Lacné značky dielov
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
jjinro
- Dátum registrácie: 19.12.2022 15:13 Zdieľať na Facebook
Lacné značky dielov
Ahojte napadlo mi založiť túto temu aby sme sa podelili o skusenostiach s lacnými značkami autodielov zaujímavé sú hlavme tie ktoré majú lacné diely ale aj funkčné. Z akými lacnými značkami máte dobré skusenosti? Ja napriklad vyfuk Polmostrow je lacný fungujete to a nehrdzavie to veľmi, dalej remeň kamoka celkom aj od pohľadu nevizeral zle, ďalej mám skúsenosť s hadicami topran a mayle zatial v poho.
-
edna23roe
- Dátum registrácie: 12.04.2025 10:12 Zdieľať na Facebook
Re: Lacné značky dielov
Výfuk: Polmostrow (lacný, funkčný, relatívne odolný voči hrdzi)
Remene: Kamoka (celkom v poriadku)
Hadic: Topran, Mayle (zatiaľ bez problémov)
Filtre: Filtron, Mann-Filter (cenovo dostupné, dobrá filtrácia), občas Starline, Meyle
Sviečky: NGK, Bosch (osvedčené, cenovo dostupné)
Žiarovky: Lacnejšie značky (ak majú správnu špecifikáciu)
Opatrnosť pri: Brzdových CT E-ZPass komponentoch (lepšie stredná trieda - ATE, TRW, Brembo, možno Starline pre nenáročné), tlmičoch (lepšie Kayaba, Sachs, možno Monroe), čapoch riadenia a ramenách (lepšie Lemförder, Moog).
Pri lacnejších značkách môže byť kvalita kolísavá, preto je dobré pozrieť recenzie a zvážiť typ auta a jazdenia.
Remene: Kamoka (celkom v poriadku)
Hadic: Topran, Mayle (zatiaľ bez problémov)
Filtre: Filtron, Mann-Filter (cenovo dostupné, dobrá filtrácia), občas Starline, Meyle
Sviečky: NGK, Bosch (osvedčené, cenovo dostupné)
Žiarovky: Lacnejšie značky (ak majú správnu špecifikáciu)
Opatrnosť pri: Brzdových CT E-ZPass komponentoch (lepšie stredná trieda - ATE, TRW, Brembo, možno Starline pre nenáročné), tlmičoch (lepšie Kayaba, Sachs, možno Monroe), čapoch riadenia a ramenách (lepšie Lemförder, Moog).
Pri lacnejších značkách môže byť kvalita kolísavá, preto je dobré pozrieť recenzie a zvážiť typ auta a jazdenia.
Naposledy upravil/-a edna23roe v 14.04.2025 06:29, upravené celkom 1 krát.
-
jjinro
skúšal niekto guľové čapy kamoka alebo master sport germany?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
V Poľsku prebalenú Čínu? Obdobne Maxgear...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Neviem k comu je tato tema. Vacsinou su tri varianty kvality. Orginal, nieco normalne a cina. Orginal a nieco normalne su niekedy to iste. Je uz len na majitelovi co chce.
-
jjinro
skusal niekto
LPR, samko,corteco, matelli, AIC?
Za mňa napr. coopersfiam, ALCO filter, JP group je celkom v pohode a Kamoka ma prekvapila že vyzera to dosť dobre na to že to je také lacné.
LPR, samko,corteco, matelli, AIC?
Za mňa napr. coopersfiam, ALCO filter, JP group je celkom v pohode a Kamoka ma prekvapila že vyzera to dosť dobre na to že to je také lacné.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
LPR je taliansky výrobca brzdových komponentov pre prvovýrobu i dryhovýrobu. Výrobné závody má v Taliansku a Číne. Používam ich komponenty, bezproblémové.
AIC je nemecká firma, ktorá sa venuje aftermarketu - myslím, že len prekupujú.
Matelli - myslel si Marelli alebo Meteli? Obe sú to talianske firmy s výrobou pre prvovýrobu i aftermrket.
Corteco je talianska firma špecializujúca sa na teaniace komponenty. Vyrábajú pre prvovýrobu i aftermarket.
AIC je nemecká firma, ktorá sa venuje aftermarketu - myslím, že len prekupujú.
Matelli - myslel si Marelli alebo Meteli? Obe sú to talianske firmy s výrobou pre prvovýrobu i aftermrket.
Corteco je talianska firma špecializujúca sa na teaniace komponenty. Vyrábajú pre prvovýrobu i aftermarket.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
za mna co sa tyka brzd najlepsia vydrz + za najlacnejsie peniaze je len origo od znacky.
vsetko ostatne co nema logo znacky auta je vzdy len rovnake blato.hrdzveje to kruti sa to pri mensom zahriati a pri prehriati nebrzdi.
blato je pouzitelne len pre jadenie okolo komina,mesto,okresky lepsie povedane pre jazdcov na spotrebu.
brzdove diely pre motorsport su ok ale aj drahe take dobre brembo kotuce par stoji aj 500 euro preto najlacnejsie je kupit origo od znacky.
zvysne diely tesnenia termostaty tlmcie ulozenia naprav to je vsetko take ze kto chce zase minimalne 200 000km bez vrazania penazi treba kupit original a menit to vsetko naraz.kto nechce alebo planuje auto predat kupi vzdy lacny diely a tam je to fuk ci je to lemforder trw kamoka meyle atd atd.zase je to vsetko rovnaka loteria.jedno vydzri viac druhe menej.stale sa to toci dookola.
to iste plati aj o svetlach.napr zastarale xenony.lacne 20 eurove vybojky nic nevydrzia kazia riadiacky svetiel.treba kupit poriadne osram alebo philips kus po 50 euro dat do poriadnej firmy pokovit paraboly a drzi to zase 200 000km.
remene okolo motora kladky napinace to vsetko bud original alebo mne sa osvedcili diely od skf.cele kompletne sety z remenmi.drzi to 200 000km.
take veci ako repas riadenia repas turba atd to je vsekto tiez len na dojazd do 30 000km.
vsetko ostatne co nema logo znacky auta je vzdy len rovnake blato.hrdzveje to kruti sa to pri mensom zahriati a pri prehriati nebrzdi.
blato je pouzitelne len pre jadenie okolo komina,mesto,okresky lepsie povedane pre jazdcov na spotrebu.
brzdove diely pre motorsport su ok ale aj drahe take dobre brembo kotuce par stoji aj 500 euro preto najlacnejsie je kupit origo od znacky.
zvysne diely tesnenia termostaty tlmcie ulozenia naprav to je vsetko take ze kto chce zase minimalne 200 000km bez vrazania penazi treba kupit original a menit to vsetko naraz.kto nechce alebo planuje auto predat kupi vzdy lacny diely a tam je to fuk ci je to lemforder trw kamoka meyle atd atd.zase je to vsetko rovnaka loteria.jedno vydzri viac druhe menej.stale sa to toci dookola.
to iste plati aj o svetlach.napr zastarale xenony.lacne 20 eurove vybojky nic nevydrzia kazia riadiacky svetiel.treba kupit poriadne osram alebo philips kus po 50 euro dat do poriadnej firmy pokovit paraboly a drzi to zase 200 000km.
remene okolo motora kladky napinace to vsetko bud original alebo mne sa osvedcili diely od skf.cele kompletne sety z remenmi.drzi to 200 000km.
take veci ako repas riadenia repas turba atd to je vsekto tiez len na dojazd do 30 000km.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Lacne diely su ryžou pre servisy...
Lacno kupit, draho učtovat..
Za seba, hnoj nema co robit v aute.
Ten cenovy rozdiel pre majitela je 0,01 nic.
Iba, kym " original" tycky stabilizatov vydrzia aj 200-300.000, stoja sice okolo 40 eur, smejdy 50, to sa urcite oplati..., za 18-20 eur..
Lacno kupit, draho učtovat..
Za seba, hnoj nema co robit v aute.
Ten cenovy rozdiel pre majitela je 0,01 nic.
Iba, kym " original" tycky stabilizatov vydrzia aj 200-300.000, stoja sice okolo 40 eur, smejdy 50, to sa urcite oplati..., za 18-20 eur..
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
luboš
kupoval som na Midluma vzduchový válec spojky.
origo asi 400€
DT 160€
kúpil som čínu na 45€
vydržalo to až do smrti auta (+-500 000km)
To by si mohol povedať že v autorizáku za 100€/h ti to urobia lepšie ako dedinský servis za 50€/h
Hlavne treba používať aj hlavu
kupoval som na Midluma vzduchový válec spojky.
origo asi 400€
DT 160€
kúpil som čínu na 45€
vydržalo to až do smrti auta (+-500 000km)
To by si mohol povedať že v autorizáku za 100€/h ti to urobia lepšie ako dedinský servis za 50€/h
Hlavne treba používať aj hlavu
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Zalezi aky servis, turbo na Mann pytali v of.servise vyse 2.000, dedinsky vyse 500..
Tie sekretarky nieco stoja..
Ale, s nakladnym autom, kedze nejazdim vonku, ani daleko, iba v okruhu cca 50-80 km, jazdim pomaly, ked som nalozeny, si viem predstavit lacnejsie diely, aj hocico nakladne auto odpusti, je stavane na zataz...
Ale, v osobnom aute, kedy treba prudko zabrzdit, vyhnut sa prekazke, ci ist celu noc, 1.500 km v kuse.., atd, tam by som uz nesetril
Tie sekretarky nieco stoja..
Ale, s nakladnym autom, kedze nejazdim vonku, ani daleko, iba v okruhu cca 50-80 km, jazdim pomaly, ked som nalozeny, si viem predstavit lacnejsie diely, aj hocico nakladne auto odpusti, je stavane na zataz...
Ale, v osobnom aute, kedy treba prudko zabrzdit, vyhnut sa prekazke, ci ist celu noc, 1.500 km v kuse.., atd, tam by som uz nesetril
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
v osobnom aute, kedy treba prudko zabrzdit, to je úplne iné ako keď treba zabrzdiť 40 ton, že? 
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
cicmanec942 .Máš pravdu fyzika nepustí
Ale už so videl aj videá a názory že čím ťažšie auto tým menšia/kratšia brzdná dráha.
Lebo tá váha ho tlačí k zemi a tým pádom má lepšiu priľnavosť
Musíme sa na starobu učiť nové fyzikálne zákony.
Ale už so videl aj videá a názory že čím ťažšie auto tým menšia/kratšia brzdná dráha.
Lebo tá váha ho tlačí k zemi a tým pádom má lepšiu priľnavosť
Musíme sa na starobu učiť nové fyzikálne zákony.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
V tých fyzikalnych zakonoch je privela premenných
Na Citroene AX som mal gumy 145x70R13, hocijaká dodavka mala vtedy 255x70R16 o kolko vúčšia bola styčná plocha??
Samozrejme 40ton neubrzdíš na pár metroch ale ...... Ale brzdia amateri, profesional pracuje s volantom a rychlosťami a prekážke sa vyhne .... , pravda ak nečíta knihu alebo neťuká do mobilu.
Som na 100% presvedčený že, žiadnu nehodu nespôsobia len lacné platničky, vždy v tom je na 90% ludský faktor.
Na Citroene AX som mal gumy 145x70R13, hocijaká dodavka mala vtedy 255x70R16 o kolko vúčšia bola styčná plocha??
Samozrejme 40ton neubrzdíš na pár metroch ale ...... Ale brzdia amateri, profesional pracuje s volantom a rychlosťami a prekážke sa vyhne .... , pravda ak nečíta knihu alebo neťuká do mobilu.
Som na 100% presvedčený že, žiadnu nehodu nespôsobia len lacné platničky, vždy v tom je na 90% ludský faktor.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 4 neregistrovaní