Kurz na automechanika

voľná diskusia, zakázané akékoľvek hanlivé príspevky. Ľudia majte prosím porozumenie sú to predsa ženy OK ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

atheriska
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 30.05.2019 15:24
Zdieľať na Facebook

Kurz na automechanika

Príspevok od používateľa atheriska »

Ahojte,
viete mi poradit daky kurz na automechanika? Chcela by som sa niecomu priucit, aby ma uz nikto nemohol tahat za nos, ako to vedia niektori "mechanici".. V prvom rade hladam nieco kde ma naucia ako pohladom zistit, ci nejde o burane, ci prelakovane auto. Sudny znalec pride len sa na to pozrie a hned vie, ze to auto bolo na streche. Take znalosti by sa mi zisli, lebo to v akom stave ludia predavaju nikdy neburane auta s original km je dnes hrozne.. Dalej by bolo fajn naucit sa aspon zakladne veci - vymena oleja, filtrov, vymena kolies a aspon ukazat kde sa co nachadza pod kapotou. Navod ako sa meni konkretna suciastka si uz najdem na nete, len tie zaklady sa naucit, aby som vedela co je co a na co to sluzi.

Taktiez planujem kupit starsieho veterana a chcela by som si ho sama davat do poriadku, takze taketo znalosti sa len zidu.

Idealne keby bolo nieco z okolia NZ popripade v NR.

Vdaka za vase odpovede :)
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

:angr: :angr: :angr:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
martincichy
Príspevky: 5446
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

učňovská škola trvá 3 roky...

ale aj samoštúdiom sa dá.

kúp si nepojazdnú starú motorku - pioniera, babettu, alebo nejakého simsona; na nete je kopec návodov a youtube je studnica nápadov. spojazdni a daj dokopy takúto motorku. tu sa bavímr o potrebe náradia v hodnote niekoľko desiatok eúr, motorku kúpiš za 50 - 200 eúr. oprava - výbrus si dáš spraviť, zvyšok skladaj sama. bavíme sa celkovo o nákladoch v stovkách eúr. je to najlacnejší a najľahší začiatok.

ak toto zvládneš, tak to auto už bude zrozumiteĺnejšie.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

si robis srandu podla mna. Naco ti je vediet ako spoznat ci bolo auto burane? Chces s nimi obchodovat? Ak ano malo by to kusok zmysel. Ak nie tak ked si pojdes auto sem tam kupit zober si radsej manika a radsej mu daj 20eur nech ti to omrkne. Trikov ako rozoznat buracku je milion, ale nezabudaj ze trikov ako ju zamaskovat su dva miliony takze nejaky rychlokurz to asi tazko. Co sa tyka toho veterana tak ja som aj vyuceny automechanik aj som s carachmi zo 25 rokov robil aj som si par veteranov kupil ze ich tiez dam do richtigu ale vzdy som to vzdal ked som si predstavil kolko je s tym roboty. Dielnu naradia aj financie by boli ale odvaha stale chyba. Takze aby sa do toho pustila zena co si do teraz vraj nevie ani olej vymenit na aute tak to by bol goool. Sice teraz skladujem jednu T613 ale neviem ci sa do nej vobec niekedy pustim a nebudem ju radsej len taku hrdzavu skladovat na veky.

Inak palec hore ze existuje zena ktoru zaujimaju auta nie len tym ze su pekne cervene ale aj to ako funguju a take veci. Este napis ze mas rada pivo a hokej a uverime na zazraky :-\
Naposledy upravil/-a patko1 v 30.05.2019 17:42, upravené celkom 1 krát.
TIBORZ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 12.10.2007 09:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa TIBORZ »

Na youtub-e najdes vela.Staci spravne zadat parametre auta.Video Ta uz potom jednoducho vedie.Je potom tiez dobre dat sa na forum.Podla znacky auta.Tam su tiez machri a ochotni ludia,co radi poradia a podaju pomocnu ruku.
TIBORZ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 12.10.2007 09:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa TIBORZ »

To,co som predtym pisal sa samozrejme tyka novsich modelov aut.20,30 a viac rocne veterany su samozrejme ina kategoria.Dostupnost dielov,more prace mechanickej,klampiarskej atd atd.More penazi,dobre nervy,vytrvalost,more casu atd atd.Este mozno na zaciatok nejaku tu motorecku.Pioniera,Mustanga,Babetu,Moped...Ale auta-to uz je vyssi level.Len taky Spartak,alebo Octavia da zabrat.Trabant a Wartburg to su zase dvojtakty.Ale este vzdy sa daju zohnat aj rozne dielenske prirucky,navody atd v kniznej forme.Myslim ze aj inak cez web.To potom treba ist podla daneho typu a modelu auta.Najlepsie je si taketo veci zistit predom.Vela vie aj majitel vozidla,ktore sa ide kupovat.Treba sa len pytat.
christiane
Príspevky: 1648
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Re: Kurz na automechanika

Príspevok od používateľa christiane »

atheriska napísal: popripade v NR.
Viem o vrakovisku kde aj opravuju.Idealny zaciatok kde uz nie je co pokazit a nieco sa od mechanikov pri opravach naucit :4012:
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Problémom to nie,ale dávam na premyslenie či je to reálne.Pre nič iné ako časový faktor.Mal som učňov,čiže to sú roky učenia a má čas sa to ukladať a znova a znova sa opakuje.Väčšina vecí sa musí akosi v hlave uložiť,vytvorí sa okruh súvislostí,treba si všetko upratať kým ten človek začne samostatne začne uvažovať a hlavne sám dokaže rozhodnúť čo je a nie je dobré a čo s tým.Každý jeden to v momente vysvetlenia rozumie,je to jasné.Na druhý ďeń si z toho pamätá už iba časť.Pokiaľ ale tieto informácie nemajú opru v znalosti materiálov a technológie,fyzika,teplo hydro elektrika.Ak je dôvod kúpa auta a ochrana pred vagabundami,tam je to už jednoduchšie,sú to celkom jasné veci a rýchlo pochopiteľné,jedna lekcia (pár hodín) by vyzbrojil dostatočne aby sa človek nestal lahkou korisťou.Z tou druhou častou viem pomôcť až bude urobený výber auta.
Treba sa zastaviť (NZ) požičiam príručku automechanika (slabých 700 strán) je tam všetko v nutnom rozsahu.Treba si urobiť test,prečítať jednu stať a na druhý deň skúsiť čo ostalo zapamätané.Automechaničtina je o pamäti,neviem ako mizerný,ale výborný ju musí mať ako slon.Ja som v remesle plných 50 rokov a stále sa učím,ale už som aspoň solidný začiatočník

Christiane..patológ je najlepší lekár,a machri z vrakovísk vedia násobne viac ako mechanici
m...
Príspevky: 252
Dátum registrácie: 25.05.2009 08:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m... »

aby ta niekto ucil co na aute na co sluzi, ako to funguje, ako sa to rozobera, opravuje, vysvetlil postupnost ukonov pri vymene dielov atd atd... by musel byt asi skor clovek co robi mechanika aj doma popri praci ako hobby. ver mi ze mechanik v servise kde sa robi neustale kvantum aut nebude mat cas, trpezlivost a nervy na to.

ine by mozno bolo keby si sa zamestnala v servise na prijme. objednavala auta na servis, objednavala diely a tam sa dostanes do kontaktu aj s mechanikmi lebo diely treba vytipovavat, pytat sa mechanikov, porovnavat... a este lepsie keby sa ti venoval sef servisu ktory ma viacej casu. mechanici musia robit aby zarobili
christiane
Príspevky: 1648
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

Milan,presne ako si napisal.Mne velakrat pomohlo ked som danu suciastku rozobral a pochopil ako funguje.Preto skor ako nieco vyhodim to rozoberiem.A dlho som nechapal ako sa ten isty motor dokaze tocit do prava ako aj do lava takzvany reverzny motor pokial neprislo na to robit na nom tecuce vlozky.Az ked som to videl,pochopil som to.
V motoroch a strojoch sa hrabem cca 35 rokov a ako pise mhlavaty,tiez si hovorim zaciatocnik.Neexistuje vediet vsetko.
Ale zacinali sme vsetci neako.Najprv robota musi bavit az potom su peniaze a niekedy neiste.
ivan-k
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 24.01.2019 21:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivan-k »

No a nasi stari otcovia zase hovorievali ze: '' Zenam patri do ruky k..t a varecha''!! Vystiznejsie sa to ani nedalo povedat.
ntg
Príspevky: 129
Dátum registrácie: 31.12.2010 09:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ntg »

kkt a portvis. a buracka sa neda nijako nikdy uz 100% zamsskovat. vacsina aut bola aj tak minimum ciastocne lakovana, tomu sa neda predist niekedy. dopilene dizvarane kusy su uz iny level
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

ked nesetris kazdy cent a robis ako treba tak zamaskujes tak ze ozaj len maniak zbada ze bolo burane. V madarsku su vraj pacienti co dokonca staru farbu daju uplne dole do plechu ak sa nieco prelakuva aby sa zachovala povodna hrubka ak nahodou niekto vytiahne merac hrubky laku. Samozrejme potom musi nasledovat aj kvalitna lakovacka kde rozdiel v odtieni pripadne prach atd atd nerobi dobrotu. Ale to sa bavime o extremoch. Povacsine sa buracky robia ozaj rukami nohami hocijako a to ako napisal mhlavaty sa da povysvetlovat zadavatelke tejto temy v priebehu cca hodiny
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nesúhlasím,žena nemá voči chlapovi vôbec žiadne mínus mimo sily.A možno si niekto pamätá otca z dcérou čo kradli motory z auta rovno tam kde parkovalo,za pár minút si ho zobrali (Š100 či 120) tak to trpáčka určite nebola.Možno k žene nesedí tá špina a olej,ale k tomu aby veciam rozumela predsa nemusí čistiť mazut zo sania,stačí ak vie,že ho čistiť treba.
Christian...hráme na rovnaký nástroj,aj ja som kvantum vecí pochopil vďaka tomu že vymenené veci ešte pitvem aby som poznal prečo to klaklo

Návrat na "Pre ženy"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní