Kupno predajna, prehlasenie

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

sidofido
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 17.06.2013 22:27
Zdieľať na Facebook

Kupno predajna, prehlasenie

Príspevok od používateľa sidofido »

Ahojte, kupujem prve auto v zivote, takze chcel by som sa opytat nejake info, za ktore by som bol velmi vdacny
Cez vikend mam obhliadku, ked vsetko bude ok, podpise sa kupno-predajna, zaplatim.

1)KEd je podpisana zmulva, mozem odist s autom a ist uzatvorit PZP alebo nie?
2) V pondelok sa pojde auto odhlasit v inom okrese, najlepsie bude asi ked pojdem tiez, že?
3) Nasledne sa prihlasi u mna zaplatim poplatok a som vlastnik?

Dakujem za informacie. Hlavne ta prva otazka ma zaujima
fkk
Príspevky: 82
Dátum registrácie: 06.08.2017 23:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fkk »

1.) Uzatvoriť poistenie môžeš kedy chceš (musí to byť pred prihlásením auta), kúpno-predajnú zmluvu nepotrebuješ (nemusíš byť ani majiteľ). Stačí ti len VIN (a nejaké údaje z veľkého techničáku - objem motora, výkon, farba, a pod. ak si to poisťovňa nezistí z VIN). Najlacnejšie to zvyčajne býva cez internet priamo na stránke poisťovne.

2.) Auto sa odhlasuje na teba (tým sa staneš majiteľom) ak tam nebudeš osobne tak musíš dať súčasnému majiteľovi plnú moc.

3.) Viď bod 2. Auto musíš prihlásiť myslím do 10 dní od odhlásenia, inak budeš musieť robiť kontrolu originality.
sidofido
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 17.06.2013 22:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sidofido »

Dobre, dakujem. A ked ho kupim cez vikend, mozem na nom jazdit kedze odhlasit pojde najskor v pondelok?
karci123
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 20.05.2010 11:27
Bydlisko: KE - okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa karci123 »

Poznas predavajuceho ze mu tak doverujes? Ty mu das peniaze. Mas sice zmluvu ale nemas vozidlo na seba prepisane. Ja netvrdim ze kazdy ta v tejto krajine bude chciet okradnut, ale nikdy nevies.

Kupoval som v zivote 3 auta, z ktorych dve stale vlastnim, cize niesom autickar. Peniaze som vzdy vyplatil hned po odhlaseni na moju osobu a bol som osobne pritom (aj ked v minulosti som nemusel).

Radim Ti, ze v sobotu si pozri, vyskusaj. Vyspi sa na to a v pondelok chodte spolu na DI a ked odhlasi tak mu das peniaze. V nedelu si sprav poistku ked si rozhodnuty.

K tvojej otazke ci mozes jazdit...mozes. Ked budes mat vsetky doklady bude to mat pri kontrole stav akoby ti ho majitel pozical.
tomasendo
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 17.01.2011 13:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomasendo »

karci123 : Peniaze som vzdy vyplatil hned po odhlaseni na moju osobu...


Keď predávam auto v živote by som nesúhlasil s tým, že peniaze dostanem až po odhlásení na kupujúceho....Ja odhlásim na nové meno a on už si bez zaplatenia odíde :) dobra blbost
mattesss
Príspevky: 192
Dátum registrácie: 16.02.2015 22:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mattesss »

Tomasendo... Dobra blbost. Ako si bez zaplatenia odide, ked mu nedas auto ? Bez neho ho nepihlasi. Napisal praveze dobry postup, len ludia moc nerozmyslaju a potom placu, ze majitel auto neodhlasil, ma exekucie a podobne. Zda sa ti akoze lepsi pripad zaplatit a nic nemat ? A kupujuci je v tom pripade v riziku, ale postup co popisal do takeho rizika nedava nikoho z nich a je ferovi. Ak by si chcel dopredu zlozit peniaze, tak by som ich hodil do notarskej uschovy.

A ludia prosim, nic ako kupnopredajna zmluva neexistuje, je to kupna zmluva.
jaster-83
Príspevky: 1441
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

ja vzdy platim peniaze az ked vidim v papieroch moje meno, z ruky do ruky, peniaze za papiere a kluce, ani zalohu nedavam ale dam si tu namahu byt pri odhlaske osobne s majitelom a prevziat si auto, odhlaska sa zrusit da, nahanat stratene peniaze je onmnoho tazsie, aj tu plati "nas zakaznik - nas pan" a zakaznik urcuje pravidla, pokial to predajca nechape treba mu to vysvetlit, pokial nie ist prec, aut su mraky, vybrat sa da........

kupujes 1. auto tak si zober mechanika, daj si to niekomu pozriet alebo aspon dakoho kto sa tomu trocha rozumie alebo rovnake auto ma, ze vie veci porovnat a nemusis kupit hned, kludne odid, nechaj si ulezat v hlave co si videl a o 2 dni zavolaj ci beries, ty drzis v ruke peniaze, ty si pan situacie

uzatvorit poistku je najjednoduchsie cez internet, budes potrebovat udaje o aute, poistujes na VIN kod, na mail ti obratom dojde poistka (biela karta) to si vytlac, to budes potrebovat k prihlaseniu, ECV im posles dodatocne aj s cislom TP ked uz to budes mat prihlasene na seba, vela stasie pri vybere
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
Nick21212
Príspevky: 450
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: LH
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Nick21212 »

3.) Viď bod 2. Auto musíš prihlásiť myslím do 10 dní od odhlásenia, inak budeš musieť robiť kontrolu originality.[/quote]

prihláška do 30 dní
Cukito
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 15.03.2009 20:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Cukito »

Pani otazka: odhlasim auto na noveho majitela ale ten mi z nejakeho dovodu povie ze ho nechce. Viem zrusit odhlasku a auto ostane nadalej na mojom mene?
sidofido
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 17.06.2013 22:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sidofido »

Ešte raz ďakujem za komentáre. Určite by som nezaplatil a nenechal auto. Bud zaplatím a beriem si auto aj s dokladmi a v pondelok všetko prinesiem na odhlásenie alebo zaplatím v pondelok po odhláseni. To už je na majiteľovi aká možnosť mu viacej vyhovuje. Budem požadovať aby všetko vrátane odhlasenia a deň nadobudnutia vlastníctva bolo v zmluve.
Factor
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 08.03.2009 20:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Factor »

Sidofido ja nechcem maľovať čerta na stenu, ale peniaze by som dal až po prepise. Darmo ti majiteľ do kúpno predajnej zmluvy napíše čo budeš chcieť. Koniec koncov je tu trilión tém kde sa rozoberá "kúpil som auto - majiteľ nechce prepísať"... "predajca nechce prepísať a odmlčal sa" .. je tu toho plné fórum.
Cukito: odhláška sa samozrejme zrušiť dá. Stojí to 12 €. Ak to urobíš elektronicky (odhláška + jej zrušenie) tak neplatíš nič za predpokladu že ti ostávajú pôvodné doklady.
mikodo
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 23.01.2017 13:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mikodo »

Cukito bude sa to dat v pohode zrusit, ako ti uz napisali, ked si to spravis sam cez internet tak ani nemusis nic platit
sidofido Factor ma pravdu, treba teraz fakt davat pozor, zmluvu kludne podpiste ale peniaze by som daval az ked to bude prepisane, nikdy nevies a teraz su ludia vselijaky
Napísať odpoveď

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: maiob a 18 neregistrovaných