4 x musis vratit diel, lebo NEPASUJE..., gro vyrobkov su ciste šmejdy.

A kazde brzdenie, duplom zbytocne, je zlyhanie a chyba vodica..., jedno, ci osobak, alebo NA.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Píšeš o nákladnom aute. Koľko môže viezť nákladné auto? Či ty jazdíš len s 12-tonkou a tá brzdí rovnako ako osobák? :::
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Pisem o tom, ze som rad, ze mi servis vobec dokaze opravit a zohnat ND na NA...

Ci si myslis, ze mi daju, co ja viem, zvisly čap a ja si poznačim, ok, pri stave km 350.789 km meneny zvisly cap z Pl od firmy xxx a ked nahodou odide o 100.000 km opat, tak si napisem, ok, tento cap od tejto firmy nie, lebo vydrzal iba 100, kupim zvisly cap z Indie, alebo Ciny?? :::

Ide o to, ze je clovek R A D , ze mu vobec auto daju do poriadku.
Lebo sa moze stat, ze vymeni clovek suciastku v pondelok a v sobotu je v prdeli, alebo vydrzi vecne...
To totiz nikto nevie.
Snad to pisem tak zrozumitelne, aby aj pan Cicmanec pochopil, ze niekedy clovek nema na vyber.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Možno až na výnimky no obecne (aspoň podľa mojich skúseností) ma druhovýroba biednu životnosť čo je problém pri veciach pri ktorých sa nedajú kúpiť originálne diely.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

žiadna automobilka si sama nevyrába diely ,a to isté platí aj o origo dieloch (včera som sa o tom hádal so synom)
tvrdil mi že diel Bosch je iný ako diel Bosch zabalený v krabici automobilky
To akože vo fabrike jeden den robia origo diely s iného materialu ako druhý den len z blata .
Ale oba diely majú značku Bosch,len krabica je iná.
"oco13" povedz tu ľudom ako to je
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Nemáš celkom pravdu...
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

zimovčák, ty tupý chuj s Alzheimerom, napísal si doslovne toto:
lubos zimovcak napísal: 12.12.2025 10:55 Ale, s nakladnym autom, kedze nejazdim vonku, ani daleko, iba v okruhu cca 50-80 km, jazdim pomaly, ked som nalozeny, si viem predstavit lacnejsie diely, aj hocico nakladne auto odpusti, je stavane na zataz...
Kde tam vidíš niečo o tom, že si rád, že vôbec niečo zoženieš?! Ja tam vidím iba to, že jazdíš pomaly a náklaďák hocičo odpustí! Napíšeš jedno, myslíš druhé. Tak si to najskôr daj do poriadku v hlave! :::
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

db69 napísal: 12.12.2025 17:04 žiadna automobilka si sama nevyrába diely ,a to isté platí aj o origo dieloch (včera som sa o tom hádal so synom)
tvrdil mi že diel Bosch je iný ako diel Bosch zabalený v krabici automobilky
To akože vo fabrike jeden den robia origo diely s iného materialu ako druhý den len z blata .

ano je to tak.nevieme konkretne aky diel sa mysli ale napr vezmeme brzdove kotuce a platnicky.to co ma logo znacky auta je uplne iny material.ako bez toho loga.hoci sa to vyraba na rovnakej linke napr v cine na orginal pouziju iny material.

originaly su vacsinou uz lakovane kotuce aj na audiny fordy miesta kde sa nedotyka brzdova dosticka kotuce je vsetko pod farbou siva alebo ciera aby to nejake roky vydrzalo dobre vyzerat bez korozie.a da sa to kupit napr len jeden kus.co krabica to jeden kotuc.

dalsia vyhoda je brzdenie origo brzdy idu stale ako slak hoci sa aj prehreju idu stale a brzdia.nevplyva na to brzdenie ani vonkajsia teplota a voda.stupis na pedal a stale to brzdi rovnako.

mozes si to vyskusat ako ja.kotuce ATE lacak ako starline a brzdove dosky original.dosky pri brzdeni na dialnici vytrhavali material z kotuca.

kamosi co robia vo vw snad 15 rokov maju regaloch pri montazi napr na snimace cidla atd.kvalita cidiel v aute zalezi od krajiny kde bude ako nove predavane.ale to neznamena ze sa ten diel pokazi do 5 rokov.

nemci rakusaci svicari bezny ludia vedia tiez co nieje origo nefunguje dore.auta co tocia dialnice maju vacsinou aj original brzdy od znacky auta.

v polsku su take firmy co napr dovazaju brzdove kotuce.raznicou vyrazia ze toto bude bosch toto bude ate kdejake cisla vyrazia znaky ate alebo bosch zabali sa to do krabice podla znacky aku vyrazili a z tych skladov nakupuju eshopy servisy alebo aj autorizaky.ale nieje to original diel.to logo znacky auta tam neni.

to iste su napr ramena napravy ktore maju velke silentbloky v nich. originaly su kvapalinove.v gume je kvapalina.silenty napravnice su take preto ma original diel aj svoju zivotnost.

skoda octavia 1 1.9tdi alebo passat tam neboli nikdy take diely ako maju audiny fordy mercedesy tie vw mali vzdy blato napravy.jedna diera a silenty KO.okamzite rozstelovana geometria.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 12.12.2025 17:10 zimovčák, ty tupý chuj s Alzheimerom, napísal si doslovne toto:
lubos zimovcak napísal: 12.12.2025 10:55 Ale, s nakladnym autom, kedze nejazdim vonku, ani daleko, iba v okruhu cca 50-80 km, jazdim pomaly, ked som nalozeny, si viem predstavit lacnejsie diely, aj hocico nakladne auto odpusti, je stavane na zataz...
Kde tam vidíš niečo o tom, že si rád, že vôbec niečo zoženieš?! Ja tam vidím iba to, že jazdíš pomaly a náklaďák hocičo odpustí! Napíšeš jedno, myslíš druhé. Tak si to najskôr daj do poriadku v hlave! :::
Nevedel som, ze Ti treba pisat polopate:

Takze, este raz: nakladne auto nejde do zakruty 130, nakladne auto nerobi myšičky, nemusi brzdit zo 150 na 80 na dialnici, ano, nakladne auta su malokedy v " top stave", mozno, ked su nove, ci jazdia vonku medzinarodnu, tie su fajn, ale bezne, male NA, co sa krutia okolo komina, ked prejdu STK, ked funguju vankuse, tlaci vzduch, fachči hydraulika, svietia svetla..., tak je vsetko ok .., aj ked v skutocnosti je este dalsich 99 malickosti, ktore by sa mozno zislo pozriet....

Ale, kym to nehori, malokedy sa to riesi.
A samozrejme, odporucam panovi Cicmancovi nevynechavat lieky, ani terapiu, lebo mu jasne preskakuje... :::
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

lubos zimovcak napísal: 12.12.2025 10:55

Ale, v osobnom aute, kedy treba prudko zabrzdit, vyhnut sa prekazke, ci ist celu noc, 1.500 km v kuse.., atd, tam by som uz nesetril
:2f93: :2f93: :2f93: presne tak na take km a motohodinove prevadzky treba mat auto vzdy v perfektnej kondicii.a nieze len zvladne jednu taku cestu.musi ich dat aj 20x do roka bez jedinej zavady.a to poskytnu len -- nove auto,alebo stare auto z minulostou o ktorej sa neklame a su v nom origo diely.

najhorsie co je ked je clovek unaveny domov to ma este 800km,a pride nejaka porucha v sobotu o 1 rano.a neda sa urobit nic len vymenit diel ktory je po oprave v zaruke.

napr alternator.a vysvetlil som repasnikovi starterov a alternatorov ze auto hoci ma 10 rokov stale toci 1260km cesty nic ine nepozna len statie a dlhe trate nic ine sa s tym nejazdi len dialnice.neviem ani aku ma spotrebu v meste.a ten povodny co teraz repasuje je povodny ma 230 000km a uz konci.bol mechanicky zodraty na komutatore.povedal som mu ze auto v zime zapina vela ohrevnych veci v zime hned po starte vsetko bezi.alternator dostava plny zaber.vedel to a aj tak skratka pouzil shit diel.asi cakal ze ked to jazdi dialnice dlhe trate tak to vydrzi viac lebo nejazdi zimne starty po meste.ale to auto si zapina v zime pri teplotach pod +4 celzia ohrevy podla seba hoci motor bezi na 2700 otacok vrci dialnicou teplota motora vody je ideal,kabina vykurena na +24celzia.

o 1 rano nepomoze nikto ziadna pojistovna ziadna cestna pomoc ani nemecky adac.len dobry kamos ktory rano v sobotu vstane vsetko odlozi vybavi a kupi novy diel v sobotu rano hoci smejd zoberie naradie a pride 800km k autu este pred obedom.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Áno, orginál Audi platničky so znakom TRW a Ferodo, akoby plech vyrobil TRW a zvyšok Ferodo... To dáva základ dôvery v kvalitu. :40bd: Treba tomu veriť!
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

kirams
vidím že aj ty pozeráš Naša Garáž.
Ja som kedysi kupoval platničky na DaewooAviu Ferodo alebo Beral
Teraz je to všetko jedna sračka kedže po azbeste zakázali v platničkách aj kovové vlákna .
Asi tam začnú dávať recyklát z PET fliaš.Lebo to nikto nechce a fabriky stoja
synátor kúpil na 150 koňovi Fiat športové kotúče aj platničky .Aby to stádo koňov ubrzdil. Platničky na predok 160€
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

kirams napísal: 13.12.2025 09:31 Áno, orginál Audi platničky so znakom TRW a Ferodo, akoby plech vyrobil TRW a zvyšok Ferodo... To dáva základ dôvery v kvalitu. :40bd: Treba tomu veriť!
ak to pre prvovyrobu robi trw a ferodo tak by som tomu veri.a kedze jazdim sk ch svojimi autami tak by som to aj hned vyskusal ako to funguje.

mam len A4 B8.5 2.0 tdi cr manual 6 kvalt svicarske auto cize 100kw ad blue z roku 2015 kupenu ako 4 rocnu a ma origo brzdy uz menene pred kupou v audi servise.v zime nejazdi nikdy nebol ziadny probem doteraz co ma auto 10 rokov 160 000km cize neviem co robi druhovyroba mne to brzdi ako slak.

dopravne situacie mi poskytuju dost moznosti na testy.stava sa v nemecku ze idem mondeom z roku 2014 mk4 2.2 tdci 147kw 240km/h a zrazu brzdim na 60km/h.a aj 5x po sebe.OEM brzdi ako slak.a tie lacne brzdy co niesu original zlyhavaju uz po 3 brzdeni tlacim na pedal auto nebrzdi tak ako chcem tlacim plnou silou a nic auto brzdi slabsie a slabsie.a brzdy dymia na cierno.

preto je moje odporucanie kto jazdi dialnice,ale ze --jazdi-- --nie ze idem max 130tkou a dost-- najlacnejsie co je,je len kupit origo brzdy alebo ist do motorsport vyrobkov.

mal som aj problemy z original olejom do manualnej prevodovky v bmw.ten olej uz pri -3 celzia bol stuhhnuty tak som siel do oleja od mobil.radiaca paka zrazu sla lahucko.nevplyvala na to vonkajsia teplota

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: db69, seven a 4 neregistrovaní